iPhone 6s Ve iPhone 6s Plus Kullananlar Kulübü

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
6S+ ta AssistiveTouch kullanıyorum. Bazen cihaza kendiliğinden birşey oluyor ve animasyonlar kayboluyor. Jailbreak'teki ''No Slow Animation'' tweakini bilenler vardır. Aynı onun gibi oluyor. Cihazı kapatıp açınca düzeliyor. 9,3 güncellemesi ile hallolur diye düşünüyordum ama olmamış. Aynı sorunu yaşayan var mı?

Atakan Aydıner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
LG G2 Den G5 e geçmeyi düşünüyordum fakat son günlerde fikrim tamamen değişti 6s e geçiş yapmayı planlıyorum sizce 2-3 yıllık kullanımda g5 mi yoksa 6s mi daha iyi bir tercih olacaktır bütün kriterler karşılaştırıldığı zaman

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Yeni güncellemeden sonra youtube video izlerken ekran kilidi yapıyor ? Bu saçmalığı yaşayan oldumu ortalama 1-1,5 dk arasında kitliyor kendiliğinden...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
LG G2 Den G5 e geçmeyi düşünüyordum fakat son günlerde fikrim tamamen değişti 6s e geçiş yapmayı planlıyorum sizce 2-3 yıllık kullanımda g5 mi yoksa 6s mi daha iyi bir tercih olacaktır bütün kriterler karşılaştırıldığı zaman
LG G5 daha mantıklı bir tercih olacaktır. İçinde en yeni teknolojileri barındırıyor ve daha geniş kullanım alanına sahip. Yeni arayüzü ve donanımıyla da iPhone 6s'i ikiye katlayan bir cihaz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
@Lazzz hocam, iPhone 6s :)

ac7bebd3a700f875cf473f4c28f63ccd.jpg
46f2e02b3d0cf47cde4f2baac0718705.jpg

ChemicaLz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
hocam şu whatsapptan mesaj yazarken aniden artıp normale dönen tuş takımı sesinin bir çözümü yok mudur ya? valla irkiliyor insan. (sesi kapat diye bilirsiniz ama bu kadar bariz bir sorunu niye çözmüyorlar anlamış değilim?)

yediharfli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
6S+ ta AssistiveTouch kullanıyorum. Bazen cihaza kendiliğinden birşey oluyor ve animasyonlar kayboluyor. Jailbreak'teki ''No Slow Animation'' tweakini bilenler vardır. Aynı onun gibi oluyor. Cihazı kapatıp açınca düzeliyor. 9,3 güncellemesi ile hallolur diye düşünüyordum ama olmamış. Aynı sorunu yaşayan var mı?

slm emrah yıldırım seni çok ii anlıyorum. güncelleme yapmadan önce aynı sorun bende de vardı ve bunun için apple care'i biçok kez aradım derdimi anlata anlata artık enson bi üst kademedeki bireysel müşteri temsilcisi benimle ilgilendi dahili numarasını verdi herneyse ona da ayrı bi anlattım yazılımsal dediler bilmem ne dediler izmirdeki egemek servisine götürdüm biraz kaldı orda gene sorun çözülmedi sonra bana yeni telefon verdiler değişim oldu. değişim oldu ama assistive touch açınca gene aynı hata verdi bu sefer gene aradım nasıl böle olur falan siz bi ilksiniz değişim olduğu halde gene aynı hata devam ediyo diye.. yeni apple kimliği yarattım sıfırdan tekrar kurdum yedekten hiçbişey yüklemedim hani bu virüs gbi bişeyse bulaşmasın diye hatta gerekli uygulasmalrı indirdim whatsap facebook gbi hani acaba uygulamalarda mı sorun var diye neler düşünüp uygulmadım ki ama nafile aynı hata devam etti.. buarada da apple care ile görüşmeye devam ediyodum hatayı video ile çekip görsel bi şekilde anlattım pc me uzaktan bağlandılar birsürü şeyler yaptık amerikadaki mühendislere mail attık falan ... ios 9.3 ü bekleyelim dediler o ara onu beklerken bu sefer de genelde animasyon hatası vermiyodu da mesela whatsapı açıyorum o uygulma içinde hata vermeye devam etti.. messenger ı açıyorum onun içinde animasyon hatası veriyodu yani kısacası hangi uygulamayı açarsam o uygulama içinde hata veriyodu. derken 9.3 uygulaması geldi ve 22 martta güncelledim bgün 24 mart assistive touch hep açık ve aynı hatayı vermedi bu sefer inşallah da vermez. ama bu sefer de ben de siri nin sesi gitti sadece yazı olarak cvp veriyo konuşmuyo. acaba sende de aynı hata var mı?

bi de şu linki incele derim bunu da ben paylaştım:
http://mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114549779&p=1#114554147

