Soru İphone Almak Neden Mantıksız Geliyor?

Mikail_Ebrinç

Profesör
Reaksiyon puanı
2,700
Evren Samanyolu Galaksisi Güneş Sistemi Dünya
hayır bencede çok mantıksız özgür değilsin yedek parça çok pahalı fiyatıan göre cihazlar çok uçuk kaçık fiyatları var fp ürünü değil
özgür olsaydı stabil olmazdı hala da akıcı iphone 4s 5 falan
pahalı evet o konu da haklısın :D
pahalı telefonlar evet ama kalite bi o kadar da kamera olsun yazılım olsun performans olsun

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
özgür olsaydı stabil olmazdı hala da akıcı iphone 4s 5 falan
pahalı evet o konu da haklısın :D
pahalı telefonlar evet ama kalite bi o kadar da kamera olsun yazılım olsun performans olsun
yanlış düşünüyorsunuz özgür daha stabil örn linageos miui den çok daha satbil kamera konusu değişir dxomark ta en iyi cihazlar hep android [ilk 5]

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Bana da mantıksız geliyor. Türkiye fiyatlarından dolayı ama bu tamamen. Yani artık yeni nesil amiral gemilerinin tümünde sıradan bir kullanıcıyı tatmin edebilecek özellikler bulunduğundan iphone'a 15k tl gömmek istemiyorum ben şahsen. Ha, şu sıralar bir macbook veya ipad hevesim var yavaş yavaş apple tarafına kaymayı düşünüyorum. Ancak dediğim gibi fiyatları gereksiz pahalı. Dolar olarak gelirim olsa bir an düşünmem apple almak için, ancak maalesef öyle bir durum da yok. Uzun lafın kısası, günümüz türkiye şartlarında apple cihaz almak için 40 kere düşünmek lazım bence. Alternatifi çok çünkü :)

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
iPhone 6 kullanıyorum ama her seyden geri cihaz.

Ama s3, s4, s5 ve s6 icin geliştiriciler son Android surumu ve teknolojileri getirdi.

Sistemsel bir reklam engelleyici yok. Bu yüzden cihaz sadece reklamlar icin çalışıyor ve çok büyük performans, pil kaybı oluşuyor. Çünkü reklam oynatacağım diye uygulama kasıyor ama interneti kapattığımda o kadar akıcı oluyor ki anlatamam.

Arkaplanda ne dönüyor ne oluyor bilmiyorum.

Dosya yöneticisi çok kısıtlı. Olmasa daha iyi ve kullanmıyorum. Çünkü hiç bir şey yapmıyorsun. Bir PDF dosyasyi bile kaydedemiyorsun.

MP3, MP4 indiremiyorsun.

Bazı gök görmemişler o eski iPhone diyor ama ben Galaxy Ace (milattan önceki Android cihaz) ile bu işlemleri çok kolay bir şekilde yapıyordum. Üstelik benim iPhone 6'nin bile yapamayacağı bir çok şeyi yapar. Bir oyun oynatmaz o kadar. Biraz eski olduğu icin Ace kullanmıyorum. Android'in rahatlığı icin karşılaştırdım. Zaten en kısa zamanda S5 veya S7 cihazlarına geçeceğim.

s3, s4, s5, s6 bu dediklerim bu cihazlar için hiç bir şey zaten. Stock Rom'lari ile bile hiçbir şey.

Bilgisayara yakın bir kullanim sunan işletimi sistemi varsa bu kesinlikle Android'dir.

Android kesinlikle en gelismis, rahat ve fonksiyonel işletim sistemidir.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
892
Son güncellemelerle telefon aşırı yavaşlıyor,5 güncelleme vermesine rağmen randımanlı çalışan 4 sürüm hatta 3 sürüm diyebilirim.
ios 14ün imzalarının erkene alınması yüzünden 13e de geçemedim,çok pişman oldum.(iphone 6s şu anda çöp asla ikinci eline bakmayın.)
s20 fe ya da a52 ile değiştirmeyi düşünüyorum inşallah.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
iPhone 6 kullanıyorum ama her seyden geri cihaz.

