İran Durmak Bilmiyor!

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
İran'ın, ilk uzun menzilli insansız savaş uçağının tanıtımı yapıldı

544556_detay.jpg

İran'ın yerli imkanlarla ürettiği ''Kerrar'' adlı uzun menzilli savaş uçağı, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katıldığı ''Savunma Sanayi Günü'' törenlerinde tanıtıldı.

Pilotsuz savaş uçağının, yüksek hız ve irtifada uçabilme ve belirlenen hedeflere bomba fırlatabilme özelliklerine sahip olduğu belirtildi.

İran'ın daha önceleri de kısa ve orta menzilli pilotsuz savaş uçakları ürettiği belirtilmişti.

Savunma Sanayi Günü’nde İranlı uzmanlarca geliştirilen ve üretilen yeni bazı silah ve araç gereçlerin tanıtımının yapılması da bekleniyor.

Kaynak

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu resimdekinide uretiyormu iran?
Iran aldi basini gidiyor silah sanayinde gercekten...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Pek irana inanmıyorum birçok silahı başka silahların boyanıp modifiye edilip sunulması.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Haydi bakalım iran bari sen biraz teknolojik ol biz hep hazıra konuyoruz maalesef :(
kendi yapımlarımızda var ama onlar nerde bunlar nerpe peeehh..

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ırana musluman oldugu ıcın kızan arkadaslara seslenıyorum ıslam ılımı emretmıstır ılımsızlıgı degıl

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
irani kutluyorum ,taklit maklit kendisinin ucak fabrikasi varsa bu bile büyük birseydir ,buzamana kadar türkiynein ne gibi bir üstünlügü ortaya cikti abd den alinan arac gereclerle mi üstünlük,adam taklitini alir gelistiri ,biz o takliti bile yapamiyoruz

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Tamam bu gerçek olabilir belki ama araştırın İran'ı bazı silahları tamamen kendi yapımı değil bir savaş uçağı mesela rus uçağının birkaç şeyinin değiştirilip boyanmış hali yani üzerinde oynayıp bizim diye sundular.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Tamam bu gerçek olabilir belki ama araştırın İran'ı bazı silahları tamamen kendi yapımı değil bir savaş uçağı mesela rus uçağının birkaç şeyinin değiştirilip boyanmış hali yani üzerinde oynayıp bizim diye sundular.

Ya bırakın allah aşkına, birçok ülke yapıyor ayıp olmuyor, iran yapınca mı "abi taklit etmişler" deniyor...

walcott39026

Asistan
Reaksiyon puanı
16
adamlar yapıyor bizse hazıra konmaktan başka bir şey yapmıyoruz yakında donumuz bile amerikan ithalat edilecek:mad:

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
yazan kaynağa bakılırsa çok skywalker hayranı editör, iran böyle bir uçağı sittinsene yapamaz o zekaya sahip değil onun 70-80 li versiyonu vardır anca onda insansız derler 300-500 feet gezer gider, israile bile gidemez uçakları zaten heron kdr da bişidir gıç kadar bişeye yaramaz

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
yazan kaynağa bakılırsa çok skywalker hayranı editör, iran böyle bir uçağı sittinsene yapamaz o zekaya sahip değil onun 70-80 li versiyonu vardır anca onda insansız derler 300-500 feet gezer gider, israile bile gidemez uçakları zaten heron kdr da bişidir gıç kadar bişeye yaramaz

"Böyle bir uçak" dediğin uçak zaten senin de fark etmiş olduğun gibi bir çizim olduğu için "böyle bir uçağı" yapmak diye bir şey söz konusu olmadığı gibi, haliyle bunu gerektirecek "zeka" da söz konusu değildir. Sadece buna benzer şekilli bir kısım Amerikan uçakları vardır. Ben de zannetmiyorum ki Amerika bu tarz bir uçağın teknolojisini açığa vurmuş olsun. Öyleyse sadece şunu soruyorum; "kim bilebilir"?

Yoksa Amerikan uçağını görmediğine ve teknolojisini de "sittin sene uğraşsan" ortaya çıkaramayacağına göre "son derece teknolojik süpersonik mega zeka ürünü" olduğunu ve Amerikalılardan başkasının buna zekasının yetmeyeceğini sadece şekline bakarak mı anladın acaba? :)

Radikal cümleleri sadece doğru noktaya dikkat çekmek için kullanıyorum yoksa seninle aramda bir husumet yok, yanlış anlamanı istemem. :flowers:

Bununla birlikte, biz her zaman "Osmanlı zamanında şöyleydi böyleydi, dünyanın şu kadarına hakim olmuştu" diye övünürüz. Eğer Pers, yani İran tarihini okursan, Osmanlı'dan daha büyük hakimiyet kurduğu zamanlar olduğunu göreceksin. Bunu da yapılan şeyin doğru olduğunu ima etmeden sadece kıyas olsun diye söylüyorum.

Habere konu olan uçağı görmedim, açıkçası pek ilgilenmiyorum da; ama okuduğum kadarıyla uçuşu sırasında çekilmiş tanıtım görüntüleri var. Havadan yorum yapmak yerine en azından bakıp söylemek daha makul olur.

Bir de aklıma Falım Sakız'ın reklamı geliyor; "nazar etme ne olur, çalış senin de olur".

Silah teknolojilerinin her şeyden önemli hale gelmiş olması da ayrıca rahatsızlık verici; artık şu büyük savaş çıksa da rahata ersek. :)

chirkin_01

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yaptıkları kopyaysa bile helal olsun biz hala hazır olarak satın alıyoruz yarın öbürgün savaşa girecek olsak aldığımız herşey onlardan yani oldukça kötü bir durum kendi üretebildiğimiz pek birşey yok

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ben bu silah kopya demiyorum ama araştırırsanız İran'ın bazı silahları modifiye edilip ben yaptım denilip sunulması ki bunların içinde savaş uçakları da olunca ben bu vesileyle bu silaha şüpheyle bakarım arkadaş.

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bildiğim kadarıyla tamamen kendi imkanlarıyla üretmişler.