iPhone Teknik Servis

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
iPhone un her modeli ile ilgili sorunu olanlar bildirsin..

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bir apple çalışanı değilim ama apple hakkında bilgim var ben sadece kendim değil başka birilerininde cevap vermesi için açtım bu konuyu

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
iPhone un her modeli ile ilgili sorunu olanlar bildirsin..
İphone 6s ve 6s plus gibi en güçlü 2 iphone modelinde neden frame drop olur?
Ya da neden 6s 60 fps animasyonlarla çalışırken; 6s plus 30fps animasyon verir ?
Apple neden düzgün ve kasmayan yazılım yapamaz oldu?

BSusar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
yaklaşık 3 aydır 5s kullanıyorum. Bu aralar sim hatası almaya başladım. Gece yatarken şarja bırakıyorum telefonu ve sabah uyandıgımda telefon sım hatası uyarası verıyoru. Açıp kapattıgımda ise düzeliyo. Gun ıcınde almıyorum bu hatayı sadece gece sarja bırakıp sabah uyandıgımda alıyorum sızce neden kaynaklanıyo olabilir ?

hüseyin hüseyin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
2000 tl iphone 6 aldık sizce nasıl 2 yıl garantili değişim cihazı birde değişim cihazı gerçeekten sıfır mı oluyor

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ya da neden 6s 60 fps animasyonlarla çalışırken; 6s plus 30fps animasyon verir ?

Apple Neden 6s le 6s plus da böyle bir şey yapmış bilmiyorum 6s plus aslında daha hızlı olmalıydı bence 6s plus ın 6s den performans olarak daha düşük olmasının sebebi 6s plus ın ekran çözünürlüğü daha yüksek olduğu için olabilir.

Apple neden düzgün ve kasmayan yazılım yapamaz oldu? sorusunun cevabını herhalde apple verebilir aslında bu sorunun cevabını bende sizin kadar merak ediyorum...

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
iphone 6 demo alınır mı sence ? normalden farkları neler kullanımında sıkıntı olur mu ? (not : apple garantili cihaz)

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
yaklaşık 3 aydır 5s kullanıyorum. Bu aralar sim hatası almaya başladım. Gece yatarken şarja bırakıyorum telefonu ve sabah uyandıgımda telefon sım hatası uyarası verıyoru. Açıp kapattıgımda ise düzeliyo. Gun ıcınde almıyorum bu hatayı sadece gece sarja bırakıp sabah uyandıgımda alıyorum sızce neden kaynaklanıyo olabilir ?

öncelikle bu sorunla ilk defa karşılaştım...

1-Telefonunuzu gece sabaha kadar şarjda bırakmayın akşamdan şarj edin.
2-Sim kartınızı çıkartıp başka sim kartı takın ve eskisini geri takın.
3-Telefonunuzu uçak moduna alıp 10 saniye bekleyin geri uçak modundan çıkın.
4-Telefonunuzu son sürüme güncelleyin.
5-Eğer sorun halen devam ediyorsa telefonunuzun yedeğini alıp sıfırlayın.

..eğer sorun halen devam ederse bir teknik servise gidin..

Not:Bunları aşama aşama yapmayadabilirsiniz yani birisini ayrı birisini ayrı zamanda yapabilirsiniz ve tüm bunlardan sonra oluşacak herhangi sorundan ben sorumlu değilim büyük ihtimal bir sorun olmaz eğer telefonu sıfırladıktan sonra sim birdaha gelmezse imeiniz çalınmıştır...

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
2000 tl iphone 6 aldık sizce nasıl 2 yıl garantili değişim cihazı birde değişim cihazı gerçeekten sıfır mı oluyor
değişim cihazı sıfır olmaz yani şöyle o telefonu önceden birisi 1-2 hafta kullanmıştır ya da mağazadaki elinize alıp baktığınız kontrol ettiğiniz telefonlardandır ve bir sorun olmuştur apple bu telefonu alır sahibine yeni telefon verir bu telefonunda ne sorunu varsa tamir edip daha ucuz bir fiyata satar.

ben değişim cihazı almanızı tavsiye etmiyorum tekrar bir sorun olabilir gidip sıfır bir iphone 6 yı internette 2000-2200 e alabilirsiniz.

