Iphone 3gs ile asphalt 8i inceledim

mumtaz1258

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar ben bir 3gs kullanıcısı olarak çok şaşırdım dün 25ppde asphalt 8i gördüm app storeden girip baktımda 3gsi desteklemiyordu 25ppden indirip test etme kararı aldım.bu arada ios 6.1.3.Oyun indi ve telefona yükledim batterydoctor ile rami temizledim açık uygulamalarıda kapatarak oyunu açtım çok hızlı açıldı sanki 3gside destekliyor gibiydi. menüde hızlıydı hiç kasılma yoktu.Oyunu açtım ilk açılışta ufak bi kasma oldu ama sonradan düzeldi ve 0 kasmayla oynadım inanamadım.İnanamadığım şey çift çekirdekli daha yeni çıkmış xperia u da kasarak oynadığım oyunu tek çekirdek 600 mhz lik 256 mb ramli düşük gözüken sistemle oynadım ve 3gs çıkalı yaklaşık 3 4 sene oluyor.Anlıcağınız elinizdeki iphonenin kıymetini bilin iosun değerini bilin 4 senelik ve düşük sistemli bir telefonun oynattığı oyunu yeni çıkan çift çekirdekli 1 ghz işlemci 512 mb ram li bir telefon kasıyor. android ile ios yan yana bile gelemezler.

mumtaz1258

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen öle arkadaşım ios 6.1.3de oynadım bide normalde 3gsi biraz sıkan bi sürüm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kesinlikle alakasız olmuş. 3GS ile hemen hemen aynı donanıma sahip olan Galaxy Gio'da oynatır RAM temizleme falan filanla. Oyunu yapan adamlar bir sınır koymuş bu telefonlar artık oynayamasınlar oyunun kalitesi artsın diye.

Cxoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende de 3Gs var oynatır mı diye düşünüyodum. Oynattığını öğrenince çok sevindim :D Hemen .ipa'sını indiriyorum Aspalth 7'yi bitirince bi boş geliyordu telefon.

mumtaz1258

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kaldırıyor arkadaşım yükleyebilirsin.gio olan arkadaş ben xperia u diyorum çift çekirdek 1ghz mali 400mp gpu(note 2 ile aynı) sen diyosun gio saçmalamayalım lütfen arkadaş asphalt 7yi indirdi kastı zorla asphalt 6 yı yükledi yeterli bi cevap olmuştur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ayrıca gioda android var ios ile farkı çok olan bi işletim sistemi sen gio ile temple run oyunuyomusun onu söle sonra asphalta geç dostum

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bende 6.1.3 var 25 pp dan bişey yüklüyorum açılmıyo hemen kapanıyo nasıl yapabilirim

mstfhll2012

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Haklısın kardeş. İos çok farklı ve dost bi sistem. Android resemen ram ve işlemci canavarı. 2 gb ram yetmiyor yetemiyor maalesef !!! 1. 3gs çok şahane bi cihaz değil ama sistem çok değerli 2. İse adamlar oyunu önce İos a göre yaptığı için çok uğraşıyor ve optimize ediyorlar. Android e gelen oyunlar ve programlar çevirme gibi yani önceden 240p lik bi video yu dönüştürücü ile full hd yapabilirisn ama video sadece büyük olur kaliteli olmaz buda aynen o. Ama şu da bir gerçek ki android insana daha özgün daha ferah geliyor.

Mr.Nomad

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle alakasız olmuş. 3GS ile hemen hemen aynı donanıma sahip olan Galaxy Gio'da oynatır RAM temizleme falan filanla. Oyunu yapan adamlar bir sınır koymuş bu telefonlar artık oynayamasınlar oyunun kalitesi artsın diye.
Galxay gio'da subway bile oynanamıyo adam gelmiş asphalt 8 oynıycakmış te allam ya :)

mumtaz1258

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kimse burda galaxylere laf atmadı dostum bizim konumuz 3gsin iyi olması ordan bi sazan atladı gio dedi.biz kendimizi mutlu ediyoruz kimseyide aşağalamıyoruz.galaxylerinde kendi güzel yanları var:)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Ben kendi telefonuma göre yorum yaptım benimkinde subway surf kasıyor çöp işte çöp

