berkayadrian
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 2
Arkadaşlar bir kod dolanıyor 1 2 gündür internette iphoneları çökerten iki harfli bir kod telefonum kapandı açılmıyor şuan yardım edin telefon iphone 8
evet böyle bi kod formatla düzelliyormuşMesajı yollayana söyleyin yeni bir iphone 8 alsın. Tırstım şimdi.Nasıl çökertir koskoca iphonu 2 harfli bir kod...way canına...
effective.
Power
لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ
冗
Böyle bir kodmuydu yoksa.eskiden böyle birşey varmış.KApatıyormuş iphone ları.
Birisi bunu apple a yollamış şikayet etmiş yardım edin diye.20 gün önce henüz çözüm bulunmamış yazıyor baktığım kaynaklarda.itunes ile bağlamaya çalış varsa sistem geri yükle.evet böyle bi kod formatla düzelliyormuş
Hayır, ama hintli dilindeki bir karakter yapıyormuş bunu. Adamlar telefonumda bile rahatsızlık veriyorlar bana.hintliler mi icat etmiş
Telefona binlerce lira verdikten sonra şu bahsettiğiniz çekilir şey değil. Mercedes ile yolda kalmak gibi.
Verdiğim örnek de bunu inkar etmiyor. Mercedes ile yolda kasanız kendinize bile gülersiniz. Olacak iş değil dersiniz.Yazılım problemleri her şeyde yaşanılabilir.
Verdiğim örnek de bunu inkar etmiyor. Mercedes ile yolda kasanız kendinize bile gülersiniz. Olacak iş değil dersiniz.
İşin güzel yanı böyle durduk yere yolda kalmış bir Mercedes duymadık daha (istisnalar hariç. Apple ın olayı istisna olmaktan çıkmış çoktan).
Apple 'ı savunmaya bu kadar gönüllü olmayın. Ortaklığınız yok. Bırakın şirket hatalarını eleştirebilsin insanlar. Apple 'ın da hataları var.
İnceleme videolarında bile her marka yerin dibine kadar eleştiriye uğruyor, apple olunca laf etmeye korkuyorlar. Anlamsız.
Aynı donanım için yazılımına güvenerek normalin iki katı fiyat çekiyorsa bir marka kusura bakmayın ama yazılımsal bir problem olamaz, böyle bir hakkı kalmıyor.Neden Apple'yi savunayım ki? Sorun yaşadığımı bende söylüyorum fakat olabileceğinide söylüyorum. Bana sorun çıkartmayan android telefon modeli söylemeni istediğimde söyleyebilecek misin?
Aynı donanım için yazılımına güvenerek normalin iki katı fiyat çekiyorsa bir marka kusura bakmayın ama yazılımsal bir problem olamaz, böyle bir hakkı kalmıyor.
Android veya farklı sistemler kullanan diğer markalarda böyle bir uçurum görüyor musunuz? Onları diğer eksikleri ile eleştiriyoruz. Onlarda elbette yazılımsal problemler olabiliyor (ki bu kadar kronik bir problem daha yaşamadım, yaşayanı da duymadım).
Yaşadığınız problem garanti kapsamında yapıldı ve size eksiksiz teslim edildi ise bir sözüm yok. Firma hatalarının arkasında dursun yeter. Herkes hata yapabilir.Kullanan benim laf etmeyen benim, kullanmayan sensin laf eden sensin Sırf bu sorunlar yüzünden mi almıyorsun yoksa fiyatı yüksek diye mi? Teknolojiyle çok içli dışlı olduğum için gerekse bilgisayar gerekse televizyon gerekse telefon veya farklı elektronik aletlerde donanımsal/yazılımsal sorunlar yaşanabilir. Bu çok doğaldır, garantilerin boşuna mı verildiğini sanıyorsunuz?
EfsaneMercedes ile yolda kalmak gibi.
Ben eski bir iPhone modeli kullanıyorum. Hala güncelleme alıyor ama eski diye siz değerlendirirsiniz muhtemelen. Bir iPhone 5S satın aldım geçen yıl, SE ile bu modelin arasında kalmıştım boyutları yüzünden ve daha ucuz diye bunu seçtim. Eğer çıkıp SE gibi o zamanın pahalı bir cihazını alsaydım (şu anki fiyatını bilmiyorum) ben de isyan ederdim, eğer ki bu bug'dan etkilenmemiş olsam dahi. Güzeli neyi ucuz bulduysan alacan ağa, bak benim telefonumda da aynı sorun var, 7000TL'lik telefonda da aynı sorun varAynı donanım için yazılımına güvenerek normalin iki katı fiyat çekiyorsa bir marka kusura bakmayın ama yazılımsal bir problem olamaz, böyle bir hakkı kalmıyor.
Ahh, o garantiyi vereceklerine sadece cihazın içine girmemize izin verseler ya... O garantiyi kullanmaya kalksan kol gibi fatura apple store'da seni bekliyor Kendin iPhone'u tamir etsen daha ucuza geliyor. Macbook'ta daha beter. 1. elden konuşuyorumTeknolojiyle çok içli dışlı olduğum için gerekse bilgisayar gerekse televizyon gerekse telefon veya farklı elektronik aletlerde donanımsal/yazılımsal sorunlar yaşanabilir. Bu çok doğaldır, garantilerin boşuna mı verildiğini sanıyorsunuz?
