deaw
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 10
Evet herkese merhabalar. Forumda bununla ilgili daha önce konu açmıştım fakat pek iyi yorumlar almadım. Sorunum 2 sene öncesine başladı o günden bugüne uğraşıyorum ve hala stabil bir şekilde çalışan bilgisayarım olmadı. 3-4 farklı termal macun denedim. Sürekli olarak fanı çıkarıyorum ve termal macunu temizliyorum. Bu şekilde sonuca ulaşamadım.
Dün gece Pc yi açtım eski termal macun hiçbir iz kalmayacak şekilde kazıdım parlattım ve yeni macun sürdüm bilgisayarı açtım aida ile denemeler yaptım gene çok fazla ısı oluştu. Sonra BIOS'a girdim ve fan target ayarını açtım 60 dereceye sabitledim. Sonra en düşük fan devir hızını %85 yaptım, 4 pin fan dedim kaydettim çıktım. Sonra o gece en son 54 dereceye çıkan ısı gördüm bu beni çok heycanlandırdı. O gece boyunca oyun oynadım sonra kapattım kalktım gene sabahtan akşama kadar oyun oynadım fakat akşam yine kapandı.
Son olarak birşey farkettim aida ile test başlattığımda ısı 90 derece oluyor testi durdurduğum saniyede 55 dereceye düşüyor sizce böyle birşey mümkün mü? Ayrıca soğutucuyla işlemcinin üstüne bastırdığımda ısı daha çok artıyor.
Video
Not: Video 4k ile G3 tarafından çekilmiştir.
=PC SPCES=CPU:AMD Athlon 64x2 5000+
GPU
ower Color HD 7730 4GB
Anakart: MSI K9A2CF
Ram: 2GB Dual-channel
Monitor:Samsung SyncMaster 1440x900
@basbelasi @Seyhoo
Dün gece Pc yi açtım eski termal macun hiçbir iz kalmayacak şekilde kazıdım parlattım ve yeni macun sürdüm bilgisayarı açtım aida ile denemeler yaptım gene çok fazla ısı oluştu. Sonra BIOS'a girdim ve fan target ayarını açtım 60 dereceye sabitledim. Sonra en düşük fan devir hızını %85 yaptım, 4 pin fan dedim kaydettim çıktım. Sonra o gece en son 54 dereceye çıkan ısı gördüm bu beni çok heycanlandırdı. O gece boyunca oyun oynadım sonra kapattım kalktım gene sabahtan akşama kadar oyun oynadım fakat akşam yine kapandı.
Son olarak birşey farkettim aida ile test başlattığımda ısı 90 derece oluyor testi durdurduğum saniyede 55 dereceye düşüyor sizce böyle birşey mümkün mü? Ayrıca soğutucuyla işlemcinin üstüne bastırdığımda ısı daha çok artıyor.
Video
Not: Video 4k ile G3 tarafından çekilmiştir.
=PC SPCES=CPU:AMD Athlon 64x2 5000+
GPU

Anakart: MSI K9A2CF
Ram: 2GB Dual-channel
Monitor:Samsung SyncMaster 1440x900
@basbelasi @Seyhoo