iPhone 3G İncelemesi - Video

iPhone 3G, sizin için en iyi seçenek mi?

• Kullanılan toplam oy
    67

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Merakla beklenen telefon iPhone 3G, ülkemizde de resmi olarak satışta. Test merkezimize gelen Turkcell iPhone 3G'yi artıları ve eksileriyle görmek ister misiniz?

Tasarımı ve getirdiği yenilikleriyle görenleri cezbeden iPhone 3G, gerçekten de yanıp tutuşmanızı sağlayacak kadar bomba bir cihaz mı? Aşağıdaki videoda, bu cihazı satın almak isteyenlerin merak edebileceği tüm sorulara yanıt verebilmek için detaylı bir inceleme yaptık. Telefonun görünümü, kutu içeriği ve özelliklerinden tutun da en çok kullanacağınız özellikleri ve yapabileceklerinizin yanı sıra eksik yönlerini de masaya yatırdık. Bu videodan sonra iPhone 3G'nin sizin için olup olmadığına rahatlıkla karar verebilirsiniz.

Videoyu İzleyin

[SDNTV3]2008_09_30_iPhone_3g_turkcell_review.mp4[/SDNTV3]

Turkcell, 18 ay boyunca devam edecek bir kampanya karşılığında, bu telefonu uygun fiyatlarda kullanıcılarına sunuyor.

8GB Fiyatı

Küçük Paket: 18x(150 dk + 150 SMS + sınırsız internet paketi) + 279 YTL +18x(75 YTL)
Orta Paket: 18x(500 dk + 500 SMS + sınırsız internet paketi + Turkcell'lilerle hafta sonu ücretsiz konuşma) + 189 YTL +18x(115 YTL)
Büyük Paket: 18x(1000 dk + 1000 SMS + sınırsız internet paketi + Turkcell'lilerle hafta sonu ücretsiz konuşma) +18x(145 YTL)

16 GB Fiyatı

Küçük Paket: 18x(150 dk + 150 SMS + sınırsız internet paketi) + 479 YTL +18x(75 YTL)
Orta Paket: 18x(500 dk + 500 SMS + sınırsız internet paketi + Turkcell'lilerle hafta sonu ücretsiz konuşma) + 379 YTL +18x(115 YTL)
Büyük Paket: 18x(1000 dk + 1000 SMS + sınırsız internet paketi + Turkcell'lilerle hafta sonu ücretsiz konuşma) +18x(195 YTL)

:: iPhone 3G, sizin için mi? Forumdaki ankete katılın.

Bilgi için: Turkcell
Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Iphone sadece bir alternatif olabilir benim için :)

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
iphone'un sadece MultiTouch Ekranını ve Yazılımlarını seviyorum başka bi özelliği yok zaten :D

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
video güzelmiş Troy Teşekkürler inceleme için :) -'leri yüzünden o fiyat değmez gibi geliyor bana :)

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
çok harika bi telefon kim ne derse desin almaya değer bir telefon ben bayıldım bu telefona:)

djfour

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
+1 bence de kesinlikle almaya değer bir telefon.

kro'yum ama para bende diyen adamların kolay kolay kullanamayacağı kadar da beyin isteyen bir telefon ayrıca :devil:

savruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kro'yum ama para bende diyen adamların kolay kolay kullanamayacağı kadar da beyin isteyen bir telefon ayrıca :devil:

senin bakış açına göre(darılmaca gücenmece yok:excl:);

kroyum ama para bende diyen adamlar,
-la şuna birde xxx uygulamasını ekliyekte tam süper olsun
ya da
-oglım bunun firmware i eskiymiş ya laaa, yenisini kurak
demez. o yüzden kullanabilir.

birde benim fikrimce gayet gereksiz bir telefon. aklıma gelmişken sorayım. samsung i900 incelemesi falan yapılcak mı? :) sanki troy'un bir yerde sözü vardı bu hususta.

düzeltme: video içinde teşekkürler

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Video harika teşekkürler, Turkcell bile TV'de verdiği reklamda gerçekten telefon tanıtımı yapmadı (Apple'daki videoyu aktardı). Bluetooth olayına değinilmemiş sanırım onla da dosya gönderimine izin vermiyor telefon?

