İşlemci Isısı Çok Yüksek (Muhtemelen sensör hatası) Videolu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan deaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Evet herkese merhabalar. Forumda bununla ilgili daha önce konu açmıştım fakat pek iyi yorumlar almadım. Sorunum 2 sene öncesine başladı o günden bugüne uğraşıyorum ve hala stabil bir şekilde çalışan bilgisayarım olmadı. 3-4 farklı termal macun denedim. Sürekli olarak fanı çıkarıyorum ve termal macunu temizliyorum. Bu şekilde sonuca ulaşamadım.
Dün gece Pc yi açtım eski termal macun hiçbir iz kalmayacak şekilde kazıdım parlattım ve yeni macun sürdüm bilgisayarı açtım aida ile denemeler yaptım gene çok fazla ısı oluştu. Sonra BIOS'a girdim ve fan target ayarını açtım 60 dereceye sabitledim. Sonra en düşük fan devir hızını %85 yaptım, 4 pin fan dedim kaydettim çıktım. Sonra o gece en son 54 dereceye çıkan ısı gördüm bu beni çok heycanlandırdı. O gece boyunca oyun oynadım sonra kapattım kalktım gene sabahtan akşama kadar oyun oynadım fakat akşam yine kapandı.
Son olarak birşey farkettim aida ile test başlattığımda ısı 90 derece oluyor testi durdurduğum saniyede 55 dereceye düşüyor sizce böyle birşey mümkün mü? Ayrıca soğutucuyla işlemcinin üstüne bastırdığımda ısı daha çok artıyor.
Video
Not: Video 4k ile G3 tarafından çekilmiştir.

=PC SPCES=CPU:AMD Athlon 64x2 5000+
GPU:Power Color HD 7730 4GB
Anakart: MSI K9A2CF
Ram: 2GB Dual-channel
Monitor:Samsung SyncMaster 1440x900

@basbelasi @Seyhoo

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Güç kaynağı marka model verir misin veya etiketinin fotoğrafını atarsan çok iyi olur. Isınmanın sebebi P4 kablosundan gelen (sarı siyah) dalgalı voltaj olabilir. Stabil gelmeyen güç parçayı ısındırır. Yetersiz gelen güç parçayı ısındırır. Başka işlemci ile denemende de fayda var işlemcinin transistörleri fazla ısından zarar görmüş olabilir. Başka stok fan ile deneyebilirsin yani hep denemen gerekiyor. Başka bir güç kaynağı ile denemeyide unutma.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
IxBfljYd5MD1-zjxW-9NUIfUP_WizoCKBepqlSkAylE=w878-h658-no

bu nasıl?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

Eyfelden iyidir :D Bu powersupply'lere güven olmaz alacaksın bir tane 80plus bronze belgeli kısa devre korumalı ve verimli bir güç kaynağı bakacaksın rahatına. Powersupply bir kasanın en önemli parçasıdır çünkü tüm parçalar onun emaneti altında yatar. Kuzuyu kurda teslim etmemek gerek :)

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Güç kaynağı marka model verir misin veya etiketinin fotoğrafını atarsan çok iyi olur. Isınmanın sebebi P4 kablosundan gelen (sarı siyah) dalgalı voltaj olabilir. Stabil gelmeyen güç parçayı ısındırır. Yetersiz gelen güç parçayı ısındırır. Başka işlemci ile denemende de fayda var işlemcinin transistörleri fazla ısından zarar görmüş olabilir. Başka stok fan ile deneyebilirsin yani hep denemen gerekiyor. Başka bir güç kaynağı ile denemeyide unutma.
Hocam Geçikti Kusura Bakmayın.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Eyfelden iyidir :D Bu powersupply'lere güven olmaz alacaksın bir tane 80plus bronze belgeli kısa devre korumalı ve verimli bir güç kaynağı bakacaksın rahatına. Powersupply bir kasanın en önemli parçasıdır çünkü tüm parçalar onun emaneti altında yatar. Kuzuyu kurda teslim etmemek gerek :)

kısa devre koruma standart olmalı da nerde?
http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fr-pw40c12b-400w-120mm-fan-guc-kaynagi.html?srt=UP
bu nasıl? 400watt 99lira.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
12v kanalından 272 watt powere ihtiyacınız var. Güç kaynağınız 216 watt veriyor. Yani yetersiz. Isınma sebebi bu olabilir.
@basbelası önermişti bu ekran kartını o yüzden mi oluyor ? Peki önereceğiniz güç kaynagı ne var ?
Kaç senedir şu sorunla uşraşıyorum sonunda bir çözüme ulaşacağım galiba. :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
@basbelası önermişti bu ekran kartını o yüzden mi oluyor ? Peki önereceğiniz güç kaynagı ne var ?
Kaç senedir şu sorunla uşraşıyorum sonunda bir çözüme ulaşacağım galiba. :D

Stok fanın fotoğrafı falan yok mu eli yüzü düzgün mü iyi soğuttuğuna emin misin ? Başka işlemci falan bulamaz mısın FM2 deneme amaçlı.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Stok fanın fotoğrafı falan yok mu eli yüzü düzgün mü iyi soğuttuğuna emin misin ? Başka işlemci falan bulamaz mısın FM2 deneme amaçlı.
Stok fanın fotoğrafını hemen atıyorum.. Bazen soğutuyor bazen soğutmuyor ısı bloğuna dokunuyorum bazen sıcak bazen soğuk. Başka işlemci bulabilirim herhalde satın almaktan başka çarem yok Gittidiyor'da buldum:
link
link2

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Güç kaynağı pazartesi günü bir araştırma yapacağım ve bulduğum güç kaynaklarının resimlerini çekip size yollayacağım. Şimdi güç kaynağı alacak param yok :D Peki ekran kartını nvidia 9400gt yapsam voltaj dengesizliği olur mu ? Yarın 9400GT temin edebilirim.

Yoo dengesizlik olmaz ama HD 7750 daha iyi bir kart hiç alma gt 9400

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Yoo dengesizlik olmaz ama HD 7750 daha iyi bir kart hiç alma gt 9400
Yok elimde GT9400 vardı arkadaşa verdim yarın alıp deneyebilirim. Bu elimdeki kartıda zaten doğru düzgün kullanamadım.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
o psu 300watt zor verir 450watt alman gerek.
Anladım. Ama kesin çözüm olacak mı ? Mesela ben bu ekran kartını aldığım ilk gün crysis 3 oynadım ve bir günde bitirdim. O zaman 4 gb ram vardı. Herhangi bir mavi ekran, kapanma, kasma vb. şey olmamıştı.

GORT

Asistan
Reaksiyon puanı
4
power supply tam güçte uzun süre kullanılınca arıza yapma oranı artıyor... ısınma sorununuda unutma tam güçte daha çok ısınıyor...

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
@GORT
İlginiz için teşekkürler. Bu yılın sonunda bu bilgisayarı emekliliğe ayırayacağım inşallah.
@ArdaBrkee
Sensör hatası var mı bilmiyorum. Isının 100*C uzerindeyken aniden 50*C'ye düşmesi normal mi ? Bilmiyorum.