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
slm emrah yıldırım seni çok ii anlıyorum. güncelleme yapmadan önce aynı sorun bende de vardı ve bunun için apple care'i biçok kez aradım derdimi anlata anlata artık enson bi üst kademedeki bireysel müşteri temsilcisi benimle ilgilendi dahili numarasını verdi herneyse ona da ayrı bi anlattım yazılımsal dediler bilmem ne dediler izmirdeki egemek servisine götürdüm biraz kaldı orda gene sorun çözülmedi sonra bana yeni telefon verdiler değişim oldu. değişim oldu ama assistive touch açınca gene aynı hata verdi bu sefer gene aradım nasıl böle olur falan siz bi ilksiniz değişim olduğu halde gene aynı hata devam ediyo diye.. yeni apple kimliği yarattım sıfırdan tekrar kurdum yedekten hiçbişey yüklemedim hani bu virüs gbi bişeyse bulaşmasın diye hatta gerekli uygulasmalrı indirdim whatsap facebook gbi hani acaba uygulamalarda mı sorun var diye neler düşünüp uygulmadım ki ama nafile aynı hata devam etti.. buarada da apple care ile görüşmeye devam ediyodum hatayı video ile çekip görsel bi şekilde anlattım pc me uzaktan bağlandılar birsürü şeyler yaptık amerikadaki mühendislere mail attık falan ... ios 9.3 ü bekleyelim dediler o ara onu beklerken bu sefer de genelde animasyon hatası vermiyodu da mesela whatsapı açıyorum o uygulma içinde hata vermeye devam etti.. messenger ı açıyorum onun içinde animasyon hatası veriyodu yani kısacası hangi uygulamayı açarsam o uygulama içinde hata veriyodu. derken 9.3 uygulaması geldi ve 22 martta güncelledim bgün 24 mart assistive touch hep açık ve aynı hatayı vermedi bu sefer inşallah da vermez. ama bu sefer de ben de siri nin sesi gitti sadece yazı olarak cvp veriyo konuşmuyo. acaba sende de aynı hata var mı?

bi de şu linki incele derim bunu da ben paylaştım:
http://mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114549779&p=1#114554147
Bende de 9.3 güncellemesinden önce vardı, dedim belki yeni güncelleme ile çözülmüştür. 9.3'ü iTunes üzerinden yükledim ama yine aynı sıkıntı oldu. Bunun için de telefonu tekrardan başlatmak sinir bozucu oluyor biraz. Bu arda evet Siri bende de sesli yanıt vermiyor.

emrgba

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Siri'nin sesi çıkmamasına çözüm üreten var mı arkadaşlar ?

yediharfli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende de 9.3 güncellemesinden önce vardı, dedim belki yeni güncelleme ile çözülmüştür. 9.3'ü iTunes üzerinden yükledim ama yine aynı sıkıntı oldu. Bunun için de telefonu tekrardan başlatmak sinir bozucu oluyor biraz. Bu arda evet Siri bende de sesli yanıt vermiyor.

Ben de itunes üzerinden güncelledim ama iphonumu bul özelliğini kapatarak yedekleme yaptım sonra güncelledim ve paralaks hatası vermiyor 3 gündür allah nazardan saklasın :) senin hala o paralaks hatası devam ediyosa telefonu tekrar açıp kapatma öyle telefonu kapatmadan o efecti düzeltebilirsin
ayarlar--ekran ve parlaklık--görüntüle--standarttaysan büyütülmüş de uygula düzeliyor sonra tekrar standarda dönebilirsin okey ;)
bu siriye de bi çözüm bulmak lazım tek olmadığıma sevindim :rolleyes:

yediharfli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Siri'nin sesi çıkmamasına çözüm üreten var mı arkadaşlar ?

