Iphone 6s mi 6 plus mi

emreetanerr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar son bi kac haftadir bu telefonlarin arasinda kaldim suan samsung s4 kulanicisiyim hafiza sorunlari yuzunden telefonu degistirme karari aldim ve bu iki telefonun fiyatida kafa kafaya ama shiftdelete videolarindada kesin bi tavsiyede bulunmuyo sizce hangisini almaliyim

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
6s ile 6 pkus arasinda % 80 islemci performans farki var. Yani 6s %80 daha hizli. Ram olarak 6s 2gb ram 6 plus 1gb. yani ramde de iki kati bir artis var. 6s in pili 6plustan daha kucuk o nedenle daha cabuk bitiyor. 6s'in kamerasinda ois ( optik imaj sabitleyici) yok buda video cekimlerinde ozellikle 4k cekimlerde buyuk bir dezavantaj. 6 plus in kamerasinda ois var. Birde arada ekran inc farki var. Yani kucuk ekran mi istiyorsun buyuk ekran mi? 6s'de ikiknci nesil ID touch var 6plus ta birinci nesil. Ikinci nesil olan cok hizli ve hassas calisiyor. 6s kamerasi ana 13mp on5mp. 6plus kamerasi ana 8mp on1.2mp olmasi lazim. 6s hem mp hemde lens ve yazilim farkindan dolayi daha iyi bir cekim sagliyor. 6s ile 6plus arasindaki farklar acik. Ben hiz performans daha iyi fotogram cekimi istiyorum diyorsan 6s almalisin. Ama ben pili iyi gitsin video Cekiminde titreme olmasin ekrani buyuk olsun diyorsan 6 plus almalisin. Fakat yanlis hatirlamiyorsam 6 plusta 4k cekim yoktu. 6s de var. yani sonuc olarak arada buyuk bir islemci ram ve kamera deneyimi var. Benim şahsi goruşum pili cabuk bitsin onemli degil gider bi powerbank alirim 40-50 tlye , 4.7 inc bana yeter. Benim icin performans hiz fotograf cekimi onemli ben olsam iphone 6s alirim o hiz ve akiciligin tadini cikaririm. Benim oyum 6s den yana.

emreetanerr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pil omru benim icin okadar onemli degil soyledigin gibi powerbank almam yeterli zaten surekli arbada oldugum icin ordada sarj edebilirim telefonumu performansi yuzunden terk ettigimi dusunucek olursak 6s cok tesekkur ederim

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Rica ederim, performans olarak s4'ten sonra kesinlikle memnun kalirsiniz...

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Tabiki de 6s. Aradaki performans farkını şöyle açıklıyim. 6s'i düşük güç moduna aldığımızda 6+'ın tam gücünde çalışıyor.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
6s plus 64gb alabilecek hazır bütçem fazlasıyla varken 6s 64gb tercih ettim.
Nedeni ise bir telefon asla 6 inç olmamalı.
Tek elle rahat kullanılmalı cebe sığmalı oturduğun zaman çıkarmak zorunda kalmamalı insan. Adı üstünde arkadaş cep telefonu tablet istiyorsan git tablet al yani napalım büyük telefon sevenleri anlamıyorum. Daha özgür daha rahat olduğunu düşünürler ama bana göre kendini kısıtlamaktan öte birşey değil.
Ayrıca Plus ın 6s e olan tek artısı OIS ve batarya ömrü. Başka hiçbir kayda değer artısı yok. Varsa söyleyin.
Kimisi de sadece daha pahalı model olduğu için millete belli ettirmek amacıyla Plus tercih ediyor.
Ne diyelim insanlar çeşit çeşit yargılayamam..
Üzülüyorum tabii orası ayrı

stinghardyzz

Profesör
Reaksiyon puanı
747
6s performans cok buyuk artı 6s plusdan daha iyi 6s plus da pil ve kamerada odaklama olarak 1 artı

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
6s i sanırım belli bir süre güç tasarrufunda kullanıcam nasılsa performans olarak 6 ya denk olur. İphone 6 hala mükemmel hızlı bir telefon olduğuna göre yaşasın 2 gün pil ömrü!