iPhone 4S ve Diğerleri

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ben 5S tavsiye ediyorum. Android bir cihaz almak istersen eminim sağlam birşey isticeksin o zamanda Z1 veya Z1C kalıyor geriye. G2 yide düşünebilirsin ama sert kullanıyosun diye söylemedim.

utkjean

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de 4S kullanıcısıyımyaklaşık 2-2.5yıldır ve söylemiş olduğun problemlerin aynısını yaşıyorum. Apple, iyi hoş stabil telefon üreten bir marka yalnız eski telefonlara vermiş olduğu güncellemeyle yeni telefonlara yönlendirme düşüncesinden nefret ediyorum. Hali hazırda 4S hala güçlü bir cihaz ama İOS 7 telefonu çok gereksiz yoruyor ve sırf bu yüzden ben de telefonu değiştirmeyi düşünüyorum.

Telefon firmalarının eski modelleri bu şekilde sorunlu güncellemesi, paraya para demek istememeleri, buram buram kapitalizm kokan düşünceleri biz son tüketicileri oldukça zor durumda bırakıyor. Zırt pırt telefon değiştiren biri değilim kullandığım telefonları telefon olmaktan çıktıkları vakit değiştiriyorum lakin bu saçma hareketler gerçekten can sıkıcı.

Çok iyi konuya değinmişsin. Sürekli telefon değiştirmek bana da saçma geliyor ancak bu şirketlerin yapmış olduğu sistem mi diyelim adı her neyse, 2-3 yıl içinde kullanıcıları zor durumda bırakıyor ve bu da bence hiç hoş bi durum değil.

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. 2011yılından beri kullandığım 4S'im gerek iOS 7 ile olsun, gerek de biraz eski bir model olduğu için arada değiştiyi düşünüyorum. Telefonu fazla sert kullanan biriyim. Sarj %10a gelince telefon kapanıyor, zaman zaman sinir bozucu kasmalar, zaman zaman telefonun kendi kendine kapanması canımı sıkar oldu. Saat 12de evden %100 sarj ile çıkıp sadece 3G ile whatsappda konuşmam ile saat 16:00'da telefonumun sarjı da %20lere düşüyor.
Sizlere sormak istediğim soru şu; acaba 4S'i bırakıp (iOS'u bırakmak istemememe rağmen) Z1 i tercih etmeli miyim? Ya da bu Şubat sonundaki Barcelona'daki etkinliği bekleyip S5 i mi düşünmeliyim? Veya LG G2, Note 3. Fiyatta bi sıkıntım yok. Siz arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] kardeşim etikeletmiş sağolsun
sana söyle söylim benim öncesinde kullandığım 5s 32 gb vardı
sarj olayı 4s ve 5 e göre %20 daha uzun ömürlüydü ama günlük kullanımı kısıtlıyordu.
işim bittiği zaman hemen 3g yi kapatırdım ekran parlaklığını da %50 lerde kullanırdım
kasma takılma herhangi bir sıkıntı yaşamadım
gerek tarayıcısında gerek uygulama açma kapama olaylarında sıfır lag ile kullandım.

daha sonra g2 gectim
elime aldığımda ben ömrü hayatım boyunca böyle bir fevkalede cihaz kullanmadım dedim.
abartma ne var bu g2 de bu kadar dersen

sana şu kadarını söylüyeyim
dokunmatığı bile nice cihazdan iyi 5s kulanmış birisi olarak Apple in dokunmatiğinden bile daha iyi diyebilirim
bu benim kendi görüşüm
öyle hassas öyle premium hissiyat yaratıyor ki anlatamam .

menü geçişleri sıfır lag sıfır takılma kasma donma yaşamadım.

sadece 1 defa 7 8 günlük birikmiş mesajlasmam vardı onu silerken 2 3 saniyede olsa dondu

daha da donma kasma olayı görmedim

benim gözlemlediğim eksi yönü kamerası çekimi felan değil odaklaması netlemesi çekmesi biraz geç sanki

tabiki de seninde tahmin edebileceğin gibi yazılımsal bir sonraki güncelleme ile düzeltilecektir
Apple da alışmısım ben mili saniyelerle fotoğraf çekmeye şimdi onu yadırgar oldum :)

şuan ben büyük ekranli ios kullanıyormuş gibiyim bunu daha öncelerdede vurguladım bahsettim

milletin dediğine bakma ios ve android olayı fanboyluktur

al eline bir g2 bir kac gün kullan anlarsın demek istediğimi

suan benim cihazım 15 günlük 1600 tl ye alınmış TR garantili satıyorum

e abi memnunsun madem neden satıyosun dersen :)

hevesimi aldım askere gideceğim şimdi elimden cıkartayım kı geldiğim zaman 6 7 ay sonra bu paralara satamam bu cihazı :)

valla ben elimden geleni yazdım senin için yazdıklarım boş gelebilir kefayetsiz olabilir orası sana kalmış

kaale alırmıısın almazmısın sana kalmış :)

sana şunu söyleyebilrim son olarak

sadece mesajlasma konuşma 4 gün

ekran parlaklığı %40 [ ekran çok kaliteli %60 ın üzerinde kullandığın zaman rahatsız olursun çok parlak geliyor :) ]

ses tonu da keza öle yüzde elli yüzde elli bildirimler açık halde

4 günü çıkarttım.