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Çuvalla para ödemeye değmez. (Abarttım galiba. :) )

Aranel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet öyle bir saçmalık da var ne yazık ki :) 3.cü parti yazılım kullanmaksızın kendi müziklerinizi zil sesi de yapamıyorsunuz mesela, bu tip saçmalıkları çok.

Bence iPhone 3G almak mantıklı bir çözüm değil, Apple bu ürünü sadece telefon sektörünü sınamak için sürüyor piyasaya, yakın zamanda kamera,tv/fm,yazılım saçmalıkları,bluetooth gibi sorunlara mantıklı çözümler getirdikleri bir ürün çıkartırlarsa çok ağlarsınız.

Teknolojiyle ilgilenenler-gerçek anlamda-, n96'ya yönelebilirler. Symbian işletim sistemi açık kaynağın da getirdiği güçle kesinlikle yazılım zenginliği açısından rakiplerini siliyor resmen, saçmalığa varan bir eksisi de yok, TV Alıcısı, FM Alıcı/Vericisi falan mevcut. Yok ben telefonumu fazla kişiselleştirmem diyen kullanıcılar iPhone'u gönül rahatlığıyla alabilirler, ama arkadaşınız size çok beğendiği bir şarkıyı atmanızı söylediğinde "benim telefonda dosya atma yok" demek istemez bence kimse :)

orc_lord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nokia n96'da bulunan özellikler ve yazılım desteği gerçekten iphone'a fark atabilir ancak iphone'unda sahip olduğu kendine has bazı güzel yanları var. dokunmatik kullanım olayını seven insanlar için gerçekten çok kullanışlı bir cihaz olmuş. bunun yanı sıra cep telefonunuzla birlikte ipod'unuzu taşımanıza gerek kalmıyor. sunduğu depolama kapasitesi fena değil. ha, birde unutmadan iphone'da ki internet kullanımı nokia'ya ciddi anlamda fark atar. unutmadan içinde barındırdığı apple ruhu zaten ayrı birşey benim için :)

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
bu telefonu diğerlerinden üstün kılan en başta tasarımıydı ama diğer markalar da benzer ürünler çıkarmaya başladı. şu an ise bu telefonun diğerlerinden üstün olan özellikleri dokunmatik ekranın çoklu dokunmayı desteklemesi ve sensörlerinin olması. bunun dışında sağladığı diğer özelliklerin çoğu en kıytırık telefonlarda bile var.

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Şahsen dj olarak benim telefonumdaki parçaları isteyenlere hayır diyorum.. tepki ise vaay be bi parça için kırıyosun beni demek yerine telefon dandik hoca atmıo parça diyip gönlümce son indirdiğim parçaları yükleyebilir hatta 16 gb alabilirsem arşiv bile atarım :)

Bence alınası telefonların bailarında yer alıyo.. Samsung i900 ün ekran özelliklerinden dolayı sanırım iphone daha üstün..

Reaksiyon puanı
189
ulen bu telefon için vereceğim paralarla amerikaya bilet alıp gider oradan alır gelirim daha iyi..

hemde vize ve uçak bileti parası da dahil. gezdiğim de yanıma kar kalır :D

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Şu yazıyı okuduktan sonra cebinizden daha çok para çıkacağını göreceksiniz.

alıntı:

iPhone 3G ile neler yapamazsınız?
Apple'ın yeni nesil mobil iletişim cihazı iPhone çılgınlığı nihayet Türkiye'de. Sahip olunması bir prestij göstergesi haline gelen ülkemiz için pahalı bu oyuncağın hep iyi taraflarını okudunuz. Şimdi eğri oturup doğru konuşacağız. İşte iPhone ile yapamayacağınız şeyler!