Sonuç olarak telefonda bir sorun olabilir bir yakınımda aynen sizin gibi oldu 3 kez garantiye gitti yakınımda iphone 6 hiç sağlam değil diyerek 6s aldı.

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
iphone 6 demo alınır mı sence ? normalden farkları neler kullanımında sıkıntı olur mu ? (not : apple garantili cihaz)

bildiğime göre iphone 6 dan pek farkı yok alacağınız cihaz ikinci el mi sıfır mı ikinci else almayın sıfırsada almayın çok sorunla karşılaşırsınız onun yerine iphone 6 alın.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
değişim cihazı sıfır olmaz yani şöyle o telefonu önceden birisi 1-2 hafta kullanmıştır ya da mağazadaki elinize alıp baktığınız kontrol ettiğiniz telefonlardandır ve bir sorun olmuştur apple bu telefonu alır sahibine yeni telefon verir bu telefonunda ne sorunu varsa tamir edip daha ucuz bir fiyata satar.

ben değişim cihazı almanızı tavsiye etmiyorum tekrar bir sorun olabilir gidip sıfır bir iphone 6 yı internette 2000-2200 e alabilirsiniz.

Sonuç olarak telefonda bir sorun olabilir bir yakınımda aynen sizin gibi oldu 3 kez garantiye gitti yakınımda iphone 6 hiç sağlam değil diyerek 6s aldı.
Değişim cihazı sıfır olur. Herhangi bir tamir ve hiçbir işlem görmemiştir. Fabrikadan çıkar ve direk kutlanır. Gerekli bilgiyi Apple store giderek alabilirsin.

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
muhammedyakup ve hüseyin hüseyin arkadaşlar özellikle size söylüyorum paranız varsa iphone 6s yoksa iphone SE alın illa iphone 6 alacam diyorsanız siz bilirsiniz çünkü iphone 6s ve SE özellik olarak çok iyiler

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Değişim cihazı sıfır olur. Herhangi bir tamir ve hiçbir işlem görmemiştir. Fabrikadan çıkar ve direk kutlanır. Gerekli bilgiyi Apple store giderek alabilirsin.

Apple bunu belirtmez bu telefonu sıfır olarak söyler benim bir yakınım yurtdışından apple cihazları getiriyor bu konuyuda ondan biliyorum..

O zaman değişim cihazı sıfırsa size bir soru soracağım değişim cihazı neden daha ucuz olur ve adı neden değişim cihazıdır?

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Apple bunu belirtmez bu telefonu sıfır olarak söyler benim bir yakınım yurtdışından apple cihazları getiriyor bu konuyuda ondan biliyorum..

O zaman değişim cihazı sıfırsa size bir soru soracağım değişim cihazı neden daha ucuz olur ve adı neden değişim cihazıdır?

Bu soruyu ben kendim cevaplayayım.

Değişim cihazı sıfır olmaz yani şöyle o telefonu önceden birisi 1-2 hafta kullanmıştır ya da mağazadaki elinize alıp baktığınız kontrol ettiğiniz telefonlardandır ve bir sorun olmuştur ya da olmamıştır apple bu telefonu alır sahibine yeni telefon verir bu telefonunda ne sorunu varsa tamir edip daha ucuz bir fiyata satar.

Sadece apple ın sitesine bakmayın başka sitelerden ya da teknik servislerden araştırarak da öğrenebilirsiniz

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar soruları sadece ben değil hepiniz cevaplayabilirsiniz

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278

Bizim ülkemizde kullanılmış veya işlem görmüş telefonu serviste sıfır diye vermezler. İlgili kanunlardan haberiniz yok sanırım. Diğer Avrupa ülkelerinde tamir edilen cihazlar sıfır diye değişik bir isim takısı eklenerek satılmakta ve normal iPhone cihazlarından bıraz daha dusuk bedelle satılmakta.

Fakat ülkemizde bu söz konusu değildir. kanunlarla bunun önü engellenmiştir. Detaylı bilgi için Gümrük ve Ticaret bakanlığının mevzuatına bakabilirsin.

