iPhone 4s akvaryuma düştü ama kurtardım

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
dün iphone 4s telefonumu bilgisayarımın yanında bırakmıştım. 2 yaşındaki oğlum bilgisayarın başına geçmiş ben olmayınca. bende gelip onu kaldırınca sinirlendi ve iphonu kaptığı gibi kaçtı, götürdü su dolu akvaryumun içine attı. hemen elimi sokup balıkların arasından telefonu çıkardım. hala çalışıyordu kapattım ve sim kart yuvasını çıkarıp telefonu salladım. sonra saç kurutma makinesiyle biraz cihazı kuruttum. bu arada kendi kendine tekrar açıldı, ben de tekrar kapattım. bikaç kez daha açıldı ve kapattım. sonra interneti açıp ne yapabilirim diye okurken pirinç yöntemini gördüm. ama ben onu yapmadım çünkü aklıma daha parlak bi fikir gelmişti. hemen oğlumun bebek bezlerinden 4-5 tanesini parçalayıp içindeki silikayı çıkardım. bilirsiniz bu bezler bütün nemi hapseder :cool: sonra telefonu bir tülbente sarıp silika dolu bir kavanoza koydum. teorime göre silika telefonun içindeki nemi sömürüp içine hapsedecek ve iphone kuruyacaktı. havadan nem kapıp silika boş yere şişmesin diye kavanozu kapattım. neden tülbente sardın derseniz, ıslanan silika yapışkan bir hal alıyor, telefonun deliklerinden dolmasını istemedim. neyse acaba ne olacak heyecanı ile gece yattım ve sabah kalkıp telefonu çıkardım. sim kart yuvasını taktım ve telefonu açtım.

sonuç başarılıydı. telefonum sanki hiç suya düşmemiş gibiydi ve kusursuz çalışıyordu. suya düşmenin üzerinden 24 saatten fazla geçti ve hala sorunsuz çalışıyor. yani yöntem denenmiş ve başaılıdır arkadaşlar..:clap::hammer:

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bence sat onu. gir birinin gunahina :). ben bi kere oyle bi hiyarlik yapmistim. suya dusen telefonumu guzelce kurutup hatta birde garantiye gonderip tus takimini degistirip telefoncu arkadasa satmistim. ben bir ay saglam kullanip satmama ragmen telefoncu arkadasimin musterisine patladi iki hafta sonra. hala diyorum acaba hak yedim mi diye. her ne kadar garanti servisi bile telefona su kactigini anlayamamissa. niye gunaha girmis olayim ki?

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hayırlı Olsun bir an roman okuyorum zannettim :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
eğer bi sorun çıksaydı garantiye yollayacaktım. zaten aveadan alınan iphone lar garantide direkt yenisi ile değişiyor. tamir diye bişey yok. benim home tuşu çıt çıt ses yapıyordu, bozuk bile değildi teli değiştirdiler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
saç kurutma makınasıyla kuruturulmaması gerekiyor sıcak hava evrelere zarar verir

Reaksiyon puanı
16,128
gecmis olsun artik bir kurtarma yontemi daha var faydali paylasim eline saglik erkek cocuga niye kizancik dediklerini de ogrendik.

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iphone sağlam telefon. Kolay kolay birşey olmaz. Hadi gözün aydın :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
saç kurutma makınasıyla kuruturulmaması gerekiyor sıcak hava evrelere zarar verir
saç kurutma makinesini çok dikkatli biçimde arka kapağa tuttum. içine tutmadım zaten. ama hakkaten adamlar yapmış bişeycikler olmuyor makineye..

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Saç Kurutma makinesi çok işe yarar, yalnız sıcak yerine düşük ısıda çalıştırırsanız devrelere zarar vermez :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bi yerde okudum, sıvı teması durumunda sim kart yuvasını çıkarıp içerisindeki suyu boşaltmalıymışız sonrasında ise telefonu açık bırakmalıymışız. telefon kendi kendi kurutabiliyormuş. bende bir ipod touch 2g vardı o da böyle suya düşmüştü onu kapatamamıştım,ekran karardı ve alet ısınmaya başladı, yarım saat kadar ısısını korudu ve sonra soğudu. ertesi gün şarja takıp açtığımda cihaz çalışıyordu ama ekran ışığı yanmıyordu, bende içini açmaya çalışırken ekranı patlattım :D ekran tuz buz olmuşken bile çalışıyordu ve işin ilginç yanı dokunmatik kontroller de mükemmele yakın işliyordu. sonrada kaldırıp attım çünkü yeni ekran filan tamir parası kendisinden pahalıya çıkacaktı..

vbektas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Apple sıvı teması görmüş ürünü anlar sakın yanlışlıkla satıp gunaha girme satacaksan bile bunu söylemelisin

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Apple sıvı teması görmüş ürünü anlar sakın yanlışlıkla satıp gunaha girme satacaksan bile bunu söylemelisin
evet yanlış bilmiyorsam aletin çeşitli yerlerinde sıvı teması halinde renk değiştiren indikatörler var

redick61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar olayı atlamayınız buradan alınacak mesaj çocuğunuza her zaman kaliteli bez alın.

