iPhone 4S Alınmalı mı ?

iPhone 4S Alınmalı mı ?

• Evet Alınmalı

Kullanılan: 11 23.4%
  • Hayır Alınmamalı

Kullanılan: 36 76.6%

• Kullanılan toplam oy
    47

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
apple-iphone-4S.jpg

iPhone 4S Alınmalı mı ?

Artıları - eksileri nelerdir ?

Rakiplerine göre avantajı - dezavantajı nelerdir ?

Burada tartışıyoruz.​

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bir telefona bu kadar yüksek bedellerin ödenmesini çok doğru bulmuyorum. buna rağmen bu seviyede bir telefon alacak olsam tercihim Galaxy S2 olurdu. 4s ile arasında ciddi fiyat farkı var. :)

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Türkiye'den o fiyata alınmamalı çok pahalı Amerika'dan alınabilir.

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
O kadar para verilmez bir telefona.Ama para var huzur var denirse orasını bilemem...

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Parasınıda geçtim İphone para ödenmez bence :glare:

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
İPhone 4 alınmalı mı diye bir anket olsa evet derdim ama 4s'i gerçekten gereksiz buluyorum. Bir siri var o da Türkçe değil, iPhone 4 ile aralarında çok fazla donanımsal fark yok. İos5 in nimetlerinden iPhone 4 hatta iPhone 3GS bile faydalanabiliyorken, Türkçe konuşmayan bir siri için 1000-1500 lira fazladan ödemek akıl karı değil bence

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
İPhone 4 alınmalı mı diye bir anket olsa evet derdim ama 4s'i gerçekten gereksiz buluyorum. Bir siri var o da Türkçe değil, iPhone 4 ile aralarında çok fazla donanımsal fark yok. İos5 in nimetlerinden iPhone 4 hatta iPhone 3GS bile faydalanabiliyorken, Türkçe konuşmayan bir siri için 1000-1500 lira fazladan ödemek akıl karı değil bence
tek fark siri değil aslında. işlemcisi, kamerası da 4'ten daha iyi. ama bu parayı hak edecek kadar değil tabi. Galaxy S2 ile yakın fiyat olsa alınabilirdi.

EfsaneFener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fiyatları çok şişirdiler. Yıllar önce çıkan iphone 3gs bile hala 1000 tlye satılırken, iphone 4 hala 1600 tl lere satılırken ve en büyük abartı şimdilik 3000 tlye iphone 4s satılıyorsa ne iphone 3gs ne iphone 4 nede iphone 4s alınır.

Bu telefonu alanlarda sadece hava atmak için alıyor. Hava atacam diye bu paralar verilir mi hiç.

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bende iphone 4 var. S şu an için yeterli bir cihaz değil. pil sorunu kamera odaklanma sorunu siri server çökme sorunu (türkçe yok) ekranının küçük olması. iphone almak isteyenlerin 5 i beklemeleri daha mantıklı. tabi bu sorunlar ondada devam ederse kaçmak lazım.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bence alınmalı hatta ben aldım bile. İngiltereden aldım 1250 tl'ye geldi. bu fiyata değer bence, eğer imkanınız varsa tavsiye ederim.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Baya fark var aralarında bu resmi incelersen işlemci farkını anlarsın
Gc3fT.png

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Ben IOS ve Android kullanmış biri olarak, alınmamalı diye oy verdim fakat şunu da belirtmek istiyorum.

IOS ortamındaki uygulama kalitesi an itibarı ile Android'de yok.
Mesela Iphone da Amplitube programının ios versiyonunu kullanabiliyorum, Android'de böyle bir uygulamayı geçin yarı kalitede bir uygulaması bile yok ya da henüz ben göremedim.

IOS da midi klavye seçenekleri vb müzik program uygulamaları da daha gelişmiş.

Ama sonuçta bunları genelde pc ortamında kullanıyorum ve Android'e geçtim, o kadar çok paraları Apple'a vermek için önemli bir neden göremiyorum.

500 liralık Android telefonda her istediğimi yapabiliyorum. Huawei Ideos X5 kullanıyorum, aldığıma da hiç pişman değilim.

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Androidli telefonlar bu kadar gelişmişken IPHONE almak artık bana mantıklı gelmiyor.
ABD de Akıllı telefon pazarında satışta birinci htc ,ikinci samsung, 3. Iphone olmuş.
Biraz düşünmek lazım bence .

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Fiyatları çok şişirdiler. Yıllar önce çıkan iphone 3gs bile hala 1000 tlye satılırken, iphone 4 hala 1600 tl lere satılırken ve en büyük abartı şimdilik 3000 tlye iphone 4s satılıyorsa ne iphone 3gs ne iphone 4 nede iphone 4s alınır.

