Iphone 3gs ile asphalt 8i inceledim

avcitalip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@avcitalip çok doğru söylüyorsun multitasking anlamında en iyi yazılımı Samsung yapmış, ama bir iPhone 3GS nin böyle bir oyunu çalıştırması gerçekten de takdir-e şaya buldum. :)

multitasking konusunda tamam samsung'da iyi ancak bence en iyisi MeeGo adını ilk defa duyuyor olabilirsiniz nokia'nın n9 modelinde ilk ve tek olarak kullanılan bir işletim sistemiydi ve nokia onu geliştirmeye devam etseydi en iyi işletim sistemi o olacaktı her neyse takılmayan tek işletim sistemi diyebiliriz üstelik telefonda 1GB ram 1GHZ'lik cortex a9 tek çekirdek cpu vardı çoğu rakibinden her konuda iyidi hatta belki şuanda bile devam ediyordur çalışmaları adamlar android'i portladılar rakip özellikte donanımı olan telefonlardan çok çok daha performanslı bir cihaz oldu ama nokia yoluna wp ile devam etme kararı aldı işte yoksa dediğim gibi o bir geliştirilecek rakibi kalmayacaktı piyasada :)

ama dediğin gibi 3GS'yide takdir etmek gerekiyor bu konuda apple'a hiçbirşey diyemem destek konusunda apple'ın eline zaten kimse su dökemez adamların 2009'da çıkmış telefonu şu anda bile iyi kötü destek alıyor samsung'un ilk galaxy s serisi ise 2010'da çıktı ancak s2'nin çıkmasıyla telefonun desteğini kestiler gerekçe olarak ise donanım gösterildi ama geliştiriciler yinede destek vermeye devam ettiler benzeri olay her yıl 2 kez oluyor samsungda mesela s serisi,note serisi çıktıktan sonra çok daha geç destek görüyor ardından bir üst s serisi piyasaya çıkıyor destek durma noktasına geliyor ardından bir üst note serisi çıkıyor ondan sonra son bir güncelleme verip telefondan desteği komple kesiyorlar buna s2 ile note gösterilebiliri benzeri bir durumu şimdi s3 ve note 2 yaşıyor güncelleme olarak samsung satılan cihaza güncelleme veriyor bu konuda kötü ancak geliştiriciler destek sunmaya devam ediyorlar ama apple'da öyle değil adamlar 3 yıl güncelleme vermişler zaten apple'ı bence şu anda kurtaran 2 şeyden biriside bu :)

1.si destek 2.si müşterilerin o cihazların arkasındaki elmaya güveni ve marka bilmesi...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu işin çözümü directorybind veya foldermount
onlar samsung cihazlarda işe yaramıyor işte(en azından note 2 ve s3'te denendi)

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Kasmadan stabil oynayan arkadaşlardan 5 dakikalık video çekip buraya koymasını istiyoruz :D

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
iphone 5 alan 2016 ya kadar oyunlar aplikasyonları destekleyecek apple.galaxy s4 ve htc one 3 sene sonra yeni gelen oyun ve uygulamalarda sorun yaşayacak android sisteminden dolayı onun için ya galaxy s6 ya da htc one 3 almak zorunda kalacaksınız.İos fazla donanım istemeyen stabilite ve optimize olarak şu anda mobil sistemlerinde tek.
Android sistem canavarı sürekli yüksek ram işlemci isteyecek yakında 4gb ram'li telefonlar görsem şaşırmam.
İphone 3gs işine gelirsek apple desteği kesti ama genede aspalt 8 dışında bazı oyunları çalıştırıyor 25pp ile.
Not:İfan değilim ama gerçek olan bu