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Oyunu değil ios'u övmeye gelenler var, tamam gençler sakin olun, ios stabil bir işletim sistemi :) Kimse kötü demiyor ki zaten...

mumtaz1258

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sana mi akıl vereyim ozaman kardeşim git gio yu sat piyasasını bilmediğim için fiyat veremicem.sat üstüne en fazla 200 tl koyasın 3gs alırsın bence kamera dışında farkı yok düşün derim ayrıca subway surf sebebsizce bendede kasıyor.

dostum bizde kötü diyolar demedik konuyu öldürme.

avcitalip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ios'u bu konuda tebrik ediyorum ancak öncelikle fiyatlarının çok yüksek olması,ekranının küçük olması,hafızanın sonradan arttırılamaz olması,android kadar özgür bir os olmaması,istediğimiz bir uygulamayı ücretsiz bir şekilde yüklemek için 25app - jailbreak gibi işlemlere gerek duyulması,bluetooth'un diğer ios harici cihazlarla eşleşmemesi,multitasking olmaması v.s nedenlerden dolayı android'i tercih ediyorum ama sıradan bir kullanıcı olsaydım iosu tercih edebilirdim daha sonra androidde birçok şeyin kasmasının asıl sebebi tamamen optimizasyondur çünkü uygulamaların birçoğu önce ios'a sonra android e çıkar bu konuda üreticileri suçlayamam çünkü iostan daha fazla para kazanıyorlar bunun 2 nedeni var 1.si uygulamalar daha pahalı 2.si herkes 25app gibi yazılımları yüklemiyor çünkü cihazın garantisi gidiyor...

sonuç olarak ios donanım konusunda cimri ama bunu yazılımla telafi ediyor ama android ise yazılım bakımından cimri ancak donanımla telafi ediyor,bence her 2-3 yılda bir amiral gemisi alınabiliyorsa android tercih etmemek için hiçbir neden yok...

kamera dışında fark yok demişsinde gionun kamerasıda aşağı yukarı aynı :)

mumtaz1258

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gio ile 3gsi karşılaştırmadım kardeşim. 3gs ile 4 ü karşılaştırdım

ayrıca multitasking demişsin :D haykırdım dostum iphone en iyi multitasking sunan işletim sistemi bence.256 mb ram var arkada whatsapp müzik internet açık ve telefon hala stabil kasma yok bence ıphone bedava uygulama indirmek daha kolay androidde yok uyum sorunu yok lisans sorunu yok o yok bu iphonede tak bilgisayara indir sorunsuz oyna bluetooth hangi devirde kaldı dropbox vb programlar varken hafiza 16 gb neye yetemez anlamış değilim zaten hiçbi telefonda ben 32 gb hafıza kartı takılmış oldunu çok görmedim.

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
merhaba arkadaşlar ben bir 3gs kullanıcısı olarak çok şaşırdım dün 25ppde asphalt 8i gördüm app storeden girip baktımda 3gsi desteklemiyordu 25ppden indirip test etme kararı aldım.bu arada ios 6.1.3.Oyun indi ve telefona yükledim batterydoctor ile rami temizledim açık uygulamalarıda kapatarak oyunu açtım çok hızlı açıldı sanki 3gside destekliyor gibiydi. menüde hızlıydı hiç kasılma yoktu.Oyunu açtım ilk açılışta ufak bi kasma oldu ama sonradan düzeldi ve 0 kasmayla oynadım inanamadım.İnanamadığım şey çift çekirdekli daha yeni çıkmış xperia u da kasarak oynadığım oyunu tek çekirdek 600 mhz lik 256 mb ramli düşük gözüken sistemle oynadım ve 3gs çıkalı yaklaşık 3 4 sene oluyor.Anlıcağınız elinizdeki iphonenin kıymetini bilin iosun değerini bilin 4 senelik ve düşük sistemli bir telefonun oynattığı oyunu yeni çıkan çift çekirdekli 1 ghz işlemci 512 mb ram li bir telefon kasıyor. android ile ios yan yana bile gelemezler.
Kardeş bende 25 pp dan bişeyler indirip kuruyorum ama açılmıyo cihaz jailbreaksiz 6.1.3

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160

ayrıca multitasking demişsin :D haykırdım dostum iphone en iyi multitasking sunan işletim sistemi bence.256 mb ram var arkada whatsapp müzik internet açık ve telefon hala stabil kasma yok bence ıphone bedava uygulama indirmek daha kolay androidde yok uyum sorunu yok lisans sorunu yok o yok bu iphonede tak bilgisayara indir sorunsuz oyna bluetooth hangi devirde kaldı dropbox vb programlar varken hafiza 16 gb neye yetemez anlamış değilim zaten hiçbi telefonda ben 32 gb hafıza kartı takılmış oldunu çok görmedim.
aynen +1

mumtaz1258

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum sebebi şu tama olarak bilmiyorum ama 25pp de sağ yukarda bi mavi buton var ona basıcaksın sorunun %100 çözülür

avcitalip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

multitasking demek ne demek önce onu öğrenelim ; multitasking arkaplanda birkaç uygulama çalışırken bak beklerken demiyorum çalışırken diyorum kullanıcının başka bir işlem yapabilmesi veya aynı anda birden çok işlem yapabilmesi diyebiliriz bak mesela en basitinden al sana note 2 hangi iphone böyle birşeyi yapabilir ?

[video=youtube;DHJyWiNpwhI]http://www.youtube.com/watch?v=DHJyWiNpwhI[/video]

[video=youtube;A9_8XEww7Bw]http://www.youtube.com/watch?v=A9_8XEww7Bw[/video]

whatsapp,müzik v.s bunlar basit şeyler ben büyük uygulamadan bahsediyorum senin o dediklerini Nokia'nın S60 telefonları bile yapıyor :)

androidde de uyum sorumu lisans sorunu v.s çekilmiyor düzgün çalışan bir apk yi kuruyorsunuz datalarını wi-fi den indiriyorsunuz veya desteklemiyorsa paylaşılmış yerde sd dosyları var bunları gereken yerlere atıp kullanıyorsunuz ancak genelde wi-fi den iniyor :)

bluetooth hangi devirde kaldı demişsin ya kardeşim haklısın katılıyorum ama biliyorsun Türkiye'de yaşıyoruz birbirimize wi-fi nin bulunmadığı bir yerde özelliklede büyük dosyalar göndermemiz gerekirse paketin ruhuna fatiha paket bitiyor biliyorsun hani ABD'de v.s yaşasak şöyle 4GB falan kotamız olsa hiçbirşey demiyeceğim ancak adamların sınırsız dedikleri paketler bile 1GB'ttan sonra kağnı oluyor o yüzden dropbox falan wi-fi olduğunda bir çözüm olabilir ancak kaldı ki bu hem gönderenin hemde alanın kotasına yansıyor...

16GB'tın neye yetmez olduğunu söylemek gerekirse samsung kullanmadığın için bilemezsin haklısın kardeşim tekrardan :) adamlar tonla özellik koyuyor mesela s4 16GB'lık modeli alıyorsunuz bi açıyorsunuz 9GB'tı kullanılabilir neyse umursamıyorsunuz bir rr3 indiriyorsunuz sonra sıkıcı gelmeye başlıyor asphalt 7 veya 8 kuruyorsunuz sonra kalıyor size 2-3 GB alan onlada biraz video çekiyorsunuz veya içine film falan atmayı deniyorsunuz sonra telefon size bir uyarı veriyor hafıza dolu bazı uygulamalar düzgün çalışmayabilir diyor sizde mecburen bir hafıza kartı alıyorsunuz sonra artık neyse telefonunuz s2 den s4'e kadar(s4'te 2.güncellemeyle düzelttiler Allahtan) herhangi bir cihaz olsun farkediyorsunuz ki uygulamaların dataları hafıza kartına yüklenmiyor sonra ne oluyor o hafıza kartı hiçbir işinize yaramıyor sadece videoları v.s atarak telefonu rahatlatıyorsunuz bu konuda samsung u kınıyorum ama düzelteceğine inanıyorum s3 ve note 2 modellerinde...

neyse öyle işte 16GB yetmiyor yoksa dediğin gibi 16GB ufak bir alan sayılamaz ama yetmeyince yetmiyor samsung bu yüzden sanırım note 3'te 16GB'tlık opsiyon sunmayacak çünkü bunun içine spende girecek olacak o 9GB sana 7-8GB millet delirecek :(

bak ios'u kötülemiyorum ancak en azından ekranı biraz büyütsünler be kardeşim 4 inç yeni geldi 4 inç nedir ya abicim ufacık kalıyorlar ios kullanıcısı alışkındır nasıl android cihazlar onlara büyük geliyorsa ama benim gözümde küçücük kalıyorlar :(

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
multitasking demek ne demek önce onu öğrenelim ; multitasking arkaplanda birkaç uygulama çalışırken bak beklerken demiyorum çalışırken diyorum kullanıcının başka bir işlem yapabilmesi veya aynı anda birden çok işlem yapabilmesi diyebiliriz bak mesela en basitinden al sana note 2 hangi iphone böyle birşeyi yapabilir ?

[video=youtube;DHJyWiNpwhI]http://www.youtube.com/watch?v=DHJyWiNpwhI[/video]

[video=youtube;A9_8XEww7Bw]http://www.youtube.com/watch?v=A9_8XEww7Bw[/video]

whatsapp,müzik v.s bunlar basit şeyler ben büyük uygulamadan bahsediyorum senin o dediklerini Nokia'nın S60 telefonları bile yapıyor :)

androidde de uyum sorumu lisans sorunu v.s çekilmiyor düzgün çalışan bir apk yi kuruyorsunuz datalarını wi-fi den indiriyorsunuz veya desteklemiyorsa paylaşılmış yerde sd dosyları var bunları gereken yerlere atıp kullanıyorsunuz ancak genelde wi-fi den iniyor :)

bluetooth hangi devirde kaldı demişsin ya kardeşim haklısın katılıyorum ama biliyorsun Türkiye'de yaşıyoruz birbirimize wi-fi nin bulunmadığı bir yerde özelliklede büyük dosyalar göndermemiz gerekirse paketin ruhuna fatiha paket bitiyor biliyorsun hani ABD'de v.s yaşasak şöyle 4GB falan kotamız olsa hiçbirşey demiyeceğim ancak adamların sınırsız dedikleri paketler bile 1GB'ttan sonra kağnı oluyor o yüzden dropbox falan wi-fi olduğunda bir çözüm olabilir ancak kaldı ki bu hem gönderenin hemde alanın kotasına yansıyor...

16GB'tın neye yetmez olduğunu söylemek gerekirse samsung kullanmadığın için bilemezsin haklısın kardeşim tekrardan :) adamlar tonla özellik koyuyor mesela s4 16GB'lık modeli alıyorsunuz bi açıyorsunuz 9GB'tı kullanılabilir neyse umursamıyorsunuz bir rr3 indiriyorsunuz sonra sıkıcı gelmeye başlıyor asphalt 7 veya 8 kuruyorsunuz sonra kalıyor size 2-3 GB alan onlada biraz video çekiyorsunuz veya içine film falan atmayı deniyorsunuz sonra telefon size bir uyarı veriyor hafıza dolu bazı uygulamalar düzgün çalışmayabilir diyor sizde mecburen bir hafıza kartı alıyorsunuz sonra artık neyse telefonunuz s2 den s4'e kadar(s4'te 2.güncellemeyle düzelttiler Allahtan) herhangi bir cihaz olsun farkediyorsunuz ki uygulamaların dataları hafıza kartına yüklenmiyor sonra ne oluyor o hafıza kartı hiçbir işinize yaramıyor sadece videoları v.s atarak telefonu rahatlatıyorsunuz bu konuda samsung u kınıyorum ama düzelteceğine inanıyorum s3 ve note 2 modellerinde...

neyse öyle işte 16GB yetmiyor yoksa dediğin gibi 16GB ufak bir alan sayılamaz ama yetmeyince yetmiyor samsung bu yüzden sanırım note 3'te 16GB'tlık opsiyon sunmayacak çünkü bunun içine spende girecek olacak o 9GB sana 7-8GB millet delirecek :(

bak ios'u kötülemiyorum ancak en azından ekranı biraz büyütsünler be kardeşim 4 inç yeni geldi 4 inç nedir ya abicim ufacık kalıyorlar ios kullanıcısı alışkındır nasıl android cihazlar onlara büyük geliyorsa ama benim gözümde küçücük kalıyorlar :(

