dün iphone 4s telefonumu bilgisayarımın yanında bırakmıştım. 2 yaşındaki oğlum bilgisayarın başına geçmiş ben olmayınca. bende gelip onu kaldırınca sinirlendi ve iphonu kaptığı gibi kaçtı, götürdü su dolu akvaryumun içine attı. hemen elimi sokup balıkların arasından telefonu çıkardım. hala çalışıyordu kapattım ve sim kart yuvasını çıkarıp telefonu salladım. sonra saç kurutma makinesiyle biraz cihazı kuruttum. bu arada kendi kendine tekrar açıldı, ben de tekrar kapattım. bikaç kez daha açıldı ve kapattım. sonra interneti açıp ne yapabilirim diye okurken pirinç yöntemini gördüm. ama ben onu yapmadım çünkü aklıma daha parlak bi fikir gelmişti. hemen oğlumun bebek bezlerinden 4-5 tanesini parçalayıp içindeki silikayı çıkardım. bilirsiniz bu bezler bütün nemi hapseder
sonra telefonu bir tülbente sarıp silika dolu bir kavanoza koydum. teorime göre silika telefonun içindeki nemi sömürüp içine hapsedecek ve iphone kuruyacaktı. havadan nem kapıp silika boş yere şişmesin diye kavanozu kapattım. neden tülbente sardın derseniz, ıslanan silika yapışkan bir hal alıyor, telefonun deliklerinden dolmasını istemedim. neyse acaba ne olacak heyecanı ile gece yattım ve sabah kalkıp telefonu çıkardım. sim kart yuvasını taktım ve telefonu açtım.
sonuç başarılıydı. telefonum sanki hiç suya düşmemiş gibiydi ve kusursuz çalışıyordu. suya düşmenin üzerinden 24 saatten fazla geçti ve hala sorunsuz çalışıyor. yani yöntem denenmiş ve başaılıdır arkadaşlar..:clap::hammer:

sonuç başarılıydı. telefonum sanki hiç suya düşmemiş gibiydi ve kusursuz çalışıyordu. suya düşmenin üzerinden 24 saatten fazla geçti ve hala sorunsuz çalışıyor. yani yöntem denenmiş ve başaılıdır arkadaşlar..:clap::hammer: