İPhone XR almaya değer mi ?

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Selam millet
Ben 2014'ten beri 5s kullanicisiyim 4,5 yıl oldu kullanalı ama artik sıkıldım cünkü hafizasi yetersiz geliyor hele hele bataryasi ve ekrani artik beni tatmin etmiyor sarj aletim olmadan evden cikamiyorum ekran bana artik cok kucuk geliyor sizce 6500 tl verip XR almaya değer mi XS-XS Max önermeyin aslinda ben 8 istiyordum ama 1 sene sonra batarya omru ölüyormus bir de tasarim beni tatmin etmez diye korkuyorum malum ekran govde orani yuksek telefonlar aldi basini gidiyor
Yardimci olursaniz sevinirim ozellikle XR kullanicilari yazarsa cok iyi olur
İyi forumlar

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
Ben IPhone XR yi sevdim bu kadar pahalı olmasa alırdım. Galiba IPhone Türkiye fiyatlarında düşüş olacakmış. Beklesen iyi edersin.

EmrahGürleyen

Doçent
Reaksiyon puanı
193
Dostum paranı boşuna bir telefon için heba etme. Durumun iyi ise tabiki tercih meselesi ama dünyanın sonu değil.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Selam millet
Ben 2014'ten beri 5s kullanicisiyim 4,5 yıl oldu kullanalı ama artik sıkıldım cünkü hafizasi yetersiz geliyor hele hele bataryasi ve ekrani artik beni tatmin etmiyor sarj aletim olmadan evden cikamiyorum ekran bana artik cok kucuk geliyor sizce 6500 tl verip XR almaya değer mi XS-XS Max önermeyin aslinda ben 8 istiyordum ama 1 sene sonra batarya omru ölüyormus bir de tasarim beni tatmin etmez diye korkuyorum malum ekran govde orani yuksek telefonlar aldi basini gidiyor
İyi forumlar
Şahsen Türkiye’de almak değmez. Türkiye’deki 64gb xr fiyatı ile Amerika’da 512gb xs max alınıyor.

Ama alacaksan biraz bekle. İndirim olacak diyorlar. Olunca hepsiburada gibi siteler daha da fiyatı azaltacaktır

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Selam millet
İyi forumlar
İphone serisinden devam etmek istiyorum diyorsan, XR dışında başka seçeneğin yok.
Başka telefon önerilerine açığım diyorsan da Samsung Galaxy Note 9 senin en iyi seçenek olur.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Xr indirim beklenmeli ama adam gibi bir indirim olmazsa 1000tl ve üzeri o zaman note 9 daha mantıklı.

1040Berke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bataryası iyi gidiyor performansı da iyi genel olarak memnunum ama Türkiye’den alma. Gereksiz pahalı yurtdışından getiremem diyorsan Note9

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
İnsan oğlu ne ara bir telefona 7000 TL verecek kadar sapıttı?
Peki insan oğlu ne ara bir telefona 12 bin tl verecek kadar sapıttı ? (Xs max)
Ayrica 7 bin'e almam ben hepsiburadada 6500 tl indirim
apple indirim yapacak beklemeni öneririm
Haberim var onu bekliyorum zaten şuanda telefon alacak durumum yok ama elimdeki telefon artik sıktı bazen de sapıtıyor özellikle klavyede yazi yazarken IOS 10.3.5'te birakmama ragmen

---- Mesajlar birleştirildi ----

İphone serisinden devam etmek istiyorum diyorsan, XR dışında başka seçeneğin yok.
Başka telefon önerilerine açığım diyorsan da Samsung Galaxy Note 9 senin en iyi seçenek olur.

Haberim var onu bekliyorum zaten şuanda telefon alacak durumum yok ama elimdeki telefon artik sıktı bazen de sapıtıyor özellikle klavyede yazi yazarken IOS 10.3.5'te birakmama ragmen
IOS'a alismis biri olmasaydim suanda huawei kullaniyor olurdum

Son düzenleme:

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
1 ay daha dişini sık düz s10 u internetten 6500 e bulabilirsin

Node

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone XR ekran çözünürlüğü 1792x828. Bu çözünürlük 1920x1080 olan iPhone 6S'nin ekranından bile düşük. Kara yine de senin.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
4 kişilik aile düşün.
Herkesin bu telefondan aldığını düşün.
İşte bunun yerine, bu aile dükkan kiralar, bu parayla kadın kuaförü açar, 4 kişi bu kuaförde çalışırsa her ay ciddi miktarda para kazanır, aile geçinir.
Yani bu parayla meslek edinilip aile geçindirilir.
Amerikadaki yeni işe girmiş bir mühendis 10'da birinden daha düşük bir maaş ile alır ama senin kaç aylık maaşın bunu bil, ona göre al ya da alma