normal gündelik mesajlasma konuşma internet 3g bildirimler açık
ekran parlaklığı gene %40 %50 arasında 1.5 ila 2 gün

buna keza konuşma mesajlasma wifi ile interneti dahil edersek 2 günü çok rahat çıkartıyor

3g internet kullanmak bataryayı sömürüyor buna emin olabilirsin a cihazı b cihazı fark etmez

ha apple koysaydı 3 bin mili amperi 5s e gözün kapalı al derdim :D
wifi 3g ye nazran %60 daha az enerji harcıyor

saygılarla :)

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=383324]AppleiPhone5s[/MENTION]

Çok iyi açıklamış. Benim 5S ten tek mutsuz olduğum konu şarj sıkıntısı ama şarjlı kılıf alırım diyorum :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] kardeşim etikeletmiş sağolsun
sana söyle söylim benim öncesinde kullandığım 5s 32 gb vardı
sarj olayı 4s ve 5 e göre %20 daha uzun ömürlüydü ama günlük kullanımı kısıtlıyordu.
işim bittiği zaman hemen 3g yi kapatırdım ekran parlaklığını da %50 lerde kullanırdım
kasma takılma herhangi bir sıkıntı yaşamadım
gerek tarayıcısında gerek uygulama açma kapama olaylarında sıfır lag ile kullandım.

daha sonra g2 gectim
elime aldığımda ben ömrü hayatım boyunca böyle bir fevkalede cihaz kullanmadım dedim.
abartma ne var bu g2 de bu kadar dersen

sana şu kadarını söylüyeyim
dokunmatığı bile nice cihazdan iyi 5s kulanmış birisi olarak Apple in dokunmatiğinden bile daha iyi diyebilirim
bu benim kendi görüşüm
öyle hassas öyle premium hissiyat yaratıyor ki anlatamam .

menü geçişleri sıfır lag sıfır takılma kasma donma yaşamadım.

sadece 1 defa 7 8 günlük birikmiş mesajlasmam vardı onu silerken 2 3 saniyede olsa dondu

daha da donma kasma olayı görmedim

benim gözlemlediğim eksi yönü kamerası çekimi felan değil odaklaması netlemesi çekmesi biraz geç sanki

tabiki de seninde tahmin edebileceğin gibi yazılımsal bir sonraki güncelleme ile düzeltilecektir
Apple da alışmısım ben mili saniyelerle fotoğraf çekmeye şimdi onu yadırgar oldum :)

şuan ben büyük ekranli ios kullanıyormuş gibiyim bunu daha öncelerdede vurguladım bahsettim

milletin dediğine bakma ios ve android olayı fanboyluktur

al eline bir g2 bir kac gün kullan anlarsın demek istediğimi

suan benim cihazım 15 günlük 1600 tl ye alınmış TR garantili satıyorum

e abi memnunsun madem neden satıyosun dersen :)

hevesimi aldım askere gideceğim şimdi elimden cıkartayım kı geldiğim zaman 6 7 ay sonra bu paralara satamam bu cihazı :)

valla ben elimden geleni yazdım senin için yazdıklarım boş gelebilir kefayetsiz olabilir orası sana kalmış

kaale alırmıısın almazmısın sana kalmış :)

sana şunu söyleyebilrim son olarak

sadece mesajlasma konuşma 4 gün

ekran parlaklığı %40 [ ekran çok kaliteli %60 ın üzerinde kullandığın zaman rahatsız olursun çok parlak geliyor :) ]

ses tonu da keza öle yüzde elli yüzde elli bildirimler açık halde

4 günü çıkarttım.

normal gündelik mesajlasma konuşma internet 3g bildirimler açık
ekran parlaklığı gene %40 %50 arasında 1.5 ila 2 gün

buna keza konuşma mesajlasma wifi ile interneti dahil edersek 2 günü çok rahat çıkartıyor

3g internet kullanmak bataryayı sömürüyor buna emin olabilirsin a cihazı b cihazı fark etmez

ha apple koysaydı 3 bin mili amperi 5s e gözün kapalı al derdim :D
wifi 3g ye nazran %60 daha az enerji harcıyor

saygılarla :)

Eyvallah dostum. Sen iPhone'dan geçtiğin için senin anlatman daha etkili olur. Biliyorsun ben anlatınca fanboy falan diyorlar. :)