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
multitasking konusunda tamam samsung'da iyi ancak bence en iyisi MeeGo adını ilk defa duyuyor olabilirsiniz nokia'nın n9 modelinde ilk ve tek olarak kullanılan bir işletim sistemiydi ve nokia onu geliştirmeye devam etseydi en iyi işletim sistemi o olacaktı her neyse takılmayan tek işletim sistemi diyebiliriz üstelik telefonda 1GB ram 1GHZ'lik cortex a9 tek çekirdek cpu vardı çoğu rakibinden her konuda iyidi hatta belki şuanda bile devam ediyordur çalışmaları adamlar android'i portladılar rakip özellikte donanımı olan telefonlardan çok çok daha performanslı bir cihaz oldu ama nokia yoluna wp ile devam etme kararı aldı işte yoksa dediğim gibi o bir geliştirilecek rakibi kalmayacaktı piyasada :)

ama dediğin gibi 3GS'yide takdir etmek gerekiyor bu konuda apple'a hiçbirşey diyemem destek konusunda apple'ın eline zaten kimse su dökemez adamların 2009'da çıkmış telefonu şu anda bile iyi kötü destek alıyor samsung'un ilk galaxy s serisi ise 2010'da çıktı ancak s2'nin çıkmasıyla telefonun desteğini kestiler gerekçe olarak ise donanım gösterildi ama geliştiriciler yinede destek vermeye devam ettiler benzeri olay her yıl 2 kez oluyor samsungda mesela s serisi,note serisi çıktıktan sonra çok daha geç destek görüyor ardından bir üst s serisi piyasaya çıkıyor destek durma noktasına geliyor ardından bir üst note serisi çıkıyor ondan sonra son bir güncelleme verip telefondan desteği komple kesiyorlar buna s2 ile note gösterilebiliri benzeri bir durumu şimdi s3 ve note 2 yaşıyor güncelleme olarak samsung satılan cihaza güncelleme veriyor bu konuda kötü ancak geliştiriciler destek sunmaya devam ediyorlar ama apple'da öyle değil adamlar 3 yıl güncelleme vermişler zaten apple'ı bence şu anda kurtaran 2 şeyden biriside bu :)

1.si destek 2.si müşterilerin o cihazların arkasındaki elmaya güveni ve marka bilmesi...

onlar samsung cihazlarda işe yaramıyor işte(en azından note 2 ve s3'te denendi)
yok duydum meego yu , artık nokia geliştirmeyi bıraktı ve şimdi intel ve samsung projeyi devraldı. Ben de umutluyum o işletim sisteminden ama, bilemiyorum şimdi ne bir store u var ne de bir telefonu şimdiye kadar. Bence kimse samsung a güvenip de farklı bir işletim sistemi almaz; zamanında samsung onlarca wawe sattı bada işletim sistemli,
ya sonra? ne üretmeye devam etti ne de ekosisteme gelişim sağladı, kullanıcıları ot gibi bıraktı. Belki tizen a böyle yapmaz da kullanıcıların güvenini tekrar kazanır. Ben tizen den umutluyum henüz hiçbir şey belli değil daha.

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
iOS multitasking nasıl çalışır?

Standart modda bir uygulama çalışırken kullanıcı home tuşuna basarak uygulamayı arka plana gönderir. Uygulama arka plana gönderildiğinde uygulamanın verileri ram de depolanır. Ancak uygulama CPU üzerinde herhangi bir işlem yürütemez. Kullanıcı tekrar uygulamayı açtığında uygulama kaldığı yerden çalışmaya devam eder. Ancak belleğin yetersiz olduğu durumlarda iOS arka plana atılmı uygulamayı terminate edebilir. Bu durumda uygulama tekrar açıldığında üzerinde yepılmış olan değişiklikleri kaybeder. Bu durumun önüne geçmek için iOS 6 ile beraber state restoration apileri getirilmiştir. Eğer uygulama state restoration kullanıyorsa iOS arka plandaki uyglamayı terminate edeceği zaman ramdeki verileri diske kaydeder. Daha sonra uygulama tekrar açılınca bu veriler kullanılarak uygulama kaldığı yerden çalışmaya devam eder.