*** iPhone'a Apple'ın izin vermediği uygulamaları yükleyemezsiniz. Yükleseniz bile Apple cebinizdeki iPhone'dan o yazılımı ne kadar para ödemiş olursanız olun siler atar.

*** iTunes yazılımını kullanmadan iPhone'a müzik yükleyemezsiniz. iPhone'a yasal olarak sadece iTunes'un müzik marketinden satın aldığınız müzikleri yükleyebilirsiniz. iTunes'tan müzik satın alabilmek için ABD'den alınmış bir kredi kartı kullanmak zorundasınız. Türkiye'den alınan kredi kartları ile müzik albümü satın alamazsınız.

*** Pili bozulduğunda pilini çıkarıp, yerine yenisini takamazsınız. Çünkü iPhone'da piller cihaza sabitlenmiş durumda. Apple, pil yerine iPhone'u değiştirmenizi öneriyor.

*** iPhone'la Türkiye'de üçüncü nesil mobil iletişim (3G) hızında internete bağlanamazsınız. Bu kez kusur iPhone'da değil. iPhone'da 3G var ama Türkiye'de yok.

*** iPhone'u garanti kapsamı dışına çıkaracak müdahaleler yaptırmadan Türkçe bir menü ile kullanamazsınız. Çünkü Türkiye'de satılan iPhone'lardaki menüler İngilizce.

*** Bluetooth'la başka bir cep telefonu ya da bilgisayara dosya aktarımı yapamazsınız. iPhone'un 'bluetooth' özelliğini sadece 'bluetooth' kulaklıkla kullanabilirsiniz.

*** Vodafone'dan alacağınız iPhone 3G'yi başka bir operatörün SIM kartıyla kullanamazsınız. Turkcell'den aldığınız ürünleri ise önce Turkcell'de aktivasyon yaptırmak şartıyla istediğiniz operatörde kullanabilirsiniz.

*** iPhone'u garanti kapsamı dışına çıkaracak kırma işlemini yaptırıp, üçüncü parti bir yazılım kullanmadan MMS (multimedya mesaj) gönderemezsiniz.

*** Teknolojinin temel kavramlarından biri olan 'Kopyala-Yapıştır'ı dolarlar saydığınız iPhone'da yapamazsınız. Her şeyi, örneğin şifre tekrarlarını defalarca yazmak zorundasınız.

*** İnternet sayfalarını dolaşırken, Flash'la hazırlanmış bölümleri göremezsiniz. Çünkü iPhone'daki Safari adlı web tarayıcısı Flash'ı hala desteklemiyor.

dhahmet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sabahtan beri iphon'u inceliyordum.böyle güzel inceleme videosu görmedim.iphone çok hoşuma gitti ama engerex zehirledi beni :).cidden bu kadar saçma sapan eksikleri varmı?.arkadaşlar galiba ocak ayını beklemek lazım.hem türkçe menülüsü gelecek,hemde o zamana kadar bu eksiklikler giderilmiş olur.eminim fiyatta düşürülür çünkü cheng chung kardeşlerimiz başarılı bir iphone imitasyonu yapmışlar :)

kuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
engerex 'in yazdıklarına bir de telefonda video çekme özelliği olmamasını ekleyebiliriz.:icon_-1:

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
telefon olarak kullanmicaksan güzle bir cihaz :D:D video kaydedemiyomuş bu büyük 1 eksi bence o kadar büyük ekranda videonu izleyemiyeceksin(kendi cektiğin videonu :D)

djfour

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone çığır açan telefon derken adamlar alışkanlıklarınızı değiştiribelecek seviyede bir telefon olduğunun altını çizmek istemişlerdir. Sıralanan birkaç madde içinde teknolojiden çok bazı markaların tekelleştirmek istediği konuların kokusunu aldım ben şahsen. Söz gelimi kopyala/yapıştır ne gibi bir teknolojidir ? bilgisayarında aynı dosyadan 10 tane olmasından kim memnun? yoksa bir microsoft tekeli midir ? bunu da düşünmek gerek bence ;)

iPhone aldığınızda arkasında elmanın verdiği imayı unutmayın artık siz bir apple, mac dünyasına adım atmış bulunmaktasınız :)

Diğer bütün telefonlardan farkı bir apple ürünü işletim sistemiyle çalışan tek telefon olmasından başka birşey değil bence. Adamlar zaten fiyattan biraz taviz verdikleri takdirde linux falan şöyle dursun microsoft'un hala en büyük rakibidir.

