iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Arkadaşlar iphone 7 plus var bendede parmak izini bazen okuyor bazen okumuyor.3 tane parmağımı kaydettim üçündede böyle yapıyor.Teknik servisle görüştüm kirden olabilir diyor bir sıkıntısı yok cihazın dediler.Fakat 6s de var bende onda böyle bir sıkıntı yaşamıyorum.Bir öeneriniz varmı ?
Parmağın terliyorsa okumaz

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Parmağım terlemiyor aynı anda iki telefonu açmayı deniyorum 7plus açılıyor 6s açılıyor.İstanbula gidersem bu aralar zorlu centera götürmeyi düşünüyorum
Boşuna teknik servis e gitmeyin ara ara mı yapıyor
--- Gönderi Güncellendi ---
Parmağım terlemiyor aynı anda iki telefonu açmayı deniyorum 7plus açılıyor 6s açılıyor.İstanbula gidersem bu aralar zorlu centera götürmeyi düşünüyorum

MehmetCBL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18

evet ara ara yapıyor

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
Uzun süre bakıyorsanız telefona bilek denen bir şey bırakmıyor küçük parmak uyuşuyor uzanarak bakmak imkansız neredeyse ama büyük ekranla bir resme oyuna ya da videoya bakmak eğlenceli 4.7 için fazla küçük daha 5.5 daha hafif telefonlarda var istiyorsanız araştırabilirsiniz.

5.5 inç olup daha ince hafif telefonlar elbette vardır ama onlar android işletim sistemli ve ben hep ios kullanmış biriyim android pek sevmiyorum. Zaten apple daki siri ve erişebilirlik seçenekleri başka hiçbir telefonda apple daki kalitede değil mecbur bazı güzelliklerden vazgeçip 7 alacak gibiyim ama bakalım

MehmetCBL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
5.5 inç olup daha ince hafif telefonlar elbette vardır ama onlar android işletim sistemli ve ben hep ios kullanmış biriyim android pek sevmiyorum. Zaten apple daki siri ve erişebilirlik seçenekleri başka hiçbir telefonda apple daki kalitede değil mecbur bazı güzelliklerden vazgeçip 7 alacak gibiyim ama bakalım
Ben 7 plus kullanıcı olarak söyleyim gerçekten telefonu kullanırken serçe parmağım çok yoruluyor :D

onuryurduseven

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Arkadaşlar bişey dikkatimi çektide 7 plusda veya diğerlerinde varmı bilmiyorum telefon kapalıyken şarj harcıyor.Geçen başka bir telefon kullanırken farkettim nerdeyse % 70 olan şarjda kapatmıştım,sanırım 3 gün sonra cihazı açtım şarj % 33 deydi.Apple yi aradığımda bunun normal olduğunu söyledi,cihaza bağlandı be batarya mükemmel görünüyor dedi.Bu konuda bilgisi olan varmı

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
Ben 7 plus kullanıcı olarak söyleyim gerçekten telefonu kullanırken serçe parmağım çok yoruluyor :D

tam 7 plus kullanamadığım için 7 ye geçme kararı verecekken apple portre modu içeren reklam paylaşmış yine içim gitti

hangi renkti sizin telefon

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
tam 7 plus kullanamadığım için 7 ye geçme kararı verecekken apple portre modu içeren reklam paylaşmış yine içim gitti

Portre modu reklamına aldanmamanı öneririm.
Kaç defa çekim yaptım her ışık ortam koşulunda denedim ama telefoto lensin kalitesi diğer lense göre düşük. 2.8 diyafram olması daha kötü
Reklamdaki o fotolarla oynandığı belli, maşallah hiç noise yok ne güzel kameraymış yahu değil mi ?

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
Hangi renklerin kullanımı daha kolay ve eğer 7 plus telefonunuz varsa hangi renk

Telefonunun arkasında bulunan iPhone yazısının harflerinde hafif silinme olan oldumu daha doğrusu tam silinmemi bilmiyorum belki alt zemin mat siyah diye öyle hissediyorumdur. bu normal bişeymi telefon daha kullanılmadı bile Hatta imkanı olanlar arka kısımlarının resmini atabilirlerse daha da sevinirim.

