Soru İphone Almak Neden Mantıksız Geliyor?

Mikail_Ebrinç

Profesör
Reaksiyon puanı
2,700
Evren Samanyolu Galaksisi Güneş Sistemi Dünya
Kullanım ihtiyacanı karşılıyorsa alabilirsin. Ama ihtiyaçların için o kadar para verilmemi. Çünkü bazen bazı isteklerimizi gözümüzde fazla büyütüyoruz ve aldığında da eski cihazında pek farkı olmadığını anlıyorsun. Üzülüyorsun.

O yüzden parayı dikkatli kullanmak lazım.
zaten bende para yok :D hayal sadece

Reaksiyon puanı
892
Peki şöyle düşünsek, çok para verip iPhone alıp 7 yıl içerisinde teknolojinin gerisinde kalarak kullanacağınıza, daha ucuza android alıp daha kısa süre kullanıp sonra yine ucuza güncel teknolojileri barındıran bi android cihaz almak daha mantıklı değil mi?
Kesinlikle daha mantıklı,7 sene kullanmak imkansız ben 4.senede artık değiştirmek istiyorum.Bence şu anda s20 fe,a52 ya da mi 10t serisi hariç diğer telefonlar gereksiz.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
çok gülüyorum böyle konuşmalara iphone 12 proyu rahatca alabilse bunları yazan herkes alacak ama gel gelelimki konuya bak?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
çok gülüyorum böyle konuşmalara iphone 12 proyu rahatca alabilse bunları yazan herkes alacak ama gel gelelimki konuya bak?
Ben almam, çünkü çalışma ortamım için uyumlu değil.
Hep bir dosya, müzik, video transferi yaparım pc den.
Hatta ve hatta İ-phone kullanan müdürüm benden istiyor pc'den dosyayı çıkarıp whatsapp ile ona atmamı. Bende diyom telegram kur atayım.

Müdür Adamı dosyasına mecbur bırakıp telegram kurdurtmuşum. :D ahshdhha

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Ben almam, çünkü çalışma ortamım için uyumlu değil.
Hep bir dosya, müzik, video transferi yaparım pc den.
Hatta ve hatta İ-phone kullanan müdürüm benden istiyor pc'den dosyayı çıkarıp whatsapp ile ona atmamı. Bende diyom telegram kur atayım.

Müdür Adamı dosyasına mecbur bırakıp telegram kurdurtmuşum. :D ahshdhha
Bende geçen sınavda bir PDF'i dosyalara kaydedemedim iOS'ta. Ayar etti o gün.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Kardeş diğer dış ülkelerde alım durumu rahat. Sence eleştirmiyorlar mı oradakiler?
android alırsam çinlilere yönelmem huawei ambargo yemeseydi tercihim olurdu belki oda yedi ambargoyu apk falan uğraşamam neyse zaten samsungun pazarlama stratejisi avrupa ülkeleri türkiyeye falan exynos ama abd japonya falan gibi ülkelere snapdragon sunuyo sırf bu durum bile android almamam için büyük bi sebep çevremde xiaomi kullanan kişiler var ve 1 yıl sonra bile çok sorun çıkardıklarını gördüm o yüzden samsung snapdragonlu gelse belki alırdım ancak politikasını değiştirmediği sürece iphone dan şaşmam

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
android alırsam çinlilere yönelmem huawei ambargo yemeseydi tercihim olurdu belki oda yedi ambargoyu apk falan uğraşamam neyse zaten samsungun pazarlama stratejisi avrupa ülkeleri türkiyeye falan exynos ama abd japonya falan gibi ülkelere snapdragon sunuyo sırf bu durum bile android almamam için büyük bi sebep çevremde xiaomi kullanan kişiler var ve 1 yıl sonra bile çok sorun çıkardıklarını gördüm o yüzden samsung snapdragonlu gelse belki alırdım ancak politikasını değiştirmediği sürece iphone dan şaşmam
Alım gücü dedin de, sanki refah seviyesi gelişmiş diğer ülke insanları hiç eleştiri yapmıyormuş gibi konuştun be kanki.
ABD önünü kesti Huawei'nin. Acaba neden :D?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
ZTE son modelleri olsa aslında en iyi tercihim olur.
Birde Sony aşırı pahalı olmasa alırım bi dal :D

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
ZTE son modelleri olsa aslında en iyi tercihim olur.
Birde Sony aşırı pahalı olmasa alırım bi dal :D
Ben galiba daha önce demiştim sana. Sony efsane.
Ben şu cihazı kullanmıştım;
1621720696341.png

Yok böyle bir şeydi ya.
Altında ki led, her renk oluyor. Şahaneydi şahane.
Bir de altı siyah değil beyazdı.

1621720801639.png

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Alım gücü dedin de, sanki refah seviyesi gelişmiş diğer ülke insanları hiç eleştiri yapmıyormuş gibi konuştun be kanki.
ABD önünü kesti Huawei'nin. Acaba neden :D?
huawei satış rakamları kıracağından korktuğu içinmi abd ambargo koyduğunu düşünüyosun bu durum ancak diğer android rakibi samsungu korkutur;)

Realhas_The_GreatFan2

javareal
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,396

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598

Nonvalid27

Doçent
Reaksiyon puanı
255
Tasarım olarak cidden güzel Sony.
ne yazık ki Sony+Htc+LG+motorola+Windows+Blackberry+nokia artık telefon olarak piyasada ölüdür. Samsung+Xiaomi(alt marka dahil)+Apple+Oppo(alt marka dahil) piyasanın hakimidir şu an ve bu gidişle diğer markaların yükselme şansı iyice azalıcaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne yazık ki Sony+Htc+LG+motorola+Windows+Blackberry+nokia artık telefon olarak piyasada ölüdür. Samsung+Xiaomi(alt marka dahil)+Apple+Oppo(alt marka dahil) piyasanın hakimidir şu an ve bu gidişle diğer markaların yükselme şansı iyice azalıcaktır.
Eskiden Lg sony htc blackberry ve nokia en iyileriydi artık alınmaz :(

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
diğer konuları bilmem ancak fiyat konusunda katılmıyorum yeni bir iphone aldığında 7 yıl kullanabilirsin 10k dan aldığını düşünürsek yıllık 1,2k civarına geliyor bir de android tarafına bakalım samsung max 4 yıl güncelleme garantisi veriyor 8k telefonu oranlarsak yıllık 2k oluyor
özgürlük konusunda da özgürlük azaldıkça güvenlik artıyor ama özgürlükten kasıt apk yüklemekse (korsandan dolayı) isim vermeyeyim bazı uygulamalarla apk benzeri şeyler yükleniyor
özgürlükten bahsetiğim apk yüklemek değil açık kaynak arka planda dönen işler iphone sizin verilerinize neler yaptığını tahmin edemezsin lakin özğür bir bireyim telefonumda gelen örn emiu yada miui yada vibeui sildim linageos yükledim ve artık verilerin bende güvende güncellme demişsiniz yanlış hatırlamıyrsam samsung s2 android 10 linage portlanmıştı bence özgürülk bu bir firmaya bağlı değilsin

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Cihaz eleştirmenin dışına çıkılınca bu oluyor. O yüzden kusura bakmayın.
Cevap vermeyecektim.
Normal bir şekilde eleştirseniz ne tartışma ne bir şey çıkardı. Koskoca paragraf yazmışsın 1 madde hariç hepsi yalan. O madde de öznel olduğu için yalan diyemiyoruz.

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422
özgür olsaydı stabil olmazdı hala da akıcı iphone 4s 5 falan
pahalı evet o konu da haklısın :D
pahalı telefonlar evet ama kalite bi o kadar da kamera olsun yazılım olsun performans olsun
Aslında Android devlerinin son telefonlarına İOS eklense performans anlamında uçar geçer. Çünkü İOS düşük RAM isteyen, performanslı, stabil, hızlı ve uzun ömürlü bir işletim sistemi. Android ise aldıktan 1 2 yıl sonra kasmaya donmaya patlamaya başlayan, uygulamalar arası geçiş yavaş, kayganlık desen olmayan bir işletim sistemi. Böyle cihazlar bence Android denen hiçbir işe yaramaz bir işletim sistemiyle ziyan edilmemeli.