DogukanDogu84

Profesör
Reaksiyon puanı
9
tek iyi yanı dokunmatik ekranı ve sensörleri, onun dışında eksikleri çok fazla. :)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
+1 bence de kesinlikle almaya değer bir telefon.

Bazı arkadaşlar açıklamalarda bulunmuş ancak, Cümlede geçen bir kaç sözden hedef gösterildiğimi anlıyorum.

Öncelikle Bu Telefonu Kullanmak İçin beyin gerekli olduğu iddaa edilmiş. Bence beyine hiç gerek yok, zaten bu kadar parayı, bu telefona verende beyin aramak ne kadar mantıklı düşünmek gerekir. Ha ne demiştim, beyine gerek yok. Peki neden ?

Telefon Yazılım ve fiziki yapısı itibari ile kullanım basitliğini fazlasıyla sunuyor. Yani özel bir çabaya ve ya beyine ihtiyaç gerektirtmiyor. En büyük derece gözlük kullananların dahi görebileceği, Renkli ve Büyük ikonlar ile telefon çok rahat kullanılabilir.

Peki bu telefonu kullanmak için neye gerek var?

-İyi bir bütçeye(Kabaca sokağa saçacak kadar paraya sahip olmaya)

-Hiç veya Orta derece İngilizce bilgisine sahip olmaya(Orta derece: İnternet ve oyun sayesinde öğrenilen ingilizce) Profesyonel kullanım için iyi bir ingilizce şart bu arada

-Vaad edilen Hizmetlerin tam anlamı ile kullanılması için, İphone'nun adında da bulunan 3G Yüksek hızlı internet bağlantı hizmetine(Türkiye de kullanımı ve fiyat bilgisi halen yok)

Peki profesyonel kullanıcılar(beyinli kullanıcılar), profesyonel kullanıcıdan kasıt ; Windows Mobile ve Symbian 9.0'u tam anlamı ile kullanan Kullanıcılar, Samsung Omnia ve ya HTC TyTn II varken neden bu telefona bu kadar para harcasın ki?

Var olan uygulamaları tam anlamı ile kullanamazken, Uyguluma çeşitliliği az iken, hali hazırda bulunan uygulamalar ücretli iken, Symbian ve Wmobile için hobi olarak Yazılım geliştirenlerin, iPhone için kılını kıpırdatmazken, İphone'a 3,5mm fjack girişi bile koyulmamışken, 5 mpx yerine 2 mpx kamera koyulmuşken Neden bu telefona para versin ki beyinli kullanıcılar? ilk yorumumda da bu telefon hakkında daha teknik eleştiri yazabilirdim ancak zaten video incelemesi yapılmıştı, Bu yüzden daha genel kitlenin anlaması için Biraz kabaca "Kro'yum ama Para bende" tabirini kullandım. Ancak Görünen o ki bazı beyinli arkadaşlar, ne demek istediğimi basit ve birazda kabaca olan ilk yorumumdan bile anlıyamamış.

