İphone Anlayan Yardım Edebilir Mi ?

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhabalar daha 3 gün önce aldığım 3s cihazda bir arıza var ancak arıza mı pek anlamadım ama bana kalırsa arıza . ( bu söylediğim size saçma gelebilir , telefonun özelliklerini daha tam bilmediğim için kesin konuşamam . zira telefonla konuşurken telefonu yüzümüze yaklaştırdığımızda ışığının söndüğünü bilmiyordum ve o zamanda arızalı sanmıştım)

arızam ; telefonda dolanırken ışığı sönüyor ancak ekrana dikkatli bakınca normal görünüyor yani böyle işlem yapabiliyorum ancak dediğim gibi ışık yanmıyor.üstteki kilit tuşuna 2 kez basıp tekrar açıyorum ışığını ancak ya hemen yada birkaç sn sonra tekrar ediyor aynı arıza.Yazılımla alakalı bir durum olabilir mi ?

Arkadaşlar şuan moralim çok bozuk , kazık yedim düşüncesi var içimde. Lütfen yardım edin .şimdiden teşekkürler iyi forumlar .

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
benim ingilizce olduğu için ingilizce yazacağım...
Settings (ayarlar)>General (Genel)>Auto-Lock (Otomatik Klit) seçiyorsun buradan never (Hiçbir Zaman) diyoruz.... bir de böyle dene...

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
benim ingilizce olduğu için ingilizce yazacağım...
Settings (ayarlar)>General (Genel)>Auto-Lock (Otomatik Klit) seçiyorsun buradan never (Hiçbir Zaman) diyoruz.... bir de böyle dene...
öncelikle cevabınız için teşekkürler dediğinizi uyguladım bakalım bir miktar zaman geçsin problem devam edecek mi ? ancak şunu belirtmek isterim , cihazın ışığı kapandığında cihaz kilitlenmiyor hatta ekrana dikkatlice bakıldığında ekranın açık olduğu ve işlemin devam ettiğini gözlemliyorum.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
öncelikle cevabınız için teşekkürler dediğinizi uyguladım bakalım bir miktar zaman geçsin problem devam edecek mi ? ancak şunu belirtmek isterim , cihazın ışığı kapandığında cihaz kilitlenmiyor hatta ekrana dikkatlice bakıldığında ekranın açık olduğu ve işlemin devam ettiğini gözlemliyorum.

o bende de oluyor... önce hafiften kararıyor işlem yapmassan kliltleniyor... ama kararmışken tekrar ışık yanması için açma tutşuna basmıyorum ekranın üstüne elimi koyduğumda yeniden tam ışık yanıyor bir de senin gibi o kadar kısa sürede kararmıyor...

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
o bende de oluyor... önce hafiften kararıyor işlem yapmassan kliltleniyor... ama kararmışken tekrar ışık yanması için açma tutşuna basmıyorum ekranın üstüne elimi koyduğumda yeniden tam ışık yanıyor bir de senin gibi o kadar kısa sürede kararmıyor...
şimdi ben tam anlayamadım sizinki , telefonun bir özelliği mi yoksa sizin cihazda da mı arıza var .Ayrıca hangi modeli kullanıyorsunuz .

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
şimdi ben tam anlayamadım sizinki , telefonun bir özelliği mi yoksa sizin cihazda da mı arıza var .Ayrıca hangi modeli kullanıyorsunuz .

arıza değil telefonun bir özelliği... diyelim işlem yapmadın beklersen önce telefon kararır... işlem yapmazsan otomatik klitlenir... eğer kararmışken işlem yaparsan yeniden ışıklar yanar... kullandığım iphone 3g

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
arıza değil telefonun bir özelliği... diyelim işlem yapmadın beklersen önce telefon kararır... işlem yapmazsan otomatik klitlenir... eğer kararmışken işlem yaparsan yeniden ışıklar yanar... kullandığım iphone 3g
hm anladım ancak dediğim gibi benim problemim bu değil :) benimki işlem yaparken birden kapanıyor

hellowner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
muhtemelen parlaklık özelliği otomatikten manuele almanız lazım
ayarlar>parlaklık>otomatik parlaklık kapat seçin
kolay gelsin

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
muhtemelen parlaklık özelliği otomatikten manuele almanız lazım
ayarlar>parlaklık>otomatik parlaklık kapat seçin
kolay gelsin
dediğinizin tam tersini yapmıştım , şuan beklemedeyim şimdilik sorun yok artık bakalım kullanalım biraz.

--- Mesaj Güncellendi ---

arkadaşlar sorun malesef devam ediyor . sizce sorun ne olabilir lütfen yardım edin :S

Oseyto

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Işık algılayıcıyı yanlışlıkla parmağınızla kapatıyo olabilirsiniz...

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
örnek olarak benim kullandığım cihaz Galaxy S tede aynı özellik var telefonda güç tasarrufu açık olunca ortamdaki ışık veya telefondaki sensörlerin almış olduğu ışığa göre işlem yap yada yapma ışık artar veya azalır bu çok normal ve güzel birşey bence bir sorun yok gönlün rahat olsun :)

xyz10ur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
jb yapmamışsanız (uygulamaları ücretsiz yüklemek için yapılıyor) yada sizin için önemli değilse cihazınıza temiz bir format atmayı bir deneyebilirsiniz Sonra en güncel sürüm yüklersiniz. Tabi bu işlemden önce yedek almayı unutmayınız tüm programlar resimler v.s silinecektir

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
örnek olarak benim kullandığım cihaz Galaxy S tede aynı özellik var telefonda güç tasarrufu açık olunca ortamdaki ışık veya telefondaki sensörlerin almış olduğu ışığa göre işlem yap yada yapma ışık artar veya azalır bu çok normal ve güzel birşey bence bir sorun yok gönlün rahat olsun :)
ışık azalınca veya artınca bir sorun yok eyvallah, ancak tamamen gidince baya problem oluyor işte benim sorunumda bu :)

jb yapmamışsanız (uygulamaları ücretsiz yüklemek için yapılıyor) yada sizin için önemli değilse cihazınıza temiz bir format atmayı bir deneyebilirsiniz Sonra en güncel sürüm yüklersiniz. Tabi bu işlemden önce yedek almayı unutmayınız tüm programlar resimler v.s silinecektir
yani sorun yazılımsal diyorsunuz doğru mu :) inşallah öyledir

Işık algılayıcıyı yanlışlıkla parmağınızla kapatıyo olabilirsiniz...
sanmıyorum , çünkü telefon masanın üstündeyken kurcalarken de aynı şey oldu :)

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Cihazı 3 gün önce almışsınız. Cihaz ikinci el ise satıcısı ile görüşün. Daha önceden böyle bir problemi olup olmadığını sorun. Bunun haricinde tüm bilgilerinizi yedekledikten sonra temiz bir format atın. Normal işlemlerinizi yaparken dokunmatik ekranda herhangi bir problem yoksa büyük ihtimalle probleminiz format ile çözülecektir.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Cihazı 3 gün önce almışsınız. Cihaz ikinci el ise satıcısı ile görüşün. Daha önceden böyle bir problemi olup olmadığını sorun. Bunun haricinde tüm bilgilerinizi yedekledikten sonra temiz bir format atın. Normal işlemlerinizi yaparken dokunmatik ekranda herhangi bir problem yoksa büyük ihtimalle probleminiz format ile çözülecektir.

aradım daha önce böyle bir problem yaşamadığını söyledi , tabi ne kadar doğru bunu bilemeyiz . normal işlemlerimi yaparken dokunmatiğinde hiç bir problem yok tıkır tıkır çalışıyor . Format işini hemen vakit kaybetmeden yapmak isterim ancak jeilbreak in silinecek olması beni düşündürüyor. İyice araştırıp yapmasını öğrenmem lazım . Jeilbreak atma işlemi genel anlamda kolay mı peki ?

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Jailbreak işlemi genel anlamda kolay, ancak tabiki bazen sorunlar çıkabiliyor. Eski sahibinden iphone'un simlock olup olmadığını yani jailbreak yapılmazsa sim problemi olmadan kullanılıp kullanılmadığını öğrenin. Kişi daha önceden böyle bir sorun olmadığını söylüyor ve normal işlemlerde bir problem gözükmüyor olması; problemin yazılımsal bir sorundan kaynaklandığı teorisini güçlendiriyor. Format ve jailbreak ikiside sorunsuz halledebileceğiniz işlemler.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Eğer SHSH alınmamışsa telefonu formatlamanız demek son sürüm olan 5.1 kurmak zorunda olmanız demek. 5.1' jailbreak'i için de 3GS'lerde eski ve yeni bootloader olayı var. Yeni bootloadera sahip cihazsa sizinki tethered jailbreak yapmak zorundasınız. Bu da şu an için telefon her kapandığında ancak bilgisayara bağlayarak açabileceğiniz anlamına geliyor.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Benin iPhone suya dusmustu gecen yaz ardından ekran kafayı yemişti ışıklar falan anormaldi 1 hafta kadar ardından düzeldi 3 ay sonra cihaz tamamen alabora oldu .

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar sorunun yazılımsal olma ihtimali iyice güçlendi.Bir kaç uygulama sildim son 24 saattir aynı sorun tekrar etmedi.Bakalım ilerleyen saatlerde/günlerde aynı problem olacak mı eğer olursa konuya tekrar yazarım , yardımlarınız için teşekkürler :)

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar yeni bir tespit yaptım lütfen okuyun : şöyle bir durum gözlemledim . bugün telefona bayağı bir uygulama indirdim ayrıca daha fazla müzik attım. telefonumun modeli 16 GB . normalde toplam kapasite 13.6 GB . ben bunu hemen hemen 8 GB lık kısmını doldurdum . Eş zamanlama yaptıktan sonrada neredeyse hiç kullanmadım , telefonu kilitledim koydum kenera. Sonra arama yapmak için açtım telefonu bi baktım aynı sorun devam etti hemde daha feci şekilde ( ışık neredeyse hiç yanmadı ) .arkasına telefonu pc ye bağladım ve bütün müzikleri sildim sadece içinde yaklaşık 3.5 GB lık uygulama ve fotoğraflar kaldı. Telefonu açtım ışık kapanmadı . Sizce şimdi sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı , hafıza sorunu mu var , nasıl düzeltebilirim ?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar yeni bir tespit yaptım lütfen okuyun : şöyle bir durum gözlemledim . bugün telefona bayağı bir uygulama indirdim ayrıca daha fazla müzik attım. telefonumun modeli 16 GB . normalde toplam kapasite 13.6 GB . ben bunu hemen hemen 8 GB lık kısmını doldurdum . Eş zamanlama yaptıktan sonrada neredeyse hiç kullanmadım , telefonu kilitledim koydum kenera. Sonra arama yapmak için açtım telefonu bi baktım aynı sorun devam etti hemde daha feci şekilde ( ışık neredeyse hiç yanmadı ) .arkasına telefonu pc ye bağladım ve bütün müzikleri sildim sadece içinde yaklaşık 3.5 GB lık uygulama ve fotoğraflar kaldı. Telefonu açtım ışık kapanmadı . Sizce şimdi sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı , hafıza sorunu mu var , nasıl düzeltebilirim ?
Yazılımsal olabilir kapasite ile ilgili. Veya donanım olarakta hafızasında sorun olabilir . Belli bir sınırdan sonra diğer donanımı etkiliyor olabilir.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Yazılımsal olabilir kapasite ile ilgili. Veya donanım olarakta hafızasında sorun olabilir . Belli bir sınırdan sonra diğer donanımı etkiliyor olabilir.
hocam aynı sorun devam ediyor . hiçbir şey yüklemedim demekki bazı içerikleri sildikten sonra ışığın kapanmaması bir aldatmacaymış :( ne yapacağım hiç bilmiyorum daha 1 haftada bozuldu moralim sıfır

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Konunun içinde bir öneri sunulmuş.

