KatryTerry
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 4
İşlemcim stok fanla 87 88 derecelerde geziyor yeni fanın gelmesine 2 gün var bu sıcaklıklarda oyun oynasan işlemciye zarar verirmi
Sadece oyun oynarken böyle boşta 45 derece falan oyun oynasam 2 gün herhqngi bi parçaya zarar gelirmi 85 falan genelde ısı değeri 80 e falanda düşüyorSürekli böyleyse (örn masaüstünde) sorun var demektir. Ama sadece oyun oynarken yada işlemcini kullanacak işlem yaparken (örn render vs) sorun yok.
98 normal miBence riske girme, undervolt yap sonra normal haline getirirsin. 87-88 derece normal değil çünkü.
Sadece oyun oynarken böyle boşta 45 derece falan oyun oynasam 2 gün herhqngi bi parçaya zarar gelirmi 85 falan genelde ısı değeri 80 e falanda düşüyor
haydaaaa98 normal mi
Undervoltta denedşm baya an bi türlü doğru ayarı bulamadık sürekli kapnıyor bi anda bilgisayar i5 11400f rx6700 var undervoltu neye ayarlamalıyımBence riske girme, undervolt yap sonra normal haline getirirsin. 87-88 derece normal değil çünkü.
Undervoltta denedşm baya an bi türlü doğru ayarı bulamadık sürekli kapnıyor bi anda bilgisayar i5 11400f rx6700 var undervoltu neye ayarlamalıyım
Fanınızın yarın geliyor olması lazım, bence beklemenizdaha mantıklı.yeni fanın gelmesine 2 gün var
Aynen öyle, bu sıcaklıklar normal olmayabilir. Arkadaşın donanımını merak ettim.2 günde sorun olmaz diyenlere bakma işlemci o sıcaklığa en fazla 24 saat maruz kalmalıdır daha üstü risklidir
Undervolt yaptım şuan 80 nin üstünü görmüyorumda asla bu zararlımıdıe bilmiyorum perşembeye aksadı fanın gelmesi2 günde sorun olmaz diyenlere bakma işlemci o sıcaklığa en fazla 24 saat maruz kalmalıdır daha üstü risklidir
Rx 6700 i511400fAynen öyle, bu sıcaklıklar normal olmayabilir. Arkadaşın donanımını merak ettim.
Stok fanla oynuyorum ama herkes stok fanla normal dediAynen öyle, bu sıcaklıklar normal olmayabilir. Arkadaşın donanımını merak ettim.
Eğer ısı düşmüşse pek zararı olmaz ama yüksek ısı teknolojik olan herşeyde zararlı mesela S22 im yüksek ısıtan gitti şimdi telefon alacağımUndervolt yaptım şuan 80 nin üstünü görmüyorumda asla bu zararlımıdıe bilmiyorum perşembeye aksadı fanın gelmesi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Rx 6700 i511400f
Stok fanla oynuyorum ama herkes stok fanla normal dedi
Stok fan rezalet bi durum ya bu kadar kötü olacagını dğşünmeden topladım stok fanla inşallah sipariş verdim kule tipi fan işimi görecektir yardımınız için saolEğer ısı düşmüşse pek zararı olmaz ama yüksek ısı teknolojik olan herşeyde zararlı mesela S22 im yüksek ısıtan gitti şimdi telefon alacağım
Cinebench testi yapmadan mı undervolt yaptınız işlemcinizin performansı düşmüş olabilir ben ufak bir undervolt yapsam bile skorum yarı yarıya düşüyordu.Undervolt yaptım şuan 80 nin üstünü görmüyorumda asla bu zararlımıdıe bilmiyorum perşembeye aksadı fanın gelmesi
Rx 6700 i511400f
Stok fanla oynuyorum ama herkes stok fanla normal dedi
Test yapmadan yaptım ama performans düşüşü yaşamadım rdr2 gibi bi oyundaCinebench testi yapmadan mı undervolt yaptınız işlemcinizin performansı düşmüş olabilir ben ufak bir undervolt yapsam bile skorum yarı yarıya düşüyordu.
Rdr2 zaten ekran kartı odaklı bir oyun işlemci performansını öyle bir oyunda anlamazsınız cinebench yükleyip test yapın testi de internetteki verilerle karşılaştırın.Test yapmadan yaptım ama performans düşüşü yaşamadım rdr2 gibi bi oyunda