İphone 5 Tanıtıldı

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dostum gece gece mükemmel güldürdün ellerine sağlık :D
hehehe :) bende sizin gibi çok güldüm :)
Aslında ne s3 fanıyım nede apple ama hani böyle büyük firmanın s3 den kac ay sonra cihaz cıkartması ve gözle görülür bir fark olmaması sürüklüyor bu durumlara :)
eğlenmeye devam :D

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
2 gün önce note II almaya karar verdim ama yinede iphone 5 için bir aralık bırakmıştım. Bugün tanıtımdan sonra telefonun sadece boyutunu değiştirdiklerini gördüm.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ben daha geçen gün dedim demi size beklentinizi yüksek tutmayın adamlar ekranı büyütüp sanki ilk büyük ekranlı telefonu üretmiş havasına girecel ve bunu yenilik gibi sergileyecekler demedim mi :D neyse daha fazla yorum yapmak istemiyorum fakat eminim ki steve nin kimikleri sızlıyordur :)

free_agent

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Telefon iyi mi iyi.Ama çok büyük bir yenilik getiriyor mu 4s tan sonra.Hayır,kısaca iphone'u olmayan kişi alabilir ama 4s hatta iphone4 sahibi bu telefona pek ihtiyaç duymaz.Ama isimden yine rekor satış yapar oa ayrı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler s3 den nesillenerek yapılmış incelik uzunluk s3 dava acacaktır ve s3 den nesillenip burda hava basmayın iphone tasarında bi değişiklik görmüyorum

cavusoglu0208

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başdan sona tüm yorumları okudum, öncelikle neşeli keyifli yorumlara en içden teşekkür ederim aylardır (hatta yıllardır.) girmediğim forum ortamına sırf sizlere teşekkür etmek için girdim. Can gönülden hepinize teşekkür ederim.

Ben teknoloji konusunda yorum yapmicam sadece şunu demek istiyorum.
Neden başkaları için kendinizi yıpratıyorsunuz, eğer beyendiğiniz teknoloji varsa alın inceleyin sonra yorumlayın bilmeden etmeden atıp tutuyorsunuz :) cok güldüm bu akşam hepinize iyi geceler.

hltt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Apple'dan teknolojik olarak yenilik beklemek ve çığır açmasını istemek artık çok ütopik. Evet 2007 yılında bir devrim yarattılar ve cep telefonunu başka bir boyuta taşıdılar ancak o 2007'de kaldı. O kadar övdüğünüz ya da en azından bir kaçınızın övdüğü yok herşeyi kendi yapıyor vs teranesini geçin arkadaşlar iphoneların bie neredeyse %40'ını samsung üretiyor. (şimdi diyecekler ki taşeron o sadece aracı. kapatsın bakalım üretim bandını ne oluyor.) apple artık devrim yaratamadığı gibi milletinde emeğini çalmaya başlıyor. bas bas bağırmaya başladı 4g artık mobility standart olsun diye neden çünkü patent desteği yok. nfc kullanamadı neden çünkü patenti başkasında ve satın alma yiğitliğini de gösteremiyor. iphone 5 seni tatmin etmiş olabilir ama kalkıp deme s3'ten daha iyi bir teknoloji. başlıbaşına ayrı bir işletim sistemi dediğiniz ios bile unix tabanlıdır. herşeyi geçtim android kullanıcılarını emek hırsızı diye suçlamadan önce satılan iphoneların kaçtanesi jailbreak'siz onu bir sayın. yok diyeceksiniz ki jailbreak korsan yazılım için yapmıyoruz özgürlük için yapıyoruz. artık hangisini kabul ederseniz edin ikisi de bana uyar:D Bende bir samsung fanıyım evet ama apple fanları gibi de körükörüne değilim benim galaxy s (sadece s 2 ya da 3 değil) telefonumda yaptıklarıma hala birçok iphone kullanıcısı gıbta ile bakıyor. yazılım desteği vermiyormuş plastikmiş. eğer vaktiniz varsa galaxy s telefonları ile iphoneların darbe testlerine göz atın. apple kullananlar ekranı nasıl koruyalım derdine girerken ben anahtarlık çakmak ile braber tasıyorum telefonumu. lütfen birilerini övecekseniz bunu diğerlerine saldırmadan yapın ya da iyice araştırarak

ciyavul25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vallaha billaha kesinlikle hayal kırıklığı ben s 3 kullanıcısı olarak çok korkuyodum ıphone 5 s 3 geçer diye ama şimdi kendimle gurur duyuyorum sebebi ise çok doğru bi cihaz almışım ohhhh be kesinlikle s3 derim s3 s3 s3 kesinlikle yanından bile geçemez ıphone 5 :)