Ama s3, s4, s5 ve s6 icin geliştiriciler son Android surumu ve teknolojileri getirdi.

Sistemsel bir reklam engelleyici yok. Bu yüzden cihaz sadece reklamlar icin çalışıyor ve çok büyük performans, pil kaybı oluşuyor. Çünkü reklam oynatacağım diye uygulama kasıyor ama interneti kapattığımda o kadar akıcı oluyor ki anlatamam.

Arkaplanda ne dönüyor ne oluyor bilmiyorum.

Dosya yöneticisi çok kısıtlı. Olmasa daha iyi ve kullanmıyorum. Çünkü hiç bir şey yapmıyorsun. Bir PDF dosyasyi bile kaydedemiyorsun.

MP3, MP4 indiremiyorsun.

Bazı gök görmemişler o eski iPhone diyor ama ben Galaxy Ace (milattan önceki Android cihaz) ile bu işlemleri çok kolay bir şekilde yapıyordum. Üstelik benim iPhone 6'nin bile yapamayacağı bir çok şeyi yapar. Bir oyun oynatmaz o kadar. Biraz eski olduğu icin Ace kullanmıyorum. Android'in rahatlığı icin karşılaştırdım. Zaten en kısa zamanda S5 veya S7 cihazlarına geçeceğim.

Bilgisayara yakın bir kullanim sunan işletimi sistemi varsa bu kesinlikle Android'dir.

Android kesinlikle en gelismis, rahat ve fonksiyonel işletim sistemidir.
1- Getirdiler ama aklında hayalindeki gibi bir performansı yok performansları çok düşük.(Son sürüm Lineage kurulu S5 M8 ve G3 şu an elimde)
2- Senin dandik Appstore oynunların dışında hiçbir şekilde reklam yok. Paşa paşa paranı vermiyorsun hile hurda ile reklam kapatmaya çalışıyorsun olmayınca burada karalama yapıyorsun.
3- Arkaplanda gereksiz işlemler çalışmıyor. Ek olarak 3. parti uygulama bir sürü var indirip bazı işlevlere göz atabilirsin.
4- İnternetten sürekli PDF indiren birisiyim. Dosyalara direkt olarak kayıt oluyor yalan atmayın boşuna.
5- Bilgisayardan rahatlıkla MP3'ler iTunes üzerinden atılabiliyor. MP4 atmayı bilmiyosan kullanma zaten telefonu.
6- Sen koyu bir Android fanboyusun. Her iddiasına varım Galaxy Ace ile hiçbir işlemi yapamazsın 6'da yaptığın gibi. Hayatımda fanboy gördümde böyle hiçbir bilgisi olmayan düpedüz "ANDROİD , ANDROİD" diyen birini görmedim.
7- Macbook kullanıyorsanız (ki sanmam 5tl App Store vermeyip karalama yapıyorsun) iPhone ile gayet güzel ve stabil bir uyuma sahip.
8- Rahatlığını bilemem öznel bir şey o. Fakat gelişmişlik açısından Android'de iOS'da yeterince gelişmiş. Uzunca mesaj yazmışsın hepsi boş.
kamera konusu değişir dxomark ta en iyi cihazlar hep android [ilk 5]
İlk 5'de olan cihazlar Xiaomi , Huawei ve Oppo. Yani hepsi çinli marka. Bu markalardan bazıları testlerde öne geçmesi için test yazılımlarını bile kandırdı ve alması gerekenden yüksek skor aldı. Çinliler reklam için her şeyi yapıyor bu siteye de çok inanmayın. Telefon konusunda lider olan Samsung ve Apple ilk 5 giremeyecek ha siz inanıyor musunuz?

Ayrıca Apple 6. sırada diye 5'de kapatmışsınız komik.
hayır bencede çok mantıksız özgür değilsin yedek parça çok pahalı fiyatıan göre cihazlar çok uçuk kaçık fiyatları var fp ürünü değil
4500TL'ye bana Apple A13'den güçlü , kamera olarak da SE(2020)'den çok daha kaliteli çeken bir cihaz söyler misin F/P kavramını anlayalım.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Maalesef Türkiye'de dolar ve vergi falan deyince fiyatlar çok yükseliyor. Her şeyde çok pahalılaşıyor.
Pahalı olduklarından dolayı almak pek mantıklı değil bence. Fiyatı uygun olsa alınırdı yoksa.

Son düzenleme:

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
iPhone 6 kullanıp Apple cihazların hepsine çamur atan biriyle muhattap oluyorum ya. Daha mağazada bile eline almamış kişi gelip Apple kötü diyor ya gülünç :D
Kapalı işletim sistemi kötü. Donanıma lafım yok. Ama guncelemeler ile donanım Apple'ın elinde. Örneğin CPU'ya sürekli dur dur komutlarını gönderen babamdı deme. (Ateş topunu kim gönderdi ha ?).

Ayrıca inceleme videoları, mağazada inceleme gibi durumlar var. Direkt görmemiş gibi almaya gitmem zaten.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Kapalı işletim sistemi kötü. Donanıma lafım yok. Ama guncelemeler ile donanım Apple'ın elinde. Örneğin CPU'ya sürekli dur dur komutlarını gönderen babamdı deme. (Ateş topunu kim gönderdi ha ?).

Ayrıca inceleme videoları, mağazada inceleme gibi durumlar var. Direkt görmemiş gibi almaya gitmem zaten.
Ülkemizde iPhonedo dışında sayılıdır tarafsız cihaz inceleyen. Gidip cepleri nerde doluyorsa orayı öven kanalları izlediğiniz belli elinize almadan onların algısına inanmışsınız.

Ek olarak size 10. defa oldu sanırım söylüyorum ki o seçenek sizin elinizde. Güncel cihazınız yok bilmiyor olabilirsiniz fakat pil sağlığı düşünce telefon performansı kısılsın mı diye size soruyor çat diye kapanmaması için. Diğer türlü sağlıklı şekilde besleyemiyor.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Ülkemizde iPhonedo dışında sayılıdır tarafsız cihaz inceleyen. Gidip cepleri nerde doluyorsa orayı öven kanalları izlediğiniz belli elinize almadan onların algısına inanmışsınız.

Ek olarak size 10. defa oldu sanırım söylüyorum ki o seçenek sizin elinizde. Güncel cihazınız yok bilmiyor olabilirsiniz fakat pil sağlığı düşünce telefon performansı kısılsın mı diye size soruyor çat diye kapanmaması için. Diğer türlü sağlıklı şekilde besleyemiyor.
Ben de iPhonedo'yu severek izlerim ama oynadığım bir Dancing Line, YouTube, Whatsapp, internette surf ve müzik dinlemek. Bunu bu cihaz bana yaptırmiyor ama çok temiz kullandığım icin ve iPhone 6'yi bırakmakta istemiyorum.
Bir de tasarımı çok kötü abı yeni iPhone'larin. Asker tıraşı olmuş gibi hiç havalimanı değil. Eski iPhone tasarımları daha iyi.

Gidim de 12.000 Tl tasarımdan yoksun ve reklamları daha iyi oynatsın diye yanıp tutuşayım mi?

Kardeşimin S7'si var. Tasarımı çok güzel.
4 GB Ram, amoled ekran ve çok hızlı. Özellikle Android 11 kurdum, cihaz ayrı bir zirveye çıktı.
S5'e de Officall son surum işletimi sistemi çıkıyor. Eskiden kullanıyordum çok iyiydi.

Onlardan birini alacağım.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
telefonu oyun oynamak için kullanmayacaksanız veya yazılım cart curt hedefiniz yoksa iphonedan başka telefon almak bence mantıksız se 2020 kullanıyorum 5.5 saate yakın ekran süresi veriyo telefon hızlı seri kamerası androidlerin aynı fiyattaki segmentlerini tokatlar ses kalitesi güzel ben küçük telefon sevdiğim için atom karınca görevi görüyor takoz gibi telefonları sevmiyorum daha ne isteyimki en büyük bana göre artısı telefon sorun çıkartırsa genelde direk değişim yapılıyo yok yazılım atalım şunu değiştirelim olayı falan apple servisinde yok! bir önceki telefonum iphone 6 modelini 5 yıl sorunsuz kullandım se 2020 ye tamamen keyfe keder geçtim güncel cihaz olsun diye android alıpta 1 yıl sonra yavaşlaması takılması androidin kendine özgü hataları sorunlarıyla ugraşamam arkadaş