Eğer uygulama kritik bir işlem yürütüyorsa arka planda bir süre daha çalışmak için iOS tan izin isteyebilir. Örneğin internetten bir dosya indirirken kullanıcı uygulamayı arka plana gönderirse uygulama bu dosyanın tamamının inmesi için bir süre daha çalışabilir. Bu ek süre talep etme olayı programcının kontrolündedir.

Eğer uygulama müzik çalıyorsa müzik çalma işlemi arka planda devam edebilir.

Eğer uygulama gps uygulaması ise uygulama arka planda iken kullanıcının konum bilgilerini takip edebilir.

Eğer uygulama bir gazete bayii (newsstand) uygulaması ise arka planda yeni sayıları indirebilir.

Eğer uygulama bir voip uygulaması ise arka planda süre kısıtlaması olmadan istediği işlemi yürütebilir. Ancak Apple AppStore'a eklenen bu tür uygulamaların gerçekten voip ile ilgili işlemler yapıp yapmadığını kontrol eder. Eğer uygulama bu özelliği suistimal ederek farklı işlemler yapıyorsa AppStore'a alınmaz.

Bu özelliklere ek olarak iOS 7 de birkaç tane daha arka plan çalışma modu eklenmiştir. Ancak iOS 7 hala NDA lisansında olduğu için bunları burda paylaşmak legal değil. Bu nedenle Xcode 5 ten bu modların neler olduğunu gösteren bir ekran görüntüsü paylaşacağım.

rvc2n.png

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ios basar hacı ne diyim (sistemi kullanma konusunda) ama android çok serbest o yüzden onu daha çok seviyorum

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Android 5 eğer verimli olmazsa zaten batar Google. iOS'taki gibi verimli bir şekilde çalışırsa Apple'yi tarihe gömer
Gereksiz şeyler:
-Her telefon üreticisinin kendi arayüzleri (HTC Sense,Samsung Touchwiz,LG Optimus UI,Sony Xperia vb)
-Android marketteki bir yığın paso reklam kaynaklı uygulamalar
-Uygulamaların Android'e göre değil de başka platformlardan portlanması
-Arkaplanda çalışan uygulamalar

Bunlar giderilirse yeni API 20 ile Google Androidle harikalara imza atabilir.

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Android 5 eğer verimli olmazsa zaten batar Google. iOS'taki gibi verimli bir şekilde çalışırsa Apple'yi tarihe gömer
Gereksiz şeyler:
-Her telefon üreticisinin kendi arayüzleri (HTC Sense,Samsung Touchwiz,LG Optimus UI,Sony Xperia vb)
-Android marketteki bir yığın paso reklam kaynaklı uygulamalar
-Uygulamaların Android'e göre değil de başka platformlardan portlanması
-Arkaplanda çalışan uygulamalar

Bunlar giderilirse yeni API 20 ile Google Androidle harikalara imza atabilir.

Arkaplanda çalışan uygulamalar ve HTC Sense gereksiz değil kusura bakma da. Ha arka planda neyin çalışıp neyin çalışamayacağına karar verme olabilir.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Arkaplanda çalışan uygulamalar ve HTC Sense gereksiz değil kusura bakma da. Ha arka planda neyin çalışıp neyin çalışamayacağına karar verme olabilir.
Android saf arayüz varken neden sistemi telefon üreticisinin arayüzüyle yorsun?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ios stabil tamamda biraz fazla abartmışsınız.

[video=youtube;3XzdEUMme_w]http://www.youtube.com/watch?v=3XzdEUMme_w[/video]

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Android saf arayüz varken neden sistemi telefon üreticisinin arayüzüyle yorsun?