Note 2'de hafıza kartına atıp oynadım rr3'ü :) benim note 2 de mi sorun var :D

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92

avcitalip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yanlış görmüşüm telefondaymış :D Dün asphalt 8 de obb dosyasını sd karttaki, android klasörü altındaki obb klasörüne atın yazmışlardı. Aklımda o kalmış :)

Eğer telefon root'lu ise şu program ile halledilebiliyormuş.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.slf.ListglApp&hl=tr

tamam doğru halledilebiliyor ancak s3 ve note 2'de işe yaramıyor çünkü kendi hafızalarını hafıza kartı olarak görecek şekilde yapılmışlar

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
tamam doğru halledilebiliyor ancak s3 ve note 2'de işe yaramıyor çünkü kendi hafızalarını hafıza kartı olarak görecek şekilde yapılmışlar

Farklı rom'ları denediniz mi? Bu sorunun çözüleceğine inanıyorum :) Gerçi çok oyun oynayan birisi değilim. Videoları Allah'tan sd karta kayıt ediyor :D

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=363616]avcitalip[/MENTION] çok doğru söylüyorsun multitasking anlamında en iyi yazılımı Samsung yapmış, ama bir iPhone 3GS nin böyle bir oyunu çalıştırması gerçekten de takdir-e şaya buldum. :)

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ios'u bu konuda tebrik ediyorum ancak öncelikle fiyatlarının çok yüksek olması,ekranının küçük olması,hafızanın sonradan arttırılamaz olması,android kadar özgür bir os olmaması,istediğimiz bir uygulamayı ücretsiz bir şekilde yüklemek için 25app - jailbreak gibi işlemlere gerek duyulması,bluetooth'un diğer ios harici cihazlarla eşleşmemesi,multitasking olmaması v.s nedenlerden dolayı android'i tercih ediyorum ama sıradan bir kullanıcı olsaydım iosu tercih edebilirdim daha sonra androidde birçok şeyin kasmasının asıl sebebi tamamen optimizasyondur çünkü uygulamaların birçoğu önce ios'a sonra android e çıkar bu konuda üreticileri suçlayamam çünkü iostan daha fazla para kazanıyorlar bunun 2 nedeni var 1.si uygulamalar daha pahalı 2.si herkes 25app gibi yazılımları yüklemiyor çünkü cihazın garantisi gidiyor...

sonuç olarak ios donanım konusunda cimri ama bunu yazılımla telafi ediyor ama android ise yazılım bakımından cimri ancak donanımla telafi ediyor,bence her 2-3 yılda bir amiral gemisi alınabiliyorsa android tercih etmemek için hiçbir neden yok...

kamera dışında fark yok demişsinde gionun kamerasıda aşağı yukarı aynı :)
25pp jailbreaksiz cihazlar da kunlanılıyor. Ben kunlanıyorum.

avcitalip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
farklı romlar derken ? custom romlarda denemedim çünkü custom romları pek beğenmem stock rom bence daha iyi fabrikada biliyor o telefonu overclock v.s yapıp satmayı ama satmıyor çünkü illaki bir zararı var en basiti telefonun ömrü azalır...

evet videolarda v.s problem yok ama uygulamalarda v.s var işte :( ama şimdi s3'e s4 arayüzünü sunan bir rom ve note 2 yede note 3 arayüzünü sunan bir rom şubat ayında falan gelecektir tahmin ediyorum o zaman düzelir :)

O zaman neden SD kart yeri yapılmış ki?
onu bende anlamış değilim,bildiğim kadarıyla daha hızlı okuma ve yazma sunması içinmiş araştırmak lazım :)

25pp jailbreaksiz cihazlar da kunlanılıyor. Ben kunlanıyorum.
ios platformunu bilmediğim için birşey diyemeyeceğim doğrudur kullanılıyordur hadi uygulama yönünden yırttı diyelim ekran boyutu ufak 4 inç nedir ya bide o amiral gemisinde 3GS v.s 3.5 inç abi onda oynadığım oyundan ben zevk almam ama alışık olan alır tabi onada lafım yok,bence en az 4.5 inç olmalı bu saatten sonra :)