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
iphone 4s kullanıcısı olarak direk yonelebilceğim tarza sahip bir cihaz olmadı ne yazıkkı.
--işlemci ekran kartı performansı donanımsal olarak gayet başarılı.
--fakat telefon dizaynı çok başarısız ekran bi parçada daha buyuk olsaymış keşke.hatlarıda ona gore ayarlansaymış.
--telefon şarj soketine uyuz oldum ayrıca ne bu yani ya klasik devam et kullandıgın soket sistemine yada micro usb ile dunya standartlarına uygun şarj soketi yap ,şarjın bitince heryerde bulamayacagın bi soket çıkarmanın hiç anlamı yoktu.
--bluetooth guvenlık açısından her cihazı gormuyodu ama her cihazı gormedıkten sonra olmasının anlamı ne.(jailbreakle uygulama satın alırak yapılabiliyomuş ama denemedim)iphone 5 de bu olayı düzelttilermi bilmiyorum umarım duzeltmışlerdir.
-- msjlarda iletim raporu bile alamıyoduk (jailbreakle yapılabiliyodu fakat tam stabil değildi)umarım ios 6 ile gelir.
-- ekran gene retina sanırım ,samsungta ekran renkleri daha canlı gözüküyor. daha gelişmiş bi ekran yapısı kullanılsaydı keşke .ayrıca sarı ekran diye tabir edilen tutkalın kurumamsından kaynaklanan sorunlar vardı 4 ve 4s te umarım bunu iphone 5 de aşmışlardır.

gene çok satacak bi telefon ama bekletilerin her modelde dahada verimsiz hale gelmesi uzun vadede ilerki modellerde apple ı sıkıntıya sokacak gibi.

finisterre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler gerek yok boyle seylere. herkes dusuncesini soyleyebilir. iyiyse bile umurumda degil. sahsen s3 isimi gormekten fazlasini yapiyor. iphone 5 da alsam ayni isimi gorecek(o da gayet iyi gozukuyor izledigim kadariyla). serbest pazar bu, isteyen istedigini alir, yorumu da yapar. alinganligin luzumu yok

ahmet1400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Appla dan ne bekliyosunuz anlamıyorum telefon taklamı atcak.?

Dünyanın en iyi grafik işlemcisine,en hızlı işletim sistemine,en hızlı işlemcisine,en iyi kamerasına vs vs vs sahip bir telefon.

İphone 5 donanım yönünden suan piyadaki telefonları yere seren bir telefon olmasının yanı sıra İOS gibi aşırı gelişmiş bi işletim sistemine...

Dünyanın en büyük uygulama pazarı appstore a ve dünyanın en büyük oyun platformu GameCenter'a sahip bir telefon...

Apple 2007 de bir devrim yarattı evet herkes şaşırdı herkes aldı herkes memnun kaldı o yıllara göre evet telefon takla atıyodu fakat Apple suan sadece o devrimi sürdürüyo.

