İran'dan yeni nükleer tesis yapımı

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
14w3dde.jpg

İran yeni uranyum zenginleştirme tesisinin yapımına mart ayına kadar başlayacağını bildirdi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, resmi haber ajansı İRNA'ya yaptığı açıklamada, yeni uranyum zenginleştirme tesisinin yapımına, İran takvimine göre yeni yılın başlayacağı gelecek yılın mart ayına kadar başlanacağını söyledi.

Salihi, İran'da çıkan Risalet gazetesinin bugünkü sayısında da "Gelecek birkaç ay içinde İran, Tahran'daki araştırma reaktörü için nükleer yakıt üretimine ilişkin kaydettiği yeni bir başarıyı ilan edecek" açıklaması yapmıştı.

Tahran yönetimi, uranyumdan elde edilen gazı nükleer enerji tesislerinde kullanılan yakıta dönüştüren 10 yeni uranyum zenginleştirme tesisinin yapımını öngören planı kabul etmişti.

ABD ve diğer bazı ülkeler İran'ın nükleer programını sadece enerji üretmek için değil nükleer silah elde etmek için de geliştirdiğini ileri sürüyor. İran ise iddiaları reddediyor.

AA

Sizce İRAN Ne Yapma Amacında ?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Elbette yapacak nükleer silahı. Helal olsun

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Onlar yapana kadar birazda bize öğretselerde bizde yapsak ne güzel olur ama :)

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Uluslararasi araneda söz sahibi olmak ve ulusal cikarlari korumak icin nükleer sart..
Bizim ülkemizinde nükleer silaha ihtiyaci vardir zira nükleer sahibi bir türkiye vizyonunu cok daha ileriye tasiyacaktir.
Hindistan ve Pakistan kesmir sorunu yüzünden defalarca savasa girmisler ancak, iki ülkeninde nükleer güce ulasmasiyla birlikte bu savas sona ermistir..

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
İsrail tehditine karşı tam yapacağı tarihi açıklayacaklarını sanmıyorum. Belki şuan ellerinde vardır tesis ve nükleer bomba.

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
amerika -rusya - ingiltere- fransa -almanya -israil nükler silah yapıyorda iran yapmış çokmu korku sardı bazılarını sonuna kadar hakları var yapsınlar

son.durak.27

Profesör
Reaksiyon puanı
11
helal olsun yapması lazım daha da cok geliştirilmeli... her ülke kendisini geliştiriyor iranda bu gelişime ayak uyduruyor

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Eğer bu işin aslı ve ülkemizin durumu hakkında birazcık bilgi edinmek istiyorsanız
http://www.nukte.org/ntnasilaldatildik buyrun.Okuyun...

İRAN silahınıda yapacak enerjisinide tıpkı dünyanın geri kalanın yaptığı gibi biz hala uyuyalım böyle konularda...bana greenpeace'ci arkadaşlar boşuna timsah gözyaşlarıyla gelmesin artık.onları allaha havale ediyorum ;)

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Eğer bu işin aslı ve ülkemizin durumu hakkında birazcık bilgi edinmek istiyorsanız
http://www.nukte.org/ntnasilaldatildik buyrun.Okuyun...

İRAN silahınıda yapacak enerjisinide tıpkı dünyanın geri kalanın yaptığı gibi biz hala uyuyalım böyle konularda...bana greenpeace'ci arkadaşlar boşuna timsah gözyaşlarıyla gelmesin artık.onları allaha havale ediyorum ;)

Verdiğiniz makale linki gerçekten faydalı,aynı şekilde makalenin yeraldığı sitede.. Teşekkürler.. :turned: