Tekno_Ömer
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 9
Sadece bana mı iPhone almak mantıksız geliyor?
Son düzenleyen moderatör:
1- Donanımda 12 ile yarışan Mi 10T Pro mu?Hep ülkemizdeki döviz kurunu vergiyi falan suçluyoruz da ben donanım anlamında iPhone 12 serisi ile yarışabilecek mi 10t pro gibi bir cihazı nasıl 4500 liraya alabilirken iphone 12 yi 12.000 liradan aşağı alamıyorum. Demek ki iPhone gerçekten pahalı.
Hızlı şarj al bakmazsın bile batarya yüzdeneilk çıktığında 5s almıştım ve geçen seneye kadar kullandım en son motorla giderken telefon düştü ekranı kırıldı biraz daha kullandım sonra 2020 se de kampanyayı görünce onu aldım ve değdi kardeşim samsung kullanıyor a71 mi ne tam bilmiyorum onun ekranı büyük iyi hoşta bence çok seri değil tam bilmiyorum belki yanlış telefonları kıyaslıyorum ama benim yaşadığım bu şu ana kadar 2 kötü kısmını gördüm ilk olarak şarjı cidden hızlı bittiyor ikinci olarak keşke 4k 60 fps yi fotoğraf çekmeye de getirseler video kısmında varda fotoğraf kısmında yok ama şunu söyleyeyim banada 18bin 15 bin vermek saçma geliyor sonuç olarak bir telefon yani en fazla ne kadar değe bilir ki bence max bir telefona 8-7 bence bunlarda çok saçma da ülke şartlarında fiyatlara oranla az kalıyor
S5 gibi bir Android cihazı, benim tüm ihtiyaçlarımı güzelce karşılar.bak ben mate 20 litedan iphone 11e geçtim.Her şeyi yapabiliyorum.Androidde yapıp da iosda yapamayacağın tek şey illegal hileli oyun apkları indirmek ve ücretli oyunları apk olarak indirip oynamak.Sen o korsancı tayfadansan telefonuna virüs bulaştırmayı fantezi haline getirmişsen apple ne yapsın.Eğer apple da böyle bir şeye izin verseydi o iphone 6ın ölü olurdu senin.Her şey ücretli diyorsan evet ben de dedim her şey ücretli diye müzik dinleyemiyorum diyorsun ben araştırdım telefonu aldığımda hemen gittim 5ay deneme kodu buldum apple music için.2,5 aydır kullanıyorum kimse de bir şey demiyor.Apple arcade aldım 3 ay deneme üyeliği verdi bana yeni cihaz diye.Eski cihazlara 1 ay veriyor galiba.Apple arcade oyunları da p2w her yerden reklam çıkan oyunlar değil normal app storea koysalar oyun başına 30 40 liradan başlar.
Pdf yükleyemiyorsan mp3 mp4 yükleyemiyorsan kardeşim sen o telefonu kullanamıyorsun.Ben aldığım ilk gün kullanabilmeye başladım bak nasıl kullanılıyor söyleyeyim sana.Gördüğün tuşlara bas bak bas o butonlara ki sana cevap verebilsin telefon.pdf kaydederken siriden kaydetsene şu pdfi iphone hahaha kaydedemiyor çöp ios çöp ios hahahaha android go prrrrrrr prrr skrrt.
Ben kendi deneyimime bakarım. 144hz pürüzsüz akıcılıkta ekran, saatlerce pubg oynatan pil, tesisat gibi hoparlörler, alabildiğine özgür android, gayet iyi işler çıkaran kameralar, 50dk da tam dolan pil, nal gibi çentik barındırmayan ekran, her oyunun ve uygulamanın üstesinden gelebilen sd865 işlemci. iPhone un yarı fiyatına çok daha iyi bir deneyim alıyorum şu an. iPhone u hiç özlemiyorum.1- Donanımda 12 ile yarışan Mi 10T Pro mu?
2- Hadi diyelim donanım gerçekten yakın, Allah aşkına deneyimde en az 3 kat fark var. Bunun kanıtı da Apple'ın ARGE'ye ilk çeyrekte 5.2 milyar dolar harcayıp, Xiaomi'nin harcamasının 1 milyar doları biraz geçmesi.
Tamam. Size telefonunuzla mutlu dakikalar dilerim o zaman.Ben kendi deneyimime bakarım. 144hz pürüzsüz akıcılıkta ekran, saatlerce pubg oynatan pil, tesisat gibi hoparlörler, alabildiğine özgür android, gayet iyi işler çıkaran kameralar, 50dk da tam dolan pil, nal gibi çentik barındırmayan ekran, her oyunun ve uygulamanın üstesinden gelebilen sd865 işlemci. iPhone un yarı fiyatına çok daha iyi bir deneyim alıyorum şu an. iPhone u hiç özlemiyorum.
iPhone 5s i bırakın iPhone 6 bile artık akıcı değil.özgür olsaydı stabil olmazdı hala da akıcı iphone 4s 5 falan
pahalı evet o konu da haklısın
pahalı telefonlar evet ama kalite bi o kadar da kamera olsun yazılım olsun performans olsun
Tekrardan hoşgeldiniz forumaTamam. Size telefonunuzla mutlu dakikalar dilerim o zaman.
Son sürüm Lineage OS kurulu S5 ile sadece video izleyebiliyor ve webde gezinebiliyorum. Sosyal medya uygulamalarında çok kasıyor kendine gelmesini bekliyorum.S5 gibi bir Android cihazı, benim tüm ihtiyaçlarımı güzelce karşılar.
Aynen.Samsung un S6 dan önceki cihazları iyi değildi. Özellikle S5 bence samsung un en çirkin ve en hayal kırıklığı yaratan amiral gemisi cihazıydı. Samsung Galaxy S6 dan sonra çok iyi olmaya başladıSon sürüm Lineage OS kurulu S5 ile sadece video izleyebiliyor ve webde gezinebiliyorum. Sosyal medya uygulamalarında çok kasıyor kendine gelmesini bekliyorum.
HTC M8 bir nebze iyi fakat S5 ağır bir çöp gelip S5 övemezsiniz.
KLTE kasıyor?Son sürüm Lineage OS kurulu S5 ile sadece video izleyebiliyor ve webde gezinebiliyorum. Sosyal medya uygulamalarında çok kasıyor kendine gelmesini bekliyorum.
HTC M8 bir nebze iyi fakat S5 ağır bir çöp gelip S5 övemezsiniz.
Evet klte versiyon , bataryası 1 ay önce değişti Deji ile , her şeyi orjinal tertemiz cihaz. Çıktığından beri bende yormadım da cihazı fakat performansı çok ama çok düşük. Arkadaşın da dediği gibi S6 öncesi gerçekten çok kötüydü. Ayrıca mesajıma bak hakaret yok fakat sen tahrik ediyorsun, yalan atıyorsun köşeye sıkışınca yönetici çağırıyorsun bilmiyorum artık.KLTE kasıyor?
Neyse, senin gibi biriyle daha muhatap olmam ben. 5 dk. insan olmaya gelmiyorsun ve hakaret ediyorsun.
Bugüne kadar hep insan gibi güzelce ve sana toz kondurmadan (hakaret veya en ufak bir küçümseme) eleştirilerimi cihazlara yönelik yaptım.
Maalesef seviyene alçalmam. Hadi bay canım.
Ve @wittroc, adam hakaret etti ve sen banlamadın. Tebrik ediyorum seni canım. Çok güzel yöneticisin.
Bana gelmiyor çünkü F/P Telefonlar yapıyor fiyatına göre ( İphone 11 Dışında )Sadece bana mı iPhone almak mantıksız geliyor?
S7 deseniz tamam ama s5 kesinlikle karşılamaz. Bende S5 in exynos 5422 3g versiyonu vardı bende touchwiz android 6.0 yüklüydü ve facebook ta bile kasıyordu ve çok fazla ısınıyordu(uygulama durduruldu hatası veriyordu). Hatta arayüzde bile kasıyordu.S5 gibi bir Android cihazı, benim tüm ihtiyaçlarımı güzelce karşılar.
Yok benim kast ettiğim KLTE. Snapdragon'lu S5.S7 deseniz tamam ama s5 kesinlikle karşılamaz. Bende S5 in exynos 5420 3g versiyonu vardı bende touchwiz android 6.0 yüklüydü ve facebook ta bile kasıyordu ve çok fazla ısınıyordu.
4k exynos da çekiyordu. S5 lerin exynos versiyonu da sd versiyonu da 16mp. 20MP değil. iPhone 6, S5 den çok daha iyi bir cihaz.Yok benim kast ettiğim KLTE. Snapdragon'lu S5.
4G var,
4K video çekiyor,
20 MP kamerası var,
2.5 Ghz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemcisi var,
Parmak okuyucusu var.
S5 yada S7. İkisini de çok beğeniyorum. iPhone 6'dan önce S5 kullanıyordum. Çok pişmanım.
Kameralara bakayım bir. Karıştırmış olabilirim aradan zaman geçti. Bence değil.4k exynos da çekiyordu. S5 lerin exynos versiyonu da sd versiyonu da 16mp. 20MP değil. iPhone 6, S5 den çok daha iyi bir cihaz.
Bir rahatlık hissi veriyordu açıkçası. O his çok güzel.4k exynos da çekiyordu. S5 lerin exynos versiyonu da sd versiyonu da 16mp. 20MP değil. iPhone 6, S5 den çok daha iyi bir cihaz.
Sorun değil @phanmetal.Kameralara bakayım bir. Karıştırmış olabilirim aradan zaman geçti. Bence değil.
@(Evo)lution,
Aynen 16 MP imiş. Kusura bakma yanlış bilgi verdim.
diğer konuları bilmem ancak fiyat konusunda katılmıyorum yeni bir iphone aldığında 7 yıl kullanabilirsin 10k dan aldığını düşünürsek yıllık 1,2k civarına geliyor bir de android tarafına bakalım samsung max 4 yıl güncelleme garantisi veriyor 8k telefonu oranlarsak yıllık 2k oluyorhayır bencede çok mantıksız özgür değilsin yedek parça çok pahalı fiyatıan göre cihazlar çok uçuk kaçık fiyatları var fp ürünü değil
Peki şöyle düşünsek, çok para verip iPhone alıp 7 yıl içerisinde teknolojinin gerisinde kalarak kullanacağınıza, daha ucuza android alıp daha kısa süre kullanıp sonra yine ucuza güncel teknolojileri barındıran bi android cihaz almak daha mantıklı değil mi?diğer konuları bilmem ancak fiyat konusunda katılmıyorum yeni bir iphone aldığında 7 yıl kullanabilirsin 10k dan aldığını düşünürsek yıllık 1,2k civarına geliyor bir de android tarafına bakalım samsung max 4 yıl güncelleme garantisi veriyor 8k telefonu oranlarsak yıllık 2k oluyor
özgürlük konusunda da özgürlük azaldıkça güvenlik artıyor ama özgürlükten kasıt apk yüklemekse (korsandan dolayı) isim vermeyeyim bazı uygulamalarla apk benzeri şeyler yükleniyor
Ben de aşırı gereksiz buluyorum. iPhone, Samsung yada başka bir cihaz olması önemli değil.Ben ıphone vs. olarak bakmıyorum bir cihaza 4000 ₺ den fazla para vermenin mantıksız olduğunu düşünüyorum. Maaşım 10.000₺ olursa he o zaman android güncel amiral gemi veya iPhone düşünebilirim. 2600₺ v30 almıştım halen onu kullanıyorum ön kamera hariç mis
bence gereksiz değil basarım 20k tl alırım z fold 2Ben de aşırı gereksiz buluyorum. iPhone, Samsung yada başka bir cihaz olması önemli değil.
Ohabence gereksiz değil basarım 20k tl alırım z fold 2![]()
Bana da mantıksız geliyor param olmadığından değil veya Apple düşmanı falan değilim fakat iOS işletim sisteminin stabil olması çok kısıtlı olmasından dolayı sadece Android işletim sistemi iOS işletim sistemine göre aşırı fazla ve yararlı özellikleri beraberinde getiriyor yani iOS işletim sistemi Android kadar açık kaynak kodlu ve özelleştirmeye yeni özelliklere açık bir işletim sistemi olmuş olsaydı emin ol asla uzun ömürlü ve stabil olamazdı Android evet stabilliği var bir süre sonra ufak tefek sıkıntılar çıkabiliyor fakat kullanış açısından özellik açısından iOS işletim sisteminden çok daha iyi örnek verecek olursak iOS işletim sistemine daha yeni wigdet özelliği geldi ama 2010 da ki Android telefonlarda vardı öyle düşünebiliriz.Sadece bana mı iPhone almak mantıksız geliyor?
iphone lar parasını hak ediyor ama türkiye de alım gücü düşük cidden adamlar 1 ayda alıyorlar biz 4 5 ay çalışınca anca alıyoruz hatta 6 ama z flip çok istiyorum benOha. Ama tercih meselesi.
Ben belki M1 Pro + PS5 yada, güçlü işlemcili bir notebook + PS5.
Bende de Snapdragon 801'li 16GB versiyonu var abarttığın , yalan attığın gibi bir cihaz değil dostum.Yok benim kast ettiğim KLTE. Snapdragon'lu S5.
4G var,
4K video çekiyor,
20 MP kamerası var,
2.5 Ghz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemcisi var,
Parmak okuyucusu var.
16 GB'ydi benim cihazım. Ama 32 GB versiyonu da var bildiğim kadarıyla.
S5 yada S7. İkisini de çok beğeniyorum. iPhone 6'dan önce S5 kullanıyordum. Çok pişmanım.
Kullanım ihtiyacını karşılıyorsa alabilirsin. Ama ihtiyaçların için o kadar para verilmemi? Çünkü bazen bazı isteklerimizi gözümüzde fazla büyütüyoruz ve aldığında da eski cihazında pek farkı olmadığını anlıyorsun. Üzülüyorsun.iphone lar parasını hak ediyor ama türkiye de alım gücü düşük cidden adamlar 1 ayda alıyorlar biz 4 5 ay çalışınca anca alıyoruz hatta 6 ama z flip çok istiyorum ben![]()