İphone 6 Plus ısınma ve kasma sorunu

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Vodafoneden fatura üzerine iphone 6 plus gold 128GB almıştım haziran ayında ve sorunsuz kullanıyordum fakat son zamanlarda telefonda bir tuhaflık gördüm son yazılım olmasına ragmen IOS 9.2 var ve cihazda ana ekran geçişlerinde falan hafif kasmalar var assive touch kullanımında ekran sanki 15 fps gibi kasarak gidiyor ve düzeliyor

internete bağlanıyorum wtsap , facebook , twitter ve snap derken aradan 3-4 dakika geçiyor parlaklık orta düzeyde olmasına rağmen telefonun sağ tarafı ısınmaya basliyor ve buda benim canımı sıkıyor. işlemcinin oldugu yer galiba.

Yazılımsal sorundur dedim itunes üzerinden sıfırladım tekrar ıos 9.2 güncel versiyn kurdum yine aynı

acaba donanımsal sorun mu korkmaya basladım yada iphonelerde olan genel bir sorun mu?

şuan 36 gb boş alan mevcut cihazda.

Edit: Cihazda güç tasarrufu modu devredışı iken bu durumu yaşıyorum. Güç tasarrufu kapalı yani.

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Vodafoneden fatura üzerine iphone 6 plus gold 128GB almıştım haziran ayında ve sorunsuz kullanıyordum fakat son zamanlarda telefonda bir tuhaflık gördüm son yazılım olmasına ragmen IOS 9.2 var ve cihazda ana ekran geçişlerinde falan hafif kasmalar var assive touch kullanımında ekran sanki 15 fps gibi kasarak gidiyor ve düzeliyor

internete bağlanıyorum wtsap , facebook , twitter ve snap derken aradan 3-4 dakika geçiyor parlaklık orta düzeyde olmasına rağmen telefonun sağ tarafı ısınmaya basliyor ve buda benim canımı sıkıyor. işlemcinin oldugu yer galiba.

Yazılımsal sorundur dedim itunes üzerinden sıfırladım tekrar ıos 9.2 güncel versiyn kurdum yine aynı

acaba donanımsal sorun mu korkmaya basladım yada iphonelerde olan genel bir sorun mu?

Edit: Cihazda güç tasarrufu modu devredışı iken bu durumu yaşıyorum. Güç tasarrufu kapalı yani.

Hiç vakit kaybetmeden Apple'a götür.

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
9.2 nin sorunu. Yeni güncelleme bekleyin

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145

Bu sorunlar artarak devam edecek çünkü iphone 6 ve 6 plus ta aynı işlemci ve grafik birimi kullanılıyor ama ekranlar aynı değil iphone 6 nın ekranı hd iken iphone 6 plus ın ekranı full hd 2 kat çözünürlük farkı var neredeyse.Apple şuanda kullanıcılarına bu durumu çok hissettirmiyor fakat ilerde plus kullanıcıları kasıyor diye yakınabilir.Mesela ios10 çıktığında iphone 6 akıcı iken iphone 6 plus ta donmalar kasmalar yaşanabilir.Siz bir genius bar dan randevu alın onlar size yardımcı olurlar