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
telefonu oyun oynamak için kullanmayacaksanız veya yazılım cart curt hedefiniz yoksa iphonedan başka telefon almak bence mantıksız se 2020 kullanıyorum 5.5 saate yakın ekran süresi veriyo telefon hızlı seri kamerası androidlerin aynı fiyattaki segmentlerini tokatlar ses kalitesi güzel ben küçük telefon sevdiğim için atom karınca görevi görüyor takoz gibi telefonları sevmiyorum daha ne isteyimki en büyük bana göre artısı telefon sorun çıkartırsa genelde direk değişim yapılıyo yok yazılım atalım şunu değiştirelim olayı falan apple servisinde yok! bir önceki telefonum iphone 6 modelini 5 yıl sorunsuz kullandım se 2020 ye tamamen keyfe keder geçtim güncel cihaz olsun diye android alıpta 1 yıl sonra yavaşlaması takılması androidin kendine özgü hataları sorunlarıyla ugraşamam arkadaş
Dediğin gibi hiçbir bir şey yapacaksan iPhone alınır.

egee358

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Ben de iPhonedo'yu severek izlerim ama oynadığım bir Dancing Line, YouTube, Whatsapp, internette surf ve müzik dinlemek. Bunu bu cihaz bana yaptırmiyor ama çok temiz kullandığım icin ve iPhone 6'yi bırakmakta istemiyorum.
Bir de tasarımı çok kötü abı yeni iPhone'larin. Asker tıraşı olmuş gibi hiç havalimanı değil. Eski iPhone tasarımları daha iyi.

Gidim de 12.000 Tl tasarımdan yoksun ve reklamları daha iyi oynatsın diye yanıp tutuşayım mi?

Kardeşimin S7'si var. Tasarımı çok güzel.
4 GB Ram, amoled ekran ve çok hızlı. Özellikle Android 11 kurdum, cihaz ayrı bir zirveye çıktı.
S5'e de Officall son surum işletimi sistemi çıkıyor. Eskiden kullanıyordum çok iyiydi.

Onlardan birini alacağım.
bak ben mate 20 litedan iphone 11e geçtim.Her şeyi yapabiliyorum.Androidde yapıp da iosda yapamayacağın tek şey illegal hileli oyun apkları indirmek ve ücretli oyunları apk olarak indirip oynamak.Sen o korsancı tayfadansan telefonuna virüs bulaştırmayı fantezi haline getirmişsen apple ne yapsın.Eğer apple da böyle bir şeye izin verseydi o iphone 6ın ölü olurdu senin.Her şey ücretli diyorsan evet ben de dedim her şey ücretli diye müzik dinleyemiyorum diyorsun ben araştırdım telefonu aldığımda hemen gittim 5ay deneme kodu buldum apple music için.2,5 aydır kullanıyorum kimse de bir şey demiyor.Apple arcade aldım 3 ay deneme üyeliği verdi bana yeni cihaz diye.Eski cihazlara 1 ay veriyor galiba.Apple arcade oyunları da p2w her yerden reklam çıkan oyunlar değil normal app storea koysalar oyun başına 30 40 liradan başlar.
Pdf yükleyemiyorsan mp3 mp4 yükleyemiyorsan kardeşim sen o telefonu kullanamıyorsun.Ben aldığım ilk gün kullanabilmeye başladım bak nasıl kullanılıyor söyleyeyim sana.Gördüğün tuşlara bas bak bas o butonlara ki sana cevap verebilsin telefon.pdf kaydederken siriden kaydetsene şu pdfi iphone hahaha kaydedemiyor çöp ios çöp ios hahahaha android go prrrrrrr prrr skrrt.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
bak ben mate 20 litedan iphone 11e geçtim.Her şeyi yapabiliyorum.Androidde yapıp da iosda yapamayacağın tek şey illegal hileli oyun apkları indirmek ve ücretli oyunları apk olarak indirip oynamak.Sen o korsancı tayfadansan telefonuna virüs bulaştırmayı fantezi haline getirmişsen apple ne yapsın.Eğer apple da böyle bir şeye izin verseydi o iphone 6ın ölü olurdu senin.Her şey ücretli diyorsan evet ben de dedim her şey ücretli diye müzik dinleyemiyorum diyorsun ben araştırdım telefonu aldığımda hemen gittim 5ay deneme kodu buldum apple music için.2,5 aydır kullanıyorum kimse de bir şey demiyor.Apple arcade aldım 3 ay deneme üyeliği verdi bana yeni cihaz diye.Eski cihazlara 1 ay veriyor galiba.Apple arcade oyunları da p2w her yerden reklam çıkan oyunlar değil normal app storea koysalar oyun başına 30 40 liradan başlar.
Pdf yükleyemiyorsan mp3 mp4 yükleyemiyorsan kardeşim sen o telefonu kullanamıyorsun.Ben aldığım ilk gün kullanabilmeye başladım bak nasıl kullanılıyor söyleyeyim sana.Gördüğün tuşlara bas bak bas o butonlara ki sana cevap verebilsin telefon.pdf kaydederken siriden kaydetsene şu pdfi iphone hahaha kaydedemiyor çöp ios çöp ios hahahaha android go prrrrrrr prrr skrrt.
Arkadaş indie oyun reklamlarını beğenmemiş , kaldırmak için para ver diyorum yok vermem diyor. Indie yapımcılar para kazanmak için koyuyor reklamı ve haklılarda. Ama arkadaş istiyor ki hem param gitmesin hem reklam çıkmasın :D Komik çocuk ya çok tartışmaya girmeyin he deyin geçin

