iPhone 6 mı Galaxy S6 Edge mi ?

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uzun bi süredir Note 4 Edge kullanıyorum ve ekran büyüklüğü sorun olmaya başladı (işim yüzünden cebimde taşırken bile sıkıntılar oluyo :/ )

Biraz araştırdım ama henüz iki cihazın türkçe karşılaştırmasını bulamadım aslında karşılaştırılabilecek en güzel konu çünkü ekran tam uymasa da
hız ve boyut olarak en yakın cihazlar bence. Cihazımı değiştiricem sizin hakkınızdaki görüşleri almak istiyorum ikisinede çok sıcak yaklaşıyorum ama
mesela iPhone'nin parmak okuyucusu S6 Edge'ninkinden daha gelişmiş ve hızlı ben kullandığım için bu özellik bence etkileyici birşey.

Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler iyi forumlar

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
S6 edge'e o kadar para vermeye değmez bence. S6 alabilirsiniz. Şuan iPhone 6 alınmaz. Zamlar gelmeyecek sanırım. Bekleyebilecekseniz iPhone 6s'i bekleyin. Ben de S6 gold var. Memnunum. Edge günlük kullanımda problem yaşatabilir.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Uzun bi süredir Note 4 Edge kullanıyorum ve ekran büyüklüğü sorun olmaya başladı (işim yüzünden cebimde taşırken bile sıkıntılar oluyo :/ )

Biraz araştırdım ama henüz iki cihazın türkçe karşılaştırmasını bulamadım aslında karşılaştırılabilecek en güzel konu çünkü ekran tam uymasa da
hız ve boyut olarak en yakın cihazlar bence. Cihazımı değiştiricem sizin hakkınızdaki görüşleri almak istiyorum ikisinede çok sıcak yaklaşıyorum ama
mesela iPhone'nin parmak okuyucusu S6 Edge'ninkinden daha gelişmiş ve hızlı ben kullandığım için bu özellik bence etkileyici birşey.

Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler iyi forumlar
para sıkıntın yoksa s6 edge al varsa s6 ya yönel android ve samsunga alıştıysan iphone size yaramaz....

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Goksky s6 ve s6 edge arasında çok bi fark yok batarya ve ekran iyileştirmeleri ama beni etkileyen yanı zaten edge ekranı oldu o yüzden edge'yi seçtim bu arada 6s i bekleyemicem note'den iyice sıkıldım cebime sığdırmak bile sıkıntı biraz daha kullanırsam ona göre pantolon almak zorunda kalıcam :D

kadirirdem daha önce de iphone kullanmıştım 4s vardı sonrasında android'e döndüm gerçi iki işletim sisteminede aşinayım ama bana 1 günü doldurabilecek şarz ile araç kullanırken bile rahat kullanabileceğim bi cihaz lazım note yüzünden gear s aldım telefon görüşmelerini onunla yapıyorum

Reaksiyon puanı
16,128
[video=youtube;HuEgA_SDvaM]https://www.youtube.com/watch?v=HuEgA_SDvaM[/video]
bu mu var? iphone6s'i bekle.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
anroide alışıksan ios zor gelecektir buna göre seçimini yap

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Edge alın o zaman. iPhone da S sürümleri baya bir iyi oluyor. Önceki sürümden daha fazla güncelleme alıyor. Ama beklemek istemiyorsunuz. Ama S6 ve S6 edge in batarya performansı pek iyi değil. Ben ekranı baya bir kısık ve güç tasarruf modunda kullanıyorum sürekli. Yoksa şarj su gibi akıyor.O da Note 4 performansı veriyor.

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ConfickerBelasi evet elimde note edge var oldukça hoş ama bana göre büyük geldi :S

Ahmethz daha önceden ios kullandım ve bikaç arkadaşımda iphone 6 ve 6+ var arada kurcalıyorum donanımsal olarak samsung'dan düşük olsa da yeterince hızlı ve basit kullanımı var yani hiç dokunmatik ekran telefon kullanmamış bir kişi bile iphone kullanabilir bence

Goksky batarya konusunda haklı olabilirsin deneme şansım olmadı ama ne bileyim donanımsal özellikler bakımından da s6 ve s6 edge iphone'den yüksek ve cazip kılan tarafı da bu oluyo note de batarya sorunum yok otomatik parlaklık sensörünü kapatıp parlaklığı bikaç tık düşürdüğümde 3g internet ile nerdeyse 1.5 günü görüyorum s6 dan bu yüzden bi çekingenlik yaşıyorum acaba aynı şeyi görebilecek miyim

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
S6 da da iPhone 6 da da o kadar götürmez bence. Ama ben biraz iPhone 6 kullanınca iPhone 6 almadığıma pişman oldum biraz. Hız testi yaptım. İphone 6 hafif uygulamaları çok hızlı açıyor S6'ya göre. iPhone 6 benim daha çok hoşuma gitti. Ama 16 gb mevzusu var.

