KhalTrex
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 71
Öncelikle telefon daha 1 aylık, pil sağlığı %100. Şarj etme rutinini dediğin gibi de yaptım yani bu sorunu çözmek için yapmadığım şey kalmadı öyle söyleyeyim. %20'den %100'e de şarj etsem %80'de de çeksem fark etmiyor. Ayrıca %80 olayı ile %100 arasında bir fark yok apple amcanın açıkladığına göre yok. Fark dediğimiz şey bu lityum bataryalar %60-%70 arasıydı sanırım istersen günde 10 defa şarj et yine telefona sadece 1 döngülük zarar veriyormuş. Bunu ben demiyorum apple kendi sitesinde güzelce açıklamış. Ayrıca birde %80'den sonra şarj etme hızını özellikle tüm bu lityum bataryayı kullanan firmalar ki apple has değil, özellikle yavaşlatıyormuş ki bu bataryalar %80'den sonra tepkimeye giriyormuş çok heyecanlı mı ne oluyormuş ve bu bataryanın içindekiler çok heyecanlı olmayı sevmiyormuş aynı şekilde çok durgun olmayı da ki bu yüzden %20 altına düşürmeyin diyorlar neyse işte genel anlamda %80'de çekin %20'de takın mantığı buymuş. Bunlara ek olarak da bataryaya daha az döngü yaptırıyoruz bu sayede. Telefonu %100'den %20'e kullanan birisi 5 günde 4 döngü yaparken günde 1 defa şarj ettiğini var sayarsak, %80-%20 arası kullanan birisi 5 günde 3 döngü yapmış oluyor. Birde hız konusu var. Telefon %20'den %80'e 1 saatte dolarken, %80'den sonra %100'e 1 buçuk saatte doluyor, %20 şarj için beklemek anlamsız geliyor bana zaten %80-%20 arası şarjla ben oyunda oynasam en kötü 5,5 saat ekran süresi alıyorum ki bu da bana yetiyor gün içinde.Hocam öncelikle şunu söyleyeyim bataryayı şarj etme yöntemin yanlış.20 de koymana bir lafım yok ama 80 de çıkarman doğru değil.Yüzde 10 ile 20 arasında şarja takıp yüzde yüz olduğunda çıkarmak en doğru yöntem.Demişsinki kullandığım Se 2020 de bataryada anlık 2-3 düşüş oluyor.Hocam zamanında 9 ay 8 plus kullandım.Aynı sorun ondada vardı.31 le ekranı kapatıp 10dk sonra 28 le ekranı açtığımı hatırlarım.Annemin İphone 8 inde de zaman zaman bu oluyor.Bu anlık düşüş sadece Se 2020 de değil bütün İphonelarda var.Bugün konuyu açan kişi xr da alsa 11 de alsa 11 Pro da alsa aynı sorunla er yada geç yüzleşecek.Yavaşlama olayına gelince sen yedek alıp bir Apple bayine git Dfu mod ile İtunesdan cihazı sıfırlat.Ağustos ayında ios 14 ün bitiş sürümünü İtunesdan Dfu mod ile güncellemeni tavsiye ederim.İos 14 ün son sürümü ile cihazın ilk aldığın günkü gibi iyi olacağını düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
ekran süresi konusunda katılmıyorum ayrıca hızlı şarj konusunda da şöyle katılmıyorum bu telefona 18w adaptör de koysan %80 den sonra telefon yine yavaş şarj oluyor, yine 2 saat telefon şarjda bekliyor yani hızlı şarj adaptörü koyup koymaması bu açıdan fark ettirmiyor telefonu alırken.Oyunsuz kullanımda 4-5 saat ekran süresi sunan bir telefonu ben almazdım açıkçası. İçinden hızlı şarj çıkmıyorsa asla almazdım.