Gelmiş geçmiş olsun..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Telefonun Xperia Z olsaydı Bütün Ve Tedirginliklere Beyin Fırtınasına ve Acaba lara Gerek Kalmayacaktı
Gerçi Sorun Çıkarmamış Geçmiş olsun Elektronik Devrenin Baş Düşmanıdır Su Kaliteli Cihaz Iphone

Benimde 3 yaşında bir kızım Var Bu Olaydan Sonra Kesinlikle Xperia Z almalıyım :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benm xperia Z vardı acaba deyip akvaryumun içine soktum ve fotoğraf çektim telefonu cıkardıktan sonra 10 dakika sorunsuz çalıştı bende bir kenara bırakıp uyudum sabaha kalktıgımda telefon ateş püskürüyordu ekran hiç bir şekilde yanmıyordu telefonu açamadım servise götürdüm sony nin kendi servisine bana kullanıcı hatası dediler ve yapmadılar sonra telefoncu arkadaşa görürüp 400 tl ücretle telefonun neredeyse tüm parçalarını değiştirdim yani benim gibi mallık yapıp akvaryuma falan sokmayın telefon daha sonra hiç eskisi gibi olmadı sadece bilgi amaçlı yazdım bu yazıyı iyi günler..

ercngns

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar iphone larin icerisinde sivi temasi halinde renk degistiren ozel bandroller var! Ne kadar kurutursaniz kurutun yada ne yaparsaniz yapin o bandroller tekrar eski haline donmuyor... Bu arada kurutma makinesi kesinlikle kullanmayin!!! Kurutma makinesi kullanirsaniz cihazinizin icerisindeki suyla temas eden ve hizla kuruyan (yada kurumus gibi islev gosteren ) metal kisimlar ve elektronik bazi parcalar zamanla paslanacaklar ve islemez hale geleceklerdir... Eger tanidiginiz bir telefoncu var ise cihazinizi goturup tiner ile yikatmanizi tavsiye ederim... Telefoncularda 75 liralik bir kurutma makinesi var.. Cihazinizin icini tiner ile fircalayip bu mikrodalga firin gibi cihazin icinde 20-30 dk kurumaya birakiyorlar ve ilk gunku gibi tertemiz oluyor cihaziniz... Kendinize guveniyorsaniz kendiniz bile yapabilirsiniz...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım bnmde iphone 5s telefonum bugün suya düştü ama benim o an telefonu kapamak aklıma gelmedi sadece saç kurutma makinasıyla kuruttum ve salladım sonra 10 dakika içinde servise götürdüm orda kapatıp bataryasını çıkardılar acaba kurtara bilir miyim? cevap yazarsanız sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Geçen ay iphone 4 telefonuma salata yaparken su sıçratmıştım maruldan :D bütün su içine hoparlöre kaçtı. Ses çıkmıyordu sesi açmaya çalıştığımda zil sesi yerine kulaklıklar yazıyordu. Hemen aldım kuru diş fırçasını elime, hafif kolonya döktüm temizlemeye başladım. Yaklaşık yarım saat uğraştım böyle. Sonunda "olmuyor be yeter" dediğim anda düzelmesin mi. Az önce de su dolu kovanın içine düşürdüm. Kapattım hemen kuruladım iyice. Sonra kapattım. Kaloriferin üstüne havlu koydum havlunun üstüne cihazı. 15 dakika kaldı. Açtım şimdi. her şey sorunsuz çalışıyor ama yine hoparlör sorunlu. Aldım yine diş fırçasıyla kolonyayı, hayırlısı :D

Bothrops

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence sat onu. gir birinin gunahina :). ben bi kere oyle bi hiyarlik yapmistim. suya dusen telefonumu guzelce kurutup hatta birde garantiye gonderip tus takimini degistirip telefoncu arkadasa satmistim. ben bir ay saglam kullanip satmama ragmen telefoncu arkadasimin musterisine patladi iki hafta sonra. hala diyorum acaba hak yedim mi diye. her ne kadar garanti servisi bile telefona su kactigini anlayamamissa. niye gunaha girmis olayim ki?
Hak yedin, yediğin hakkı ödemeden cennet yüzü göremessin. Ben açık açık yazayımda öyle millete kazığı takıp vicdanın rahat dolaşma kardeş.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Tamam abi dolaşmam.

Konu uzar, en iyisi öbür tarafta görüşelim. Öptüm.