iPhone 4S ve Diğerleri

utkjean

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. 2011yılından beri kullandığım 4S'im gerek iOS 7 ile olsun, gerek de biraz eski bir model olduğu için arada değiştiyi düşünüyorum. Telefonu fazla sert kullanan biriyim. Sarj %10a gelince telefon kapanıyor, zaman zaman sinir bozucu kasmalar, zaman zaman telefonun kendi kendine kapanması canımı sıkar oldu. Saat 12de evden %100 sarj ile çıkıp sadece 3G ile whatsappda konuşmam ile saat 16:00'da telefonumun sarjı da %20lere düşüyor.
Sizlere sormak istediğim soru şu; acaba 4S'i bırakıp (iOS'u bırakmak istemememe rağmen) Z1 i tercih etmeli miyim? Ya da bu Şubat sonundaki Barcelona'daki etkinliği bekleyip S5 i mi düşünmeliyim? Veya LG G2, Note 3. Fiyatta bi sıkıntım yok. Siz arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.

utkjean

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumun için teşekkürler. Farklı yorumları olan arkadaşları konuya bekliyorum.

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. 2011yılından beri kullandığım 4S'im gerek iOS 7 ile olsun, gerek de biraz eski bir model olduğu için arada değiştiyi düşünüyorum. Telefonu fazla sert kullanan biriyim. Sarj %10a gelince telefon kapanıyor, zaman zaman sinir bozucu kasmalar, zaman zaman telefonun kendi kendine kapanması canımı sıkar oldu. Saat 12de evden %100 sarj ile çıkıp sadece 3G ile whatsappda konuşmam ile saat 16:00'da telefonumun sarjı da %20lere düşüyor.
Sizlere sormak istediğim soru şu; acaba 4S'i bırakıp (iOS'u bırakmak istemememe rağmen) Z1 i tercih etmeli miyim? Ya da bu Şubat sonundaki Barcelona'daki etkinliği bekleyip S5 i mi düşünmeliyim? Veya LG G2, Note 3. Fiyatta bi sıkıntım yok. Siz arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.
şu anda telefon alınmaz biraz bekle şubat 24'te müthiş telefonlar çıkacak (s5,z2,lg g3 vb.) bunların arasındanda z2 daha iyi olur gibi geliyor bana hem iphone kullanıyorsun z2'de iphone gibi premium olur hemde xperia'lar diğer androidlere göre daha stabil yani iphone stabilitesine alıştığın için z2'yede kolay alışırsın

utkjean

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
24 şubat'ı beklemek daha mantıklı gibi görünüyor. Fikirlerin için de çok teşekkür ederim.

anll23

Asistan
Reaksiyon puanı
0
24 Şubat ı beklemelisin. Gerçi Türkiye ye elmesi Mart ın sonunu bulabilir.

utkjean

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanırım en doğrusu 24 Şubat'ı beklemek. Hayırlısı bakalım, neler göreceğiz.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arakadaşım bak sana gayet samimi bir şey diyeyim... ben iphone 3G kullanıyordum... sonra değiştireyim dedim.. Lumia920 aldım beğenmedim gittim HTC One aldım... olmadı... bir defa iOS kullandım yaa diğer telefonlar kesmedi... Şimdi iPhone 5s aldım gayet memnunum... iOS'tan androide geçersen ben diyim çok ararsın iphonu... verdiğin para ile kalırsın... en kötü git iphone 5 al...

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
4s den 5s'e geçenlerdenim.
ios'dan ayrılma derim ruh sağlığın için.5s güzel fakat düşmeye gelmiyor.çevresindeki metal kısım sanki aleminyum düşünce içine göçüyor 4s in metal orta kasası ile çivi çakılır :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Geçen sene i4S'i bırakıp Note 2 almıştım. Ama aldığıma çok pişman oldum. Gerek kasası gerekse yazılımı. 2 hafta öncede gittim 5S aldım huzura erdim. Eğer sıkı bir iOS kullanıcı isen Androidi pek beğenmeyeceksin. Belkide Androidle Samsung aracılığıyla tanışmamdanda kaynaklanıyor olabilir. Z2 ve One 2 çok iddalı birde GM Discovery Elite'te çok iyi olacağa benziyor. Eğer mümkünatı varsa en iyisi bir arkadaşından 2 haftalığına one yada z1 alıp kullanman olacak.

utkjean

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bi yanım macera arama der diğer yanım denemekte fayda var der. 5S'i düşündüm ancak bana pek cazip gelmedi yeni özellikleriyle. O özelliklere o parayı vermek istemedim açıkcası. iPhone 6 beklenirse tabiki ilk tercih olur ama onun içinde önümüzde 9-10 ay daha var

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Ben de 4S'ten Z1'e geçen biriyim. Eğer çok sıkıldıysan ve hemen değiştireyim diyorsan kesinlikle Z1 mükemmel bir telefon. Ama biraz sabrederim dersen HTC One 2, Xperia Z2 çıkacak (S5'i saymıyorum, yine plastik). Onlardan birini alman daha mantıklı olacaktır.

utkjean

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pek bi acelem yok. Yeni modelleri bekleyebilirim. Tek sakıncam iOS'dan Android e geçmek tabi. İnsan ister istemez yadırgar. Geç alışırım belki ama alışırım. Tek karar verilmesi gereken marka/model. Onun için de bu önümüzdeki etkinliği beklemem en hayırlısı olacak gibi.

