iPhone 7 Plus mı , Huawei mate 20,p30 mu Samsung S10e mi

Hangisini almalıyım ?

• iPhone 7 Plus

Kullanılan: 3 11.1%
  • Huawei Mate 20 Pro

Kullanılan: 17 63.0%
  • Huawei P30

Kullanılan: 3 11.1%
  • Samsung S10e

Kullanılan: 4 14.8%

• Kullanılan toplam oy
    27

spook67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Kendim de İphone kullanıyorum ve bence artık iphone alınmamalı, yazılım iyi ama donanımsal eksiklikleri çok. Bana en komik gelen 14.000 tl verilen XS Max’in bataryası bile 1700-1900tl’lik Redmi Note 7’den kötü.

Hocam özellikle apple türkiyenin fiyat politikası fiyasko yurt dışında bile benzer fiyatta olan rakiplerinden trde çok daha pahalı
Bende bu sebepten android dünyası düzelmiştir belki diye bir baktım çünkü şuan satılan apple telefonlar ederinin çok üstüne satılıyorlar.

Ama hepimiz biliyoruz ki biri cebimize bir kredi kartı koysa ve bir adet telefon alma hakkımız olsa kalan para gibi durumlar olmasa çoğu kişi ya xs yada xs max alır.

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Hocam özellikle apple türkiyenin fiyat politikası fiyasko yurt dışında bile benzer fiyatta olan rakiplerinden trde çok daha pahalı
Bende bu sebepten android dünyası düzelmiştir belki diye bir baktım çünkü şuan satılan apple telefonlar ederinin çok üstüne satılıyorlar.

Ama hepimiz biliyoruz ki biri cebimize bir kredi kartı koysa ve bir adet telefon alma hakkımız olsa kalan para gibi durumlar olmasa çoğu kişi ya xs yada xs max alır.

Apple da keşke fiyat politikasında Samsung gibi olsa. Arayüzünden dolayı tercih etmediğim bir marka olsa da Note 9 ve S10 serilerindeki fiyat politikalarını beğendim. Huawei’i de aynı şekilde.

Dün akşamki yayında da benim şaşırdığım bir şeye değindiler; Türkiye’de kapış kapış satılabileceğini sanan OPPO’nun 10X zoom modelini 8.500’den, SDG 730’lu telefonu 5000’den satması??

spook67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Apple da keşke fiyat politikasında Samsung gibi olsa. Arayüzünden dolayı tercih etmediğim bir marka olsa da Note 9 ve S10 serilerindeki fiyat politikalarını beğendim. Huawei’i de aynı şekilde.

Dün akşamki yayında da benim şaşırdığım bir şeye değindiler; Türkiye’de kapış kapış satılabileceğini OPPO’nun 10X zoom modelini 8.500’den, SDG 730’lu telefonu 5000’den satması??

Samsung en iyi fiyat politikası uygulayan firmalardan biri tek sıkıntısı ikinci elde büyük düşüşler oluyor
Bir telefonu ilk çıktığında 7500’a alıyorsunuz 1 ay sonra 6500 gibi fiyatlara düşüyor

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Samsung en iyi fiyat politikası uygulayan firmalardan biri tek sıkıntısı ikinci elde büyük düşüşler oluyor
Bir telefonu ilk çıktığında 7500’a alıyorsunuz 1 ay sonra 6500 gibi fiyatlara düşüyor

Sizin kullanım şekliniz nasıl bilmiyorum ama ben genelde telefonu gittiği yere kadar kullandığımdan değer kaybını pek takmıyorum. Zamanında da İphone 6 aldım, yavaş yavaş kasmalar ve buglar çıkmaya başladı. Şimdi de Mate 20 Pro alıp onu uzun süre kullanmayı düşünüyorum.(Güncelleme almasa Root atarım artık??)

spook67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Sizin kullanım şekliniz nasıl bilmiyorum ama ben genelde telefonu gittiği yere kadar kullandığımdan değer kaybını pek takmıyorum. Zamanında da İphone 6 aldım, yavaş yavaş kasmalar ve buglar çıkmaya başladı. Şimdi de Mate 20 Pro alıp onu uzun süre kullanmayı düşünüyorum.(Güncelleme almasa Root atarım artık??)

Bende uzun bir süre kullanırım aldığım cihazı
O yüzden de apple ürünler tercih ediyorum genellikle bir iphone’u 3 yıl çok güzel performansta kullanabiliyorsun

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375

Valla kaç senedir güncellemesiz cihaz kullanıyorum güncelleme ne işe yarıyor bilmiyorum belki desen güvenlik güncellemesi eyvallah ama onun dışında bir faydası yok bence.

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Valla kaç senedir güncellemesiz cihaz kullanıyorum güncelleme ne işe yarıyor bilmiyorum belki desen güvenlik güncellemesi eyvallah ama onun dışında bir faydası yok bence.

