iPhone Kullananlar Kulübü

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
1- Cihazı PC'ye bağla ve iTunes i aç
2- iTunes görünce cihaz menüsünden "Ayarlar" menüsü altında "Filmler" bölümüne gir
3- Yukarıdaki "Filmleri Eşzamanla" tikini kaldır ve filmleri seç
4- Resim için "Fotoğraflar" a gir ve ayarları yap (Eğer iCloud fotoğrafları açıksa yapamazsın. Kapatıp yap)

PCWORMS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
itools ve ifunbox var
benim tercihim itools programı. gayet hızlı ve kullanımı kolay.
bi dene derim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
5 aydır iphone 6 kullanıyorum önceden kılıfla kullanıyordum , 8.4.1 güncellemesini yükletikten sonra cihazın biraz fazla ısındığını düşündüm ve kılıfı çıkarttım. Kılıfsız kullanmaya başladım 5 dakika oyun oynuyorum çok ısınıyor öyle yüksek performanslı oyunda değil. Onun dışında 20-25 dakika yazışıyorum whatsapp face instagram kullanıyorum sadece yine çok ısınıyor cihaz. Apple aradım anlattım , yazılımsal birşey vardır dedi restore yapın dedi. bilgilerimi yedekleyim itunes üzerinden telefonumu restore ettim , bilgilerimi geri yükledim sonra. Fakat yine aynı ısınmayı yapıyor. Apple bu yüzden cihaz değişimi yapmaz herhalde. Servise verirsem kaç günde geleceği belli olmayacak , işim gereği gün içerisinde telefonla görüşmelerim oluyor. Normal derecede sıcaklık olsa sıkıntı etmeyeceğimde , fazla ısınınca şüphe duyuyorum ve içim rahat etmiyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Selam arkadaşlar telefonuma 25pp yi yukleyip ordan gta san andreas ı be gta vice cityi yüklemeye çalıştım ilk başya 4 saat bekledim yüklendi fakat yan sayfaya atarak tekrar bi yükleme var onda %15 de takılıyor biraz bekledikten sonra hayita veriyor yardım edinn

PCBrain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Jailbreak yaptım ne oldu?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şöyle söyliyim Apple korsana karşı olduğu için yüklesen bile en az 1 hafta oynarsın arkadaşım... Ve bu arada eğer çok istiyorsan jailbreak yapabilirsin ama ben riske girmek istemiyorum dersen uğraşma para ver...

mstfcvn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar iphone 5 den 6 geçiş yapmayı düşünüyorum.yoksa geçmesemmi bilemedim.aradaki fark fiyatı??

vbb_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
0
en ucuz iphone 3.500 lira bundan sonra nah herkesin elinde zor iphone artık sadece zengin kesimin elinde görebileceğin bir cihaz haline geldi.Artık daha ucuz daha ezik olan s6 falan alacaz ger halde görünüş o yönde yapacak bir şey yok. artık sadece videolar falan bakarız.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Arkadaşımda Iphone 4s var. 9.2'ye güncelledikten sinra Wi-fi'ye bağlanmamaya başlamış. Wi-fi simgesi soluk şekilde gözüküyormuş. Nedir sebebi? Nasıl düzelir?

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Icloud yedekleme yapamıyorum
3a6466c2be3da61bc7750e300c2d9de4.jpg

111e553e1437f8836f53e3f53d1c6179.jpg

BOZTOPRAK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mrb arkadaslar 1 hafta önce apple 5s aldım telefonu temizlerken arka kameramda igne ucu kadar toz oldugunu farkettim 5s ler toz alıyor mu garantiye versem ne olur yada para iadesi alabilirmiyim arkadaşlar bu bir kronik sorun mu yoksa 5s kullananlarda arka kamerada toz varmı saygılar.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Mrb arkadaslar 1 hafta önce apple 5s aldım telefonu temizlerken arka kameramda igne ucu kadar toz oldugunu farkettim 5s ler toz alıyor mu garantiye versem ne olur yada para iadesi alabilirmiyim arkadaşlar bu bir kronik sorun mu yoksa 5s kullananlarda arka kamerada toz varmı saygılar.

Kamerada sorun var mı çekerken ?

BOZTOPRAK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun yaratmıyor ama hani bu kadar yeni bir cihazda böyle şey görmek can sıkıcı kafama takıldı

BOZTOPRAK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
imkanınız varsa 64gb alın derim tavsiyem ama aşırı derecede dosya müzik vb şeyler kullanmayacaksanız 16 gb yeterli gibi normal kullanıcı için ideal 32 gb yada 64 gb alırsanız dahada rahat edersiniz size kalmış sadece hafızası yüksek olduğu için illaki fiyat farkı var.

