İphone 7 mi xiaomi mi 8 lite mı?

mustafaaltiok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar telefon almayı düşünüyorum iki telefon arasında kaldım iphone 7 (32gb) mı yoksa xiaomi mi 8 lite (128/6) mı alsam lütfen yardımcı olun

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Aynı paramı bunlar, max ne kadarlık alacaksın?

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Biraz farklı segment telefonlar ama batarya olarak mi 8 lite güç olarak iphone 8 kamera olarakta yakınlar birbirlerine. Sen çok ağır grafikli oyunlar oynamam diyorsan mi 8 lite tavsiye ederim. ama bunlar aynı düzey telefonlar değil aralarında 2500 e yakın fark var. Senin bütçe ne kadar. ?

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Arkadaşlar telefon almayı düşünüyorum iki telefon arasında kaldım iphone 7 (32gb) mı yoksa xiaomi mi 8 lite (128/6) mı alsam lütfen yardımcı olun
Iphone 7 performansta daha üstün. Bataryada ve kamerada ise mi8 lite daha üstün. Bu yılda 32gb hafıza sana yetmeyebilir.

Öncelikleriniz ve bütçeniz tam olarak nedir? Başka alternatifler sunabiliriz

Son düzenleme:

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Iphone 7 kamerada ve performansta daha üstün. Bataryada ise mi8 lite daha üstün. Bu yılda 32gb hafıza sana yetmeyebilir.

Öncelikleriniz ve bütçeniz tam olarak nedir? Başka alternatifler sunabiliriz

Ön kamerada iphone 7 bi tık daha iyi arka kamerada ben pek bir üstünlük göremedim ama

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Ön kamerada hepsi iphonelardan daha iyi ;) arka kamerada bildiğim kadar 7’nin sensörü daha iyi
Başkan ben sensörmüş gpu ymuş megapiksel miş anlamam. alırım elime bakarım çekilenlere arada gözle görülür nasıl bir fark var. Performans ve günlük kullanım da sana hissettirdiği önemli o sensörün iyi olmasını fotolardan pek anlaşılmıyor bile bence aynı gibiler fark yok. Ön kamerada da hepsi değil işte bak videoda adam selfie çekmiş iphone daha net belirgin.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Başkan ben sensörmüş gpu ymuş megapiksel miş anlamam. alırım elime bakarım çekilenlere arada gözle görülür nasıl bir fark var. Performans ve günlük kullanım da sana hissettirdiği önemli o sensörün iyi olmasını fotolardan pek anlaşılmıyor bile bence aynı gibiler fark yok. Ön kamerada da hepsi değil işte bak videoda adam selfie çekmiş iphone daha net belirgin.
En iyisini yapıyorsun :)

Detaylı fotoğraf karşılaştırmalara baktım mi8 lite daha iyi düşük ışık performansı veriyor gibi geldi bana. Ama iyi ışıkta 7 daha iyi geldi

Selfiedede zaten dediğin gibi 7 daha iyi çıktı.

Nedense ön kamerada hepsi mi 8 lite’tan daha iyi diyeceğime iphonelardan daha iyi yazmışım :) O zaman kafam güzeldi herhalde :D

Keşke düzeltme seçeneği daha uzun olsaydı ? karşılaştırma bitene kadar düzeltme seçeneği kayboldu.

mustafaaltiok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sadece kamera açısından demiyorum kamera pek önemli değil benim için oyun oynama,sosyal medyada dolanma , şarj falan önemli benim için fiyat da pek şey değil iphone 7 yi ikinci el alcam aynı para sayılırlar yani

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bütçe sıkıntınız yoksa note 9

Bize bir bütçe söylemelisiniz
2000-2500 diyim

Son düzenleme:

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Sadece kamera açısından demiyorum kamera pek önemli değil benim için oyun oynama,sosyal medyada dolanma , şarj falan önemli benim için fiyat da pek şey değil iphone 7 yi ikinci el alcam aynı para sayılırlar yani

2000-2500 diyim
Pocophone f1 alın hem sd845 hemde 4000mah batarya var

Pocophone f1 alın hem sd845 hemde 4000mah batarya var
Kamera da işinizi görür

Son düzenleme:

Tekno Göçmen

Asistan
Reaksiyon puanı
108
En iyisini yapıyorsun :)

Detaylı fotoğraf karşılaştırmalara baktım mi8 lite daha iyi düşük ışık performansı veriyor gibi geldi bana. Ama iyi ışıkta 7 daha iyi geldi

Selfiedede zaten dediğin gibi 7 daha iyi çıktı.

