İphone 7 Plus Getirtme

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Selamun Aleykum ;

Danimarkadan veya Almanya hangisi uygunsa ordan alıcam ama Danimarka ön planda şuan İphone 7 plus 32 gb getirtsem bu bana kaça mal olur bilen varmı tüm işlemleriyle beraber

ve ilkkez yurtdışından bir ürün getireceğim akrabam danimarkaya gidicek o alıcak neler yapması gerekiyor yardımcı olurmusunuz ?

Bunlar dışında yurtdışından almak mantıklımı ilk defa alıcam sıkıntı yaşarmıyım ?

NOT : Normalde 7 alıcaktım bu fırsat elime geçince uygun olursa 7 plusa yöneldim yorumlarınızı bekliyorum

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Apple'ın Danimarka sitesine girip hesapladım. iPhone 7 2598₺, iPhone 7 Plus 3080₺.
Yapılacaklar;
Pasaportuna kayıt ettirecek, Türkiye'ye gelince IMEİ kaydı yapılacak.

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Apple'ın Danimarka sitesine girip hesapladım. iPhone 7 2598₺, iPhone 7 Plus 3080₺.
Yapılacaklar;
Pasaportuna kayıt ettirecek, Türkiye'ye gelince IMEİ kaydı yapılacak.

Benim pasaportum yok üst komşumuzun var onun akrabası getiricek ona kaydettiricez bi sıkıntı yaşarmıyız ? Bide bu fiyatlar dışında extra ücret ödenecekmi pasaport kaydı için vs . ?

Son olarak Almanyamı uygundur Danimarkamı ?

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Benim pasaportum yok üst komşumuzun var onun akrabası getiricek ona kaydettiricez bi sıkıntı yaşarmıyız ? Bide bu fiyatlar dışında extra ücret ödenecekmi pasaport kaydı için vs . ?

Son olarak Almanyamı uygundur Danimarkamı ?

Yurtdışına kim giriş çıkış yapacaksa onun pasaportuna kayıt ettirmek zorundasın. IMEI kaydı için 138₺ ödeyeceksin. Pasaport kaydı için ücret ödemiyorsun. Bence Danimarka daha kârlı.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Aslında bende yurtdışından 7 plus alsam mı diye düşündüm ama tanıdık yok gidip gelicek olsa heralde alırdım diye düşünüyorum. Alınır neden alınmasın adroid olsa mesela örnek cihaz danimarka cihazı htc veya samsung diyelim firma o ülkeye ne zaman güncelleme veriyorsa onu bekliyorsun fakat apple da aynı anda geliyor bütün dünyaya böyle bir avantajı var. Gelen kişi illa pasaportuna kaydettiricek diye birşey yok türkiyeye en fazla iki ay önce girmiş biri kaydettirebilşyor pasaportuna ve kaydettirmeden 4 ay kullanabiliyorsun. Kayıda kaç tl ödeniyor onu hatırlamıyorum en son 130₺ aklımda kalmış.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Aslında bende yurtdışından 7 plus alsam mı diye düşündüm ama tanıdık yok gidip gelicek olsa heralde alırdım diye düşünüyorum. Alınır neden alınmasın adroid olsa mesela örnek cihaz danimarka cihazı htc veya samsung diyelim firma o ülkeye ne zaman güncelleme veriyorsa onu bekliyorsun fakat apple da aynı anda geliyor bütün dünyaya böyle bir avantajı var. Gelen kişi illa pasaportuna kaydettiricek diye birşey yok türkiyeye en fazla iki ay önce girmiş biri kaydettirebilşyor pasaportuna ve kaydettirmeden 4 ay kullanabiliyorsun. Kayıda kaç tl ödeniyor onu hatırlamıyorum en son 130₺ aklımda kalmış.

Evet. 120 gün kaydettirmene gerek yok. Ve az önce baktım 138.00₺.

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Yurtdışına kim giriş çıkış yapacaksa onun pasaportuna kayıt ettirmek zorundasın. IMEI kaydı için 138₺ ödeyeceksin. Pasaport kaydı için ücret ödemiyorsun. Bence Danimarka daha kârlı.

Peki IMEI Kaydı zormu birde pasaportuna kaydettiren kişimi yapmalı ?

