iPhone 5s kendi kendine 2 kere şarja takıp çıkarıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ThorJ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,815
Merhabalar, iPhone 5s bir cihaz var evimde, çok eski. Bayadır kullanmıyordum, bugün açıp şarj ettim ve şarja taktığımda 2 kez takılıp çıkardığını gösterdi. 3 farklı adaptör ve kablo ile denedim ama sonuç aynı. Neden olabilir? Bu da batarya ömrünü düşürüyor. Acaba sorun sokette mi yoksa şarj aletlerinde mi?

Toprak Kokusu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,139
Önceden kusursuz çalışıyor muydu şarj konusunda?

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,815
Önceden kusursuz çalışıyor muydu şarj konusunda?
Cihaz 2014 Ocak’ta alındı, batarya sağlığı kaç bilemiyorum. 5s’de batarya sağlığı gözükmüyor. Mecbur meftâ olan telefonumdan sonra sırasıyla SE ve 5s kullanacağım. Ama 5s’i ayrı bir özledim. Bunu görünce üzüldüm ne oldu diye? Şarj olmada sıkıntı yok normal hızla şarj olmakta. Ama nasıl olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok maalesef:(

Toprak Kokusu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,139
Benim düşüncem sorunu şarj aletlerinde aramamak. Bir neyse de ama birkaç şarj aleti ile yine aynı sorun oluyorsa bence sokette bir sorun var. Çözümü de tam bilemiyorum maalesef

Toprak Kokusu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,139
Sizin için çok sorun olmayacaksa bence powerbank ile devam edin derim. 5s eski bir cihaz çünkü. Donanımsal bir sorunu var bence. ?

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Şoklamaya korkuyorum ya, iyice bozulmaz mı öyle?
Doğru yaparsanız sorun olmaz fakat en küçük hatada havai fişek gösterisi izlersiniz ve sonunda ışığı görme ihtimaliniz bile var. Kısaca riskli fakat dogru yapıldığı sürece bir sorun olmaz.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,815
Doğru yaparsanız sorun olmaz fakat en küçük hatada havai fişek gösterisi izlersiniz ve sonunda ışığı görme ihtimaliniz bile var. Kısaca riskli fakat dogru yapıldığı sürece bir sorun olmaz.
En iyisi yeni batarya almak, belki satarım hatta.