İphone 5 Tanıtıldı

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Appla dan ne bekliyosunuz anlamıyorum telefon taklamı atcak.?

Dünyanın en iyi grafik işlemcisine,en hızlı işletim sistemine,en hızlı işlemcisine,en iyi kamerasına vs vs vs sahip bir telefon.

İphone 5 donanım yönünden suan piyadaki telefonları yere seren bir telefon olmasının yanı sıra İOS gibi aşırı gelişmiş bi işletim sistemine...

Dünyanın en büyük uygulama pazarı appstore a ve dünyanın en büyük oyun platformu GameCenter'a sahip bir telefon...

Apple 2007 de bir devrim yarattı evet herkes şaşırdı herkes aldı herkes memnun kaldı o yıllara göre evet telefon takla atıyodu fakat Apple suan sadece o devrimi sürdürüyo.

Kusura bakmayında Grafik işlemcisi vasat olan malzeme kalitesi çöp olan ve neyüdü belirsiz bir işletim sistemine 2000 tl verecekseniz (S3) buyrun İphone bir telefondan daha fazlası.

barisid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
millet A6 çip 2x CPU dio yani 4S 800MHz iPhone 5 1.6GHz neyin karşılaştırmasını yapıosunuz note 2 galaxy s3 galaxy s3 4S 'i geçemio

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
2ede2e9f-eb90-4dec-9bd9-0c0c597bc193.jpg

fiyata bak, basina 1 ekle al sana Turkiye satis fiyati.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ben telefonu oyun oynamak icin almiyorum. Bir telefona oyun oynamak icin 2000 tl veririyorsaniz tamamen mantiksiz hareket etmissiniz demektir. 2000 tl ye ps+xbox+vita alirsin. Bir oyunla ekran performansini kiyaslamak mantiksiz. Arkadasin biri s3 iphone 4 u %5 gecebildigini soylemis kesinlikle yaniliyor s2 bile iphone 4s in ustunde bir cihaz. s3 rakibi iphone 5 ama iphone yerinde saymaya devam ediyor. iphone 5 e ios yerine android isletim sistemi kurulu olsa o stabil cihazdan eser kalir mi bilmiyorum. Apple Steve reyizle birlikte toprağa gomuldu.

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben telefonu oyun oynamak icin almiyorum. Bir telefona oyun oynamak icin 2000 tl veririyorsaniz tamamen mantiksiz hareket etmissiniz demektir. 2000 tl ye ps+xbox+vita alirsin. Bir oyunla ekran performansini kiyaslamak mantiksiz. Arkadasin biri s3 iphone 4 u %5 gecebildigini soylemis kesinlikle yaniliyor s2 bile iphone 4s in ustunde bir cihaz. s3 rakibi iphone 5 ama iphone yerinde saymaya devam ediyor. iphone 5 e ios yerine android isletim sistemi kurulu olsa o stabil cihazdan eser kalir mi bilmiyorum. Apple Steve reyizle birlikte toprağa gomuldu.
İşte sen kendin dedin android işletim sistemi kurulsa o stabil cihazdan eser kalır mı diyorsun İphone İphone yapan şeylerden biride işletim sistemi zaten

Fortress

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S3 rakip bile olamaz diyen arkadaş neyin kafasını yaşıyosun onu paylaşırsan sevinirim hani bizde kullanırız falan?