Q’yu zaten alır da. Q’dan fuschia’ya geçilcek deniliyor. Root’u olursa o zaman atarım herhalde?.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Peki bu düz android ne olacak bu devam edecekmi?
Açıkçası hiç emin değilim. Şu da var; Fuschia çıkmışken niye android kullanılsın ki? (Belki maliyetten dolayı giriş seviyesi modellerde bir süre devam ettirirler)

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
mate 30 pro ne zaman çıkıcak çıkınca büyük fiyat düşüşü olur gibime geliryor mate20 proda
Pek sanmam. Kuzenim de P20 Pro için öyle bekledi ama indirim gerçekleşmedi, bir de bunun dolar kuru tarafı var. Mali olarak ne zaman uygun olursanız o zaman alın derim.

spook67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Pek sanmam. Kuzenim de P20 Pro için öyle bekledi ama indirim gerçekleşmedi, bir de bunun dolar kuru tarafı var. Mali olarak ne zaman uygun olursanız o zaman alın derim.
doğru yakın dönemde faizlerin düşme durumu,s400 meselesi var döviz kuru artma ihtimali yüksek

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
doğru yakın dönemde faizlerin düşme durumu,s400 meselesi var döviz kuru artma ihtimali yüksek

Adam yukarda imzayı attı bu ülkenin reel para değeri/politikası problemi var ve ayrıca dışa bağımlılık o yüzden ihtiyaçları bekletmeden fazla aşırı ödemeye/israfa kaçmadan halletmek lazım. Bu gün gm diyorlar işlemci yerli değil yazılım 0 neresi yerli? Tutmuşlar yabancı olacak markaya yerli etiket basmışlar hepsi bu. Daha bir yerli frekans ve takip sistemi veya işlemci veya işletim sistemi yok bunlar yoksa telefon yapmanın alemi yok. Gerçek bir yerli cep telefonunu yazılım işinde ve işlemci hususunda aktif bir firma yapar türkiye bu konularda geri ise sıfırdan o konuya yönelmesi gerekir diye düşünüyorum. Onun dışında bu cep telefonu işine yatırım yapan firmalar araba işine yönelse bence daha mantıklı iş yaparlardı bu gün volvo ve opel gibi firmalar el değiştirdi kap birini onu yap ilerlet, cep telefonu işi aralarında bence en zoru.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,120
Hocam appleda böyle muamma bir durum olsa o dükkanın içine girip yakarlar.
Apple kullanıcıları (özellikle eskiden gelenler) bu tip meselelerle uraşmayı sevmedikleri için bu markaya yöneldi zaten.Sanırım böyle bir ekran ayrımı android kullanıcıları için çok bir anlam ifade etmiyor anladığım kadarıyla.
Huawei türkiye servisi iyi diye duydum.Ama böyle üst segment bir cihazda bu tip şeylerin olması yazık ve mide bulandırıcı çünkü cihaz gerçekten çok güzel.
Samsungun tr konusunda sıkıntılarına hiç girmiyorum bile.
Olsa felan yok hocam ben yaşadığımı bilirim.Ben iki ay servis kapısı gezdim.Apple savunmam daha da almam.Daha da inanmıyorsan profilime gir bak apple iphone 7 plus 32 GB 25 mayıs 2017'de aldım.9 Mayıs 2019 ile 4 temmuz 2019 tarihleri arasında balıkesirden başlamak ve istanbulda bitmek üzere tüm servislere gittim.Hiçbir sonuç alamadım.Telefonu alıkoyma zahmetine girmediler bile her gittiğim yerde diyordum şarj almıyor.Ayarlarda ve internette donuyor.Sesim karşıya gitmiyor.Hemen hepsi bana telefonun alt kısmında şarj ve hoparlörden sorumlu bir parça var o bozulmuştur diyip TELEFONU ELİME GERİ VERİP YOLU GÖSTERDİLER

Son düzenleme:

spook67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Olsa felan yok hocam ben yaşadığımı bilirim.Ben iki ay servis kapısı gezdim.Apple savunmam daha da almam.Daha da inanmıyorsan profilime gir bak apple iphone 7 plus 32 GB 25 mayıs 2017'de aldım.9 Mayıs 2019 ile 4 temmuz 2019 tarihleri arasında balıkesirden başlamak ve istanbulda bitmek üzere tüm servislere gittim.Hiçbir sonuç alamadım.Telefonu alıkoyma zahmetine girmediler bile her gittiğim yerde diyordum şarj almıyor.Ayarlarda ve internette donuyor.Sesim karşıya gitmiyor.Hemen hepsi bana telefonun alt kısmında şarj ve hoparlörden sorumlu bir parça var o bozulmuştur diyip TELEFONU ELİME GERİ VERİP YOLU GÖSTERDİLER
Hocam Apple store’a mı gittin yoksa servislere mi storeda kaç arkadaşım sırf ses tuşundan bataryadan vs 0 telefon aldılar.

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Mate 20 pro bence hem kopya değil hemde kaliteli

spook67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bu arada ikinci el iPhone XR aldım arkadaşlar
Herkese yardımları için teşekkür ederim.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,120
Hocam Apple store’a mı gittin yoksa servislere mi storeda kaç arkadaşım sırf ses tuşundan bataryadan vs 0 telefon aldılar.
Önce apple store'lere gittim.Umudu kesince servislere gittim.Son gittiğim apple store istanbul/pendikte