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Hep ülkemizdeki döviz kurunu vergiyi falan suçluyoruz da ben donanım anlamında iPhone 12 serisi ile yarışabilecek mi 10t pro gibi bir cihazı nasıl 4500 liraya alabilirken iphone 12 yi 12.000 liradan aşağı alamıyorum. Demek ki iPhone gerçekten pahalı.

egee358

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Arkadaş indie oyun reklamlarını beğenmemiş , kaldırmak için para ver diyorum yok vermem diyor. Indie yapımcılar para kazanmak için koyuyor reklamı ve haklılarda. Ama arkadaş istiyor ki hem param gitmesin hem reklam çıkmasın :D Komik çocuk ya çok tartışmaya girmeyin he deyin geçin
Gitmiş voodoo games oyunlarının hepsini indirmiş sonra demiş yok reklam var interneti kapat oyna oyununu reklam koyabiliyor mu koyamıyor mu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hep ülkemizdeki döviz kurunu vergiyi falan suçluyoruz da ben donanım anlamında iPhone 12 serisi ile yarışabilecek mi 10t pro gibi bir cihazı nasıl 4500 liraya alabilirken iphone 12 yi 12.000 liradan aşağı alamıyorum. Demek ki iPhone gerçekten pahalı.
iphone pahalı değil xiaomi ucuz samsungla karşılaştırınca iphoneu iphone birazcık daha pahalı

abdkaan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
ilk çıktığında 5s almıştım ve geçen seneye kadar kullandım en son motorla giderken telefon düştü ekranı kırıldı biraz daha kullandım sonra 2020 se de kampanyayı görünce onu aldım ve değdi kardeşim samsung kullanıyor a71 mi ne tam bilmiyorum onun ekranı büyük iyi hoşta bence çok seri değil tam bilmiyorum belki yanlış telefonları kıyaslıyorum ama benim yaşadığım bu şu ana kadar 2 kötü kısmını gördüm ilk olarak şarjı cidden hızlı bittiyor ikinci olarak keşke 4k 60 fps yi fotoğraf çekmeye de getirseler video kısmında varda fotoğraf kısmında yok ama şunu söyleyeyim banada 18bin 15 bin vermek saçma geliyor sonuç olarak bir telefon yani en fazla ne kadar değe bilir ki bence max bir telefona 8-7 bence bunlarda çok saçma da ülke şartlarında fiyatlara oranla az kalıyor