Bu telefonu alanlarda sadece hava atmak için alıyor. Hava atacam diye bu paralar verilir mi hiç.
O parayı 4sye vereceğime parayı atarım cebime sonra bi yerde parayı çıkarır öyle hava atarım hiç olmasa param cebimde kalır(çalınana kadar):D

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
darty 2990 a ön sipariş alıyordu.. yaık günah verilir mi o kadar para.. neymiş işlemcisi yükselmiş de, telefon konuşuomuş da, 1 saat daha fazla kullanabiliomuşsun telefonu.. 4 ü olanlar için çok ama çok gereksiz bir güncelleme olacaktır.. aklı başında olan almaz :D ama bizim insanımız gider kredi çekip telefon alır, bunu da hesaba katmak lazım :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
[MENTION=2]Troy[/MENTION] sorun cevaplayayım dedi :D Sorduk cevap bekliyoruz :D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Onun yerine HTC alırım daha iyi.:)

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sahip olduğunuz para sizin bir eşyayı alırken ki psikolojik sınırınızı belirler.Mesala bir araba için 50 bin TL vermek şu an bizim için fazladır.Ama 500 bin TL paranız gözünüzü kırpmadan 150-200 TL yi bir arabaya verirsiniz.o yüzden bu kadar para verilir mi sorusu bu durumla doğru orantılı.
Fakat sahip olduğun paranın büyük kısmını ve kazandığının büyük bir kısmını telefona vermek mantıklı değil.

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Türkiye şartlarında bu anket biraz saçma oldu maalesef :)

Yurt dışı satış fiyatı 1.200 TL olan bir ürünün Türkiye'de fahiş fiyatlara satılmasında ne Apple'ın ne de tüketicinin bir suçu var. Bunu iyi bir koordine eden distribütör firma maalesef yok. Bilkom bence eski halini kaybetti, fiyatları biraz indirmesi lazım. Şuan ben iPhone 4'ü Türkcell'den, Bilkom'a nadiren daha ucuz alıyorum ! Bilkom sözde distribütör firma(!).

Eğer yurt dışından iPhone 4S getirtme imkanı olan varsa getirtsin, Türkiye'de nice firmalar var 100-200 TL gibi bir fiyata 2 Yıl boyunca nasıl bir Genpa, KVK garanti veriyorsa aynı şartlarda garanti verebiliyorlar. Toplam olarak 1300 TL ye geliyor ki, o zaman açılır bu anket o zaman kıyaslanır fiyat GS2 ile ;)

Sevgiler.

Şimdiden hayırlı bayramlar.. :)

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
hayır. ingiltereye giden bir arkadaşıma apple storedan aldırttım. tax free olduğundan vergi idesi aldık.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Türkiye fiyatı aşırı fazla olduğundan alınması gereksiz bir cihaz. O paraya led tv üstüne s2 alırım <:)

hurisim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dikkatlerden kacan en onemli ozelligine kimse deginmemis 4s in bence en onemli ozelligi hem gsm hemde cdma platformunda calisiyor olmasi

mkirca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi amerikada yaşayan birisi olarak şunu aklınıza sokun burada galaxy4 ile iphone5 aynı fiyata fakat kimse 699$ verip ikisini de almıyor. 199$ verip 2 yıl kontrat yaparak isteyen tercihini yapıyor peki soracaksınız ne kadar telefon parası ödüyorsun diye 500 dakka her yöne 35 dolar bu parayı verdikten sonra her ay istediğin telefonu al fakat 4 gb internet ekletmek istiyorsun + (artı) 35 dolar ödüyorsun sınırsız sms istiyorsan oda +(artı) 15-20 arası bişey fakat ben sadece 35$ her yöne aldım ve işimi görüyor zaten telefon almasanızda burdaki operatörlere bu parayı en az ödemek zorunda kalıyoruz.

şimdi işin bu boyutu anlaşıldıgına göre yorumlarımızı daha sağlıklı yapalım ona okadar para verip iphone almam diyenlere zaten aynı para ve yıllardır değiştiğini görmedim yeni iphone çıkarsa eskisini kimse almıyor burda yenisi de aynı paradan giriyor galaxy de aynı şekilde Türkiye'de neden pahalı vergilendirme vs.. ne derseniz deyin fakat operatörler 2 yıl sizi bağlıyor ve 2000 lira para ödüyoruz bende pek mantığını anlamadım. iphone ve galaxy tercih meselesidir. burada bir zenginlik göstergesi değil soruyorum aynı fiyat politası izlense 360 lira yapacak 2 yıl sözleşmeli kim almaz iphone veya galaxy ama malesef türkiyede nedense iphone gösteriş samsung fakir telefonu bunu anlamıyorum. hatta operatörler sanırım yeni iphone veya galaxy çıktığında eskisini sizden alıyor 100$ üste veriyorsunuz yeni modeli veriyorlar ve tekrar 2 yıla tamamlıyorlar sözleşmenizi

şimdi sizin kendinize soracağınız soru şu olmalı iphone demek ios demek donanımı galaxy katar iyi değil (malzeme kalitesinden bahsetmiyorum işlemci,sensor,ram vs..) galaxy ise donanım demek yazılım ios kadar iyi değil!

Bu benim görüşüm şimdi asıl kendinize soracağınız soru şu android mi? ios mu? gerisi boş

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Biz bu ülkede zaten hayat falan yaşamıyoruz arkadaş, çile dolduruyoruz.