iPhone 6S Plus versus iPhone 7

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Osmans95
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Osmans95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba;
Önümüzdeki günlerde yeni bir iphone almak istiyorum. Ancak bu iki model arasında kaldım. Fiyatları da aşağı yukarı aynı olduğu için.
Kafamı karıştıran iki şey var. Bunlar; Batarya süreleri ve ekran çözünürlükleri.
Hangisini tercih edeyim. Bana bi yardımcı olun.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Merhaba;

6s Plus gayet iyi bir cihaz ve şuanki 32gb modelinin çıkmasıyla çok alınabilir durumda 16gb modellerine göre. 6s serisinde arka kamereda 6s de ois yoktu sadece 6s plus modelinde ois mevcuttu ve kamera konusunda hassas olan daha çok video çekecek olan kullanıcılar 6s plus modeline yöneliyordu tabiki batarya avantajını unutmayalım 6s plus kullanıcısı olarak bataryadan çok aşırı memlunum. Lakin iphone 7 de batarya konusunda kötü olmayacaktır 1 günü çıkartır içininiz rahat olsun A10 işlemciyle birlikte işlemcinin az giç tüketmesi ve 6s'e göre bataryanın artmış olması bataryada sorun çıkarmayacaktır.

Ekran konusunda ise 6s plus'ın retina ekranından çok memlunum ve iphone 7 serisinde ise ipad prolarda kullanılan retine hd ekran mevcut buda ekranda %25 bir iyileştirme anlamına geliyor. Yani ekran konusunda eksisi olmadığı gibi artısı var ama tabiki 6s plus 5.5' iphone 7 4.7' ekran boyutu farkı var.

Burada siz eğer büyük ekranlı bir cihaz kullanmak istiyorsanız 6s plus modeline yönelin fakat ekran boyutu sorun değilse iphone 7 modeline yönelin çünkü iphone 7 serisi cidden çok iyi oldu birsürü yeni özellikle birlikte günümüz şartlarını tam anlamıyla karşılayan bir cihaz oldu.

Osmans95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam ilgin için çok teşekkür ederim. Suan kullandığım telefon 5,7" bundan rahatsız değilim fakat 4,7" olsa da yeterli gibi duruyor. iPad kullandığım için büyük ekran lazım oldugunda onu kullanıyorum. Demek istediğim plus modellerde full HD ekran varken normal modellerde böyle bir durum yok. Birde almışken yeni modeli alayım da en azından kullanım ömrü +1 yıl artar diye düşünüyorum. ( güncelleme acısından ) Batarya konusunda , oyun vs oynamadığım için o konuda beni ikna ettin açıkcası.

Merhaba;

6s Plus gayet iyi bir cihaz ve şuanki 32gb modelinin çıkmasıyla çok alınabilir durumda 16gb modellerine göre. 6s serisinde arka kamereda 6s de ois yoktu sadece 6s plus modelinde ois mevcuttu ve kamera konusunda hassas olan daha çok video çekecek olan kullanıcılar 6s plus modeline yöneliyordu tabiki batarya avantajını unutmayalım 6s plus kullanıcısı olarak bataryadan çok aşırı memlunum. Lakin iphone 7 de batarya konusunda kötü olmayacaktır 1 günü çıkartır içininiz rahat olsun A10 işlemciyle birlikte işlemcinin az giç tüketmesi ve 6s'e göre bataryanın artmış olması bataryada sorun çıkarmayacaktır.

Ekran konusunda ise 6s plus'ın retina ekranından çok memlunum ve iphone 7 serisinde ise ipad prolarda kullanılan retine hd ekran mevcut buda ekranda %25 bir iyileştirme anlamına geliyor. Yani ekran konusunda eksisi olmadığı gibi artısı var ama tabiki 6s plus 5.5' iphone 7 4.7' ekran boyutu farkı var.

Burada siz eğer büyük ekranlı bir cihaz kullanmak istiyorsanız 6s plus modeline yönelin fakat ekran boyutu sorun değilse iphone 7 modeline yönelin çünkü iphone 7 serisi cidden çok iyi oldu birsürü yeni özellikle birlikte günümüz şartlarını tam anlamıyla karşılayan bir cihaz oldu.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Hocam ilgin için çok teşekkür ederim. Suan kullandığım telefon 5,7" bundan rahatsız değilim fakat 4,7" olsa da yeterli gibi duruyor. iPad kullandığım için büyük ekran lazım oldugunda onu kullanıyorum. Demek istediğim plus modellerde full HD ekran varken normal modellerde böyle bir durum yok. Birde almışken yeni modeli alayım da en azından kullanım ömrü +1 yıl artar diye düşünüyorum. ( güncelleme acısından ) Batarya konusunda , oyun vs oynamadığım için o konuda beni ikna ettin açıkcası.

