İPhone XR almaya değer mi ?

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Samsungta öyle bir model yok diye mi öyle diyorsun. ;) Aslında samsungta öyle ikonik güzel bir tasarım yok malesef bu gün silinse hangi modeli ile hatırlanacak? S8 desen şahsen x serisini filan daha başarılı buluyorum o konuda. Yani samsung malesef başarısız bu tip şeylerde.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Samsungta öyle bir model yok diye mi öyle diyorsun. ;) Aslında samsungta öyle ikonik güzel bir tasarım yok malesef bu gün silinse hangi modeli ile hatırlanacak? S8 desen şahsen x serisini filan daha başarılı buluyorum o konuda. Yani samsung malesef başarısız bu tip şeylerde.
Note edge veya s6 edge. Kıvrımlı ve şekil şukul

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Kazulet gibi modeller onlar halbuki iphone 4s öylemi şık ve kibar telefon gibi telefondur. :)
Ha sen o anlamda diyorsun :D

Yinede şahsen o ikisi şu anlık Samsung'un ikonik tasarımı.

Gelecekte bence Galaxy F te ikonik olacak

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Bence katlamalı tasarımda windows devri başlar öylede umuyorum.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
hiç sorma ya hele şu apple abi apple cılar beni IQ larından süphe ettiriyorlar. Telefondan anlamıyorlar isime mübtela oluyorlar
Ben iphone'u isletim sistemi icin kullaniyorum fanboyluktan degil

---- Mesajlar birleştirildi ----

Değmez. O fiyata ondan daha iyi bir çokça alternatif telefon var
Bunu diyip kacmak kolay tabi söyle o zaman hangi alternatiflermis yoksa honor mı önereceksin ?

Son düzenleme:

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375

Bunu diyip kacmak kolay tabi söyle o zaman hangi alternatiflermis yoksa honor mı önereceksin ?

Hocam daha önce yazdım ama yine hatırlatayım 8 beş sene katlanılacak cihaz değil diye düşünüyorum yani 7plus yada 8plus alsanız batarya olarak sıkıntı çekmezsiniz. 8'in bataryası malesef çok küçük.

grezimonk

Profesör
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
270
SAMSUNG'u muhatap almam görmem... öyle bir marka yok...

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
SAMSUNG'u muhatap almam görmem... öyle bir marka yok...

Sen o samsungunu seyret 3 seneye giriş orta segmentte huawei/xiaomi/meizu bunu silecek! Üst segmenttede huawei ve apple tabi bizim gibi ülkelerde mi9 almak bile bir külfet olacak kim alır s10 serisini eğri oturup doğru konuşalım sokakta 10 kişiye sorsak s10lite'mı yoksa xr'mi diye 9 kişi iphone seçer. Siz şimdilik takılın yeni nesil nokiacılar. :D ??

Egemen Kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
185
Tamam güzel telefon olabilir ama o fiyatı haketmiyor. Apple, Türkiye fiyatlarında indirim yapacak deniliyor ama bakalım.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Sen o samsungunu seyret 3 seneye giriş orta segmentte huawei/xiaomi/meizu bunu silecek! Üst segmenttede huawei ve apple tabi bizim gibi ülkelerde mi9 almak bile bir külfet olacak kim alır s10 serisini eğri oturup doğru konuşalım sokakta 10 kişiye sorsak s10lite'mı yoksa xr'mi diye 9 kişi iphone seçer. Siz şimdilik takılın yeni nesil nokiacılar. :D??
Herkeste bi samsung düşmanlığı başlamış hayırlı işler... ekran ram bellek vermeyiz bak size telefon falan üretemezsiniz ??ülkemizde bu kadar bilinçsiz,gösteriş meraklısı insan varken tabiki xr derler bırak xr ı s10 mu iphone 7 mi diye sorsan bile 7 diyecek insan topluluğu mevcut biz burda oturmuş neyi tartışıyoruz...

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108

Benim bir şeyden kaçtığım yok koçum sana saçma sapan fazla paralar verme diyorum sadece. İyi oku şimdi.

iphone xr 6299 tl. Sen o fiyata

Note 9
Xiaomi mi 8
OnePlus 6t
Oppo **** X
Vivo Nex S
Pocophone f1
Meizu 16th
mi mix 3
HTC u11+
Huawei p20 pro
Asus zenfone 5z
Mi 8 pro
Mate 10 pro ( eski olmasına rağmen)

Bu modellerden hangisini alsan iphone den daha iyi verim sağlayacaktır. Tamam mı güzel kardeşim. Kaçmak diye bir şey yok ben her türlü sana sayarım hangilerini alacağını beni başkalarıyla karıştırma yani onu kafandan at.

Erkenekli

Asistan
Reaksiyon puanı
277
Paran varsa al tasarimi benim cok hosuma gitmisti

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Benim bir şeyden kaçtığım yok koçum sana saçma sapan fazla paralar verme diyorum sadece. İyi oku şimdi.

Note 9
Xiaomi mi 8
OnePlus 6t
Oppo **** X
Vivo Nex S
Pocophone f1
Meizu 16th
mi mix 3
HTC u11+
Huawei p20 pro
Asus zenfone 5z
Mi 8 pro

Bu modellerden hangisini alsan iphone den daha iyi verim sağlayacaktır. Tamam mı güzel kardeşim. Kaçmak diye bir şey yok ben her türlü sana sayarım hangilerini alacağını beni başkalarıyla karıştırma yani onu kafandan at.
Kardes cok daha iyi alternatifler var diyip kestirip attigin icin öyle dedim

Paran varsa al tasarimi benim cok hosuma gitmisti
Tasarim guzel de fiyati gereksiz pahali

Note 9
Xiaomi mi 8
OnePlus 6t
Oppo **** X
Vivo Nex S
Pocophone f1
Meizu 16th
mi mix 3
HTC u11+
Huawei p20 pro
Asus zenfone 5z
Mi 8 pro

One plus 6+ tasarimi hosuma giden bir cihaz ama yazilim destegi insani korkutuyor 2 sene guncelleme alip destegini keserlerse aldigim para çöpe gitsin istemiyorum sürekli tel degistiren biri degilim istedigim zaman telefon degistiremiyorum malesef yani aldigim zaman beni en fazla 5 sene götürmeli umarim kendimi ifade edebilmisimdir

Son düzenleme:

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Kardes cok daha iyi alternatifler var diyip kestirip attigin icin öyle dedim

Tasarim guzel de fiyati gereksiz pahali

One plus 6+ tasarimi hosuma giden bir cihaz ama yazilim destegi insani korkutuyor 2 sene guncelleme alip destegini keserlerse aldigim para çöpe gitsin istemiyorum sürekli tel degistiren biri degilim istedigim zaman telefon degistiremiyorum malesef yani aldigim zaman beni en fazla 5 sene götürmeli umarim kendimi ifade edebilmisimdir
Kardes bak kullanıcı yorumlarına arastır OP6t öyle bir cihaz ki rahat rahat 3 4 sene zorlarsan temiz kullanırsan 5 sene gidecek bir telefon. Gerçi iphonu bile 5 sene kullanamadığın zmanlar oluyor 5 sene falan kolay kolay her telefon vermez. Diğer saydıklarıma istemiyorsan.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549

Note 9
Xiaomi mi 8
OnePlus 6t
Oppo **** X
Vivo Nex S
Pocophone f1
Meizu 16th
mi mix 3
HTC u11+
Huawei p20 pro
Asus zenfone 5z
Mi 8 pro

One plus 6+ tasarimi hosuma giden bir cihaz ama yazilim destegi insani korkutuyor 2 sene guncelleme alip destegini keserlerse aldigim para çöpe gitsin istemiyorum sürekli tel degistiren biri degilim istedigim zaman telefon degistiremiyorum malesef yani aldigim zam
Kardes bak kullanıcı yorumlarına arastır OP6t öyle bir cihaz ki rahat rahat 3 4 sene zorlarsan temiz kullanırsan 5 sene gidecek bir telefon. Gerçi iphonu bile 5 sene kullanamadığın zmanlar oluyor 5 sene falan kolay kolay her telefon vermez. Diğer saydıklarıma istemiyorsan.
One plus 6t hepsiburadaya baktim sadece 6 modeli var

