iPhone Önerisi

superbosnak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Yazın telefon almayı düşünüyorum ve açıkçası biraz kararsızım. 3000-4000 gibi bir bütçem var ve iPhone alma taraftarıyım. Sebebini şöyle açıklayayım: Androidlerde bir süre sonra yavaşlama gibi sorunlar oluyor -şu anda bizzat yaşıyorum- . Ama iPhone'da öyle bir sorun olmuyor. 3 yıl önceki telefon şu an bile çatır çatır ilk günkü gibi hızlı. Endişem şu ki batarya konusunda biraz tedirginim. Yani öyle bütün gün telefon önünde olan biri değilim ama rahat 1-2 saatim İnstagramda geçiyor. Bi o kadar da WhatsApp'ta geçiyor. Yani öneriniz ne olur bi sorayım dedim :)

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
@ThorJ 'nin de dediği gibi o fiyatlarda anca eski modelleri alırsınız.

Bu arada yanlış bilgiyi de düzeltelim, İphone'lar asla 2-3 yıl sonra ilk çıktıkları gün gibi olmuyorlar. 4.5 yıl kullandığım İphone 6 çıktığı yıl 1600mhz'de çalışırken son güncellemelerle 400 civarına inmişti. Sırf batarya ölmesin diye performansı düşürüyorlar.

O kadar yıl İOS kullanan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. İOS'ta batarya değişse çok şey değişmez ama Android'te büyük fark yaratır.

Çıkabilirseniz S10 Lite, çıkamazsanız Mi Note 10 Lite öneririm. İki cihaz da gayet başarılı.

İOS alıcaksanız XR altına inmeyin.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Yazın telefon almayı düşünüyorum ve açıkçası biraz kararsızım. 3000-4000 gibi bir bütçem var ve iPhone alma taraftarıyım. Sebebini şöyle açıklayayım: Androidlerde bir süre sonra yavaşlama gibi sorunlar oluyor -şu anda bizzat yaşıyorum- . Ama iPhone'da öyle bir sorun olmuyor. 3 yıl önceki telefon şu an bile çatır çatır ilk günkü gibi hızlı. Endişem şu ki batarya konusunda biraz tedirginim. Yani öyle bütün gün telefon önünde olan biri değilim ama rahat 1-2 saatim İnstagramda geçiyor. Bi o kadar da WhatsApp'ta geçiyor. Yani öneriniz ne olur bi sorayım dedim :)
Güzel kardeşim android işletim sistemi eskisi gibi değil.Son dönemdeki android amiral gemisi cihazlar hem performanslı,hemde uzun ömürlü.Şöyle bir durum var; gidersin android orta seviye yada giriş seviyesi bir cihaz alırsan o zaman dediğin gibi uzun vadede sıkıntı yaşayabilirsin.Amiral gemisi android cihazlarda uzun kullanımda sorun olmaz.Yanlış düşünüyorsun.Konuya gelince bu bütçede alacağın İphone ikinci el 8 olur.

superbosnak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
SE 2020 alırsanız, güncel işlemci ile size uzun bir yetecektir. Tabi kamera vs. diğer ihtiyaçlarınıza da bağlı bu durum.
Güzel kardeşim android işletim sistemi eskisi gibi değil.Son dönemdeki android amiral gemisi cihazlar hem performanslı,hemde uzun ömürlü.Şöyle bir durum var; gidersin android orta seviye yada giriş seviyesi bir cihaz alırsan o zaman dediğin gibi uzun vadede sıkıntı yaşayabilirsin.Amiral gemisi android cihazlarda uzun kullanımda sorun olmaz.Yanlış düşünüyorsun.Konuya gelince bu bütçede alacağın İphone ikinci el 8 olur.
Fiyat bandına göre iyi cihaz ama önerdiğim diğer 2 cihaz çok daha başarılı.
Çok teşekkürler arkadaşlar alırken önerilerinizi göz önünde bulundurucam :) İyi akşamlar herkese

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Aslında iPhone 7 alabilirim ama üstüne biraz daha ekleyip SE 2020 alsam nasıl olur sizce? Çünkü beni uzunca bir süre götürmesi de lazım
Se 2020 İphone 7 nin A13 bionic işlemcili hali.İphone se2020 nin ekranının ufak olması sorun değilse tavsiye ederim.Cihaz hem performanslı,hem de tek elle kullanım için gayet iyi.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
redmi note 9s nasıl sizce?
4 gb rami ve nfc yok note 8 pro daha mantıklı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mİ9T öneririm başka telefona bakma

Reaksiyon puanı
8,191
Şu an 7 kullanıyorum geçici olarak geçtim. Önermem dostum ısınma çok fazla. Arkası metal birde ağır işlem yapınca elini yakıyor. Xr kullanırken hafif ısınıyor diyordum 7 geçince anladım ki Xr buz gibi.