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
2 telefonda aynı işlemciyi aynı gpu yu kullanıyor.İphone 6s in ekranı 720p iken 6s plus ın 1080p.2 kat çözünürlük farkı var neredeyse arada.Buda işlemci ve gpu ya daha fazla güç harcatır.6 plus bile şuanda bazı oyunlarda kasıyor.Ama 6 kasmıyor çünkü o gpu o ekran için gayet yeterli.Şuanda apple uygulamaları optimize ediyor cihazlara çok hissetmiyorsunuz.Fakat 7s-8 gibi telefonlar çıktığı zaman plus modelleri sorun yaşamaya başlayacaktır çünkü uygulama geliştiricileri genelde son çıkan iphone modeline göre optimize ediyor.

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bizim ülkemizde kullanılmış veya işlem görmüş telefonu serviste sıfır diye vermezler. İlgili kanunlardan haberiniz yok sanırım. Diğer Avrupa ülkelerinde tamir edilen cihazlar sıfır diye değişik bir isim takısı eklenerek satılmakta ve normal iPhone cihazlarından bıraz daha dusuk bedelle satılmakta.

Fakat ülkemizde bu söz konusu değildir. kanunlarla bunun önü engellenmiştir. Detaylı bilgi için Gümrük ve Ticaret bakanlığının mevzuatına bakabilirsin.

zaten bu tamir görmüş sıfır denilen apple ürünlerini apple store da veya herhangi bir alışveriş merkezinde bulmanız çok zordur genellikle telefoncularda bulunur

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145

Değişim cihazı sıfır cihazlardır.Bir telefonu kapalı kutu getirdiğinizde devlet onun üzerinden bütün vergilerini alır.Değişim cihazları ince bir kutuda verilir yanında hiçbir aksesuar filan olmaz.Ve bildiğim kadarıyla değişim cihazlarından vergi alınmasın diye böyle yapılır.

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
değerli arkadaşlar iphone 5 de ios 9.3.3 de jailbreak olmuyor bende olmuyor diye ios 10 beta 5 e güncelledim
pangu dışında bildiğiniz iphone 5 de jailbreak programı var mı

hüseyin hüseyin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6

şimdilik bir sorun yok bakalım inşallah olmaz bende iphone se almayı düşünüyorum sizce bildiğiniz kullanan var mı cihaz nasıl sizce

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
şimdilik bir sorun yok bakalım inşallah olmaz bende iphone se almayı düşünüyorum sizce bildiğiniz kullanan var mı cihaz nasıl sizce
iPhone SE kullanan tanışlarım var çok iyi telefon eğer büyük ekran sevmiyorsan tam sana göre 5s den sonra SE de baya bi farklılık göreceksin

BSusar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
öncelikle bu sorunla ilk defa karşılaştım...

1-Telefonunuzu gece sabaha kadar şarjda bırakmayın akşamdan şarj edin.
2-Sim kartınızı çıkartıp başka sim kartı takın ve eskisini geri takın.
3-Telefonunuzu uçak moduna alıp 10 saniye bekleyin geri uçak modundan çıkın.
4-Telefonunuzu son sürüme güncelleyin.
5-Eğer sorun halen devam ediyorsa telefonunuzun yedeğini alıp sıfırlayın.

..eğer sorun halen devam ederse bir teknik servise gidin..

Not:Bunları aşama aşama yapmayadabilirsiniz yani birisini ayrı birisini ayrı zamanda yapabilirsiniz ve tüm bunlardan sonra oluşacak herhangi sorundan ben sorumlu değilim büyük ihtimal bir sorun olmaz eğer telefonu sıfırladıktan sonra sim birdaha gelmezse imeiniz çalınmıştır...

Telefonu uçak moduna aldım biraz bekletip tekrar uçak modundan çıkardım ve sanki düzeldi 2 gündür o hatayı almıyorum

BSusar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Telefonu sıfırlamak için reset atmak için videolu anlatım varmı veya link ?

Dread soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
İnternete telefonunuzun modelini ve ardından nasıl sıfırlanır yazıp aratın çıkar

Örnek:
iPhone 6S nasıl sıfırlanır?

Eğer videolu bulamazsınız youtube da aratın

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Ayarlar>genel>sıfırla>tüm içerikleri ve ayarları sil