İphone XR mı, SE mi ?

Sercan7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba eşim için iphone almayı düşünüyorum peki XR mı SE mi ne önerirsiniz?

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Se 2020 xr a göre daha güncel bir cihaz ama ekranı ufak.Eşiniz çerçevesi olan büyük ekran cihaz mı yoksa tek elle kullanımı kolay,ekranı küçük cihaz mı kullanmak ister? ??

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
iPhone SE almanızı tavsiye etmiyorum. iPhone SE nin pil ömrü rezalet ve fazla ısınıyormuş. iPhone SE işlemci ve kamera performansı dışında kötü bir cihaz. iPhone XR öneririm.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483

size kısaca bir şeyler anlatmak istiyorum:

iPhone SE 2020 iPhone 8 'in kozmetik olarak aynısı ve fakat özellik bakımından bazı + veya - leri var örnek olursa;
* iPhone SE 2020 de 3D Touch yok
* Fakat iPhone 8 de de A13 Bionic işlemci yok
* iPhone 8 de bokeh efekti (arkayı bulanıklaştırma) yok
* Fakat iPhone SE 2020 de yazılımsal olarak bu özellikler var

Diğer özellikler olarak nerdeyse tıpa tıp aynılar. Yani demem o ki iPhone SE 2020 ye para vereceğime iPhone 8 alırım daha uygun fiyata.

Şimdi sırada iPhone XR var;

Öncelikle iPhone XR ve iPhone SE 2020 arasındaki farklara bakalım;
* İkiside aynı arka kameraya sahip
* iPhone XR ın ekran / kasa oranı iPhone SE 2020 den daha yüksek (6.1 inç- 4.7 inç)
* iPhone SE 2020 de Touch ID (parmak izi) bulunuyor
* iPhone XR da Face ID (yüz tanıma) bulunuyor
* İşlemci olarak iPhone XR da A12 Bionic, iPhone SE 2020 de A13 Bionic işlemci bulunuyor
* Pil ise Apple ın resmi verilerine göre iPhone SE 2020 de iPhone 8 ile nerdeyse aynı pil var
* iPhone XR da ise iPhone 8 Plus a göre 1.5 saat daha iyi bir pil bulunmakta yani pil olarak iPhone XR açık ara önde
* Ekran piksel yoğunlukları aynı
* İkisinde de Haptic Touch var yani (3D Touch bulunmamakta)
* iPhone XR daha uzun ve daha ağır
* İkisinde de yazılımsal olarak Bulanıklaştır Efektini kullanabiliyor
* Mikrofonları aynı
* Ön kameralar aynı
* Ve diğer özellikler de %90 oranında aynı

Şimdi gelelim değerlendirmeye;

İlk önce telefonu alacak kişi nasıl bir telefon istiyor yani yeni nesil geniş ekran mı yoksa Touch ID li çerçeveli ekran mı.
İkinci olarak eğer çerçeveli istiyorsa iPhone 8 ve iPhone SE 2020 arasında bir seçim yapmalı

Kendi fikirim:

Ben olsaydım iPhone SE 2020 yi ilk başta elerdim. Bana çok cazip gelmedi şahsen. Büyük ihtimalle XR alırdım ekran / kasa oranında dolayı.

Tabi karar size kalmış aklınız hangisine yatarsa onu almanızı öneririm.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
SE bildigimiz İphone 8 yahu bu apple da var ya.
iPhone SE,iPhone 8 in a13 çipi takılmış hali. iPhone SE ile 8 in kamera sensörü aynı ama A13 işlemcisi sayesinde yeni ISP(Image Signal Processor)sensörü kullanıyor ve bunun sayesinde iPhone SE, iPhone 8 den daha güzel fotoğraflar çekebiliyor.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Tamam da diger her şey aynı kalmış gibi.
Eski 5s kasası ufak SE bekliyordu insanlar al i yeni cihaz diye sat inovasyon budur.
Aynen ve iPhone SE (2016) ile 5S arasındaki fark daha büyüktü. 5s 8mp arka kamera kullanırken, iPhone SE (2016) o zamanın amiral gemisi olan iPhone 6s ile aynı kamera sensörünü kullanıyordu.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
ekran kasa oranından dolayı İphone XR almanızı öneriyorum. İphone SE2 ile İphone 8 arasında çok fark yok işlemcisi ve kamerası biraz farklı. Bence İphone SE2 nin İphone XR a göre tek artısı daha güncel bir cihaz olması. Bataryasıda XR a göre baya düşük

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
4.7''lik iphone kasa varyasyonlarının hiçbirinin pil performası başarılı olmadı. Ayrıca bu ekran boyutu yıllardır oldukça ufak gelir bana. Eskiden ekran kasa oranlarının kötü olması nedeniyle büyük ekranlı modellere oldukça rahatsız edici derdir kullanıcılar. Fakat artık ekran/kasa oranları çok iyi ve büyük ekranlar gündelik kullanımı çok olumlu etkiliyor.

Ben olsam tercihimi XR'dan yana kullanırdım. SE 2020 belki çok daha uygun fiyattan satışa çıksaydı (4000-4500 tl arası) belki oda illa iphone istiyorum diyen kullanıcı için belki alın derdim. Benim gözümde 5299 tl'ye alınacak bir ürün değil SE 2020.