Iphone 6S Günlüğü (Güvenlik ve güvenilirlik)

Bu konuyu okuyanlar

sarper.arıkan

Asistan
Katılım
18 Mart 2016
Mesajlar
149
Reaksiyon puanı
21
Puanları
18
Yaş
39
Merhaba
Uzun süreden sonra iphone 6s günlüğüne devam ediyorum.

Geçen sürede, IOS sisteminin güvenlik düzeyini test edebilmek adına bazı testler yapma şansı bulabildim.

Bunlardan bazıları, dışarıdan dosya aktarma ve çok sık program kurup kaldırma şeklindey oldu.

Genel itibariyle, kapalı bir sistem olması, apple store üzerinde uygulamaların birçok aşamadan geçmesiyle,sistemimizle buluşması, iphone güvenirliğinin temelini oluşturuyor. Sistemde gelen parmak izi ekleme özelliği algoritmasının başarılı işlemesiyle, birçok ödeme ve benzeri dijital içerikleri edinmede tarafıma güven verdiğini söylemem doğru olacaktır. Bununla birlikte, iphone cihazımı uzaktan bulma özelliğinin detaylı ve kullanıcı dostu arayüze sahip olmasıda ayrı bir güven verici özelliği diyebilirim.

Bir gün iphone sisteminizi kaybedeceğiniz ihtimaline karşı kişisel verilerinizi ciddi güven altına alabilmesi bakımından gayet başarılı. Buna karşın android kullandığım dönemde benzer özellikte güvenlik seçenekleriyle karşıma çıkıyor olsada, temelde IOS güvenliği daha ciddiye aldığı ortadadır.
 

Uber

Profesör
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
1,858
Reaksiyon puanı
798
Puanları
113
ios güvenlik açısından bir tık iyi ama şu hep aklıma takılıyor fikrinizi merak ediyorum 4s kullandığım zamanlarda yanlış hatırlamıyorsam bir uygulama kurarken izin vs istemiyordu android gibi sizce bu konuda güvenlik zafı olabilir mi ? yada ne bileyim android de görüyoruz kameraya mı erişim istiyor ağ bilgilerine mi ama ios da bunları kontrol edemiyoruz sakıncalı olabilir mi ?

bu konuda eleştiri olarak yazmadım mesajımı kesinlikle ios hakkında ilgili olduğunuz için merak ettiğim bir konuyu sizinle paylaşmak istedim fikirlerinizi de merak ediyorum
 

sarper.arıkan

Asistan
Katılım
18 Mart 2016
Mesajlar
149
Reaksiyon puanı
21
Puanları
18
Yaş
39
Merhaba
Artık IOS son sürümlerde uygulamalar mikrofon ve çeşitli bileşenleri kullanacağını bize bildirerek izin istiyor. Android üzerinde de benzer bir durum uygulanıyor. Fakat, burada bir uygulamanın mağazaya giriş süreçlerine bakmak gerekli. Apple store üzerine bir uygulamayı geliştirip koymak çok da kolay olmuyor. Önce kendi eko sisteminde geliştirdiğiniz uygulamayı birçok aşamadan geçirerek apple store üzerinde yayına açıyorlar. Dikkat ettiyseniz, whats app gibi uygulamalarda bbile kriterlere en küçük uymama durumu olsun yayından kaldırılıp askıya alınabiliyor.

Gözlemelerime göre;
1.I-cihazınızın tüm kaynaklarını kullanılmasına izin verilmiyor. Uygulamalar sadece temel düzeyde hafıza kullanabiliyorlar. Depolamaya erişim kısıtlı şekilde sunuluyor.
2.Uygulamalar işlevsellik amacına uygun olup olmadığı ve bir uygulama üzerinden başka bir uygulama çalıştırılıyor mu yoksa çalıştırılmıyor mu(?) bunlarada çok dikkat ediliyor.
3.Geliştiricinin tüm bilgileri hem dijital yolla hem de fax ile detaylı şekilde bilgileri isteniyor. Kurumsal başvuruda da uluslararası bir portalda şirket kayıtlı olup olmadığıda denetleniyor ve değilse sayfasında bulunan uluslararası portal üzerinden bir kayıt yapılması isteniyor.

Buna benzer birçok süreç sonunda uygulamalar konuyor.
IOS güvenilirliği haliyle diğer platformlara göre daha ağır basıyor.
 

sarper.arıkan

Asistan
Katılım
18 Mart 2016
Mesajlar
149
Reaksiyon puanı
21
Puanları
18
Yaş
39
Yukarıda bir düzeltme: Gözlemlerime göre olacaktı.
 
Üst