iPhone 5 ve 5S kamerası Hakkında Yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yunosss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yunosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba SDN,

1-) İphone 5 ve 5s'in kamerası bu zamanda çok düşük kalır mı? Bugün 700-800tl'lik telefonlarda bile 13mp arka kamera var. Ancak çekim kaliteleri hepsinin 13 megapiksel olmasına rağmen farklılık gösteriyor. Acaba iphonun 8megapikseli bu zamanın androidlerinin 13 megapikseline yetişebilir mi?.

2-) İphone 5 ve 5s kamerası arasında anladığım kadarıyla sadece çift flaş farkı var vede bu gündüz çekiminde hiçbir fark oluşturmuyor? Bu 2 telefon açısında kamera açısından ciddi bir fark var mı? Cevaplarınız için teşekkür ediyorum...

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

1- MP kavarami cekilen fotograflarin guzel olmasini ifade etmez. Ornegin. General mobile 4g 13mp. Lg g3'de 13mp. Hangisi daha iyi? Tabikide lg g3. Bir ornek daha verelim. Sony xperia m5 21.2 mp. Lg g4 16mp. Hangisi daha iyi? Tabikide lg g4.

Ozetle mp ifadesine takilmayin. Akilli telefonlarda cekilen foto guzelligi daha cok diyafram, lens, cihazin cekilen fotoyu isleme yazilimi onemli etkenler. O nedenle cihaza gore degisir bu soru. Ama 5s in kamerasi guzel. 700-800 tl lik 13 mp kamerasi olan cihazlarla kiyaslarsaniz iphone 5s'e sadece asus zenfone laser rakip olabilir.

2- iphone 5 ve 5s arasinda gunduz cekiminde cok bir fark gormezsiniz. Ama gece cekilen fotolarda cift tonlu flashin onemi cok buyuk. İki cihazin kameralari arasinda on kamera farki var. 5s in on kamerasi cok daha basarili.

Ayrica maddeleriniz disinda iki cihaz arasinds donanim farkida oldukca var. O ndenle iki ciha arasinda bir secim yapcaksaniz 5s tercih edin.

yunosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

1- MP kavarami cekilen fotograflarin guzel olmasini ifade etmez. Ornegin. General mobile 4g 13mp. Lg g3'de 13mp. Hangisi daha iyi? Tabikide lg g3. Bir ornek daha verelim. Sony xperia m5 21.2 mp. Lg g4 16mp. Hangisi daha iyi? Tabikide lg g4.

Ozetle mp ifadesine takilmayin. Akilli telefonlarda cekilen foto guzelligi daha cok diyafram, lens, cihazin cekilen fotoyu isleme yazilimi onemli etkenler. O nedenle cihaza gore degisir bu soru. Ama 5s in kamerasi guzel. 700-800 tl lik 13 mp kamerasi olan cihazlarla kiyaslarsaniz iphone 5s'e sadece asus zenfone laser rakip olabilir.

2- iphone 5 ve 5s arasinda gunduz cekiminde cok bir fark gormezsiniz. Ama gece cekilen fotolarda cift tonlu flashin onemi cok buyuk. İki cihazin kameralari arasinda on kamera farki var. 5s in on kamerasi cok daha basarili.

Ayrica maddeleriniz disinda iki cihaz arasinds donanim farkida oldukca var. O ndenle iki ciha arasinda bir secim yapcaksaniz 5s tercih edin.

Verdiğiniz cevaplar için öncelikle çok teşekkür ediyorum. 2 cihaz arasında tercih yapacak olursam tabiki de 5s'i tercih ederim aksi halde hasta biri olmam gerekir(Gülücük).
Ancak 2.elde aralarında 200tl-250tl gibi bir fiyat farkı var ve değer mi diye düşünüyordum; çünkü kıyaslayınca sadece kamerada biraz fark var(ama bu benim için önemli), işletim sistemlerinde biraz fark var(ama buda 64bit uygulamalarda daha çok belli oluyor ve benim zaten oyunlarla aram yok) tek fark 5s alırsam 1 sene daha az kullanılmış bir telefon gelecek elime yani 30ay kullanılmış değilde 20 ay kullanılmış olacak.Ayrıca bataryasında çok az bir fark var ama işletim sistemi bu farkı kapatıyor diyolla...
Sâbit olarak anladığım kadarıyla ya herkeste bu parmak izi okuyucu bir 15 ay sonra falan bozulmuş ya da ekran değişiminden dolayı çalışmıyor bu satanlarda. Teşekkürler tekrardan...

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Verdiğiniz cevaplar için öncelikle çok teşekkür ediyorum. 2 cihaz arasında tercih yapacak olursam tabiki de 5s'i tercih ederim aksi halde hasta biri olmam gerekir(Gülücük).
Ancak 2.elde aralarında 200tl-250tl gibi bir fiyat farkı var ve değer mi diye düşünüyordum; çünkü kıyaslayınca sadece kamerada biraz fark var(ama bu benim için önemli), işletim sistemlerinde biraz fark var(ama buda 64bit uygulamalarda daha çok belli oluyor ve benim zaten oyunlarla aram yok) tek fark 5s alırsam 1 sene daha az kullanılmış bir telefon gelecek elime yani 30ay kullanılmış değilde 20 ay kullanılmış olacak.Ayrıca bataryasında çok az bir fark var ama işletim sistemi bu farkı kapatıyor diyolla...
Sâbit olarak anladığım kadarıyla ya herkeste bu parmak izi okuyucu bir 15 ay sonra falan bozulmuş ya da ekran değişiminden dolayı çalışmıyor bu satanlarda. Teşekkürler tekrardan...