Ben insanları kazıklamalarından ziyade kısıtlamalarından çok rahatsızım. iTunes misal, niye çıktı ? Ne gerek vardı ? Sadece İOS cihazlarla bilgisayar arasında veri aktarımını daha komplikeleştiriyor ve herşeyi bir programa bağlı hale getiriyor. Program hata verdimi dosya transferi de yapamıyoruz. Hele ki iTunes benim hayatımda gördüğüm en kıl yazılımlardan birisi. Hadi iTunes'daki bir güvenlik açığı yada bir virüs ? Napacak Apple böyle bir saldırı karşısında ? Yada misal Linux tarafında bir iTunes yok. macOS kullanmayan iPhone satın almasın mı ? Yada Windows mu illa kullanalım bir şarkı atmak için ?İnsanları kazıkladıklarını düşündüğüm için almıyorum. Apple 'ın birçok ürününü kullandım. Hiçbirinden öyle çok memnun kalmış değilim. Diğerleri ile arasında bir uçurum olduğunu düşünmüyorum.
Efsane
---- Mesajlar birleştirildi ----
Ben eski bir iPhone modeli kullanıyorum. Hala güncelleme alıyor ama eski diye siz değerlendirirsiniz muhtemelen. Bir iPhone 5S satın aldım geçen yıl, SE ile bu modelin arasında kalmıştım boyutları yüzünden ve daha ucuz diye bunu seçtim. Eğer çıkıp SE gibi o zamanın pahalı bir cihazını alsaydım (şu anki fiyatını bilmiyorum) ben de isyan ederdim, eğer ki bu bug'dan etkilenmemiş olsam dahi. Güzeli neyi ucuz bulduysan alacan ağa, bak benim telefonumda da aynı sorun var, 7000TL'lik telefonda da aynı sorun var
Ahh, o garantiyi vereceklerine sadece cihazın içine girmemize izin verseler ya... O garantiyi kullanmaya kalksan kol gibi fatura apple store'da seni bekliyor Kendin iPhone'u tamir etsen daha ucuza geliyor. Macbook'ta daha beter. 1. elden konuşuyorum
Bu kodu yollayacak bir arkadaşınız yoksa niye dert ediyorsunuz
İşte bu durumda parası olan insana bir şey olmuyor
Emin misin zengin züppe seniGüzeli neyi ucuz bulduysan alacan ağa, bak benim telefonumda da aynı sorun var, 7000TL'lik telefonda da aynı sorun var
Tabi tabi, sizde var bizde yok Ağlayalım Eziklemeyin biziEskiden Apple marka bir cihaz kullandığında zengin kategorisine giriyordun herkesde yoktu.
Şimdi şakayı bir yana bırakırsak, benim evimde babama ait 2 tane macbook var. Bir tane Pro ve bir tane de Air. Babamın iki bilgisayarını da gördüm. Başta Pro'daki yüksek ram kullanımını görünce şaşırdım. Açılış zamanı da baya uzundu. Baya da ram kullanıyor. 2,8GB küsür ram tüketimi tek başına. Belki Linux'ta ben fazla şımardım ama sistem gözlemcisine girdiğimde görünürde 200MB falan ram yiyecek arkaplan işlemi gördüm. Hadi uçları söyleyelim, hiç etmeyeceği bir rakam olan 500MB'ı ele alalım.Apple kullanan kişinin parası olması lazım Mustang kullanıpta çok yaktığından yakınan bir insanı örnek verebilirim
Hep ezikleyin biziBu kodu yollayacak bir arkadaşınız yoksa niye dert ediyorsunuz
Emin misin zengin züppe seni
Tabi tabi, sizde var bizde yok Ağlayalım Eziklemeyin bizi
Şimdi şakayı bir yana bırakırsak, benim evimde babama ait 2 tane macbook var. Bir tane Pro ve bir tane de Air. Babamın iki bilgisayarını da gördüm. Başta Pro'daki yüksek ram kullanımını görünce şaşırdım. Açılış zamanı da baya uzundu. Baya da ram kullanıyor. 2,8GB küsür ram tüketimi tek başına. Belki Linux'ta ben fazla şımardım ama sistem gözlemcisine girdiğimde görünürde 200MB falan ram yiyecek arkaplan işlemi gördüm. Hadi uçları söyleyelim, hiç etmeyeceği bir rakam olan 500MB'ı ele alalım.
1- Kalan 2,3GB nereye gidiyor ?
2- Bu cihazların orjinalinde 4GB ram ile gelmesi gerekmiyor mu ? Eğer boşta bile bu kadar ram yiyorsa bir Chrome açmayı zar zor kaldırmaz mı bu bilgisayar ? Yani böyle bir bilgisayarda gerçekten çalışabilecek baba yiğit varsa parmakla gösteririm
Hep ezikleyin bizi
Yine ezikleme var Avrupa'da durum sanki farklıydıEst. ezikleme gibi bir durum söz konusu değildir, sadece daha eski Türkiye ile şuanki Türkiye'de ki karşılaştırmayı yaptım
Yine ezikleme var Avrupa'da durum sanki farklıydı
Ben kullanıyorum, ama...Aynı mıydı? Neyse konu dışına çıkmayalım Kullanıp da sorun yaşayanlar yakınırsa daha iyi olur
Arkadaşlarımın hiçbiri teknoloji takip etmez, bilgisayar bilgisi en uç noktada olan adam whatsapp'da görünürlüğü kapatıyor. Nereden duysun da yollasın o hindilerin kullandığı karaktersiziBu kodu yollayacak bir arkadaşınız yoksa niye dert ediyorsunuz
Arkadaşlarımın hiçbiri teknoloji takip etmez, bilgisayar bilgisi en uç noktada olan adam whatsapp'da görünürlüğü kapatıyor. Nereden duysun da yollasın o hindilerin kullandığı karaktersizi