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
One plus 6+ tasarimi hosuma giden bir cihaz ama yazilim destegi insani korkutuyor 2 sene guncelleme alip destegini keserlerse aldigim para çöpe gitsin istemiyorum sürekli tel degistiren biri degilim istedigim zaman telefon degistiremiyorum malesef yani aldigim zam

One plus 6t hepsiburadaya baktim sadece 6 modeli var
Zahter mobil cihazlar platformu. Buradan kayıtlı tr yazılımlı sipariş verebilirsin sadece garantisi yok. O da sana kalmış, bence ithalatçı garantiye gerekte yok.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Hangi cihaza karar kıldınız :) şuan nerdeyiz bilelimde ona göre öneride bulunalım.

Zahter mobil cihazlar platformu. Buradan kayıtlı tr yazılımlı sipariş verebilirsin sadece garantisi yok. O da sana kalmış, bence ithalatçı garantiye gerekte yok.

6t dediğin ithalatçı garanti bile değil tek sefer kullanımlık cihaz ayrıca performans ve verim olarak iphone'u geçeceğini iddia etmek abartı oldu bence kamerada da zaten iddialı değil. Ayrıca arkadaş piyasada geçerliliği olan bir marka/model istiyor, teknik servis ve ikinci el değeri olan bir model istiyor belli siz tam tersi bir cihaz öneriyorsunuz.

Son düzenleme:

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Hangi cihaza karar kıldınız :) şuan nerdeyiz bilelimde ona göre öneride bulunalım.

6t dediğin ithalatçı garanti bile değil tek sefer kullanımlık cihaz ayrıca performans ve verim olarak iphone'u geçeceğini iddia etmek abartı oldu bence kamerada da zaten iddialı değil. Ayrıca arkadaş piyasada geçerliliği olan bir marka/model istiyor, teknik servis ve ikinci el değeri olan bir model istiyor belli siz tam tersi bir cihaz öneriyorsunuz.
Birincisi ithalatçı garantisinin çok fazla bi güvenilirliği yok yeterince destekli değiller , ikincisi bu telelfonların basına bir sey gelince hemen müşteriye kitliyorlar parasını alıyorlar. Adam bunu garantisiz alıp kvk dan da yaptırır bir sıkıntı durumunda zaten 2 sene içinde telefonda kaç kere garantilik bir durum oluyor ?. O yüzden bence pek bi şey fark etmiyor. Performans konusunda da Bence her konuda yarışır iphone ile. Bu telefonların inceleme test ve karşılaştırma videolarını izliyorum piyasada en iyi 3 telefon içinde kalıyor ( mate 20 pro note 9 ve OP6t) hani kamerası performansı falan iyi bir de alıp kullanınca performansı sana eksiklik hissettirmez o yüzden pek ufak kağıt üstündeki detaylara bakılmamalı bence. ama tabi bunu arkadaş karar verip alacak bizim konuşmamızın bir anlamı yok.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Birincisi ithalatçı garantisinin çok fazla bi güvenilirliği yok yeterince destekli değiller , ikincisi bu telelfonların basına bir sey gelince hemen müşteriye kitliyorlar parasını alıyorlar. Adam bunu garantisiz alıp kvk dan da yaptırır bir sıkıntı durumunda zaten 2 sene içinde telefonda kaç kere garantilik bir durum oluyor ?. O yüzden bence pek bi şey fark etmiyor. Performans konusunda da Bence her konuda yarışır iphone ile. Bu telefonların inceleme test ve karşılaştırma videolarını izliyorum piyasada en iyi 3 telefon içinde kalıyor ( mate 20 pro note 9 ve OP6t) hani kamerası performansı falan iyi bir de alıp kullanınca performansı sana eksiklik hissettirmez o yüzden pek ufak kağıt üstündeki detaylara bakılmamalı bence. ama tabi bunu arkadaş karar verip alacak bizim konuşmamızın bir anlamı yok.

