iPhone Se

iPhone Se alinabilir mi?

• Evet

Kullanılan: 13 54.2%
  • Hayır

Kullanılan: 11 45.8%

• Kullanılan toplam oy
    24
  • Anket kapatılmış .
M

Murat Burç

SDN Okuru
Araştırmadan konuşuyor olman kötü kardeşim benchmark testlerinde de gündelik performansıda da üst düzey oyunlarda da note 5 in iki katı performanslı biraz araştırmanı tavsiye ederim yorum yapmadan önce çünkü insanlar yanlış bilgilenebilir sayende
İki kat nedir ya abi HERKESmi sallar çıldıroyorum ya note 5 ile se nin günlük performans farkı 0.30 0.35 saniyeler neyin kafası bu arkadaşlar
Birşeyi anlamıyorsunuz işlemciler aşırı güçlendi ve bunları zorlayacak şey ancak oyunlar sen intel 6950xli bir pc ile 6. nesil i7 bir işlemci olsun
6950xi imace tak 6. nesil i7 yi windows 10 a tek bunda klasör aç birşey farketmezsin yok yani gündelik kullanım budur ne olur cs go açarsın 6950x daha hızlı açar oaly bu gündelik kullanımla oyun performasnı karışmtırmayın

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
İki kat nedir ya abi HERKESmi sallar çıldıroyorum ya note 5 ile se nin günlük performans farkı 0.30 0.35 saniyeler neyin kafası bu arkadaşlar
Birşeyi anlamıyorsunuz işlemciler aşırı güçlendi ve bunları zorlayacak şey ancak oyunlar sen intel 6950xli bir pc ile 6. nesil i7 bir işlemci olsun
6950xi imace tak 6. nesil i7 yi windows 10 a tek bunda klasör aç birşey farketmezsin yok yani gündelik kullanım budur ne olur cs go açarsın 6950x daha hızlı açar oaly bu gündelik kullanımla oyun performasnı karışmtırmayın

Ee tamam ben ne yazmışım normal oyun bile değil üst düzey oyun yazmışım ki bu 1 sene sonra normal oyunlarda da ve gündelik kullanımda da gözle görülür birşekilde farkı olucak

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Ben iphone almak istiyorum ancak iphone 7'yi beklesem mi karar veremiyorum telefonada ihtiyacım var
İphone se 1999 tl 16 gb versiyonu İphone 7 3500 tl den aşağıya çıkmaz tahmini.Bir iphone 7 biraz daha zorlasan 2 iphone se parası olur.Bütçe sıkıntın yoksa al iphone 7 fakat iphone se ye paran yetiyorsa iphone 7 yi niye bekleyesin ?

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
İphone 7 alanın aklından şüphe ederim.Ama parası varsa alır.

HüseyinBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
ıphonenin işlemçisini zaten samsung üretiyo

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
6s plus gibi güzel telefon varken yapma bence.

Zaten 7plus alırım diye düşünüyorum değeri kaybolmasın diye sonuçta bi şekilde elinde sermaye istedin an sat al paranı o yüzden değerini koruyim diye düşünüyorum

Reaksiyon puanı
5
Note 5 yaklaşamaz mı daha güçlü değil ama yaklaşamaz sanmıyorum
Note 5 in 6s plusun rakibi olduğunu düşünürsek SE'yi bütüne bakarsak tam anlamda dümdüz eder.
Şurda boş beleş samsung veya iphone fanlığı yapanalrı görünce çıldırıyorum.
SE şuan iOS cihazlar arasında ipad pro 12 inçten sonra en performanslı cihaz
SE almak önceliklerine bakar iyi performans sevenine küçük ekran ama kötü ön kamera çok kötü arka kamera diğer amiral gemilerine göre fiyat bandına göre kötü batarya süresi yine diğerlerine göre kötü bir ekran
Burdan o note 5 e laf atan arkadaşa sesleniyorum
Her konuda samsung cihazları yerden yere vurup iphoneleri ilahlaştırıyorsun
Note 5 'in nasıl bir cihaz olduğunu bilmeden konuşma burda Note 5 speniyle bile SE'yi parmağında oynatır.
Bu iki telefon arasında günlük kullanımda ki performans farkını hissedemezsin.
Ama kamera farkını ekran farkını batarya farkını gayet net bir şekilde hissedersin.
Burda boş beleş iphone fanlığı yapma
Saygı değer kardeşim gerçektende iphone SE nin note5 e göre daha iyi hem işlemci bakımından hemde grafik işlemci bakımından iyidir.Arka kamera 12 mp ve kötü diyemezsin arka kameraya S6 Lgg4 kadar iyi foto çekebiliyor beyaz dengesi çok çok iyi.ios oldugunu söylememe gerek yok.Dediğin gibi dezavantaj ekranın küçük olması.Birde el kadar telefona kaç mA batarya koyacakalrki boyuna göre bataryası iyi sarj eeceksin olacak bitecek .yani ekran,ön kamera ve sarj konusunda note 5 üstündür Ama arkdaşında dediği gibi işlemci ,grafik işlemcisi gercektende çok iyi o konuda hakkını yememek lazım.Note5 inde kötü değil ama yinede SE'ninki daha iyi.Birde arka kamerasını yerden yere vurmayalım please :)