Nedense ön kamerada hepsi mi 8 lite’tan daha iyi diyeceğime iphonelardan daha iyi yazmışım :) O zaman kafam güzeldi herhalde :D

Keşke düzeltme seçeneği daha uzun olsaydı ? karşılaştırma bitene kadar düzeltme seçeneği kayboldu.
Aynen ışıkta bi tık daha iyi gibi iphone.
ve haklısın keske daha uzun olsaydı düzeltme benim de basıma geliyor oyle sorunlar

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
İp 7 2. El olacak güven olmaz sıfır cihazlara yönelin

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Sadece kamera açısından demiyorum kamera pek önemli değil benim için oyun oynama,sosyal medyada dolanma , şarj falan önemli benim için fiyat da pek şey değil iphone 7 yi ikinci el alcam aynı para sayılırlar yani. 2000-2500 diyim
İkinci el almak riskli olabilir. Bence hiç bulaşma derim.

Kameradan daha çok oyun ve şarj önemliyse pocophone'a yönel.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
2.el almıcak olsam iphone 7 em mantıklısı mı
Yine değil. Yukarıda yazdım. Kameradan çok oyun oynayacaksan pocophone'a yönel. Oyun performansı ve batarya ömrü iphone 7'den daha iyi. Hem de fiyatı 2600 küsürlerinde.

İkinci el alacaksan tanıdığın birinden almanı öneririm

Son düzenleme:

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
2.ek akmıcal olsam iphone 7 almaö en mantıklısı mı
Şöyle anlatayım kardeşim Şimdi 2. El telefon alıyorsun ama kimin kullandığı nasıl kullandığı belli olmuyor Ben 3 yıldan fazla telefonculuk yaptım aldığımız cihazları bize temiz kullanıyor eşim kullanıyor diye getiriyorlardı ikinci elleri İçini açıp baktığımızda içine toz toprak Her şey birikmiş üzerine suya düşürüp çamur olmuş halini bile gördüm sonradan çoğunlukla sıkıntı çıkartıyor Eğer ikinci el alıyorsam tanıdıktan akrabadan alacaksın temiz kullandığını bildiğin 2500 TL bütçem var diyorsun Bu fiyata Bence sıfır pocophone F1 al en mantıklı tercih olur

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Sıfır iphone 7 fiyatına az ilave at 3500 op6 var.
Ama bana 3000 ve altı lazım diyorsan meizu 16th veya mi8
2500 civarı poco f1 & meizu16
2000 civarı zaten önceki mesajda yazdım. Soru şu sen ne kadarlık istiyorsun? Önceliklerin ne? Bana sorarsan poco f1 al derim tek dezavantaj kasası ama sağlam bir kılıf ve ekran koruyucu ile sıkıntı yaşamazsın. Kaç yıl 3/4 yıl kullanır geçersin çünkü iç donanımı çok iyi bir cihaz bu.

mustafaaltiok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Başka modellere yönelmek istemiyorum iki telefon arasında kaldım mi8 lite yada iphone7 başka modeller önermenize gerek yok bunlardan hangisini almalıyım hangini alırsam daha memnun kalırım onu söyleyin lütfen (şuan iphone 5s kullanıyorum)

Şöyle anlatayım kardeşim Şimdi 2. El telefon alıyorsun ama kimin kullandığı nasıl kullandığı belli olmuyor Ben 3 yıldan fazla telefonculuk yaptım aldığımız cihazları bize temiz kullanıyor eşim kullanıyor diye getiriyorlardı ikinci elleri İçini açıp baktığımızda içine toz toprak Her şey birikmiş üzerine suya düşürüp çamur olmuş halini bile gördüm sonradan çoğunlukla sıkıntı çıkartıyor Eğer ikinci el alıyorsam tanıdıktan akrabadan alacaksın temiz kullandığını bildiğin 2500 TL bütçem var diyorsun Bu fiyata Bence sıfır pocophone F1 al en mantıklı tercih olur
Yanlız iphone 7 suya be toz dayanıklı

Son düzenleme:

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Başka modellere yönelmek istemiyorum iki telefon arasında kaldım mi8 lite yada iphone7 başka modeller önermenize gerek yok bunlardan hangisini almalıyım hangini alırsam daha memnun kalırım onu söyleyin lütfen (şuan iphone 5s kullanıyorum)

Ekran değişti ise o özelliği kaybolut

Mustafa_elms

Asistan
Reaksiyon puanı
42

Kardeşim bana sorarsan iPhone 7 daha iyi performans verir ama ben olsam mi 8 lite derdim hem tasarım olarak hemde daha yeni çıkmış olduğu icin daha güncel bir cihaz.Ve emin olabilirsiniz Snapdragon 660 seni asla yarı yolda bırakmaz

POH

Asistan
Reaksiyon puanı
78
Şuan kullandığın telefona bağlı. iPhone kullanıyorsan iPhone7'yi seçmeni tavsiye ederim. iOS kullanan biri Android'e alışamıyor, En azından ben alışamadım, emojileri görünce kusasım geliyor. Kasmaları takılmaları saymıyorum bile.
Ama android kullanıyorsan Mi 8 Lite'ı tercih edebilirsin