Kvk senin türkiyede parçası olmayan cihazını yapmaz. İthalatçı garanti faturası servisle sorun yaşarsan para iadesi almanı sağlıyor hiç yoktan bir resmi evraktır. Op6t değil mate 20p/ note9 s9 serisi ile bile yarışamaz kamerada ayrıca o kadar para verip 3500/4000tl'lik cihaza imei çakmak zeka işi değil adam gider s9+ alır yine kamera ve performansla işini görür ayrıca op'lar amoled ekran samsung'da değil bu ekran eminin yığınla burn'in sorunu yaşayan vardır bu ekranlar sırf 1000tl üstü al tamire ver merdiven altına 1500 tl oh mis ucuz telefon. ;) Boşuna dememişler ne kadar ekmek o kadar köfte. Xr alacak adam hem performans, batarya, güvenlik, stabilite her yönden rahat eder sıkıntı çekmez ama ben arkadaşa 1 ay beklesin uygun fiyata 8+ yada xr alsın derim iyi bir kılıf ve koruyucu ile arkasına bakmaz.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Arkadaşlar konunun dışına çıkacaksak kilitliyorum?
Alt tarafı iki cihaz önerisinde bulunacağız. Nedenini açıklayacağız. Markaların başarılı/başarısız modellerini boydan boya sert eleştiriler geçirmemize gerek yok. :)

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Arkadaşlar konunun dışına çıkacaksak kilitliyorum?
Alt tarafı iki cihaz önerisinde bulunacağız. Nedenini açıklayacağız. Markaların başarılı/başarısız modellerini boydan boya sert eleştiriler geçirmemize gerek yok. :)
Kilitle bence yoksa taş ve sopayla dalacağız birbirimize. :)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Kvk senin türkiyede parçası olmayan cihazını yapmaz. İthalatçı garanti faturası servisle sorun yaşarsan para iadesi almanı sağlıyor hiç yoktan bir resmi evraktır. Op6t değil mate 20p/ note9 s9 serisi ile bile yarışamaz kamerada ayrıca o kadar para verip 3500/4000tl'lik cihaza imei çakmak zeka işi değil adam gider s9+ alır yine kamera ve performansla işini görür ayrıca op'lar amoled ekran samsung'da değil bu ekran eminin yığınla burn'in sorunu yaşayan vardır bu ekranlar sırf 1000tl üstü al tamire ver merdiven altına 1500 tl oh mis ucuz telefon. ;) Boşuna dememişler ne kadar ekmek o kadar köfte. Xr alacak adam hem performans, batarya, güvenlik, stabilite her yönden rahat eder sıkıntı çekmez ama ben arkadaşa 1 ay beklesin uygun fiyata 8+ yada xr alsın derim iyi bir kılıf ve koruyucu ile arkasına bakmaz.
Şuanda alabilecek durumda degilim ancak yazin calisip alabilirim ama 3 ayda kazandigim paranin hepsini de telefona yatirmak istemiyorum

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Şuanda alabilecek durumda degilim ancak yazin calisip alabilirim ama 3 ayda kazandigim paranin hepsini de telefona yatirmak istemiyorum

Yazın alacaksan o zamana yeni cihazlarda gelir hatta kurda oynayabilir böyle şeylere çok takılma dersini çalış alacağın zaman 1 hafta kala konu açıp ona göre alırsın yani o zamana mutlaka piyasa değişik olur kendini rahat bırak derslerine bak daha iyi :)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Yazın alacaksan o zamana yeni cihazlarda gelir hatta kurda oynayabilir böyle şeylere çok takılma dersini çalış alacağın zaman 1 hafta kala konu açıp ona göre alırsın yani o zamana mutlaka piyasa değişik olur kendini rahat bırak derslerine bak daha iyi :)
Hocam zaten 2.donem hayvan gibi calismam gerekiyor 1.donem ortalamam baya dusuk geldi universite 1'deyim yani artık nasıl degerlendirirseniz