M

Murat Burç

SDN Okuru
Saygı değer kardeşim gerçektende iphone SE nin note5 e göre daha iyi hem işlemci bakımından hemde grafik işlemci bakımından iyidir.Arka kamera 12 mp ve kötü diyemezsin arka kameraya S6 Lgg4 kadar iyi foto çekebiliyor beyaz dengesi çok çok iyi.ios oldugunu söylememe gerek yok.Dediğin gibi dezavantaj ekranın küçük olması.Birde el kadar telefona kaç mA batarya koyacakalrki boyuna göre bataryası iyi sarj eeceksin olacak bitecek .yani ekran,ön kamera ve sarj konusunda note 5 üstündür Ama arkdaşında dediği gibi işlemci ,grafik işlemcisi gercektende çok iyi o konuda hakkını yememek lazım.Note5 inde kötü değil ama yinede SE'ninki daha iyi.Birde arka kamerasını yerden yere vurmayalım please :)
O çok orda yanlış olmuş diğer amiral gemilerine göre kötü ayrıca piyasadaki hiç bir iPhone g4 kadar iyi çekemez ben sonuca bakarım fark ortada
SE donanımı üstün diye note 5 den üstün olamaz iddiadan vazgeçmiyorum Sayın peniyle bile parmağında oynatır SE yi

Reaksiyon puanı
5
O çok orda yanlış olmuş diğer amiral gemilerine göre kötü ayrıca piyasadaki hiç bir iPhone g4 kadar iyi çekemez ben sonuca bakarım fark ortada
SE donanımı üstün diye note 5 den üstün olamaz iddiadan vazgeçmiyorum Sayın peniyle bile parmağında oynatır SE yi
kardeşim takmışsın heryerde Note5 i öve öve öve.Tamam bak kötü demiyorum ama sana diyorumki SE dediğin telefon hem işlemci bakımından hemde grafik işlemci dediğin telefondan iyi.Note5 in iyi olduğu yer daha büyük ekran daha iyi sarj ve daha iyi ön kamera.Arka kameran SEden iyi değildir aynıdır üstün olma şansı yok.Lg G4 gibi foto çekiyor demedim ,kadar foto çekiyor dedim.Arka kamerası gerçektende güzel .

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
kardeşim takmışsın heryerde Note5 i öve öve öve.Tamam bak kötü demiyorum ama sana diyorumki SE dediğin telefon hem işlemci bakımından hemde grafik işlemci dediğin telefondan iyi.Note5 in iyi olduğu yer daha büyük ekran daha iyi sarj ve daha iyi ön kamera.Arka kameran SEden iyi değildir aynıdır üstün olma şansı yok.Lg G4 gibi foto çekiyor demedim ,kadar foto çekiyor dedim.Arka kamerası gerçektende güzel .
Bu arkadaş benle tartışıp SE'nin daha güçlü olduğunu söyledi şimdi Note 5'i övüyor :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bu arkadaş benle tartışıp SE'nin daha güçlü olduğunu söyledi şimdi Note 5'i övüyor :D
Belkide beynininz dediklerimi anlayma yetmiyor.
Diyorum ki SE daha performasnlı olabilir. Bir telefonu alırken herşeyine bakıyoruz sadece performansa değil waylandx adlı arkadaş note 5 in işlemcisinin SE'den daha güçlü olduğunu iddia ediyor.Ben diyorum ki note 5 işlemci olarak güçsüz ama bu günlük kullanıdma pek fark edilmez note 5 diğer tüm alanlarıyla SE'den üstün anlamıyorsunuz veya illede anlamak istemiyorsunuz

Reaksiyon puanı
5
Belkide beynininz dediklerimi anlayma yetmiyor.
Diyorum ki SE daha performasnlı olabilir. Bir telefonu alırken herşeyine bakıyoruz sadece performansa değil waylandx adlı arkadaş note 5 in işlemcisinin SE'den daha güçlü olduğunu iddia ediyor.Ben diyorum ki note 5 işlemci olarak güçsüz ama bu günlük kullanıdma pek fark edilmez note 5 diğer tüm alanlarıyla SE'den üstün anlamıyorsunuz veya illede anlamak istemiyorsunuz
bir denilen bir denileni tutmaz mı :) açalım oyunu bak bakalım hissediliyor mu :) hadi işine bak kardeşim Note5 kral :)