İphone 3G alanlar, hayrını görsün :)

Muamm!!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
-mms yok , evet mms de unutulmuşlar arasında. Gerçi mail var, mms'e ne gerek diyebilirsiniz.
-Video kayıt yok, fotoğraf çekimi var, fotoğrafta da ayar yok. Sadece basıyorsunuz çekiyor.
-Bluetooth tan dosya transferi yok, sadece kulaklık için yapmışlar bluetooth'u :)
-Java desteği yok
-Macromedia flash yok
-copy paste (kopyala-yapıştır) yok. Hem de hiçbir yerinde yok. Çok korkunç..
-Maillerde "select all" (hepsini seç) gibi bir şey yok. Daha doğrusu hiçbir yerde hepsini seç diye bir şey yok. 100 tane mail geliyorsa tek tek silmek zorundasınız.
-Garanti bankasından gelen doğrulama şifresi sms'ini almıyor. Ama onun haricindeki her sms geliyor.
-Sadece mp4,h264 formatını destekliyor video olarak. Divx, wmw,mpg desteği yok.
-Arada sırada durup dururken ekran çakılıyor. 2 kere firmware'i yeniden yükledim ama çakıldı mı komple reset atmak gerekiyor.
-Sim kartı çıkartıp takınca ekran kararıyor (belki de benim uyguladığım kırma metodu yüzündendir)
-Tuş kilidi açıkken , telefon geldiğinde reddetme yok. İlla açmak zorundasınız.
-Çağrılarda gelenler diye bir şey yok. Gelen ve gidenler hepsi aynı yerde
-Kişilerdeki (contacts) herhangi bir kişiyi sms, e-mail yada herhangi bir yolla başkasına iletemiyorsunuz.
- Pil değişmiyor ve 400 kez şarjdan sonra pil işlevsiz hale geliyor diye bir hurafe var ortalıkta. Zaten telefonun açılır hiçbir yeri yok. Ama her nasılsa ebay'de iphone battery satıyorlar.
- 2 alarm eklediğinizde, iki alarm aralığında sürekli ötüyor. 5 saat aralıklı 2 alarm varsa 5 saat sürekli 5 dk ara ile ötüyor.
- Google maps te Türkiye'den bi yeri aramak ölüm.. ABD'den her yeri şak diye gösterirken, Türkiye'den bir yeri bulmak için roket mühendisi olmak gerekiyor.
-Youtube eklentisi var, ama videolar flv formatında değil, h264 codec ile sıkıştırılmış ve dolayısı ile boyutları büyük :)
-Javascript desteği kısıtlı, her siteyi tam olarak açmıyor.
-3g desteği yok , evet 3G yok alette..
-Standart olarak dışardan program eklenemiyor. Ancak communitylerin yazdığı uygulamaları "jailbreak" metodu ile telefonu modifiye ettikten sonra yükleyebiliyorsunuz.
-Tek bir kişiden gelen sms'leri, tek bir dosya altında, alt alta gösteriyor. bu güzel.. ama bu mesajlaşmalardan 1-2 tanesini silmek mi istiyorsunuz? yok öyle bir şey.. silmiyor.. Komple o kişi ile olan tüm mesajlaşmayı silmeniz lazım
-Sms forward etmek yok
-Sesle arama yok
- Radyo yok (bir çok telefonda var)
-Televizyona görüntü aktarma yok (bir çok Nokia ve Samsung telefonda var)
-Email attachment görüntüleme yok.
-Safaride hiçbir şeyi save edemiyorsunuz.
-Emailde spam kontrolü yok. Hepsini seç ve sil yok.
-Mail rule tanımlama yok
-Ringtone değiştirme yok. Ancak community uygulamaları ile mümkün.
-itunes tan başka hiçbir yolla telefona bir şey yüklenemiyor, senkronize edilemiyor.
-İş yerinde bir müzik yada video attınız, eve gelip başka bir şey ekleyemiyorsunuz, itunes "kardeş bu telefona benden başka yerde bir şeyler yüklemişsin, duymamış olayım, hemen onları sil, yoksa ben elimi sürmem" diyor. "profile switcher" yüklerseniz, bu engeli aşıyorsunuz.

deli_kovboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone 3G nin bir kaç eksi yönünü duymuştum ancak bu videoyu izledikten sonra ne kadar gereksiz telefon oldugunu anladım yani beş para etmez

djfour

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazı arkadaşlar açıklamalarda bulunmuş ancak, Cümlede geçen bir kaç sözden hedef gösterildiğimi anlıyorum.

Öncelikle Bu Telefonu Kullanmak İçin beyin gerekli olduğu iddaa edilmiş. Bence beyine hiç gerek yok, zaten bu kadar parayı, bu telefona verende beyin aramak ne kadar mantıklı düşünmek gerekir. Ha ne demiştim, beyine gerek yok. Peki neden ?

Telefon Yazılım ve fiziki yapısı itibari ile kullanım basitliğini fazlasıyla sunuyor. Yani özel bir çabaya ve ya beyine ihtiyaç gerektirtmiyor. En büyük derece gözlük kullananların dahi görebileceği, Renkli ve Büyük ikonlar ile telefon çok rahat kullanılabilir.

Peki bu telefonu kullanmak için neye gerek var?

-İyi bir bütçeye(Kabaca sokağa saçacak kadar paraya sahip olmaya)

-Hiç veya Orta derece İngilizce bilgisine sahip olmaya(Orta derece: İnternet ve oyun sayesinde öğrenilen ingilizce) Profesyonel kullanım için iyi bir ingilizce şart bu arada

-Vaad edilen Hizmetlerin tam anlamı ile kullanılması için, İphone'nun adında da bulunan 3G Yüksek hızlı internet bağlantı hizmetine(Türkiye de kullanımı ve fiyat bilgisi halen yok)

Peki profesyonel kullanıcılar(beyinli kullanıcılar), profesyonel kullanıcıdan kasıt ; Windows Mobile ve Symbian 9.0'u tam anlamı ile kullanan Kullanıcılar, Samsung Omnia ve ya HTC TyTn II varken neden bu telefona bu kadar para harcasın ki?

Var olan uygulamaları tam anlamı ile kullanamazken, Uyguluma çeşitliliği az iken, hali hazırda bulunan uygulamalar ücretli iken, Symbian ve Wmobile için hobi olarak Yazılım geliştirenlerin, iPhone için kılını kıpırdatmazken, İphone'a 3,5mm fjack girişi bile koyulmamışken, 5 mpx yerine 2 mpx kamera koyulmuşken Neden bu telefona para versin ki beyinli kullanıcılar? ilk yorumumda da bu telefon hakkında daha teknik eleştiri yazabilirdim ancak zaten video incelemesi yapılmıştı, Bu yüzden daha genel kitlenin anlaması için Biraz kabaca "Kro'yum ama Para bende" tabirini kullandım. Ancak Görünen o ki bazı beyinli arkadaşlar, ne demek istediğimi basit ve birazda kabaca olan ilk yorumumdan bile anlıyamamış.

İphone 3G alanlar, hayrını görsün :)

O kadar yazmışsın eyvallah darılma gücenme yok'ta neredeyse kamera farkı yanında benim işime yarayabilecek hiçbir ek özelliği olmayan iPhone'la arasında nerden baksan en fazla 300 ytl olan telefonları örnek göstermişsin ki o telefonlar hiçbir şekilde konuşma süresi yada kampanyası vaat etmiyor o fiyatı verdiğinde. Bence o telefonları almak microsoft tekeline hizmet etmekten başka birşey değil bir de bu açıdan bak. iPhone'un vaat ettiği en önemli özellik birçok kişinin kabul ettiği gibi ne herhangi bir nokia'da ne de sony ericsson walkman telefonda (birçoğunu kullanmışlığım var) bulamayacağın kadar mükenmel bir müzik kısaca iPod deneyimi. Bence iPhone almak için en büyük neden onun aynı zamanda mükenmel bir iPod olması.