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haklısın yüksek hafıza için 300 lira fark bence fazla ama ne biliyim ben eski iphone kullanıcısıyım şuan masamda 3gs, 4 , 4s var ve 5 i çıkardığından beri hiçbirine ısınamadım 6 da çok hoşuma gidiyo fakat donanımsal özellikleri kamerası ve hafızası çok saçma hele ki hala o isight 8 mpix kamera :/ bi üst seviyeye çıkması gerekiyo bence

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Ya donanım pek gerekmiyor ios da. Ama iPhone 6s e 2gb ram koyarlarsa iPhone 6 da 1 gb ram zorlanabilir ileriki zamanlarda.

Reaksiyon puanı
16,128
haklısın yüksek hafıza için 300 lira fark bence fazla ama ne biliyim ben eski iphone kullanıcısıyım şuan masamda 3gs, 4 , 4s var ve 5 i çıkardığından beri hiçbirine ısınamadım 6 da çok hoşuma gidiyo fakat donanımsal özellikleri kamerası ve hafızası çok saçma hele ki hala o isight 8 mpix kamera :/ bi üst seviyeye çıkması gerekiyo bence
4-4s hala duruyor onları isteyen akrabalar yok mu? bende olsa isteyen çok olurdu...

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ConfickerBelasi parçayalıp inceliyorum :D etrafımda akrabam kalmadı satmadım da duruyolar öyle :D Goksky iphone 6 da 1 gb ram var ama 3 gb ram olan cihazlardan hiçbir eksiklik göstermiyo bence 2 gb ram koyarlarsa diğerleri 8 gb yapsada farketmicek ki samsung touchwizz arayüzünü biliyosundur nasıl ram kullandığını :S

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Rami fazla kullanıyor ama kasmıyor. Android de ram kullanımına takılmamak lazım.

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elimdeki note edge'nin 3 gb ram'i var ve etkin uygulama yokken 2gb sini kullanıyor nasıl takılmıyım aşırı gıcık bile oluyorum :D

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
elimdeki note edge'nin 3 gb ram'i var ve etkin uygulama yokken 2gb sini kullanıyor nasıl takılmıyım aşırı gıcık bile oluyorum :D
Touchwiz böyle.

Ve Samsung'un bloatwareleri haricinde her sensör için ayrı yazılım kullanması da ayrı bir dert.

Yani Samsung bir cihazda aşırı ram kullanımı görmezden gelinmeli. Çünkü doğaları bu.

Ram kullanımı en az Timespace arayüzünde ve Sony'de. Çünkü referans android arayüzünden tek farkı Walkman ve galeri uygulaması.

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Touchwiz böyle.

Ve Samsung'un bloatwareleri haricinde her sensör için ayrı yazılım kullanması da ayrı bir dert.

Yani Samsung bir cihazda aşırı ram kullanımı görmezden gelinmeli. Çünkü doğaları bu.

Ram kullanımı en az Timespace arayüzünde ve Sony'de. Çünkü referans android arayüzünden tek farkı Walkman ve galeri uygulaması.
Timescape arayüzünü tekrar incelemelisin o zaman
Tek farkı onlar değil çünkü :)

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam kavga etmeyin :D TheFame 1 gb ram'i olan bi telefon o kadar performansı nasıl karşılıyor o zaman çünkü arayüzün ram kullanması çok düşük bence pinterest haklı xperia z2 de kullandım ve onun performansı da çok güzeldi :D

Reaksiyon puanı
16,128
ConfickerBelasi parçayalıp inceliyorum :D etrafımda akrabam kalmadı satmadım da duruyolar öyle :D Goksky iphone 6 da 1 gb ram var ama 3 gb ram olan cihazlardan hiçbir eksiklik göstermiyo bence 2 gb ram koyarlarsa diğerleri 8 gb yapsada farketmicek ki samsung touchwizz arayüzünü biliyosundur nasıl ram kullandığını :S
nasıl kıydın? youtube'da parça pinçik eden videolar dolu var onlara bak eskileri sat geri dönüş olsun 3-5 bişey...

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ConfickerBelasi hacım satıcamda vaktim yok geri toplamaya kutuda hepsi :D