Max butcen ne kadar ? Sadece niye iphone 5 veya 5s dusunuyon ?

yunosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Max butcen ne kadar ? Sadece niye iphone 5 veya 5s dusunuyon ?
Telefona çok para yatırmak istemiyorum, neticede devamlı modası geçen 2 sene sonra çöp durumuna gelen bir teknoloji. Aslında çıkışım iPhone 4'tü 2.elde 300Tl idi ancak 3inch ekran çok küçük kalacağı için çok üzerinde durmadan direk 5'lere bakmaya başladım 600-650 tl civarı benim için kabul edilebilir bir paraydı, ancak telefonlar 2012 çıkışlı olduğu için aldığım telefon zaten dayanıklılık mahiyetinden ömrünün sonlarına yaklaşmış olacaktı. iPhone5S'ler şuan üzerinde durduğum telefon, çünkü piyasada 800-900Tl aralığında hâlâ 5-6ay garantisi kalmışlarını bulmam mümkün. 1000Tl altı sıfır ürünler açıkçası marka kalitesi olarak bana güven vermiyor. Asus,lenovo gibi markalara ne ürün ne de garanti hizmeti olarak güvenim yok denecek kadar az. iPhone'u ne kadar fiyatından dolayı geçmişte eleştirmiş olsamda bugün uzun süre hizmet etmesi bakımından bana en uygununun o olduğunu düşünüyorum. Geçmişte aldığım telefonlar 2 yaşına gelince dokunmatiğinde sorunlar, hoparlöründe cızırdama, kasasında çatlama, ekranda kırılma gibi lüzumsuz sorunlarla karşılaştırdı beni. Ancak iphone'u 2.el alacak olmam çok büyük bir dezavantaj, ne yazık ki insanlar telefonu 1.seneden sonra çok hoyrat kullanıyor. Genede önerilerinize açığım ancak meizu,lenovo gibi öneriler beni açmıyor açıkçası. (Yani sorunun saf cevabını da verecek olursam, 600tl civarı tercihim, 800-900ler beni çok iknâ edici olursa.

yunosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hâlâ yorumlarınızı bekliyorum...

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
kesınlıkle tavsıye etmem alacaksan bıraz para verp iphone 6 alacan en azından kamera vs bende 5 vardı memnun etmıyor acıkcası kamera helekı sarj berbattı.. ya 6 bak yada baska bısı.

yunosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesınlıkle tavsıye etmem alacaksan bıraz para verp iphone 6 alacan en azından kamera vs bende 5 vardı memnun etmıyor acıkcası kamera helekı sarj berbattı.. ya 6 bak yada baska bısı.

Şuanda ne kullanıyorsun, mesela senin elindekinin kamerası 10 üzerinden 10 ise iPhone 5'in kamerası kaç puan alır?(10 üzerinden)

Davina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5'ten memnun olan kimseyi duymadım zaten,ben şuan 4 kullanıyorum bende memnun sayılmam hoş benimkisi eski telefon artık.Ama dersen ki illa iPhone alıcam ben ver parayı al bi 6 rahat et.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Sahibinden'e baktik biraz. Sen en guzel ne yap biliyon mu.

İos platformunda iphone 5s al.

Android platformunda:

Sony xperia z3c, sony xperia z2, lg g3,asus zenfone 2.

İos platformunun yaninda takili kalmayin androidde bu soyledigim cihazlarda guzel.
Yada oyun performansi icin lenovo p70 de guclu cihaz.

yunosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sahibinden'e baktik biraz. Sen en guzel ne yap biliyon mu.

İos platformunda iphone 5s al.

Android platformunda:

Sony xperia z3c, sony xperia z2, lg g3,asus zenfone 2.

İos platformunun yaninda takili kalmayin androidde bu soyledigim cihazlarda guzel.
Yada oyun performansi icin lenovo p70 de guclu cihaz.

Teşekkürler kardeşim...

Sky Kite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
%25 fark yaşarsınız ikisinin kamera performansında.

Hem her şey MP değil. MP'den önce kamera lens kalitesi, kamera yazılımı en son MP önemli.

Bunların önemi olmadığının en güzel örneği iPhone firmasıdır.

Adamlar düşük donanım ile yüksek performans sunuyorlar.

iPhone 5 de 2.4 kamera diyaframı var. 5S de ise 2.2 kamera diyaframı var. Ve lens büyüklüğü iPhone 5'e göre %15 daha büyük. Bu da lensin daha iyi ışık alıp gece çekimlerinde daha başarılı olmasıdır.

iPhone 5 eski nesil cihaz. 5S daha yeni nesil cihaz ve yazılımı daha iyi her anlamda.

O yüzden 5S daha iyidir.