GOLDEN GOLD
Asistan
- Katılım
- 10 Eylül 2014
- Mesajlar
- 338
- Reaksiyon puanı
- 11
- Puanları
- 18
orada çalışanlar ne yapıyor?kaç para kazanıyor? aranızda çalışan var mı?
Amerika'da Apple Inc. çalışan varsa yazılım, donanım, güncelleme, uygulama uzmanları v.b. vardır. Gelirleri departmanlarına ve yaptıkları işe göre değişir. Ama üretim kısmında çalışanlar Çin'dedir. Onlar da normal işçidir ki zaten Çin'de işçilik ucuz olduğundan çoğu büyük firma standartlarını belirleyip ürünlerini orada üretiyorlar.orada çalışanlar ne yapıyor?kaç para kazanıyor? aranızda çalışan var mı?
Amerika'da Apple Inc. çalışan varsa yazılım, donanım, güncelleme, uygulama uzmanları v.b. vardır. Gelirleri departmanlarına ve yaptıkları işe göre değişir. Ama üretim kısmında çalışanlar Çin'dedir. Onlar da normal işçidir ki zaten Çin'de işçilik ucuz olduğundan çoğu büyük firma standartlarını belirleyip ürünlerini orada üretiyorlar.
Apple şirketi birini keşfetse mesela amerikaya çağırır mı?Amerika'da Apple Inc. çalışan varsa yazılım, donanım, güncelleme, uygulama uzmanları v.b. vardır. Gelirleri departmanlarına ve yaptıkları işe göre değişir. Ama üretim kısmında çalışanlar Çin'dedir. Onlar da normal işçidir ki zaten Çin'de işçilik ucuz olduğundan çoğu büyük firma standartlarını belirleyip ürünlerini orada üretiyorlar.
Onu bilemem ama personel alımı için keşif yaptıklarını zannetmiyorum. Yapsalar bile hangi departmanda personele ihtiyaçları varsa çok kaliteli ve ismi olan üniversitelerin ilgili bölümlerinin en başarılı öğrencilerine iş teklifi yapıyorlardır zaten. Eğer yeteneğin ve bu yeteneğini belgelendirecek bir eğitimin ya da sertifikan varsa, ingilizcen kusursuzsa insan kaynakları ile irtibata geçip bir iş başvurusunda da bulunulabilir.Apple şirketi birini keşfetse mesela amerikaya çağırır mı?
Telefonun arkasında yazıyo zaten
Designed by Apple in California, Assembled in China
Onu bilemem ama personel alımı için keşif yaptıklarını zannetmiyorum. Yapsalar bile hangi departmanda personele ihtiyaçları varsa çok kaliteli ve ismi olan üniversitelerin ilgili bölümlerinin en başarılı öğrencilerine iş teklifi yapıyorlardır zaten. Eğer yeteneğin ve bu yeteneğini belgelendirecek bir eğitimin ya da sertifikan varsa, ingilizcen kusursuzsa insan kaynakları ile irtibata geçip bir iş başvurusunda da bulunulabilir.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Evet ama benim belirtmek istediğim şey Apple'ın kendi çalışanları ile telefonun üretiminde çalışan işçilerin gelirleri arasında uçurum. Günde 2 dolara çalışan işçiler var.
Ucuz iş gücü ucuz işçiden geliyor zaten. Farklı bir şey söylemediğimi düşünüyorum.Şimdi söyle senin dediğin 2 dolara bile çalışan işciler Foxconn işçileri. Apple ve daha bir çok firma(Türkiye'de de var) seri üretimi çin'de yapıtırıyor bunun nedeni ucuz iş gücü.