iPhone 3G İncelemesi - Video

iPhone 3G, sizin için en iyi seçenek mi?

• Kullanılan toplam oy
    67

djfour

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğim gibi diğer makinelerin fotoğraf özellikleri yüksek, müzik konusuna gelirse burada mobil müzikten bahsediyoruz sanırım yoksa evde zaten 5+1'nin ve daha ötesi için sınır yok zaten.

Diğer yandan şunu mutlaka hesaplayın Turkcell'de bu dediğiniz paketleri ayrı ayrı satın almaya kalksanız zaten ayda 90 lira vermek zorundasınız yani bunu konuşma parasına ve kullanım parasına sayarsan aslında telefona verdiğin para gerçekten o ilk aldıkları ücret. Ben o rakkamlardan fazlasını konuşuyorum şahsen ve 3gb internet
şuan için bir cep telefonu için azımsanacak bir rakkam değil. Cepten film falan indirmek 3G ya da 4G olmadan biraz angarya ve gereksiz olur diye düşünüyorum.

savruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet yetebilir 3gb internet ama benim vurgulamak istediğim o değildi. adam sana sınırsız internet adı altında 3gb. kotalısını veriyor. diyelim ki aştın kotanı, buna görede fiyatlandırmasını yapıyor. ayrıca 5dk sı 1 kontör olan tarifeler var. bilmemen imkansız. 100 kontör alıyorsun 500 dk konuşuyorsun :) 100 kontörde şuan 20 milyon olsun. ah birde 100 sms bedavası var. ohoo yeterde artar bile. tek sorun 10 kişiylemi ne konuşabiliyordun bu tarife ile. diyelim 10 kişi dışında arıyosun. 1 dk 1 kontör olsun aynı şebekeden biriyle konuşman. bu da sana 20 liraya 100 dk demek. ne gerek kontratlı almaya. ama kontratsız alman durumunda da hala 400 küsür lira fark var. ve bu farkı sadece müzik çaları güzel diye vereceksen orası hala senin bileceğin iş

djfour

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olayı kontör üzerinden hesaplama zaten en az 6 ay faturalı kullanmış adamlara faturalı kontrat yapıyorlar diğerleri kredi kartından 18 ay vade ile çektirmeleri gerekiyor.

Benim hesap şöyle 600 dk her yöne konuşma paketinin fiyatı aylık 90 lira yani başka heryöne tarifesi olmadığı için onu hesaplıyorum demekki 150 dk'nın maliyeti kaba taslak 25 lira diyelim. 150 sms (200 sms'le 100 sms arasında fark yok 11 ytl) ekonomik paket ise yaklaşık 11 lira. 3Gb'lık internett ise 59 lira. Toplarsak 25+11+59=95 lira'ya mal oluyor.

Benim bu hesaba göre yani para vermemiş oluyorsun. Öte yandan 16 Gb'lık iPhone'a karşılıksız vereceğin para 479 lira. Bence bu hesaba göre avantajlı ama yine dediğin gibi konuşma potansiyeline bakar. Tabi ki kontörlü daha uygun tarifeler olabilir.

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
uygulamaların mükemmel olduğu söyleniyor, bir tane işe yarar-sürekli kullanılacak uygulaması yok bence. bir zamanlarda vardı ıyuncak cep telefonları buda onun gelişmişi :D
şimdiden herkesin elinde görmeye başladım, ama bir heves olduğunu ve fazla uzun soluklu olmayacağına inanıyorum

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Güzel telefon. Benim izlenimlerime göre teknolojiyi takip etmiyorum diyenler bile almak için sırada. :)

djfour

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adamların iPhone ilk çıktığında hedefi telefon pazarının %1'ini ele geçirebilmekti, ancak 2007 itibarıyla akıllı telefon pazarının %26'sını tek bir telefonla ele geçirdiler.

Bu başarı büyük ölçüde Steve Jobs'a mal ediliyor nedenini dün yaşanan örnekle açıklamak mümkün Amerika'daki karışık borsa ortamından istifade eden maniplatörler Steve Jobs'un öldüğü yönünde bir asparagas ortaya attılar ve anında apple hisseleri dibe çakıldı :)

Bence daha büyük fiyasko ortada bu kadar telefon üreticisinin hem de yılların pazar payında liderlerinin iPhone'a karşı çuvallaması. Üreticilerin çıkardıkları telefonların Samsung'un iPhone'u, nokia'nın iPhone'u diye adlandırılması bile büyük bir olay bence.

Bana kalırsa son çuvallayan nokia, 5800 tam bir fiyasko bence daha henüz piyasaya çıkmadı ama video'dan edindiğim izlenimlerim, kesinlikle iPhone kadar kolay bir dokunmatik işleve sahip olmadığı.

Olayı kim kurtarır şuan için sanırım Sony Ericsson çok akıllı bir haraket yaparak hem dokunmatik hem tuşlu xperia x1'i çıkarmayı hedefliyor ve kendi fikrim iPhone'un en büyük avantajı dediğim macos'a karşı Google'ın android'ini destekliyor.

Bence yine iPhone'u yıksa yıksa tek biri yıkar Google onun dışında windows mobile falan hikaye, windows'tan microsoft bile vazgeçmek üzere artık zaten :)

muratozelci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ona o parayı vermek çok saçma geliyor bana hayır dememdeki sebep aynen bu teşekkürler

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=2]Troy[/MENTION] dan bu şekilde bir iphone 4 incelemesi beklemiyor değiliz hani :)