Zaten 6s plus kullanıyorum bütün gün oyun oynuyayım 4-5 saat gidiyor şarj yani oyun oynayınca hiç bir cihaz dayanmaz. İphone 7 de ve iphone 7 plus da ikisimde de retina hd ekran var. Bende ipad kullanan birisi olarak 6s plus kullanamam rağmen ipad'in yeri başka sizde ipad kullanıcısı iseniz iphone 7 boyutu olarak çok kibar tam akıllı telefon. Birtek güncelleme değil ilk defa apple'ın kullandığı 4 çekirdekli A10 fusion işlemci kaldırılan home butonu streo hoperlör ve ip67 sertifikası bunlar uzun kullanım açısından önemli özellikler.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
S modelleri normallerine göre hep daha iyidir.:)

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Eğer boyut önemli değilse 7 alın. Çünkü donanım farkı var. Buda en azından 1 yıl daha fazla güncelleme demek.

Osmans95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
2 sene kadar da note 4 kullandım hocam. Cep telefonunda ekran boyutunun o kadar büyük olması bana pek avantaj sağlanadı. Inanın kalemini toplasanız 15-20 kere yerinden çıkarmışimdir. 2k ekranı da şarjını çabuk bitirmekten başka ise yaramadı diyebilirim. Tek avantajı bataryası büyüktü gunü rahatlıkla geçiriyordu.
Eğer boyut önemli değilse 7 alın. Çünkü donanım farkı var. Buda en azından 1 yıl daha fazla güncelleme demek.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
2 sene kadar da note 4 kullandım hocam. Cep telefonunda ekran boyutunun o kadar büyük olması bana pek avantaj sağlanadı. Inanın kalemini toplasanız 15-20 kere yerinden çıkarmışimdir. 2k ekranı da şarjını çabuk bitirmekten başka ise yaramadı diyebilirim. Tek avantajı bataryası büyüktü gunü rahatlıkla geçiriyordu.
O zaman 7 alın hocam.

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Merhaba;
Önümüzdeki günlerde yeni bir iphone almak istiyorum. Ancak bu iki model arasında kaldım. Fiyatları da aşağı yukarı aynı olduğu için.
Kafamı karıştıran iki şey var. Bunlar; Batarya süreleri ve ekran çözünürlükleri.

Büyük ekran takıntınız varsa 6s plus yok ise iphone 7

6S plus hala iyi bir telefon çıkalı sadece 1 sene olmuş durumda iphone stabilizasyonu ile rahat bi 3 senesi var bana göre uzun süre kullanabilirsiniz
ben olsam iphone 7 yi tercih ederim 1 sene fazla güncelleme + % 40 daha hızlı işlemci ( şimdi fark edilmese bile ilerde işlemci farkı ortaya çıkacaktır uzun kullanımda ) azda olsa kamera iyileştirmeleri - yeni home butonu - yeni hoporlör ben şahsen bunlar için 7 alırdım tercih sizin

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba;

Merhaba,

Pil performansı konusunda incelemeleri, kullanıcı yorumlarını bekleyin. Lakin batarya kapasitelerine baktığımızda iphone 6s plus'ın pil konusunda daha iyi sonuçlar vermesi yüksek ihtimal iphone 7'ye göre.

Ekran çözünürlüğü konusunda iphone 7'nin hd çözünürlüğü aslında ekran panelinin kalitesi sayesinde bir dezavantaj değil. Biliyorsunuz ki apple oldukça iyi bir kullanım deneyimi sunan ekran panelleri kullanıyor. O nedenle ekran çözünürlüğünün düşük olması bir sorun teşkil etmez. Tabiki 1080p olsaydı daha iyi olurdu ama 4.7" gibi küçük bir ekran için çözünürlüğü yükseltip performansı düşürmeye gerek yok. Hatta çözünürlüğün düşük olması performansı arttıran bir etken olduğu için ip7'nin hd ekran olması daha iyi bir tercih olmuş.

Tavsiyem iphone 7 almanız yönündedir.

Osmans95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
7 alıyorum o zaman. Yine de fikirlerinizi bekliyorum. 14 Ekim e kadar kafam daha fazla karışmaz umarım.