Kimsenin kimseyi yorduğu yok. Bu arayüzlerin çoğu Android'in eksiklerini kapıyor. Kaldı ki arayüzün uygulaması Android'in kendi uygulaması yerine konulduğu için sadece bir uygulama silinip yerine başka uygulama konuyor gibi, bu da yoracak bir şey değil sadece geliştirilip konmuş gibi. Sense 5'in Android'in saf arayüzü ile denk hatta belki daha iyi çalıştığı görülüyor. Demek ki olay sadece adam gibi arayüz yapmakta. Google doğal olarak kendi işletim sistemini çok daha iyi optimize ediyor Samsung'a falan göre. HTC iki şeyiyle hala hayatta, 1-Arayüzü 2-Tasarımı, sesi falan da kaliteli ama sesi için telefon pek alınmaz önemli olan iki faktör bu.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Hocam bu nasıl bu kadar akıcı oynayabiliyor ? Hemde stock android ile ?

Gereksiz programları servisleri kaldırırsan yada direkt custon rom yüklersen oynar neden şaşırdınız ki, real racing'den tut need for speede vs vs dünya kadar oyunu oynamışlığım var, ha benimkisi deneme amaçlı yoksa pek oyunla işim olmuyor. Ayrıca solanın ilk stock romu gayet stabildi en az ios kadar.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Gereksiz programları servisleri kaldırırsan yada direkt custon rom yüklersen oynar neden şaşırdınız ki, real racing'den tut need for speede vs vs dünya kadar oyunu oynamışlığım var, ha benimkisi deneme amaçlı yoksa pek oyunla işim olmuyor. Ayrıca solanın ilk stock romu gayet stabildi en az ios kadar.
Sony nin verdiği ics sorunlu diyorlardı bi de üstüne a8 i oynayınca şaşırdım .Demek ki sorunlu değilmiş .

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Hocam sola da 1 ghz çift çekirdek işlemci var 3gs de 600 mhz tek çekirdek, sola da 512 mb ram var 3gs de 256 mb. Özellikleri nerdeyse iki katı yani :)

İos fanı falan değilim ama özellikler böyle gösteriyor :)

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
What the hell ? :D asphalt 7'den daha akıcı s2'de
[video=youtube;IDUNepMTlsw]http://www.youtube.com/watch?v=IDUNepMTlsw[/video]

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Sony nin verdiği ics sorunlu diyorlardı bi de üstüne a8 i oynayınca şaşırdım .Demek ki sorunlu değilmiş .

evet stock ics sorunlu ama sorunu çözünce oynuyor diyorum :)

Hocam sola da 1 ghz çift çekirdek işlemci var 3gs de 600 mhz tek çekirdek, sola da 512 mb ram var 3gs de 256 mb. Özellikleri nerdeyse iki katı yani :)

İos fanı falan değilim ama özellikler böyle gösteriyor :)

Adamım bende aksi bişey söylemiyorum ki :) arkadaş xperia u da kasıyor, o da kasıyor bu da kasıyor zaten androidte tırt Allah googlenin belasını versin demeye getirmiş ben ona cevap verdim yoksa ios'un stabil olduğu sağır sultan duydu artık.
Oyun yada program yapımcıları ios'a yazılım yaparken 5 tane cihaza ve belli konfigürasyonlara göre ayarlama yaparlar işleri daha kolaydır ama androide yazılım yapmaya kalkınca milyon tane farklı alet, yazılım, donanım var bir yazılımın milyon tane cihazda aynı performansı vermesi biraz hayal. Sadece sonynin appledan fazla ürün çeşidi var samsung vs saymıyorum bile. :) yani aynı özellikte olsalar bile ios ve androidi kafa kafaya karşılaştırmak pek gerçekçi değil.

işte ben de onu diyorum 256 mb ram ve 600 mhz işlemcili android telefon asphalt 8 açmaz açamaz benim görüşüm. :)

firma 3gs'de oyunu denemiş bazı ince ayarlar yapmıştır, oyunu yapanlar 600 mhzli belli bir telefona göre oyunu ayarlasalar emin ol çalışır.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
evet stock ics sorunlu ama sorunu çözünce oynuyor diyorum :)