Kaç defa çekim yaptım her ışık ortam koşulunda denedim ama telefoto lensin kalitesi diğer lense göre düşük. 2.8 diyafram olması daha kötü
Reklamdaki o fotolarla oynandığı belli, maşallah hiç noise yok ne güzel kameraymış yahu değil mi ?

şimdi 7 plus iade edip iphone 7 alırsam elimde 672 tl kalmış olacak mantıklımı hemde 7 küçük olduğu için daha rahat kullanabileceğim kolumdaki problemden dolayı
Aklıma takılan bir konu daha var iphone 7 en ucuz hepsiburada.com da 2965 tl gerçekten apple türkiye garantilidir değilmi bir problem yoktur. Heryerden hatta apple dan bile ucuza nasıl satıyolar merak ettimde biraz şüphe uyandı ister istemez

Son düzenleyen moderatör:

MehmetCBL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18

simsiyah modelini aldım ben.bu arada portre modunuda reklamdaki gibi o kadar aktif kullanamıyorsun biraz abartmışlar.Ben bir arabayı portre modunda çekmek için 5 dk uğraştım yine güzel bir sonuç çıkmadı.Şimdi buldum bir arkadaşımı çekmiştim derinlik efekti ile buyrun :http://i.hizliresim.com/o0NQ7o.jpg abartılacak bir şeyi yok bence

Bende simsiyah modeli var.Arkasına jelatin takmıştım çıkarttığımda üzerindeki yazılar jelatine geçmişti fakat bir soyulma falan yoktu cihazın üstünde
fotoğrafını çektim arkasının bak istersen http://i.hizliresim.com/qjNqv5.jpg

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
simsiyah modelini aldım ben.bu arada portre modunuda reklamdaki gibi o kadar aktif kullanamıyorsun biraz abartmışlar.Ben bir arabayı portre modunda çekmek için 5 dk uğraştım yine güzel bir sonuç çıkmadı.Şimdi buldum bir arkadaşımı çekmiştim derinlik efekti ile buyrun :http://i.hizliresim.com/o0NQ7o.jpg abartılacak bir şeyi yok bence
Benim çektiğim fotoğraflara insanların dibi düşüyor tabiri caize, bence çok iyi ve kullanışlı portre modu

MehmetCBL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Benim çektiğim fotoğraflara insanların dibi düşüyor tabiri caize, bence çok iyi ve kullanışlı portre modu
benim çevremdeki bazı insanlarda çektiği fotoğrafları görmeden iphone 7 plusu görünce hayran kalıyor.Çevrenizdeki kişilerin beğenmesi ile iyi veya kötü diye değerlendiremeyiz bence :D

MehmetCBL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Tamamen kullanış tarzı ile alakalı
aynen ben 3 aydır kullanıyorum benim kullanımıma göre öyle amam aman bir farkını görmedim keşke 7 alsaymışım :D 2500 lira iphone 7 idi 3800 lira 7plus dı gittim 7 plus aldım :D1300 lira cebime kalırdı

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Arkadaşlar bişey dikkatimi çektide 7 plusda veya diğerlerinde varmı bilmiyorum telefon kapalıyken şarj harcıyor.Geçen başka bir telefon kullanırken farkettim nerdeyse % 70 olan şarjda kapatmıştım,sanırım 3 gün sonra cihazı açtım şarj % 33 deydi.Apple yi aradığımda bunun normal olduğunu söyledi,cihaza bağlandı be batarya mükemmel görünüyor dedi.Bu konuda bilgisi olan varmı

Normal bir durum bu. O bataryanın içindeki kimyasallar telefon kapalı olsa bile tepkime halinde.