Shizo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz daha sık dişini ve önümüzdeki günlerde çıkacak yeni modelleri bekle derim

cebren

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben lg g pro kullanıyorum.daha once xperia s vardi.valla xperia s ten sonra sonye daha bulasmam.lg de gayet stabil calisiyir.bence androidi en stabil calistiranlar lg ve htc.htc nin sense arayuzu canini sıkabilir belki.ama bekleyip lg g3 yada g pro2 cikinca alabilirsin.note 3 de alinir.ios kullanmadim oyuzden yorum yapamam.ama androidde boyle.

utkjean

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
attan eşeğe binmek sakın iphone satıp androide geçme yine bi iphone al

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bence 4S hala yeterli bir telefon. Dolayısıyla bu yılın yeni iPhone'unu bekleyip alman daha mantıklı olacaktır ki Z1, G2, Note 3 gibi performans canavarı dediğiniz telefonlar iki yıl sonra kullanılamaz hale geliyorlar maalesef.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11

2011 den beri 4S kullanıyosun yani bu 3. yılı ve hala kullanılabilir durumda. Ben sana hiçbir android cihazın seni 3-4 yıl götüreceğine inanmıyorum. Stabilite, uzun ömürlülük ve güncellemeden kopma derim iOS olarak devam et iPhone 5S al bence.

Varsayıyorum iOS tan sıkıldın şarj yüzünden vs. Android bir cihaz almak istersen şu anki üst segmentten cihazlar kasmaz ama 1.5-2 yıl sonra iOS taki gibi kasma yapmayacak cihaz tanımam. Şarj konusu hariç iOS u mumla ararsın yinede herşeye rağmen Android istersen Samsung dan uzak dur derim iPhone kullandığın için sağlamlık istersin Z1 i tavsiye ederim fakat Z1C btsony.com da satışa sunuldu Tekno-Market lerede gelmesini bekle onu al bence.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
[MENTION=383324]AppleiPhone5s[/MENTION] arkadaşımız, 5s'ten G2'ye geçmiş birisi. Kendisinden görüş ve yardım alabilirsiniz.

KADIOGLU89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende uzun zamandir 4S kullaniyorum sarj disinda sikayetci oldugum bi konu yok . Ios7 cok guzel bana kalirsa Apple'dan sasma git iph 5s veya 5c al

KADIOGLU89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sunuda eklemeliyim 4s i satip s3 mini kullandim android hic hosuma gitmedi dondum tekrar 4s'i aldim.. Degistirirsen pisman olabilirsin...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sunuda eklemeliyim 4s i satip s3 mini kullandim android hic hosuma gitmedi dondum tekrar 4s'i aldim.. Degistirirsen pisman olabilirsin...

4s'ten S3 mini'ye geçmek zaten mercedes'ten hacı murat'a geçmektir. Dandik android cihazlar alıp pişman oluyorsunuz sonra da sisteme suç atıyorsunuz. :)

erdemlee

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Herkes samsunga bulaşma demişte s5 çıkmadan neden böyle yorum yapıyorsunuz belki daha sağlam bir kasayla çıkar ben de pek ihtimal vermiyorum ama :) olabilir bu arada android tellerde en iyi güncelleme desteğinde kesinlikle ilk nexus serileri sonra samsung gelir samsunga bence o kadar laf atmak yanlış olur.Telefon almak için de cidden kötü bir zaman bekleyebileceksen bu ayın 24ünde yeni telefonlar tanıtılacak sonra daha gelmesini de bekliycen türkiyeye ama ben olsam beklerim zaten 4s şu an için iyi bi tel seni rahat götürür yeni çıkacak telefonlarda zaten şunu alma bunu al gibi önerilerde bulunmak yanlış olur hepsi teknoloji harikası kendi isteğine ve zevklerine göre hareket etmen lazım.Sony ve htc neler yapacak cidden merak ediyorum bu arada samsung düşünürsen note serisini kullan nedense s serisini samsung sadece satmış olmak için satıyo gibime geliyor.Neyse benden bu kadar...:)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Samsung nerede iyi güncelleme veriyor acaba cidden çok merak ediyorum. Bize vermediği kesin de. :)

erdemlee

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Samsung nerede iyi güncelleme veriyor acaba cidden çok merak ediyorum. Bize vermediği kesin de. :)
Tamam bu sefer htc vb daha hızlı davrandı bunu kabul ediyorum ama olaya genel baktım ben :)Sony veya lg ye kıyasla samsung eski telefonlara güncelleme desteğini o kadar kolay çekmiyor

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ben de 4S kullanıcısıyımyaklaşık 2-2.5yıldır ve söylemiş olduğun problemlerin aynısını yaşıyorum. Apple, iyi hoş stabil telefon üreten bir marka yalnız eski telefonlara vermiş olduğu güncellemeyle yeni telefonlara yönlendirme düşüncesinden nefret ediyorum. Hali hazırda 4S hala güçlü bir cihaz ama İOS 7 telefonu çok gereksiz yoruyor ve sırf bu yüzden ben de telefonu değiştirmeyi düşünüyorum.

Telefon firmalarının eski modelleri bu şekilde sorunlu güncellemesi, paraya para demek istememeleri, buram buram kapitalizm kokan düşünceleri biz son tüketicileri oldukça zor durumda bırakıyor. Zırt pırt telefon değiştiren biri değilim kullandığım telefonları telefon olmaktan çıktıkları vakit değiştiriyorum lakin bu saçma hareketler gerçekten can sıkıcı.