Bir Apple aldığınız zaman kısaca Mac dünyasına bir adım atmış oluyorsunuz, bir mobil telefon dergisinde bildiğimiz şu Hasan Kaçan abinin yorumunu okumuştum o bile kullandıktan sonra daha önce yaptığı yorumlar için özür dilemişti hatta kullandığı resim aynen şöyleydi bir kahvehane masasında tespih, çay ve iPhone yan yana :) Onun en büyük tezi diğer markaların bir software eklemesi için bile yeni model çıkarmasını göz alarak çoğu eksikliğini bir app yükleyerek kazanabilmesi olmuş. iPhone'a tıpkı yeni toplanmış bir bilgisayar gibi bakıyor sonradan ekleyebileceğiniz herşey sizin insiyatifinizde.

iPhone kullanmadan yorum yapanları ben filmi izlemeden yorum yapanlara benzetiyorum :) (Bu yorumu yaparken iPhone'da 3.5 mm jack girişinin olduğununda altını çizmek isterim) Ayrıca kro demekle kesinlikle şive açısından yorum yapmadığıma emin olabilirsiniz ben n95 alıp mesaj bile atamayan/atmayan çok adam tanıyorum şahsen :) Parası olup kullanabilene zaten saygım sonsuz kim olursa olsun ..

savruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O kadar yazmışsın eyvallah darılma gücenme yok'ta neredeyse kamera farkı yanında benim işime yarayabilecek hiçbir ek özelliği olmayan iPhone'la arasında nerden baksan en fazla 300 ytl olan telefonları örnek göstermişsin ki o telefonlar hiçbir şekilde konuşma süresi yada kampanyası vaat etmiyor o fiyatı verdiğinde. Bence o telefonları almak microsoft tekeline hizmet etmekten başka birşey değil bir de bu açıdan bak. iPhone'un vaat ettiği en önemli özellik birçok kişinin kabul ettiği gibi ne herhangi bir nokia'da ne de sony ericsson walkman telefonda (birçoğunu kullanmışlığım var) bulamayacağın kadar mükenmel bir müzik kısaca iPod deneyimi. Bence iPhone almak için en büyük neden onun aynı zamanda mükenmel bir iPod olması.

Bir Apple aldığınız zaman kısaca Mac dünyasına bir adım atmış oluyorsunuz, bir mobil telefon dergisinde bildiğimiz şu Hasan Kaçan abinin yorumunu okumuştum o bile kullandıktan sonra daha önce yaptığı yorumlar için özür dilemişti hatta kullandığı resim aynen şöyleydi bir kahvehane masasında tespih, çay ve iPhone yan yana :) Onun en büyük tezi diğer markaların bir software eklemesi için bile yeni model çıkarmasını göz alarak çoğu eksikliğini bir app yükleyerek kazanabilmesi olmuş. iPhone'a tıpkı yeni toplanmış bir bilgisayar gibi bakıyor sonradan ekleyebileceğiniz herşey sizin insiyatifinizde.

iPhone kullanmadan yorum yapanları ben filmi izlemeden yorum yapanlara benzetiyorum :) (Bu yorumu yaparken iPhone'da 3.5 mm jack girişinin olduğununda altını çizmek isterim) Ayrıca kro demekle kesinlikle şive açısından yorum yapmadığıma emin olabilirsiniz ben n95 alıp mesaj bile atamayan/atmayan çok adam tanıyorum şahsen :) Parası olup kullanabilene zaten saygım sonsuz kim olursa olsun ..
300 ytl mi? yazının en başındaki fiyatlara dayanarak bir hesaplama yaptım en ucuz paketi 1629 liraya denk geliyor.ama samsung omnia 1000 lira(kdv dahil). şimdi çok mükemmel bir müzik çalar için 600 lira fark vereceksen ve bunun yanında 150 bedava sms + 150 dk konuşma + sınırsız olmayan bir sınırsız internet alacaksan orasını bilemem tabi. ama yok kontratsız alalım dersek bu sefer kdv dahil 1463 liraya(teknosa fiyatı) alabiliyorsun. bu farka biraz para ekleyip 5+1 sistem alabilirsin. ki bu acayip derecede güzel olan bu müzik çalardan daha keyifli hale getirebilir müziklerini!

ayrıca kro demekle şiveyi kastetmediğini biliyorum. sadece örnek verirken öyle yapasım geldi.