Normal Canon, Nikon gibi kameralar 2.8'den daha yüksek diyaframa sahip. Yüksek olması sebebiyle genel değil sadece bir noktada odaklama ve netleme yapılıyor. Bu konuyu araştırmanı öneririm.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
şimdi 7 plus iade edip iphone 7 alırsam elimde 672 tl kalmış olacak mantıklımı hemde 7 küçük olduğu için daha rahat kullanabileceğim kolumdaki problemden dolayı
Aklıma takılan bir konu daha var iphone 7 en ucuz hepsiburada.com da 2965 tl gerçekten apple türkiye garantilidir değilmi bir problem yoktur. Heryerden hatta apple dan bile ucuza nasıl satıyolar merak ettimde biraz şüphe uyandı ister istemez

Telefon alırken ihtiyaçlar birinci koşul. Kolunda problem varsa küçük telefona ihtiyacın var demek.
Zevkler ikinci sırada olur. Ekran büyüklüğü dışında farkları yok.
Kısaca 7 al 670₺ ye de airpods alırsın ;)

onuryurduseven

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Normal bir durum bu. O bataryanın içindeki kimyasallar telefon kapalı olsa bile tepkime halinde.

Normal kullanımda nerdeyse 12 saat kullanım alıyorum 45 saat civarı bekleme,donanımsal olsa açıkken de batarya problemi olması lazım,Apple müşteri hizmetleri de aynısını söyledi ama tam emin olamadım yarın servise bırakmayı düşünüyordum ama bilemedim şimdi

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Normal kullanımda nerdeyse 12 saat kullanım alıyorum 45 saat civarı bekleme,donanımsal olsa açıkken de batarya problemi olması lazım,Apple müşteri hizmetleri de aynısını söyledi ama tam emin olamadım yarın servise bırakmayı düşünüyordum ama bilemedim şimdi

Apple görevlisi telefonunuza test yaptırdı mı?

onuryurduseven

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Yaptı normalde batarya performans ölçüsü %100 olması lazım sizinki %102 falan dedi yani batarya mükemmel hiçbir sorun görünmüyor dedi

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Hangi renklerin kullanımı daha kolay ve eğer 7 plus telefonunuz varsa hangi renk

Telefonunun arkasında bulunan iPhone yazısının harflerinde hafif silinme olan oldumu daha doğrusu tam silinmemi bilmiyorum belki alt zemin mat siyah diye öyle hissediyorumdur. bu normal bişeymi telefon daha kullanılmadı bile Hatta imkanı olanlar arka kısımlarının resmini atabilirlerse daha da sevinirim.

Gözükmesini istiyorsanız arka yazıların Silver veya Gold veya Rose gold

pisst0n

Doçent
Reaksiyon puanı
180
Turkcell faturaya ek airpods satıyor peşin para vermek istemeyen arkadaşların bilgisine.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Restore edin cihazı

Literarylife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Kapalı hale getirirsem ne olur ? Bi sıkıntı olur mu. Bu arada Vodafone kullanıyorum

Literarylife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Beyler bişey sorucam izninizle.
iPhone 7 Plus kullanıyorum şarjı iyi aslında ama ben %100 yaptıktan sonra düşük güç moduna alıyorum sonra öyle kullanıyorum bi sıkıntı olur mu ? Hani belli bi şarj seviyesinden sonra mı düşük güç modunu açmak mantıklı ?
Sorunuzu tekrarlayın yardımcı olurum

Son sorduğum soruyla ilgili yardımcı olurmusunuz ?

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Beyler bişey sorucam izninizle.
iPhone 7 Plus kullanıyorum şarjı iyi aslında ama ben %100 yaptıktan sonra düşük güç moduna alıyorum sonra öyle kullanıyorum bi sıkıntı olur mu ? Hani belli bi şarj seviyesinden sonra mı düşük güç modunu açmak mantıklı ?

Son sorduğum soruyla ilgili yardımcı olurmusunuz ?
Sıkıntı yaşamazsınız ama güç modunda performans düşüyor yanı 1000 performans sağlarsa normalde güç modunda 900 verir

Literarylife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Sıkıntı yaşamazsınız ama güç modunda performans düşüyor yanı 1000 performans sağlarsa normalde güç modunda 900 verir

Anladım sıkıntı olmicaksa devam ederim 2 den beri böyle düşük güç modunda kullanıyorum. %12 lik bi kaybım oldu sadece çokta güzel bu. benim için herhalde baya zaman alır