Denk getirirsen 2. El iPhone 8 öneririm minimum

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Dostum 7'den uzak dur. 6-6s-7plus-8-se alabilirsin

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
6/128 modeli var. nfc kullanmıyorsa bence note 8 prodan çok daha iyi cihaz
Kaç liralık fiyat farkı var bende nfc kullanmıyorum ama kullanacağım zaman elimin altında bulunmasını isterim o yüzden nfc olmayan telefona telefon demem ben
RN8'den ne yönden daha iyi söyler misin delikli ekran tasarım ve yandan parmak izi okuyucusu güzel yenilikler fakat RN8 Pro'nun üstüne pek koyamamışlar gibi ne biliyim RN8 Pro halen alınabilir bir telefon bence RN9 Pro ise en son 3300'den giriş yapmıştı eğer fiyatı RN8 Pro ile aynı olsaydı inan bende RN9 Pro önerirdim

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Kaç liralık fiyat farkı var bende nfc kullanmıyorum ama kullanacağım zaman elimin altında bulunmasını isterim o yüzden nfc olmayan telefona telefon demem ben
RN8'den ne yönden daha iyi söyler misin delikli ekran tasarım ve yandan parmak izi okuyucusu güzel yenilikler fakat RN8 Pro'nun üstüne pek koyamamışlar gibi ne biliyim RN8 Pro halen alınabilir bir telefon bence RN9 Pro ise en son 3300'den giriş yapmıştı eğer fiyatı RN8 Pro ile aynı olsaydı inan bende RN9 Pro önerirdim
RN 9S 6/128 2999₺
RN 8 Pro 6/128 2850₺

RN 9S işlemci,batarya,kamera konusunda öne çıkıyor. Tasarım ve yandan parmak izi de daha iyi. 1 yıl daha güncel falan filan. Aradaki fiyat farkı çok rahat verilir bence şu cihaz için.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Aslında iPhone 7 alabilirim ama üstüne biraz daha ekleyip SE 2020 alsam nasıl olur sizce? Çünkü beni uzunca bir süre götürmesi de lazım
iPhone SE, iPhone 8 in A13 çipli versiyonu.işlemci ve kamera(kamera sensörleri aynı ama iPhone SE yeni ISP sensorü kullandığı için daha iyi video ve fotoğraflar çekebiliyor) dişında iPhone SE ile iPhone 8 arasında fark yok. iPhone SE yi tavsiye etmiyorum çünkü bataryası günü çıkarmıyor. iPhone alacaksanız iPhone XR dan eskisini almayın.

Ravenn

Asistan
Reaksiyon puanı
159
RN 9S 6/128 2999₺
RN 8 Pro 6/128 2850₺

RN 9S işlemci,batarya,kamera konusunda öne çıkıyor. Tasarım ve yandan parmak izi de daha iyi. 1 yıl daha güncel falan filan. Aradaki fiyat farkı çok rahat verilir bence şu cihaz için.
Hocam realme 6 hakkında ne düşünüyorsunuz? alınır mı?

Reaksiyon puanı
8,191
iPhone SE, iPhone 8 in A13 çipli versiyonu.işlemci ve kamera(kamera sensörleri aynı ama iPhone SE yeni ISP sensorü kullandığı için daha iyi video ve fotoğraflar çekebiliyor) dişında iPhone SE ile iPhone 8 arasında fark yok. iPhone SE yi tavsiye etmiyorum çünkü bataryası günü çıkarmıyor. iPhone alacaksanız iPhone XR dan eskisini almayın.
Ortalama bir kullanımda 5.5 , 6 saat ekran süresi veriyor. Günde 6 saatten fazla telefona bakıyorsanız doğru çıkartmaz diyebiliriz.

_MusTy_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,303
O fiyata güzel bir Android cihaz almak varken iPhone A bulaşmanızı önermem

Reaksiyon puanı
6,371
O bütçeye anca eski bir Iphone modeli alırsınız. Android cihazlar da kasım kasım kasılmıyor. Oneplus bir cihazın kastığını gördünüz mü? Açıkçası ben hiç görmedim. Android cihazlar çöpten toplanmış cihazlar değiller. Kasan android bir cihaz Samsung'dur. Çünkü Samsung güncellemeyi çok az veriyor. O fiyata eski bir Iphone cihaz yerine sizi KASMADAN 4-5 yıl götürecek bir Anrdoid cihaza yönelin. Mesela Oneplus gibi. Ya da pil performansı çok iyi olan bir android cihaza yönelin, mi note 10 lite gibi.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Yukarıda söylendiği gibi o fiyatlara alacağınız iPhone sizin için uzun süreli olmaz. Eğer fiyatınızı arttırabiliyorsanız daha yeni modellerden almanızı öneririm.

Reaksiyon puanı
6,371
İlla da Iphone istiyorsanız SE 2020 alın, bataryasını değiştirin (Eğer SE 2020 için uyumlu batarya çıktıysa) ama bütçenizi baya bi aşar. Ya da Iphone 8 64 GB, Iphone 7 plus 32 GB gibi eski bir model alın. 7 plus sizi belki 1 yıl götürür, 8 ise 3 yıl daha götürür.

superbosnak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Garibanın yüzü gülür mü hiç :/

İlla da Iphone istiyorsanız SE 2020 alın, bataryasını değiştirin (Eğer SE 2020 için uyumlu batarya çıktıysa) ama bütçenizi baya bi aşar. Ya da Iphone 8 64 GB, Iphone 7 plus 32 GB gibi eski bir model alın. 7 plus sizi belki 1 yıl götürür, 8 ise 3 yıl daha götürür.
Android'e yönelmem daha mantıklı o zaman

Reaksiyon puanı
6,371