İslam huzurlu olmaya yeterli mi.?

Reaksiyon puanı
10,315
Müslüman olup huzurlu olmak pek gerçekçi değil. Eğer orta doğu ve asyadaki baskı ve zulüm altındaki müslüman insanları bir tarafa koyup kişi kendisini huzurlu hissedebilecekse onun adıda müslümanlık olmaz, kişinin kendisini kandırması olur. Müslüman değilim ve inanmıyorum ama bu eleştiriye de getirebilmek benim açımdan önemli açıkçası.
İlk kez müslüman olmayan ve inanmayan biriyle bir müslüman ve inanan olarak aynı görüşteyim. Ama bu arkadaşımızın ikinci cümlesiyle başlayan ve ilk cümlesini anlamlandıran görüşleri sebebiyledir.

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
Size kendimden örnek vereyim. Zina bataklığın içinde kaybolup gidiyordum. O kadar zinakar idim ki aptal aptal vesveseler geliyordu. Bir zinaya bulaştım ve mutluluğumu, hayat enerjimi, her şeyimi kaybettim. Ömür boyu buna tutsak olacağımı sanıyordum ciddi anlamda yaşayan ölüydüm. Size hiç abartmıyorum bilmeniz için yaşamanız gerek ya çok zor bir durumdu benim için. Her gün hayalini kurardım bu eski mutluluğuma dönebilecek miyim diye. Bu olay geçen yıl oldu bu arada.kadar mutluluğumu istiyordum ki her şeyi verebilirdim. RABB'İME yalvarıyordum. Bir ara geri geldi okulda iken okul çıkışında koşa koşa eve gittim ama geri gitmişti. Bir gün yatakta yatıyordum ve uyuya kaldım. Ve bana hani oynadığımız oyunlarda etraf karanlık olur ve sizinle bir ruh konuşur ya ama siz onu göremezsiniz sadece sesini duyarsınız aynı o şekilde bir durum oldu. Bana mutlu olmak istiyorsan "NAMAZ KIL" dedi. Ve bir kaç tanıdık sayesinde namaza başladım ELHAMDÜLİLLAH RABB'İME HAMD OLSUN şu an o huzura mutluluğa kavuştum hatta daha güzeline kavuştum. Burada gerçek, hakiki, sadık bir müslüman olmak gerekiyor. Ben hep mutlu olmak için kilardim namazı geçmişte. Ne zaman ki ALLAH RIZASI İÇİN kılmaya başladım o zaman mutluluğa ulaştım ve hatta daha hayırlısına ELHAMDÜLİLLAH. Okuyana hikaye gibi gelebilir ancak benim gibi günah bataklığında boğulup hayattan zevk alamayan ve artık bunlardan kurtulmak isteyen kardeşlerim için yazdım bunları. Sadece RABB'İNİZE GÜVENİN yeter

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
Tövbe de edin ki geçmiş günahlarınız affolsun bunu da söylemeyi unuttum şüphesiz sizin günahlarınız RABB'İMİZİN AFFINDAN BÜYÜK DEĞİLDİR HAŞA VEKİLLA

Reaksiyon puanı
10,315
Ben hep mutlu olmak için kilardim namazı geçmişte. Ne zaman ki ALLAH RIZASI İÇİN kılmaya başladım o zaman mutluluğa ulaştım
AliBaki, bataklıktan İslam'ın müşfik kucağına gelenler çok daha samimi ve içten bir mutluluğa kavuşuyorlar. Ben bu konuda sizin gibi olanlara hep gıpta etmişimdir. Rabbim mutluluğunuzu daim kılsın.