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Ulan küçücük ekran da en baba performansı alsan ne olur? Ekranların büyüme sebebi daha iyi kullanıcı deneyimi sağlamaktır. Daha düne kadar buna karşı olan Apple bile ekranlarını büyüttü. Mantıken Note 5, donanımı biraz daha zayıf olsa da küçük ekranlı Ayfondan çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar. Sebebi de küçük ekranda ne web sörfing, ne video izleme ne, de oyun zevk verir. Peki bunları dilediğin gibi yapamayıp standart telefon işleri için kullanacaksan yüksek donanımlı bir cihaza ne gerek var. Ayfon Se iyi bir donanım ancak kötü bir kullanıcı deneyimi hissiyatı veren tuhaf bir cihaz.

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Ulan küçücük ekran da en baba performansı alsan ne olur? Ekranların büyüme sebebi daha iyi kullanıcı deneyimi sağlamaktır. Daha düne kadar buna karşı olan Apple bile ekranlarını büyüttü. Mantıken Note 5, donanımı biraz daha zayıf olsa da küçük ekranlı Ayfondan çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar. Sebebi de küçük ekranda ne web sörfing, ne video izleme ne, de oyun zevk verir. Peki bunları dilediğin gibi yapamayıp standart telefon işleri için kullanacaksan yüksek donanımlı bir cihaza ne gerek var. Ayfon Se iyi bir donanım ancak kötü bir kullanıcı deneyimi hissiyatı veren tuhaf bir cihaz.
Anlamıyorlar işte.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Ekran boyutu kişiden kişiye değişir. Kısa boylu olan, elleri küçük olan insan 5.7''lik telefonu kullanırken zorlanabilir o yüzden küçük telefon ister. Şahsen ben de, boyum uzun olmasına rağmen büyük telefon sevmiyorum, cebe sığmıyor doğru düzgün, rahatsız ediyor, tek elle kullanımı çok zor.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Se fiyasko bir cihazdır ha 1500-1600 civarında olsa bir derece iyi bir cihaz konumunda olurdu. 2012-2013 de çıkmış bir cihazın kasasını fırçalayıp, a9 işlemci koyup 2000-2100 tl istemek tüketici ile dalga geçmektir . Ha bir de orta halli bir arka kamera güncellemesi. Yapmayın etmeyin, SE kesinlikle kötü bir cihaz. O fiyat aralığında çok daha iyi cihazlar var.

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Se fiyasko bir cihazdır ha 1500-1600 civarında olsa bir derece iyi bir cihaz konumunda olurdu. 2012-2013 de çıkmış bir cihazın kasasını fırçalayıp, a9 işlemci koyup 2000-2100 tl istemek tüketici ile dalga geçmektir . Ha bir de orta halli bir arka kamera güncellemesi. Yapmayın etmeyin, SE kesinlikle kötü bir cihaz. O fiyat aralığında çok daha iyi cihazlar var.
Sonunda biri beni anladı.

Hyggelig

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Burada ki arkadaşlar hep 6s daha iyi bir seçim olur diyorlar. kabul ama fiyat diye bir şey var. depolama alanları eşit se vs 6s arasında 1000tl fark var. az buz değil. elbette en ucuz iphone olması bazı eksikleri olduğunu gösteriyor. ekran ufak. aslına bakarsan bu bi eksi değil. zevk meselesi. telefonu eline alınca ya biz ne diye tablet büyüklüğünde telefonlar kullanıyormuşuz diyorum. büyük ekranda gezmek zevkli ama telefon sadece kullandığımız zaman yanımızda değil. kaldı ki her işte de ekran boyu gerekmiyor. kamerası bana göre güzel. ön kamerası ile çekilmiş fotoğraflar gördüm. belki bilgisayara aktarınca büyük ekranda sorunlu gözükebilir. veya yakınlaştıramazsın. fakat selfi çekeyim profilime koyayım dersen ki amacı bu o kameranın gayet güzel işler çıkarıyor. pil konusunda iphone 6 dan daha iyi gidiyor. muhtemelen 6s ten de.. hepsinin performansı kötü o ayrı konu :) plus almadığınız sürece sarj aynı.. beni tek düşündüren malzeme kalitesi. 6s deki metaller kullanılmamış ve bükülme olayı sanki olası gibi.