Telefondaki her şeyi yedekleyip, yeniden restore yapın.

Eğer restoreden sonra aynı sorun devam ederse bilin ki donanımsaldır.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Konunun içinde bir öneri sunulmuş.

Telefondaki her şeyi yedekleyip, yeniden restore yapın.

Eğer restoreden sonra aynı sorun devam ederse bilin ki donanımsaldır.

hocam restore etmeye karar verdim. Restore işlemini "ayarlar/genel/sıfırla/tüm içerikleri ve ayarları sıfırla" kısmından yapsak olur mu ? telefondaki uygulama ve oyunlar benim için önemli değil.direkt buradan yapsam olur mu ?

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Hayır.

Telefonun modeli ve sürümü için IPSW dosyası indireceksin.

Sonra iTunes'tan Shift + Restore yapacaksın. IPSW dosyasını gösterip telefonu restore yapacaksın.

iPhone3Gs için IPSW dosyaları :

iOS 5.1

http://appldnld.apple.com/iOS5/041-1535.20120307.Jer6N/iPhone2,1_5.1_9B176_Restore.ipsw

iOS 5.0

http://appldnld.apple.com/iPhone4/041-8356.20111012.SQRDT/iPhone2,1_5.0_9A334_Restore.ipsw

peki tamam hocam. peki son kez bir şey soracağım . telefonu imei numarasını sorguladım , bilgilerin resmini atıyorum . bu cihazın yurtdışından alınıp sonra pasaport kaydı yapılıp yapılmadığını anlayabilir miyiz ? eğer böyle bir şey olsa bile , restore edince bir sıkıntı olur mu ( sim kilitlenme gibi )

http://c1204.hizliresim.com/w/w/50kxj.png

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
peki tamam hocam. peki son kez bir şey soracağım . telefonu imei numarasını sorguladım , bilgilerin resmini atıyorum . bu cihazın yurtdışından alınıp sonra pasaport kaydı yapılıp yapılmadığını anlayabilir miyiz ? eğer böyle bir şey olsa bile , restore edince bir sıkıntı olur mu ( sim kilitlenme gibi )

http://c1204.hizliresim.com/w/w/50kxj.png

Yolcu beraberinde getirilmiş cihaz diyor. Pasaporta kayıt yaptırılmış zaten.

Ama pasaport kayıtı ile simlockun hiç alakası yok. Şuan telefonun Baseband i nedir ?

Ayarlar > Genel > Hakkında kısmından görebilirsin.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Yolcu beraberinde getirilmiş cihaz diyor. Pasaporta kayıt yaptırılmış zaten.

Ama pasaport kayıtı ile simlockun hiç alakası yok. Şuan telefonun Baseband i nedir ?

Ayarlar > Genel > Hakkında kısmından görebilirsin.
Baseband dediğiniz şey sanırsam modern firmware soruyorsunuz hemen yazıyorum 05.16.05

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Cihazınız JailBreakli felan değilse ve şuan aktif olarak Türk Operatör hattı kullanabiliyorsanız cihazınız Factory Unlock'dur. Yani Sim Kilitsizdir.

Şuan restore edebilirsiniz. Problem olmaz.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Cihazınız JailBreakli felan değilse ve şuan aktif olarak Türk Operatör hattı kullanabiliyorsanız cihazınız Factory Unlock'dur. Yani Sim Kilitsizdir.

Şuan restore edebilirsiniz. Problem olmaz.

hayır telefonumda jeilbreak var ve Turkcell kullanıyorum.Peki nasıl anlarım ?