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
aaaaa Apple yeni Iphone çıkarmış! Koşun koşun tükenmeden alın garii... Yazıktır tabi onların da çoluğu, çocuğu, 6L motorlu arabası, villası felan var para lazım tabi adamlara:)
Tamam tamam şaka bir yana, Apple iphone5 ile 4s'i bile ucu ucuna geçmiş o da biraz işlemci, ekran ve teknoloji harikası tüm dünyada ilk kez Apple'ın sunduğu panorama foto çekim modu ile. Pek bir stabil denen iphonelara WP7 veya Android kurun bakalım o efsane donanım yetiyor mu görürsünüz. Ama S3'e IOS kurulabilse emin olun hiçkimse Iphone'un yüzüne bakmaz.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Apple utanmadan Samsung un LTE teknolojisini kullanmis, samsung apple nin LTE teknolojisini kullanmasi halinde Patent davasi acacagini soylemisti, iphone5 in diger telefonlar ile ayni tarih araliginda cikmamasinin nedeni en buyuk rakibi samsungun telefonunda kullandigi donanim teknolojisine +1 koyarak piyasaya surmekten ibaret.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
iPhone ile s3 karşılaştıran arkadaşlar : (ben her iki telefonu da kullanmıyorum ancak kafasına göre rakamları atan arkadaşlara gerçek bilgileri vereyim)
S3ün işlemcisi performans modunda çalıştırıldığında 2 çekirdekten 2000mhz verim alıyormuş. Bu işlemci 4 çekirdekli. ARM sitesinde bu şekilde veri vermiş gerisini siz hesap edin. Bu da demek oluyor ki daha eski bir telefon olmasına karşın 3-4 e katlıyor.
Apple dan beklenti konusuna gelecek olursak: Apple mac tarihini de içine alıcak olursak yarattığı yenilikler ile piyasada söz sahibi oldu. Grafik adına düzenlenmiş bilgisayar, taşınabilir müzik çalar, aşırı kolay kullanımlı arayüzler , dokunmatik ekranlı telefon. Örneğin dokunmatik ekran önceden yok muydu? Vardı ancak apple onu kat ve kat güzel şekilde karşımıza çıkardı dayanamadık beğendik aldık. Çok da doğru bir hamleydi. Şimdi ne bekliyoruz evet takla atmasını bekliyoruz. Bir çok yerde telefonu yan tutunca 3d görüntü vereceği söylentisi vardı. Bu olsa hologram teknoloji bile gelişirdi belki bilinmez ancak yenilik olurdu. Peki bunlar olmadı. ios türk kullanıcıları memnun etmeyen davalarla geldi, performans yönünden iyi bir telefon çıktı ama daha iyisi varken neden sorusu kafaları kurcaladı.. iPhone kendine her daim müşteri bulacaktır ancak uzun kuyruklar hepimizi sevindirirdi teknoloji adına.
@barisid
@derindarbe200

canpaz01

Asistan
Reaksiyon puanı
1
300$ diyor Türkiye'ye geliyor oldu sana 2500 tl !

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ios kullanimi gittikce dusmeye basliyor. Akli basina gelen yada kisitli bir dunyadan ozgurluge adim atmak isteyen artik android ve wp dunyasina gecmeye basladi. Apple da bu düsüsu kaldiramayinca kendini dava acarak avutmaya calismaya basladi.

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
iPhone u kıskanan bir takım arkadaşlar yine içlerini dökmüşler :D Bu arada iphone 4 bedava oldu (kontratlı olarak). iPhone 4s 99 dolara düştü. Şarj ucu değişmiş ama eski kablolar çevirici yardımıyla yeni iPhone a takılabiliyor. Söylentilerin pekçoğu doğru çıktı. Telefon biraz daha incelmiş. LTE bağlantısını Amerikada Yeni iPad üzerinde test etme fırsatım olmuştu. 10 Mbit e kadar indirme hızı sunuyor yani wi-fi kadar hızlı. 3G nin devri artık bitti.

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Okadar cahil bir milletimiz varki teknoloji magzalarindan lise mezunu calisan insanlarin soylediklerini buraya yazar oldular arastirma denilen bisey yok DONANİMHABER İN RESMİ BELGELERİ VAR S3 UN GRAFİK BİRİMİ İPHONE 4 U %5 GECEBİLİYOR SADECE.

COPTEN CİKMA PLASTİK TELEFONA KUSURA BAKMAYİNDA 2000 LİRA VERMEM.