Apple Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
5 aydır iphone 6 kullanıyorum önceden kılıfla kullanıyordum , 8.4.1 güncellemesini yükletikten sonra cihazın biraz fazla ısındığını düşündüm ve kılıfı çıkarttım. Kılıfsız kullanmaya başladım 5 dakika oyun oynuyorum çok ısınıyor öyle yüksek performanslı oyunda değil. Onun dışında 20-25 dakika yazışıyorum whatsapp face instagram kullanıyorum sadece yine çok ısınıyor cihaz. Apple aradım anlattım , yazılımsal birşey vardır dedi restore yapın dedi. bilgilerimi yedekleyim itunes üzerinden telefonumu restore ettim , bilgilerimi geri yükledim sonra. Fakat yine aynı ısınmayı yapıyor. Apple bu yüzden cihaz değişimi yapmaz herhalde. Servise verirsem kaç günde geleceği belli olmayacak , işim gereği gün içerisinde telefonla görüşmelerim oluyor. Normal derecede sıcaklık olsa sıkıntı etmeyeceğimde , fazla ısınınca şüphe duyuyorum ve içim rahat etmiyor.

Yazılımsal problemi olan cihazdan yedek alıp geri yüklemek demek, problemi yedeğe de bulaştırmak dolayısı ile yedeği geri yüklediğinde sorunun tekrar devam etmesi demek. Manuel yedek alıp ( sadece fotoğraf ve videoları, rehberi ve notları alabilirsin ) cihazı sıfırlayıp yeni bir iphone olarak kur. Yedeklerini elle tekrar yükle. Eğer donanımsal bir sıkıntı yoksa mutlaka düzelir cihazın.

Arkadaşımda Iphone 4s var. 9.2'ye güncelledikten sinra Wi-fi'ye bağlanmamaya başlamış. Wi-fi simgesi soluk şekilde gözüküyormuş. Nedir sebebi? Nasıl düzelir?

Restore çözebilir eğer donanımsal değilse ama donanımsal büyük ihtimalle. Servise gitmesi gerekecek gibi görünüyor

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Yazılımsal problemi olan cihazdan yedek alıp geri yüklemek demek, problemi yedeğe de bulaştırmak dolayısı ile yedeği geri yüklediğinde sorunun tekrar devam etmesi demek. Manuel yedek alıp ( sadece fotoğraf ve videoları, rehberi ve notları alabilirsin ) cihazı sıfırlayıp yeni bir iphone olarak kur. Yedeklerini elle tekrar yükle. Eğer donanımsal bir sıkıntı yoksa mutlaka düzelir cihazın.

Restore çözebilir eğer donanımsal değilse ama donanımsal büyük ihtimalle. Servise gitmesi gerekecek gibi görünüyor

Yazılımsal nasıl hata olabilir açıklar mısın? Yazılımı apple veriyor tek bir kaynaktan indirebiliyorsun. İpsw'ler modlanmıyor oynanmıyor nasıl olacak? Cihazda donanımsal sorun olmadığı ne malum?

Apple Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Icloud yedekleme yapamıyorum
3a6466c2be3da61bc7750e300c2d9de4.jpg

111e553e1437f8836f53e3f53d1c6179.jpg

DNS değiştirerek bu sorunu çözebilirsin (8.8.8.8,8.8.4.4) Dns sadece o anda bağlandığın wifi için değişir. Şu anda dünya üzerinde sanırım icloud sunucularına doğru düzgün bağlanamayan tek ülke biziz. Biz de bekliyoruz düzelsin diye ama bakalım.

Yazılımsal nasıl hata olabilir açıklar mısın? Yazılımı apple veriyor tek bir kaynaktan indirebiliyorsun. İpsw'ler modlanmıyor oynanmıyor nasıl olacak? Cihazda donanımsal sorun olmadığı ne malum?

Evet tek kaynaktan yazılım yüklüyoruz hepimiz bunda zaten hemfikiriz. Yazılımsal problem şöyle oluyor; cihazda kullandığımız uygulamalara verdiğimiz izinlerden, uygulamaların güncelleme yapmaya çalışırken yapamayıp hata vermesinden ya da sonradan cihaz içerisinden yaptığımız güncellemeler sırasında oluşan hatalardan kaynaklanıyor.

Donanımsal olup olmadığı konusuna gelirsek; bunu ben buradan bilemem şu anda ama Apple ile görüştüm dediğine ve onların da yazılımsal demesine dayanarak söylüyorum. Donanımsal olsa zaten söylerlerdi telefonda bunda çekinecek bir durum yok ama donanımsal olması gerçekten de düşük ihtimal ve doğru restore ile problem düzeliyor genelde. Ekstra tavsiye cihazın içerisinden güncelleme yapmaman olacaktır.

He ben bunları yapmak istemiyorum donanımsal bu diye düşünüyorsan, direk servise ya da randevu alarak Apple Store gidebilirsin.

Bu kötü bir sorun hele ki fotoğrafta da o toz belli oluyorsa. Servis önce kamerayı temizlemek isteyecek ama muhtemelen işe yaramayacak, çünkü o toz oradan çıkabiliyorsa mantıken yine girebilir çıktığı yerden. Bu adımdan sonra kamera değişimi yapabilirler ya da düşük bir ihtimalle komple cihaz değişimi.