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549

IOSO
<<Dkn nyz>> dedi ki:
Note 9 alın 5000tl 2bin cepte kalır
O da elime
iPhone XR ekran çözünürlüğü 1792x828. Bu çözünürlük 1920x1080 olan iPhone 6S'nin ekranından bile düşük. Kara yine de senin.
2.el temiz 8 alayim o halde

İnsan oğlu neden boş boş konuşmayı tercih eder. Önce bunun cevabını bul
Bilmiyorum

Bilmiyorum
1 ay daha dişini sık düz s10 u internetten 6500 e bulabilirsin
Samsung tercih etmiyorum

Bilmiyorum
Dostum paranı boşuna bir telefon için heba etme. Durumun iyi ise tabiki tercih meselesi ama dünyanın sonu değil.
Durumum orta halli ama IOS'a alistigim icin baska telefon kullanamiyorum XR alinmaya degmezse 2.el temiz 8 alirim paşa paşa kullanirim haksiz miyim ?

Bilmiyorum
Durumum orta halli ama IOS'a alistigim icin baska telefon kullanamiyorum XR alinmaya degmezse 2.el temiz 8 alirim paşa paşa kullanirim hakszi
4 kişilik aile düşün.
İşte bunun yerine, bu aile dükkan kiralar, bu parayla kadın kuaförü açar, 4 kişi bu kuaförde çalışırsa her ay ciddi miktarda para kazanır, aile geçinir.
Amerikadaki yeni işe girmiş bir mühendis 10'da birinden daha düşük bir maaş ile alır ama senin kaç aylık maaşın bunu bil, ona göre al ya da alma
Tekrar dusundum de 8 alsam da XR alsamda yine ayni işimi görecek 8 alirim 4-5 sene kullanirim bir telefona 7000-12.000 gibi rakamlar vermenin anlamı yok

Bilmiyorum
Durumum orta halli ama IOS'a alistigim icin baska telefon kullanamiyorum XR alinmaya degmezse 2.el temiz 8 alirim paşa paşa kullanirim hakszi
4 kişilik aile düşün.
Tekrar dusundum de 8 alsam da XR alsamda yine ayni işimi görecek 8 alirim 4-5 sene kullanirim bir telefona
Ben IPhone XR yi sevdim bu kadar pahalı olmasa alırdım. Galiba IPhone Türkiye fiyatlarında düşüş olacakmış. Beklesen iyi edersin.
Ne kadar duser fiyati ?

Son düzenleme:

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Xr tavsiye ederim iphone ekranı çok kaliteli ve çözünürlük kalite göstergesi değil bir dünya özelliği var o ekranın ve sadece insanda bokeh yapması yeterlidir. Baktığımızda işlemcisi ve tasarımı son nesil, kamera çok zoom yapmasada bayağı kaliteli, bataryasıda en uzun giden iki iphone'dan biri bence insanlar boş yere bu cihaza laf atıyor yok siyah kenar filan çerçevesine laf ediliyor ama arka yüzeyle bir bütün olduğuda ortada, ama dediğim gibi bence şu indirim beklenmeli.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Bilmiyorum
4 kişilik aile düşün.
Tekrar dusundum de 8 alsam da XR alsamda yine ayni işimi görecek 8 alirim 4-5 sene kullanirim bir telefona
Xr tavsiye ederim iphone ekranı çok kaliteli ve çözünürlük kalite göstergesi değil bir dünya özelliği var o ekranın ve sadece insanda bokeh yapması yeterlidir. Baktığımızda işlemcisi ve tasarımı son nesil, kamera çok zoom yapmasada bayağı kaliteli, bataryasıda en uzun giden iki iphone'dan biri bence insanlar boş yere bu cihaza laf atıyor yok siyah kenar filan çerçevesine laf ediliyor ama arka yüzeyle bir bütün olduğuda ortada, ama dediğim gibi bence şu indirim beklenmeli.
Fiyatı 4000 civari olsa alinir
Hocam 8 ve XR arasinda cok gidip geliyorum 8 alsam bir sure sonra tasarimdan sıkılırım diye endise ediyorum XR alsam verdigim paraya acırım bir de orta halli biriyim ama android sevmiyorum ne yapabilirim ?

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
8 oyun oynamazsan pek tamamda çok kurcalıyorsan 7+ ancak yetebilir ben bu ikisinden 8'i daha çok tercih ediyorum ama işte batarya meselesi sıkıntı.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
İPhone 8'e gecebilirim aslinda

8 oyun oynamazsan pek tamamda çok kurcalıyorsan 7+ ancak yetebilir ben bu ikisinden 8'i daha çok tercih ediyorum ama işte batarya meselesi sıkıntı.
Ben artık telefonda oyun oynamiyorum sosyal medya (instagram twitter youtube whatsapp) muzik icin ise spotify kullaniyorum

Son düzenleme:

doormatchests

Profesör
Reaksiyon puanı
320
İPhone 8'e gecebilirim aslinda

Ben artık telefonda oyun oynamiyorum sosyal medya (instagram twitter youtube whatsapp) muzik icin ise spotify kullaniyorum

O zaman 8 senin için çok iyi. XR gereksiz olur. Büyük telefon kullanabilirim dersen 8Plus düşünebilirsin çünkü pil ömrü daha fazla.