Kusura bakmayında Grafik işlemcisi vasat olan malzeme kalitesi çöp olan ve neyüdü belirsiz bir işletim sistemine 2000 tl verecekseniz (S3) buyrun İphone bir telefondan daha fazlası.

sen S3 al 1 yıl kullan ekranında bir çizik olursa getir 2000 TL vericem o telefona çiviyle oynadım üstünde ekranın :D ayrıca tercih edilmemesi için tek bir neden söyleyeyim şarj sorunu yedek pil bile taşıyamıyosun :D

dangerstr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar adama neden bu kadar Iphonu övüosun diorsunuzda adam apple storda uygulama satıomuş millet Iphone alsın o kazansın adamda haklı kendi çapında :D

lvrantum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Takım tutar gibi marka tutulmaz . İphone 5 tanıtıldı iğrenç ötesi bir görünümü var ki bu telefonu bekleyen biri olarak söylüyorum iphone 4S in tasarımı daha iyi . Tek farkı iphone 4s den işlemcisi. Şunuda belirtiyim teknik hız bakımından şuan piyasada ki en iyi telefon Note 2 dir. Ancak büyük diye almıyorum 4s yolu gözüktü .

polat1986

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
su konuda 100 tane yorum var acaba bu yorumu yapanlar arasinda kac kisi iphone yada samsung s3 kullaniyor gercekten merak ediyom sanki sizin cebinize giriyor para ovenlere diyom bunu taksitle telefon aliyorsunuz onunmu havasini yapiyorsunuz cogu kisi sanki ev esyasi alir gibi taksitle telefon aliyorsunuz ceplerinde paralari yok adamlarin ceplerinde 2000 tl lik telefon kullaniyorlar cevremde boyle cok soruyom adama cebinde para yok nasil aliyon diye taksitle aldim diyor iste boyle insanlara gicik oluyom cebinde para olmaya olmaya almasan olmazmi ahmetin var benimde olcak sidik yaristirma pesindeyiz ayrica konu konuluktan cikmis millet iphone 5 samsung s3 icin dovusuyor resmen :D

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
iPhone u kıskanan bir takım arkadaşlar yine içlerini dökmüşler :D Bu arada iphone 4 bedava oldu (kontratlı olarak). iPhone 4s 99 dolara düştü. Şarj ucu değişmiş ama eski kablolar çevirici yardımıyla yeni iPhone a takılabiliyor. Söylentilerin pekçoğu doğru çıktı. Telefon biraz daha incelmiş. LTE bağlantısını Amerikada Yeni iPad üzerinde test etme fırsatım olmuştu. 10 Mbit e kadar indirme hızı sunuyor yani wi-fi kadar hızlı. 3G nin devri artık bitti.

3G ile Galaxy S2'de 11 Mbit civarı hız almış adamım. 21 Mbit'e kadar da destekliyor. 10 Mbitle bitmez 3G'nin devri. 4G (LTE)'nin söz sahibi olduğu hızlar 50-60 Mbit civarı. Hatta 100 Mbite kadar da çıkabiliyordu. Daha evlerimizde bile adam gibi 8 Mbit internet alamazken kusura bakmayın ama 4G Türkiye'de sadece lafta kalır.

Şimdi gelip sallama o kadar hız alamazsın diyen olur diye peşinen vereyim:

MB8Lj.png

Merak eden olursa diye de belirteyim burdaki bütün sonuçlar 3G üzerinde Ankara'da ve Avea ile alındı.

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca eklemeden geçmeyelim Apple'ın "ne olur standart hale getirin" diye yalvardığı, sunduğu saçmalıklar kanıt olarak görülmeyincede "ben eypılım abi daha öncede çaldım aha yine çalıyorum" mantığıyla ayfon5'e eklediği LTE başına ne dertler açacak izleyip göreceğiz. Samsung haftalar öncesinden duyurdu dava açacağını. (Nereden biliyordu? Siz de rakibinizin telefonunun %40'nı üretin sizde bilirsiniz :D ) Umuyorum ki sonunda düzgün bir karar çıkacak ve eypıl cezasını çekecek.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Duzeltiyorum Kontratliymis bir de.appledan baska ne beklenir ki, bu iki yillik kontrat dalgasini apple baslatti malesef. google nexus 7 nin - 8gb lik tableti bile google playda 199 $ olduktan sonra, var gerisini sen dusun.adamlarin yeni icadi iki yillik kontrat,

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@derindarbe200 terki diyar :D

Bi kere açtığın konuda 5 mp ön kamera 28 mp arka kamera kafana göre bişeyler eklemişin donanım eklemişin bişeyler yapmışın bide senin testleri kanıtları var lafına mı inanıcaz :D

cnone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bir kaç noktaya dikkat çekmek istiyorum;

saçma sapan yorumlar yapan arkadaşlar var, daha telefonu kullanmadan yok s3 ezer bunu falan, arkadaşım bi kere android bir ios olamaz bu bir, ikincisi ekran boyutunun neden arttırılmadığını hala kavrayamayan arkadaşlarımız var, tek el ile kullanım konusunda çok büyük bir rahatlık söz konusu.