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@Bloother boşver takma milletin dediğini kullanmadan yargısız infaz yaparak önermek fanboyluktur
sen kullanıyorsun konuya vakıfsın.
bende cihazı sattım anlaştık bakalım hafta sonu elden teslim edicem ama askere gidene kadar oyalama gibi durumum olsun istiyorum vermek istemiyorum yoksa 35 gun cihazsız kalcam buda az bi zaman zarfı değil :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
@Bloother boşver takma milletin dediğini kullanmadan yargısız infaz yaparak önermek fanboyluktur
sen kullanıyorsun konuya vakıfsın.
bende cihazı sattım anlaştık bakalım hafta sonu elden teslim edicem ama askere gidene kadar oyalama gibi durumum olsun istiyorum vermek istemiyorum yoksa 35 gun cihazsız kalcam buda az bi zaman zarfı değil :)

Sen çok erken satmışsın yaa. Hemen satılmaz diye mi düşündün yoksa? =))

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Tamam bu sefer htc vb daha hızlı davrandı bunu kabul ediyorum ama olaya genel baktım ben :)Sony veya lg ye kıyasla samsung eski telefonlara güncelleme desteğini o kadar kolay çekmiyor

Eski telefonlarından hangisine güncelleme veriyor ki?
Note 1= 2.3.6 ile geldi, 4.0.4, 4.1.2 dedi kaldı.
Note 2= 4.1.2 ile çıktı. 1 sene oldu sözde 4.3 alacak. Yurtdışına dağıtıldı, Türkiye hala bekliyor.
S3= 4.0.4 ile geldi, 4.1.2 aldı, 4.2.2yi yalandan sızdırdılar. 4.3 ile telefonları pert ettiler..
Falan filan..

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sen çok erken satmışsın yaa. Hemen satılmaz diye mi düşündün yoksa? =))
valla ne yalan söylim :)
1250 ye anlastım gelicek elden alıcak :D
küllen zarar şu godumu teknolojisi :D tabi benim için böyle bu.

öyle dedim gene kendimce 9. 10. aylar arasında bu mevlalara satabilirmiyim ki ?
bence çok zor onun için vericem bakalım hafta sonu :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

adamın tav olduğu konu 15 20 günlük ya :D
kapora bile gönderme olayı var hesabını sen yap ^^

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşım kullandığın ve kullanmak istediğin iki cihazı da kullanıyorum. Z1 de şirket hattım var 4s te kendi hattım değiştirmeyi düşünüyorsan kesinlikle öneririm z1 i yok illa ios dersen 5s tabiki bu arada bütçeni bilmiyorum ama değer.

utkjean

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bütçeden yana pek sıkıntı yok ancak insan telefonu kullanırken sarjın da biraz uzun süreli gitmesini arzuluyo. Haliyle başlıca şikayetim de bundan kaynaklı. Ama çok güzel yorumlar geliyor konuya, aklımdaki soru işaretlerini de kaldırıyor arkadaşlar sağolsunlar.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=374847]utkjean[/MENTION]

Kardeşim bende 5S almayı planlıyorum şarj sıkıntısınında farkındayım ama sırf bu yüzden iOS dan Apple dan vazgeçmiyorum. Senin için en önemlisi şarj ise G2' nin harika bir şarjı var.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
valla ne yalan söylim :)
1250 ye anlastım gelicek elden alıcak :D
küllen zarar şu godumu teknolojisi :D tabi benim için böyle bu.

öyle dedim gene kendimce 9. 10. aylar arasında bu mevlalara satabilirmiyim ki ?
bence çok zor onun için vericem bakalım hafta sonu :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

adamın tav olduğu konu 15 20 günlük ya :D
kapora bile gönderme olayı var hesabını sen yap ^^

Almak isteyip parası yetmeyen çok dostum. Sıfır gibi ve uygun fiyatta bulan kapıyor hemen. :)
Erken dediğim askere gitmeden 35 gün önce satmana dedim. Yani askerlikten 10 gün önce sataydın iyiydi. :D

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] vakit daraldıkça psikolojik baskı artıyor :D
onun için birde onunla uğraşmayayım (:

geldiğim zaman g3 ile sizlerle oluruz inş (:

ibrahimuzum1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz ilgisiz olacak ama iphone 4sin asphalt 8 modern combat gibi büyük oyunlarda perfformansı nasıl ?akıcı mı takılmalar oluyor mu arada?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim yeğen iPhone 4 - 7.0.4 ile asphalt 8 oynuyordu, takılma görmedim. 4s daha rahat oynatır.

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] lg g2 kardeşliğine selam olsun bugün cihazımı 1250 tl ye teslim ettim :)
esen kalın önerileriniz için teşekür ederim sizin sayenizde 10 numara 5 yıldız cihaz ile tanıştım şu zmana kadar parasını hak eden tek telefonum g2 idi bence
artık arkadaki tuşlara dahi öyle alışmısım ki arkdasın note 3 de arkada arıyorum :D
biraderin applesinin ekranına çift tıklıyorum kendimi kaybettim doslar yardımcı olun :D
esen kalın herkeze teşekkür ederim

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Rica ederim dostum ben sadece telefondan bahsettim. Sözlerimi dikkate aldınığınız için ben teşekkür ederim. Her şeyin hayırlısı olsun. :)