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
Bu saatten sonra 7/7+ alınmaz bence 8+/X alınır ama Xr ve Xs/Max alınmaz. Bence S9 gibi telefonlara yönelmenizde fayda var ya da iPhone SE alın.

regnante80

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kardeşim ip6s ekranı 750x1334 ppi ise 6s ile ayni Xr ın.
şuan 6s kullanıyorum. 2 gb ram e sahip. A9 var içinde ve ppi değeri 326. Piyasadaki tüm oyunları takılmadan oynatıyor. (Yanin 12gb ram e ihtiyaç yok) arkadaşın s8 i var ppi 570 ama uzun uzun baktım ikisi arasında bi fark göremedim (yani bi sürü ppi'ında anlamı yok)

Kısacası bu tarz rakamlara odaklanmayın. Sadece cihazın kullanışlılığına ve günlük hayattaki performansına bakın. (Telefonun ya da bir oyunun açılma süresi gibi) (Elbette bir de fiyat)
Kullanışlılık açısından ios a alışmanız sebebiyle de boyutu sebebiyle de mantıklı bir tercih olacaktır Xr
Performans açısından piyasanın en iyi işlemcisine ve nispeten düşük bir görüntü kalitesine sahip olduğu için (tekrar ediyorum günlük hayatta kolay kolay fark etmezsin aradaki farkı) tabletleri saymazsak en performanslı cihaz diyebiliriz.
Fiyat olarak internette 6200-6500tl fiyatı. Apple dan beklenen Türkiye indirimi ile beraber internette 6000tl ye bulunabileceğini tahmin ediyorum. 6000 tl yi telefona veririm sıkıntı olmaz diyorsan (maddi durumunu bilmediğim için böyle söylüyorum hak etmez anlamında değil) ben hak ettiğini düşünüyorum.
not: Sana tavsiye alacaksan mediamarkt vb bi yere gidip telefonu eline al, sana uygun mudur diye. Ayrıca siyah veya kırmızı rengini tercih etmeni öneririm diğer renklerde çerçeve biraz kalın görünüyor. (Bunun için de bi elinde incele derim.)
edit: Pil ömrü tartışılmış Xr bataryasi en çok dayanan iphone dur unutma.

Son düzenleyen moderatör:

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Kardeşim ip6s ekranı 750x1334 ppi ise 6s ile ayni Xr ın.
şuan 6s kullanıyorum. 2 gb ram e sahip. A9 var içinde ve ppi değeri 326. Piyasadaki tüm oyunları takılmadan oynatıyor. (Yanin 12gb ram e ihtiyaç yok) arkadaşın s8 i var ppi 570 ama uzun uzun baktım ikisi arasında bi fark göremedim (yani bi sürü ppi'ında anlamı yok)

Kısacası bu tarz rakamlara odaklanmayın. Sadece cihazın kullanışlılığına ve günlük hayattaki performansına bakın. (Telefonun ya da bir oyunun açılma süresi gibi) (Elbette bir de fiyat)
Kullanışlılık açısından ios a alışmanız sebebiyle de boyutu sebebiyle de mantıklı bir tercih olacaktır Xr
Performans açısından piyasanın en iyi işlemcisine ve nispeten düşük bir görüntü kalitesine sahip olduğu için (tekrar ediyorum günlük hayatta kolay kolay fark etmezsin aradaki farkı) tabletleri saymazsak en performanslı cihaz diyebiliriz.
Fiyat olarak internette 6200-6500tl fiyatı. Apple dan beklenen Türkiye indirimi ile beraber internette 6000tl ye bulunabileceğini tahmin ediyorum. 6000 tl yi telefona veririm sıkıntı olmaz diyorsan (maddi durumunu bilmediğim için böyle söylüyorum hak etmez anlamında değil) ben hak ettiğini düşünüyorum.
not: Sana tavsiye alacaksan mediamarkt vb bi yere gidip telefonu eline al, sana uygun mudur diye. Ayrıca siyah veya kırmızı rengini tercih etmeni öneririm diğer renklerde çerçeve biraz kalın görünüyor. (Bunun için de bi elinde incele derim.)
edit: Pil ömrü tartışılmış Xr bataryasi en çok dayanan iphone dur unutma.
Arkadaş belki plus olanıyla karıştırmıştır. PPI olarak 326 ile 570in farkını görmek için ekrana aşırı yakın olman gerekir.(yada büyüteçle falan bakarak) Normal uzaklıkta 320 küsür ppiya sahip telefonların piksellerini ayrıştıramazsın. Zaten 2k çözünürlük VR kullanılmadığı sürece gereksiz.

Genel olarak katılıyorum ama yinede (şahsen) Türkiye’den iphone alınmaz.

Son düzenleyen moderatör: