Tekno_Ömer
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 9
Sadece bana mı iPhone almak mantıksız geliyor?
Son düzenleyen moderatör:
P20 Lite'di.Sizin arkadaşın cihazı normal p20 değilmiydi? Yukarıda normal p20 yazmışsınız. Eğer normal p20 den bahsediyorsak evet iyi cihaz fakat lite dan bahsediyorsak rezalet bir cihaz.
Oyunu oynatır zaten oyun sırasında tüm çekirdekler maksimum frekansa çıkıyor ve yazılım sadece ona odaklanıyor. Ama oyun sırasında bir çağrı , bir sms geldiği zaman telefon kafayı yiyor. Oyundan çıkmaya çalışıyorsun 10 15 saniye siyah ekranda ikonların gelmesini bekliyorsun , aşırı ısınma ve pilin su gibi gitmesini saymıyorum. Bu mudur F/P ?Daha yeni de YouTube'dan inceledim biraz. Pubg'yi falan güzel oynatıyor.
Kirin 659 ve F/P? Dengeli ayarda 25fps seçeneği var ve cihaz sabit 25fps vermiyor bile(20 lere düstüğü oluyor). Bu cihaz yerine S8 alınsa, P20 lite dan kat ve kat daha iyi oyun oynatır ve hertürlü kat ve kat daha iyi bir cihaz.P20 Lite'di.
Lakin uzaktan baksak bile;
Özellikleri çok iddialı parasına göre.![]()
Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite ANE-LX1 detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Daha yeni de YouTube'dan inceledim biraz. Pubg'yi falan güzel oynatıyor.
Kamerası tatmin edecek kadar iyi değil, pili güzel gidiyor, Parasına göre çok iyi olduğunu düşünüyorum ama benim arkadaş Turkcell'den aldı 600 TL fark ile. Faturalı hat ya.
Aynen. Whatsapp dan iki üç mesaj gelince hemen kafayı yiyor eski s3 mini gibi.Oyunu oynatır zaten oyun sırasında tüm çekirdekler maksimum frekansa çıkıyor ve yazılım sadece ona odaklanıyor. Ama oyun sırasında bir çağrı , bir sms geldiği zaman telefon kafayı yiyor. Oyundan çıkmaya çalışıyorsun 10 15 saniye siyah ekranda ikonların gelmesini bekliyorsun , aşırı ısınma ve pilin su gibi gitmesini saymıyorum. Bu mudur F/P ?
Çıkalı 3 yılı geçmiş, işlemci varla yok arası, kamera olmasa da olur belki daha ucuz olurdu. Bu telefonu almayı düşünen parasını yaksın daha iyi.P20 Lite'di.
Lakin uzaktan baksak bile;
Özellikleri çok iddialı parasına göre.![]()
Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite ANE-LX1 detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Daha yeni de YouTube'dan inceledim biraz. Pubg'yi falan güzel oynatıyor.
Kamerası tatmin edecek kadar iyi değil, pili güzel gidiyor, Parasına göre çok iyi olduğunu düşünüyorum ama benim arkadaş Turkcell'den aldı 600 TL fark ile. Faturalı hat ya.
Aynen öyle.Çıkalı 3 yılı geçmiş, işlemci varla yok arası, kamera olmasa da olur belki daha ucuz olurdu. Bu telefonu almayı düşünen parasını yaksın daha iyi.
25fpsmi nE biraz garip geldi benim bile giriş seviyesi olan honor 8c bile pubg 60 fps oynatıyor oyunu kolayca arkaya atabiliyorum. (hemde çok garip geldi)Kirin 659 ve F/P? Dengeli ayarda 25fps seçeneği var ve cihaz sabit 25fps vermiyor bile(20 lere düstüğü oluyor). Bu cihaz yerine S8 alınsa, P20 lite dan kat ve kat daha iyi oyun oynatır ve hertürlü kat ve kat daha iyi bir cihaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Aynen. Whatsapp dan iki üç mesaj gelince hemen kafayı yiyor eski s3 mini gibi.
custom rom dediğiniz şeyler virüs yuvasıdır virüs olmasa bile telefonunuzun güvenliğini tamamen devre dışı bırakır bt kilidi vs kaldırılıyor üstüne twrp menüsünden ekrandaki şifreyi bile kaldırabilir kötü amaçlı kişi ek olarak ios telefonlarda veri işlemesini kapatabiliyorsunuz yani verilerinize bir şey olmuyor gizlilik sözleşmesini okuyabilirsin , android telefonlarda ise max chrome verilerinizi kapatabiliyorsunuz sözleşmesinde verileriniz ortaklarımız tarafından işlenir diyordu değişime gitmedi ise bunlara ek olarak chrome kullanıyorsanuz gizli sekmede bile takip ediyorözgürlükten bahsetiğim apk yüklemek değil açık kaynak arka planda dönen işler iphone sizin verilerinize neler yaptığını tahmin edemezsin lakin özğür bir bireyim telefonumda gelen örn emiu yada miui yada vibeui sildim linageos yükledim ve artık verilerin bende güvende güncellme demişsiniz yanlış hatırlamıyrsam samsung s2 android 10 linage portlanmıştı bence özgürülk bu bir firmaya bağlı değilsin
tabiki sizin tercihiniz ancak fotoğrafları galerimde durması için değil paylaşmak için çekiyorum ip 7 nin instagram optimizasyonu s20 den daha iyi .. oyun konusunda da aynısı geçerli(batarya konusu hariç) android tarafı özel optimizasyon almadığı için şahsen ben 5 yıl önceki cihazı tercih ederimPeki şöyle düşünsek, çok para verip iPhone alıp 7 yıl içerisinde teknolojinin gerisinde kalarak kullanacağınıza, daha ucuza android alıp daha kısa süre kullanıp sonra yine ucuza güncel teknolojileri barındıran bi android cihaz almak daha mantıklı değil mi?
Paran varsa İphone kesinlikle en doğru tercih.Güçlü işlemci, uygulama stabilitesi,rakipsiz video performansı ile piyasadaki şu anda tartışmasız en iyi kaliteyi sunan marka.Sadece bana mı iPhone almak mantıksız geliyor?
CUSTOM romlar virüs yuvası değildir herbiri google gibi toplulukutur açık kaynak projeler olduğundan kaynak kodlarıda aynı zamanda paylaşılır twrp üzerinden kilit kaldırlıdığı doğru lakin twrp aynı zamanada şifrelenbiliyor custom romların en büyük özleiği google apps lere mahkum değilsin yani android ekosistemi ne kadar google ait olsada örn google lisansı olmayn huwei cihazlar gibi işlteim sitemi android olsada google tarafından verileriniz işlenmiyor siz google apps paketi kurmadığınız sürece chrome değil sadece tarayıcı brave firefox bromit bunlar verilerini satmaz işlemez iphone aldığında özgür olmazsın güvende de olmazsıncustom rom dediğiniz şeyler virüs yuvasıdır virüs olmasa bile telefonunuzun güvenliğini tamamen devre dışı bırakır bt kilidi vs kaldırılıyor üstüne twrp menüsünden ekrandaki şifreyi bile kaldırabilir kötü amaçlı kişi ek olarak ios telefonlarda veri işlemesini kapatabiliyorsunuz yani verilerinize bir şey olmuyor gizlilik sözleşmesini okuyabilirsin , android telefonlarda ise max chrome verilerinizi kapatabiliyorsunuz sözleşmesinde verileriniz ortaklarımız tarafından işlenir diyordu değişime gitmedi ise bunlara ek olarak chrome kullanıyorsanuz gizli sekmede bile takip ediyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
tabiki sizin tercihiniz ancak fotoğrafları galerimde durması için değil paylaşmak için çekiyorum ip 7 nin instagram optimizasyonu s20 den daha iyi .. oyun konusunda da aynısı geçerli(batarya konusu hariç) android tarafı özel optimizasyon almadığı için şahsen ben 5 yıl önceki cihazı tercih ederim
Özgürlükteki kriter nedir? widget mi? Yada film indirmek mi? widget İphone larda var.İos 13 le beraber safari ye download özelliği geldi.Film,video birçok şey indirebiliyorsun.5-6 yıl önce bu yorum yapılsa tamam derdim ama ios 14 le beraber birçok android özelliğinin İphone lara gelmesinden sonra bu yorumun yapılması bana tuhaf geliyor.CUSTOM romlar virüs yuvası değildir herbiri google gibi toplulukutur açık kaynak projeler olduğundan kaynak kodlarıda aynı zamanda paylaşılır twrp üzerinden kilit kaldırlıdığı doğru lakin twrp aynı zamanada şifrelenbiliyor custom romların en büyük özleiği google apps lere mahkum değilsin yani android ekosistemi ne kadar google ait olsada örn google lisansı olmayn huwei cihazlar gibi işlteim sitemi android olsada google tarafından verileriniz işlenmiyor siz google apps paketi kurmadığınız sürece chrome değil sadece tarayıcı brave firefox bromit bunlar verilerini satmaz işlemez iphone aldığında özgür olmazsın güvende de olmazsın
6 senelik s6 edge de akıcı knközgür olsaydı stabil olmazdı hala da akıcı iphone 4s 5 falan
pahalı evet o konu da haklısın
pahalı telefonlar evet ama kalite bi o kadar da kamera olsun yazılım olsun performans olsun
özgrülükten kastım ne filim ne widget özgürllük açık kaynak olması herkes birşeyler katabiliyor kendince sistem üzerinden doğrudan değişiklik yapabiliyorsun sen apple ın gönderiği güncelmeye mahkumsun sunduğu sitem uygulmalarını kullanmak zorundasın lakin android öyle değil benim bahsteiğim açık kaynak stock romlar değil tekrar açıklamk zorunda hissediyorum kendimi custom rom ios ne kadar kendini geliştirsede bir rr rom özeleştirmesine sahip olmayacak bir modüler yapıya sahip olamyacakÖzgürlükteki kriter nedir? widget mi? Yada film indirmek mi? widget İphone larda var.İos 13 le beraber safari ye download özelliği geldi.Film,video birçok şey indirebiliyorsun.5-6 yıl önce bu yorum yapılsa tamam derdim ama ios 14 le beraber birçok android özelliğinin İphone lara gelmesinden sonra bu yorumun yapılması bana tuhaf geliyor.
custom romların içinde hangi uygulama yüklü geliyor kaçımız kontol ediyoruz birçok rom kurdum telefona herbirinin belli başlı hataları var üstüne üstlük süpersu uygulamasını virüslü olarak katmışlar nerden çıkardın dersen süpersu normalde kullanacaığı ramin 2-3 katını kullanıyordu ek olarak telefonu kurarken androidin kendi sözleşmesini okursan orda da verilenin işleneceğinden bahsediyor yani google apps olmasa bile android direkt kendi topluyor , ikincisi google apps olmadan telefonun ne özelliği kalıyor youtube vs yok cihazın yapıtaşı olan uygulamalar bunlar, ios ekosisteminde ise hem custom rom ile uğraşmıyorsun hem de uygulama dışı verilerini toplamıyor ki uygulama tutma zorunluluğun da yok appstore ve telefon hariç tüm uygulamaları silebilirsinCUSTOM romlar virüs yuvası değildir herbiri google gibi toplulukutur açık kaynak projeler olduğundan kaynak kodlarıda aynı zamanda paylaşılır twrp üzerinden kilit kaldırlıdığı doğru lakin twrp aynı zamanada şifrelenbiliyor custom romların en büyük özleiği google apps lere mahkum değilsin yani android ekosistemi ne kadar google ait olsada örn google lisansı olmayn huwei cihazlar gibi işlteim sitemi android olsada google tarafından verileriniz işlenmiyor siz google apps paketi kurmadığınız sürece chrome değil sadece tarayıcı brave firefox bromit bunlar verilerini satmaz işlemez iphone aldığında özgür olmazsın güvende de olmazsın
Bu Linage OS, Ressurection Remix açık kaynaklı ve kontrol ediyor uzman abilerim. Bence stabil çalışıyor. Sonuçta eski cihazlara, yeni sürümler getiriyorlar.custom romların içinde hangi uygulama yüklü geliyor kaçımız kontol ediyoruz birçok rom kurdum telefona herbirinin belli başlı hataları var üstüne üstlük süpersu uygulamasını virüslü olarak katmışlar nerden çıkardın dersen süpersu normalde kullanacaığı ramin 2-3 katını kullanıyordu ek olarak telefonu kurarken androidin kendi sözleşmesini okursan orda da verilenin işleneceğinden bahsediyor yani google apps olmasa bile android direkt kendi topluyor , ikincisi google apps olmadan telefonun ne özelliği kalıyor youtube vs yok cihazın yapıtaşı olan uygulamalar bunlar, ios ekosisteminde ise hem custom rom ile uğraşmıyorsun hem de uygulama dışı verilerini toplamıyor ki uygulama tutma zorunluluğun da yok appstore ve telefon hariç tüm uygulamaları silebilirsin
Ben kurdum Grand Prime telefonuma Andorid 5 den 9 oldu ve hızlandı.Bu Linage OS, Ressurection Remix açık kaynaklı ve kontrol ediyor uzman abilerim. Bence stabil çalışıyor. Sonuçta eski cihazlara, yeni sürümler getiriyorlar.
İphone Xr ve üzeri bütün iPhoneların batarya performansı iyi.Sen bugün 11 Pro yada 11 Pro Max aldığın zaman saatlerce oyun oynamadığın sürece minimum 1,5 gün rahat kullanırsın.İphone almak bana mantıklı gelmiyor. Çünkü çok pahalı ve sürekli priz aramak zoruma gider .Eşek yükü para ver sonra priz ara çok saçma ?
Bataryası 2 gün gidecek diye 15.000 TL ödemek ne kadar mantıklı?İphone Xr ve üzeri bütün iPhoneların batarya performansı iyi.Sen bugün 11 Pro yada 11 Pro Max aldığın zaman saatlerce oyun oynamadığın sürece minimum 1,5 gün rahat kullanırsın.
Olaya sadece batarya olarak bakma.Piyasada birçok cihaz kullandım.İphone daki işlemci gücü, video performansı, stabilite hiçbirinde yok.S21 plus ve S21 ultra da kullandım.S21 ultra navigasyon tuşlarını devre dışı bıraktığım anda kasmaya başladı.O cihazda sözde 120hz ekran hızı var.60hz lı 12 Pro nun pestilini çıkardım.Cihaz bir kere teklemedi.Oneplus 9 Pro kamera konusunda fiyasko çıktı.Youtube daki incelemelerde Samsung ve diğer markaların gerisinde.Apple bana göre şu anda piyasada en iyi kaliteyi sunan marka.Bataryası 2 gün gidecek diye 15.000 TL ödemek ne kadar mantıklı?
Onun yerine s21 plus veya ultra alırım o da olmazsa oneplus 9 alırım
öncelikle süper su çok eskide kaldı android 5 te bile kullanan çok azdı gaps paketi yok demek youtube kullanmayacaksın mı demek önce o konu üzerinden net olalım hayır bir çok açık kaynak altarnatifi var (newpipe) gapps paketi olmadığında ram daha fazla harcar doğru bunun sebebi bildrim servisi sürekli çalıştığı için bun çözümüde microg büyük ihtimale kullandığınız cihazda port rom kullandınız ve geliştricisi bireyseldi bu yüzden verdiğim her örnek topluluktan linageos topluluğu yada rr ya corvus uygulama dışı verileri toplamadığını sen ve apple idda ediyor lakin konum verinden tut ses veriine kadar hepsi işleniyor bu bir gerçek işlenmesinden ziyade işlennen veriler kimlere satılıyorcustom romların içinde hangi uygulama yüklü geliyor kaçımız kontol ediyoruz birçok rom kurdum telefona herbirinin belli başlı hataları var üstüne üstlük süpersu uygulamasını virüslü olarak katmışlar nerden çıkardın dersen süpersu normalde kullanacaığı ramin 2-3 katını kullanıyordu ek olarak telefonu kurarken androidin kendi sözleşmesini okursan orda da verilenin işleneceğinden bahsediyor yani google apps olmasa bile android direkt kendi topluyor , ikincisi google apps olmadan telefonun ne özelliği kalıyor youtube vs yok cihazın yapıtaşı olan uygulamalar bunlar, ios ekosisteminde ise hem custom rom ile uğraşmıyorsun hem de uygulama dışı verilerini toplamıyor ki uygulama tutma zorunluluğun da yok appstore ve telefon hariç tüm uygulamaları silebilirsin