dün apple care biresel müşteri temsilcime bağlandım bu sorunumu söyledim parlaks hatası düzeldi bu sefer ama sirinin sisi gitti dedim. o da bna sesli bir ortamda telefonun ön kamerasıyla ses kaydı yap sonra arka kamerasıyla kayıt yap sonra sesli notlardan ses kaydı yap daha sonra birini arayın önce bi normal konuşun sonra hoparlörü açarak konuşun sesinizin netliini sorun ve bu ön arka kameralarla yaptığımız kayıtlarda ses farklılığı var mı yok mu bi dinleyin dedi dün akşam konuştuk bu şekilde sonra o çektiklerinizi bana yollayın dedi daha yollamadım bgün yollamayı düşünüyorum.. Bakalım ne gibi çözüm sunacaklar.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Ben de itunes üzerinden güncelledim ama iphonumu bul özelliğini kapatarak yedekleme yaptım sonra güncelledim ve paralaks hatası vermiyor 3 gündür allah nazardan saklasın :) senin hala o paralaks hatası devam ediyosa telefonu tekrar açıp kapatma öyle telefonu kapatmadan o efecti düzeltebilirsin
ayarlar--ekran ve parlaklık--görüntüle--standarttaysan büyütülmüş de uygula düzeliyor sonra tekrar standarda dönebilirsin okey ;)
bu siriye de bi çözüm bulmak lazım tek olmadığıma sevindim :rolleyes:
Evet bende biraz önce Apple'dan telefonla destek aldım. Yaşadığım öncelikle animasyon sıkıntısını söyledim daha sonra da Siri'nin sesli cevap veremediğini belirttim. Görüştüğüm arkadaş bana şunları yaptırdı ; ''Ayarlar>Gizlilik>Tanılar ve Kullanım'' burada Tanılar ve Kullanımı Apple Gönder diye bir seçenek vardı. Ona tıklayıp raporun arkadaşa ulaşmasını sağladım. Raporu incelediğinde bana sadece gördüğü sıkıntının uygulama çökmeleri olarak görüldüğünü söyledi. Daha sonra klasik home butonu ve açma kapama tuşuna basılı tutarak cihazı resetlettirdi. Aynı sıkıntı devam ederse olay kimliği numarasından bizimle tekrar kontak kurun dedi. Siri için ise şunları yaptık. Telefonu normal şekilde kapatıp açtım. Sonra ayarlardan Siri'ye girdim. Siri'yi komple kapatıp açtım. ''İzin Ver,Hey Siri'' kurulumunu yaptım ve Siri düzeldi. Şuan sesli olarak cevap veriyor.

yediharfli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet bende biraz önce Apple'dan telefonla destek aldım. Yaşadığım öncelikle animasyon sıkıntısını söyledim daha sonra da Siri'nin sesli cevap veremediğini belirttim. Görüştüğüm arkadaş bana şunları yaptırdı ; ''Ayarlar>Gizlilik>Tanılar ve Kullanım'' burada Tanılar ve Kullanımı Apple Gönder diye bir seçenek vardı. Ona tıklayıp raporun arkadaşa ulaşmasını sağladım. Raporu incelediğinde bana sadece gördüğü sıkıntının uygulama çökmeleri olarak görüldüğünü söyledi. Daha sonra klasik home butonu ve açma kapama tuşuna basılı tutarak cihazı resetlettirdi. Aynı sıkıntı devam ederse olay kimliği numarasından bizimle tekrar kontak kurun dedi. Siri için ise şunları yaptık. Telefonu normal şekilde kapatıp açtım. Sonra ayarlardan Siri'ye girdim. Siri'yi komple kapatıp açtım. ''İzin Ver,Hey Siri'' kurulumunu yaptım ve Siri düzeldi. Şuan sesli olarak cevap veriyor.

senin bu yaptığını ben ilk başlarda yapmıştım daha doğrusu yaptırtmışlardı ama nafile gene aynı hatayı vermişti umarım sen de aynı hatayı vermez.
siriye gelince de senin yaptığının aynısını ben de yaptım benim ki düzelmedi :( sirimi özledim :)

emrgba

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Şarjım sanki hızlı tükeniyor gibi bu sorunu yaşayan var mı aranızda beyler

yediharfli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
internet bağlantısı olduğu halde açılmıyor diyor

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Telefon eşimin, o kullanıyor. Bir bayanın kullanımına göre harika bir süre. Uygulamalara da baktıysan çoğu pil sömüren sosyal medya uygulamaları. Yani ekran süresi tamamen yoğun bir internet kullanımı. 1715mah bataryadan böyle performans, hayret verici. :)
Ama dediğim gibi biz telefonları pil dayansın diye almıyoruz. Ne kadar uzun dayansa da Android'den şaşmam ben. :D

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Ben kullanmaya başladım. Bence etkilemiyor ilk önce önyargılı davrandım ama 3 gecedir kullanıyorum hoşuma gitmeye başladı :)

tr-krall

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
20 Martta 6s 16 gb alarak belkıde uzun yıllardır aklımda olan bir olayı gerceklestırdım insallah hayırlı olur.Alır almaz 9.3 gucellemesı geldı bılmıyorum dıgerını kullanma fırsatı bulmadım.Şimdılık şarj cok hızlı bıtıyor gıbı.Yanlız fatura kesmeme ragmen henuz garantı baslamıs bıle

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Telefona hattı takıp aktive edince otomatik oalarak apple sistem garantiyi ülke şartlarına göre başlatıyor fatura tarihi çok önemli değil ...

Egosiesta

Doçent
Reaksiyon puanı
70
arkadaşlar s mi plus mı karar veremiyorum bana tek kelime birşey yazabilir misiniz :) neden s ya da neden plus
Performans olarak s bence ben iphone 6 plus kullanıyorum şuan alıcak olsam iphone 6s alirim daha mantıklı ama büyük telefon istiyorsan 6 plus da alabilirsin performansı bununda mükemmel

hamit7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba iphone 6 ile iphone 6s kamera arasında çok fark var mı