İş yerindeki bir arkadaşımda s3 var, direk izliyorum yorum yapmadan onun telefon kullanımını, tek elle tuttuğunu görmedim telefonu şimdiye kadar. Çünkü tutamıyor tepsi gibi ekran oldugu için olsa gerek herhalde!

Ayrıca başka bir arkadaşımın yaptıgı yorumu söyleyeyim size iphone5 hakkında;

sordu ne gibi yenilikler var diye dedim ekran boyutu 4 inch olmuş, tepki şu aynen; çok büyük lütfetmişler yaa, bunu diyen de yüksek mühendis! öyle cahil cühela bi tip değil yani, apple'ın neden ekran boyutunu büyütmediği sorusunu kendine sormadan önce kazma gibi yorum yapıyor işte ne diyeceksin.

Ülke olarak insanlar olarak beynimizi kullanıyormuyuz sorusu hergün aklıma gelir oldu bu tip insanları gördükçe..

hocam duyanda baştan aşağı değişmiş sanacak telefonu ya abartmayın artık çüş ya! abartmayın! sevmedim diyebilirsin ama iğrenç ötesi ne ? türkçe de hangi teerimi kullanacagını mı bilmiyorsun nedir ?

sesu12

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Apple IPhone 5 bekleneni veremedi ama bu yinede çok satmayacağı anlamına gelmez.

cnone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S2 ile yarışabilir ancak,S3,Note vs çok zor :D

:D arkadaşım güldürüyorsun :D s2 ile yarışabilir diyor bi de ya utanmadan arkadaşım iyimisin sen, sgk varsa bi doktora falan git :D töbe ya beyinden ne çok yoksun kişiler var bu ülkede :D sabah sabah insanın asabını kaldırıyorlar :D

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bir kaç noktaya dikkat çekmek istiyorum;

saçma sapan yorumlar yapan arkadaşlar var, daha telefonu kullanmadan yok s3 ezer bunu falan, arkadaşım bi kere android bir ios olamaz bu bir, ikincisi ekran boyutunun neden arttırılmadığını hala kavrayamayan arkadaşlarımız var, tek el ile kullanım konusunda çok büyük bir rahatlık söz konusu.

İş yerindeki bir arkadaşımda s3 var, direk izliyorum yorum yapmadan onun telefon kullanımını, tek elle tuttuğunu görmedim telefonu şimdiye kadar. Çünkü tutamıyor tepsi gibi ekran oldugu için olsa gerek herhalde!

Ayrıca başka bir arkadaşımın yaptıgı yorumu söyleyeyim size iphone5 hakkında;

sordu ne gibi yenilikler var diye dedim ekran boyutu 4 inch olmuş, tepki şu aynen; çok büyük lütfetmişler yaa, bunu diyen de yüksek mühendis! öyle cahil cühela bi tip değil yani, apple'ın neden ekran boyutunu büyütmediği sorusunu kendine sormadan önce kazma gibi yorum yapıyor işte ne diyeceksin.

Ülke olarak insanlar olarak beynimizi kullanıyormuyuz sorusu hergün aklıma gelir oldu bu tip insanları gördükçe..

hocam duyanda baştan aşağı değişmiş sanacak telefonu ya abartmayın artık çüş ya! abartmayın! sevmedim diyebilirsin ama iğrenç ötesi ne ? türkçe de hangi teerimi kullanacagını mı bilmiyorsun nedir ?

Ekran büyütmek içinde yeni bi telefon çıkartılmazki ! Apple 'Herkes sadece bu telefonu beklesin', yok işte 'Çok iyi bi telefon olcak' falan filan diye bekleten mühendislerde gerçekten çok zekiymiş herşey aynı