BOZTOPRAK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sorunla ilgili başarı teknik serviste inceleme yapıldı ve cihaz yeni olduğu için rapor tutuldu teknosa magzasına gitttim ama almamakta diretiyor magaza müdürü zor güç iade ettim ama iade çeki aldım sonra başka bir teknosa magzasında durumu anllattım ve iki tane 5s uzay girisi kutusu açtırdım ikisindede aynı sorun vardı demekki bu sorun kronik bir sorun diye tahmin ediyorum sonuçta bu cihazlar sıfır herhalde fabrika çıkışlı

Apple Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu sorunla ilgili başarı teknik serviste inceleme yapıldı ve cihaz yeni olduğu için rapor tutuldu teknosa magzasına gitttim ama almamakta diretiyor magaza müdürü zor güç iade ettim ama iade çeki aldım sonra başka bir teknosa magzasında durumu anllattım ve iki tane 5s uzay girisi kutusu açtırdım ikisindede aynı sorun vardı demekki bu sorun kronik bir sorun diye tahmin ediyorum sonuçta bu cihazlar sıfır herhalde fabrika çıkışlı

Sıfırdır tabiki de servis kendisi niye değiştirmedi onu anlamadım. Cihazla alakalı bir problemde yenisini servis verir mağazanın öyle bir anlaşması da, mecburiyeti de yok aslında. Gerçekten ilginç bir durum. Hangi servis bunu yapan acaba merak ettim gerçekten.

Erbek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.Ben iPhone 5s ve samsung galaxy a7(2016) arasında kararsızım.5s kulananlarınız varsa memnun musunuz ? Hala 5s alınır mı ? Teşekkürler...

BOZTOPRAK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başarı servis swap cihaz teklif etti ama cihaz yeni olduğu için magazadan kutulu bir şekilde yeni bir cihaz almak istedim kabul etmedim ürün ayıplı sonuçta o kadar para ödeyip ndn swap cihazla değişeyim ki mağaza ayıplı olan ürünü teknik servis rapor verdikten sonra 30 gün içinde iade yada değişim yapmak zorunda 5 gün olunmuş alalı sonuçta

SORUN ŞU ASLINDA BU 5S LERDE ARKA KAMERASINDA BAKTIĞIM ZAMAN ÇOK İNCE LENSİN İÇİNDE TOZ FARKETTİM İGNE UCU GİBİ BEYAZ TOZ SORUM ŞU BU NORMAL Bİ DURUM MU ? KRONİK Mİ 5S KULLANAN ARKADAŞLARDA BÖYLE Bİ TOZ MEVCUT MU ?

Erbek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başarı servis swap cihaz teklif etti ama cihaz yeni olduğu için magazadan kutulu bir şekilde yeni bir cihaz almak istedim kabul etmedim ürün ayıplı sonuçta o kadar para ödeyip ndn swap cihazla değişeyim ki mağaza ayıplı olan ürünü teknik servis rapor verdikten sonra 30 gün içinde iade yada değişim yapmak zorunda 5 gün olunmuş alalı sonuçta

SORUN ŞU ASLINDA BU 5S LERDE ARKA KAMERASINDA BAKTIĞIM ZAMAN ÇOK İNCE LENSİN İÇİNDE TOZ FARKETTİM İGNE UCU GİBİ BEYAZ TOZ SORUM ŞU BU NORMAL Bİ DURUM MU ? KRONİK Mİ 5S KULLANAN ARKADAŞLARDA BÖYLE Bİ TOZ MEVCUT MU ?

Bunun dışında 5s den memnun musunuz ?Şarjı ne kadar gidiyor

AhmadBunay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Biraz önce ip5s aldık. Apple id oluşturmak istediğimizde e-posta hesap adı özel karakterler içeriyor diye uyarı veriyor. E-posta hesabında türkçe karakter yok sadece arada alt tire var. Nasıl çözeriz bu sorunu?

şifrenin , Büyük , küçük harf , sayı ve simgeden oluşması gerekiyor
örnek : deNeme1*

Doğukan Dinç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İphone 4s'im kullanış olarak beni mutlu etmesine rağmen pil performansından ödün vermeye başladım. Gün içerisinde 2 kere şarj ediyorum bazende daha fazla oluyor. Pilini değiştirsem çok fark eder mi? Yoksa model yükseltmenin zamanı gelmişte geçiyor bilemi?

Enes Akca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gencler ben iphone 6 yi garantiye gondermistim hoparlor de ariza vardi 17 gun sonra geldi sifirini gondermemisler parca degisimi yapmislar actim baktim ahizeden ses gelmiyodu bi de on kamera calismiyodu donuyodu app storda sifre istemiyodu bi hafta kullandim tekrar gonderdim sifiri gelir mi bu sefer napiyim ben hani hep sifirini gonderiyolardi cevaplarinizi bekliyorum dostlar tesekkurler