Adamım bende aksi bişey söylemiyorum ki :) arkadaş xperia u da kasıyor, o da kasıyor bu da kasıyor zaten androidte tırt Allah googlenin belasını versin demeye getirmiş ben ona cevap verdim yoksa ios'un stabil olduğu sağır sultan duydu artık.
Oyun yada program yapımcıları ios'a yazılım yaparken 5 tane cihaza ve belli konfigürasyonlara göre ayarlama yaparlar işleri daha kolaydır ama androide yazılım yapmaya kalkınca milyon tane farklı alet, yazılım, donanım var bir yazılımın milyon tane cihazda aynı performansı vermesi biraz hayal. Sadece sonynin appledan fazla ürün çeşidi var samsung vs saymıyorum bile. :) yani aynı özellikte olsalar bile ios ve androidi kafa kafaya karşılaştırmak pek gerçekçi değil.

firma 3gs'de oyunu denemiş bazı ince ayarlar yapmıştır, oyunu yapanlar 600 mhzli belli bir telefona göre oyunu ayarlasalar emin ol çalışır.
haklısın yani İOS programcılarının işi daha kolay, ben de android kullanıyorum, severek. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adama iphone 3gsde ki telefonuyla asphalt 8 incelemesi yapmış sonra herkes 3 sayfa tartışıp "aha bak buda çalıştırıyor" felan. sidik yarışı.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
haklısın yani İOS programcılarının işi daha kolay, ben de android kullanıyorum, severek. :)

Tabi daha kolay, uygulamaların hepsi ücretli korsan yok parada ordan geliyor, ben olsam bende ios'a daha çok özenirim daha iyi uygulama yazarım. Android için en iysini de yapsam yine korsan indirecek namıssuzlar:P

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Tabi daha kolay, uygulamaların hepsi ücretli korsan yok parada ordan geliyor, ben olsam bende ios'a daha çok özenirim daha iyi uygulama yazarım. Android için en iysini de yapsam yine korsan indirecek namıssuzlar:P
Aynen :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Herkes türkiye deki gibi beleşçi değil. androidde de paralı alan çok kişi var. ayrıca ios ile android in artıları eksileri biliniyor. teknoloji forumunda bu kadar vakit geçirip hala bunları bilmiyormuş gibi sızlanmanın manası yok. kimseye bela okumanın gereği yok. gidip iphone alın madem beğenmiyorsunuz. android de demokrasi var özgürlük var diye yola çıkarsanız olacağı bu. android daha esnek bir yapıya sahip ama bu özgürlük saçmalığı nereden çıktıysa millet kendini kaptırmış gidiyor. daha ne anlama geldiğini bile çoğu kişi bilmiyor.

- Niye androidli telefon aldın?
- çünkü özgürlük var.
- çok mu meraklısın özgürlüğe?
- ben başkalarının diretmesine, zorlamasına gelemem.
- daha kendi telefonunu bile tek başına seçemiyorsun başkalarına soruyorsun. ne özgürlüğü bu?
- nasıl ya? demokrasi bu
- he he demokrasi. Aferin!

İşte android kullanıcılarının büyük kısmı böyle. daha ne yaptıklarının, istediklerinin farkında bile değiller. Ben 1.5 versiyonundan beri android işletim sistemli telefon kullanıyorum. Açıkcası oldukça da memnunum. neden diye sormaya gerek yok. ne istediğinizi bilmezseniz bütün gün şikayet ederseniz. o kadar parayı telefona gömmeden önce ne istediğinize karar verin. sonra forumdaki bir arkadaş gibi bütün telefonları kullandım teknolojiye doydum gibi saçma sapan laflar etmezsiniz. teknolojiye doyulmaz. teknoloji gereksinimleri gidermek içindir.