Haber Iphone 12 Serisi Satışları Sadece 7 Ayda 100 Milyon Sınırını Aştı!

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
24 Şubat 2020
Mesajlar
6,632
Reaksiyon puanı
6,381
Puanları
113
Apple 14 yıl önce ilk kapasitif ekranlı akıllı telefon ile mobil telefon pazarlarında bir anda dengeleri alt üst etmekle kalmayıp, bugüne kadar bir çok standardı da belirledi.
Özellikle de 2014 ve 2015 yıllarındaki iPhone 6 serileri ile çok büyük bir güce ulaştılar. Ve iPhone 6 serisi hala daha Apple'ın en kısa sürede en çok satan akıllı telefonu.

iPhpne 6 serisinden sonra da iPhone 12 serisine kadar bu sürede bu satışa pek yaklaşamamıştı. Fakat iPhone 12 serisi çıkışından 7 ay sonra Nisan ayında tam 100 milyon adedi geçerek Apple'ın tutunacağı sağlam bir ürün oldu.

Burada en ilginç noktanın ise genelde Apple, üst yerine daha çok düz modellerini satarken iPhone 12 serisinde üst modellerin özellikle de 12 Pro Max'İn bir önceki serinin Pro Max'ine göre, seri içindeki payının %4 daha fazla olması olduğunu düşünüyorum. Tabii bunun gibi önceki seriye göre olan artışlar Apple'ın bu seriden elde ettiği gelirin 11 serisin göre %22 artarak 200 milyon dolara yakın bir gelir elde etmesine sebep de oldu.

Bu satışların şaşırttığı noktalardan birisi ise kutudan çıkarılan kulaklık ve şarj aleti konusunda çok eleştirilmesine rağmen özellikle de en çok sattığı Amerika pazarında aynı fiyatta tutulması sebebiyle daha fazla satması oldu.

Geçtiğimiz Nisan ayında bu sonuçlarla rekor pazar payı elde eden markanın, bir çok analiz firmasına göre bu performansının önümüzdeki mali çeyrekte devam etmesi muhtemel.




 
Üst