Buzdolabi ureticisinden telefon yapmasini beklemek zaten hata isi bilene birakin apple in isi bilgisayrdi ve dunyada 400 milyon adet iphone satabilmisse bunuda on borcludur.

Reaksiyon puanı
10,315
hiçbir yenilik yok, geliştirme var sadece...
ezcümle, S3'ün krallığı devam ediyor!

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Steve Jobs öldü Apple öldü sanki,beklentiler kadar güçlü ve kuvvetli bir ses getirmedi piyasaya bana göre...

Fortress

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Okadar cahil bir milletimiz varki teknoloji magzalarindan lise mezunu calisan insanlarin soylediklerini buraya yazar oldular arastirma denilen bisey yok DONANİMHABER İN RESMİ BELGELERİ VAR S3 UN GRAFİK BİRİMİ İPHONE 4 U %5 GECEBİLİYOR SADECE.

COPTEN CİKMA PLASTİK TELEFONA KUSURA BAKMAYİNDA 2000 LİRA VERMEM.

Buzdolabi ureticisinden telefon yapmasini beklemek zaten hata isi bilene birakin apple in isi bilgisayrdi ve dunyada 400 milyon adet iphone satabilmisse bunuda on borcludur.
2012 nin en iyi telefon ödülü.. Onca performans testleri karşılaştırmalar.. Hepsi yalan zaten tek gerçek donanım haber.

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Dillerde dolaşan telefon bumu yahu bende bir şey sanmıştım kumandadan farkı yok:P

Rufat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence cok iyi bir telefon beklentileri karsiladiama beklentilerin uzerinde dgil zaten hersey insanin beklidiginin uzerinde olsaydi....Bence 10 uzerinden 9

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bence apple mart nisan gibi yeni telefon çıkartmalı ve ekran en az 4.3" olmalı NFC,Bluetooth 4, Kablosuz şarj, HDMI gibi daha sayamadığım eksikleri eklemeli bu hızla giderse seneye yeni bir telefon çıkartmak gibi bir hata yaparsa teknolojinin çok gerisinde kalacaktır.
Yüksek işlemci ve oyun performansı ne kadar kurtarır bir telefonu çoğu özelliğide piyasadaki telefonları geçemiyor!

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Apple ın şuan kullandığı A6 işlemcisi yani A5x işlemcisi bile Nvdiai Tegra 3 ü yerle bir ediyor iken grafik konusunda samsung cortex tasarımları ile ne yapmayı planlıyo?

S3' e portakal suyu sesi eklemişler studyoya girip cok guzel bi özellik kazandırmıssınız aferim.

İnterpalasyona dayalı 8 megapixel kameranız var ki bu S2 ve 4s karşılaştırmalarında apaçık ortada.

Kamerasında ölü lens bulunduran bir telefona sahipsiniz aşırı derecede ısınan bir telefona sahipsiniz.

Plastikten üretilmeki naylondan farksız telefonlara sahipsiniz.

Grafik anlamında Tegra 3 ü geçemeyen telefonlara sahipsiniz.

Öve öve bitiremediğiniz büyük ekranlı telefonlarda ne yazıkki optimizasyon oturtamadıkları için çogu oyunu oynuyamıyosunuz.

Hangi telefona ne tür güncelleme gelecegi hangi tarihte gelecegini belirtmeyen bir yazılımsal destege sahipsiniz.

Yılda 50 tane telefon üreten bir firmaya ve Kies gibi aptal komutlara uymayan bir yazılıma sahipsiniz.

Emeğe para yatırmayan oyunu indir oyna tabiri ile bedavacılığa sahipsiniz.

Çünkü yan gelip yatmaya sahip insanlarsınız bu yüzden hantal teknolojileri seviyorsunuz.

Bizki yoktan var edilen bir firmaya sahibiz emek harcanan bir firmaya açlık çekilen bir firmaya!

steve-jobs-apple.jpg