İPhone 5 Alırken nelere dikkat etmem gerek?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 216045
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 216045

SDN Okuru
arkadaşlar iphone 5 almaya karar verdim. sizin tavsiyelerinizide bekliyorum.
alırken nelere dikkat etmem gerek.
simfree nedir ? vss. bilmem gerekenler.
çakma iphonu nasıl anlarım vs...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
avrupa cihazı olmasına dikkat et, model nosu 1429 olsun aksi takdirde türkiyeye 4g gelse bile kullanamazsın

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Türkiye ye 4G gelene kadar (Taksim meydanına gelen 4G Türkiye'ye gelmiş sayılmaz) iPhone 5s in pabuçu dama atılır bence en son önem vereceğiniz konu o olsa gerek :D

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
avrupa cihazı olmasına dikkat et, model nosu 1429 olsun aksi takdirde türkiyeye 4g gelse bile kullanamazsın
nerden bakabilirim 1429 'a

beyler birde aklıma gelmişken pasaport kaydının sınırsız olduğuna nerden bakabilirim

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
son bir sorum daha. iphone 5 in orj. olup olmadığını nasıl anlarım vede beyazmı siyah mı iyi? siyah soyuluyo diolar

MrtOzler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyazda kirleniyor çakma zaten belli olur estetik olarak çakma oyuncak gibi oluyor genelde baktımmı zaten ios varsa sıkıntı yokdur diye düşünüyorum

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
çok oluyorum biliyorum fakat simfree olup olmadığını nerden anlarım .d

S

SDN Okuru

SDN Okuru
4G gelmesini beklemiyoruz lisansını bekliyoruz... hazır ve çalışır durumda ama aktif değil...

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
ıphone 5 alırken karnını iyice evde doyur yolda bayılma , ellerini yüzünü yıka dişini fırçala ilin içine çıkcan ne de olsa , cüzdanının kilidinii iyi kapat , saçlarını düzelt çık :D

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
dahamı kötü . kısaca türkiyede hangisi iyi olur

4g gelecekte kullanacam derseniz avrupa cihazı alın. 4g'nin geleceğine inanmıyorum, gelse bile pahalı olur cep yakar diyorsanız istediğiniz ülkenin cihazını alın. başka hiç bir fark yok

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
4g gelecekte kullanacam derseniz avrupa cihazı alın. 4g'nin geleceğine inanmıyorum, gelse bile pahalı olur cep yakar diyorsanız istediğiniz ülkenin cihazını alın. başka hiç bir fark yok
maksat kullanmak değilde almışken en yükseği olsun :d

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Almışken git bilinen bir yerden al böyle yurt dışından alınan, internet te ucuza satılan paralel ihracat ürünleri alma derim bişey olur bir sıkıntı çıkar yazık olur parana.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Almışken git bilinen bir yerden al böyle yurt dışından alınan, internet te ucuza satılan paralel ihracat ürünleri alma derim bişey olur bir sıkıntı çıkar yazık olur parana.
birşey olursa faturası ile iphoneyardimnet 350 tl ye sıfırlatıyor. ona güvenerek alıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
peki dubai malı ıphone5 pasaporta işli o telefonun türkiyede internetini kullanamam mı??

s60doctor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pasaporta işli ise kullanabilirsiniz. sorun olacağını sanmıyorum.

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ilk defa sizden duyuyorum bu 4g olayını samsung gibi farklımı içi cihazın 4g olan ülkeler için farklı olmayanlar için farklı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
home butonunu kontrol et içine çökmüş yumuşamış hassasiyetini kaybetmiş olmasın dokunmatiğini kontrol et tam hatırlamıyorum ayarlar kısmından hakkında seçeneğine tıkla telefonun model numarası olması gerekiyo harf ile başlıyan bi sayı dizisi olucak internetten o kodların hangi ülkelere denk geldiğini bulursun yurt dışı ise illa hemen telefonu bırakıp gitme mcks ye gir aynı yerde imei numarası olucak imei numarasını gir bak pasaporta kayıtlımı kayıtlı ise sim kilit açılmıştır sıkıntı çıkarmaz en son hepsi kafana yattıysa sim kartını telefona tak otur telefoncudan 1 bardak çay iste :) çayın bitesiye kadar sürekli telefonu kontrol et sinyalde gidip gelme varmı bazı modeller pasaporta işli bile olsa şebeke sorunu olabiliyo yada telefon kendisi ip'larda çok nadir de olsa arızalanabiliyo dediğim gibi bi sinyalde gidip gelme yaşamıyosan alabilirsin hea bide sakın pazarlık yapmadan alma ! :) çok önemli 10tl bile düşse yemek ve eve donuş paran çıkar :) solemeyi unuttum int.'den orjinal telefonların resmine bak detayları incele zaten eline aldığın zaman aliminyum kaplamanın farkını hissedersin hiç olmadı ben kompleksli bi insanım diyosan yanında küçük bi tane hassas tartı taşı telefonu tartıp al ne biliyim 1e1 her telefonun çakması yapılabilir telefon açılırken apple logosu falan olur onlara dikkat et telefona sim kart takmazsan telefon ana ekrandan öteye geçmez kullanamassın bunlara dikkat et