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Ben bizzat işlem yapmadım bu konu ile ilgili ama bildiklerim şu şekilde

- komşunuzun son 60 gün içerisinde yurt dışından giriş çıkış yapmış olması gerekiyor
-2 yıl içerisinde cihaz getirmemesi gerekli
- yanılmıyorsam e devlet üzerinden de işlem yapılıyor burada kayıt bilgileri girilip harç yatırmanız gerekiyor tutarı arkadaş yazmış zaten

ama dediğim gibi adımlarda yanılıyor olabilirim çünkü bu işlemi hiç yaptırmadım ama pek sıkıntı yaşıyacağınızı sanmam resmi kayıt olacağı için sorun olmaz sadece o arkadaş 2 yıl telefon getiremez o kadar :D

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Ben bizzat işlem yapmadım bu konu ile ilgili ama bildiklerim şu şekilde

- komşunuzun son 60 gün içerisinde yurt dışından giriş çıkış yapmış olması gerekiyor
-2 yıl içerisinde cihaz getirmemesi gerekli
- yanılmıyorsam e devlet üzerinden de işlem yapılıyor burada kayıt bilgileri girilip harç yatırmanız gerekiyor tutarı arkadaş yazmış zaten

ama dediğim gibi adımlarda yanılıyor olabilirim çünkü bu işlemi hiç yaptırmadım ama pek sıkıntı yaşıyacağınızı sanmam resmi kayıt olacağı için sorun olmaz sadece o arkadaş 2 yıl telefon getiremez o kadar :D

Peki Garanti konusunda sıkıntı olurmu ?

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Birde 1 yıl uluslarası garantisi oluyor türkiyede 2 yıl değil ama apple store her türlü desteği sağlıyordur sıkıntı olucağını düşünmüyorum.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
O iş yaş o zaman :D komşumuzun akrabası çünkü adam telefonu alıcak komşumuz gittiğinde ona vericek o getiricek ama IMEI kaydıyla uğraşmaz herhalde

O kişi kaydı yaptırmak zorunda değil herhangi biri ysptırabilir. Yalnız 2 senedir pasaportuna cihaz kaydittirmemeiş olması laxım ama bu gsliba 2 cihazla sınırlıydı ve en fazla iki ay önce türkiyeye giriş yapmış olan biri.

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
O kişi kaydı yaptırmak zorunda değil herhangi biri ysptırabilir. Yalnız 2 senedir pasaportuna cihaz kaydittirmemeiş olması laxım ama bu gsliba 2 cihazla sınırlıydı ve en fazla iki ay önce türkiyeye giriş yapmış olan biri.

Pasaportuna kaydettirde IMEI kaydıyla uğraşmaz IMEI kaydını ben yapamazmıyım pasaportum yok

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
ya şimdi diyeceğim ki uğraşmaya değmez hani madem o cihazı alacak durum var tr garantili alın si çıkar 8 i çıkar satarken ölü fiyata gitmez en azından şimdi piyasada pasaport kayıtlı cihazlar dolu ikinci elde öldüm pahasına satılıyor.

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
ya şimdi diyeceğim ki uğraşmaya değmez hani madem o cihazı alacak durum var tr garantili alın si çıkar 8 i çıkar satarken ölü fiyata gitmez en azından şimdi piyasada pasaport kayıtlı cihazlar dolu ikinci elde öldüm pahasına satılıyor.

7 Plusu alcak durumum yok 3200 TL bütçem TR de anca 7 yi alabilirim birde telefon satmam genelde kullanırım öldürene kadar

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Getirte biliyorsan getirt bence. Danimarka fiyatları fena değilmiş.

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Getirte biliyorsan getirt bence. Danimarka fiyatları fena değilmiş.

IMEI kaydında istenenler neler ? pasaportla ilgili önemli şeylermi çünkü dediğim gibi getiricek kişi komşumun akrabası tanımıyorum komşumun ricası üzerine getiricek

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
IMEI kaydında istenenler neler ? pasaportla ilgili önemli şeylermi çünkü dediğim gibi getiricek kişi komşumun akrabası tanımıyorum komşumun ricası üzerine getiricek

Hocam cihaz Tr'ye girdikten sonra pasaportla falan bir işin yok. Kolay işler bunlar.

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
edevlet şifreniz yoksa istenilen 5 madde var yazabilirim sizin için

girdim baktım Giriş Yapılan Belge (Pasaport, Kimlik v.b.) Detayları isteniyor

konuda belirttiğim gibi komşumun akrabası alıcak buraya gelirken bırakıcak ama bu bilgileri verirmi onun için sorun olurmu yani

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Aynen katılıyorum hatta bakın tc ve şifenizle edevlete girin hizmet alanında 5 madde var onun yanında detaylı ve resimli rehber hazırlamışlar pdf formatında onu okuyun çok rahat yaparsınız