Yardım IPhone 15ten iPhone 16ya geçmeye değer mi? Yoksa yurt dışı 15 Pro mu?

MSefaB

Asistan
Reaksiyon puanı
53
Arkadaşlar selam halihazırda iPhone 15 ve AirPods Pro 2 kullanıyorum. Şimdi arkadaşlar seçenekler iPhone 15i AirPods'la beraber biraz para ekleyip temiz düz 16 almak var. Diğer seçenek iPhone 15i temiz yılbaşına kadar süresi olan yurt dışı cihazla takas etmek üstüne para almak. Yurt dışı cihazı olursa diğer ayın 8ine kadar köşeye para atarım süresi dolunca satar TR cihazı alırım diye düşünüyorum. Yeni çıkacak iPhone 17 modelimi bütçemi aşar diye düşünüyorum. iPhone 16ya geçme sebeplerimden RAM'i yüksek işlemcisi daha yeni beni daha uzun süre götürür ve de şu anki iPhone 15 cihazımın kamera etrafı çok küçük küçük de olsa soyuluyor ileride daha da soyulacağını düşünyüroum. Pro'ya göre 120Hz'den mahrum kalıyorum sadece daha önce 120Hz kullanmadığım için çok sorun olacağını sanmıyorum ama 120Hz bir iPhone kullanmak isterdim. Düşüncelerim böyle arkadaşlar. Yurt dışı iPhone 15 Pro için üstüne 12K veriyorlar takasa pili 91. iPhone 16 ise TR cihazı tertemiz pil 100. eğer AirPods'umu takasta kullanırsam tekrardan para biriktirip alacağım. Sizin düşünceleriniz neler ne yapmamı önerirsiniz.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,878
iPhone 16 seni uzun süre götürür ama 15 götürmez mi sence? Pili az daha iyi gidiyor, Wi-Fi 6'dan 7'ye geçmiş, bir de kamerada az bir fark var, hepsi son kullanıcı için önemsiz geliştirmeler. RAM ve SoC farkını hissedemezsin bile.

MSefaB

Asistan
Reaksiyon puanı
53
iPhone 16 seni uzun süre götürür ama 15 götürmez mi sence? Pili az daha iyi gidiyor, Wi-Fi 6'dan 7'ye geçmiş, bir de kamerada az bir fark var, hepsi son kullanıcı için önemsiz geliştirmeler. RAM ve SoC farkını hissedemezsin bile.
Götürmez değil hocam ama iphone 13ten 15e geçtiğimde aradaki ram, işlemci, performans farkını yoğun kullanımda anlamıştım. Ama tamamen değer mi değmez mi bilmiyorum

grezimonk

Profesör
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
270
aynı görünüm masada kimse ayırt edemiyor... ağıldan çık artık...

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,344
Bencede ben para vermem çok bir fark varsa alırdım mesela ben 14’ten 17’ye geçecem bir fark olur zaten pilide yavaştan zorlanmaya başladı

Ana belirgin bir fark olmadan telefon değiştirilmesine karşıyım

Son düzenleme:

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,909
Param var diyorsan, Beyaz İphone 15'ten Siyah İPhone 15'e de geçilir. Zevk meselesi. Kimse bir şey diyemez. Param yok diyorsan kendini zorlama.