Iphone 12 Elimden Düştü, Ekranda Hasar Yok Ama Açılmıyor. Garanti Kapsamına Girermi?

PreroGative

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşlar 1 ay önce sıfır İphone 12 almıştım. Biraz önce telefon elimden yarım metre yükseklikten yere ekranın tamda üstüne düştü. Telefonu koruyan ekran koruyucu vardı. Ekran koruyucuda hasar var ama telefonun kendi ekranında çizik vs hiç bir hasar söz konusu değil sanırım. Ama ekran simsiyah ve açılmıyor. Arkada uygulamalar açık, telefon çalıyor, aramalar geliyor, face ıd açılıncaki titreşim falan oluyor. Kısacası normaldeki tüm işleyişleri devam ediyor ama ekran siyah yani bir türlü açılmıyor. Garantiye göndersem garanti kapsamına girermi acaba? Nasıl bir yol izlemeliyim? İlk defa başıma böyle birşey geliyor çok endişeliyim. Nereden nasıl randevu alırım? Tam güvendiğim forum burası..... Lütfen bir akıl verin yardımcı olun.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Ekrana evdeki başka telefondan flash tut. Zaten iç ekranda problem varsa çatlak gibi gözükecektir. Sorun ne dersen içteki panel kırılmış veya bozulmuş dıştaki cam sağlam. Garanti kapsamına gireceğini sanmıyorum. Apple müşteri hizmetleri ile iletişime geç yardımcı olurlar

Baysiyah

Asistan
Reaksiyon puanı
83
Arkadaşlar 1 ay önce sıfır İphone 12 almıştım. Biraz önce telefon elimden yarım metre yükseklikten yere ekranın tamda üstüne düştü. Telefonu koruyan ekran koruyucu vardı. Ekran koruyucuda hasar var ama telefonun kendi ekranında çizik vs hiç bir hasar söz konusu değil sanırım. Ama ekran simsiyah ve açılmıyor. Arkada uygulamalar açık, telefon çalıyor, aramalar geliyor, face ıd açılıncaki titreşim falan oluyor. Kısacası normaldeki tüm işleyişleri devam ediyor ama ekran siyah yani bir türlü açılmıyor. Garantiye göndersem garanti kapsamına girermi acaba? Nasıl bir yol izlemeliyim? İlk defa başıma böyle birşey geliyor çok endişeliyim. Nereden nasıl randevu alırım? Tam güvendiğim forum burası..... Lütfen bir akıl verin yardımcı olun.
Çok geçmiş olsun bu iphoneler’i bilerek mi böyle adi üretiyorlar anlamıyorum.

PreroGative

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Abi sorma 1 kere düşürdüm o da yarım metreden çat diye ekran kapandı. 1 kere abi sadece 1 kere ya. Bundan önce yıllarca Samsung kullandım telefonun almadığı darbe düşmediği yer kalmamıştı ama banamısın demiyordu. Yılların Android kullanıcısı olarak bi değişiklik yapalım bide Apple deneyelim dedim ilk düşmesinde ekran gitti. Yemin ediyorum aldığıma alacağıma bin pişman oldum. O birşey değil paranın olmadığı zamanda başımıza çıkan işe bak.. Nasıl ödeyeceğim nasıl yapacağım bilmiyorum.. İçim yanıyor resmen

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Abi sorma 1 kere düşürdüm o da yarım metreden çat diye ekran kapandı. 1 kere abi sadece 1 kere ya. Bundan önce yıllarca Samsung kullandım telefonun almadığı darbe düşmediği yer kalmamıştı ama banamısın demiyordu. Yılların Android kullanıcısı olarak bi değişiklik yapalım bide Apple deneyelim dedim ilk düşmesinde ekran gitti. Yemin ediyorum aldığıma alacağıma bin pişman oldum. O birşey değil paranın olmadığı zamanda başımıza çıkan işe bak.. Nasıl ödeyeceğim nasıl yapacağım bilmiyorum.. İçim yanıyor resmen
Keşke kasko yaptiraydin bi iki arkadaş kasko yaptırdı tamir edip yolladı ama 1 2 arkadaşa da yapmadılar.. herhalde kasko şirketleri keyfine göre iş yapıyor

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Keşke kasko yaptiraydin bi iki arkadaş kasko yaptırdı tamir edip yolladı ama 1 2 arkadaşa da yapmadılar.. herhalde kasko şirketleri keyfine göre iş yapıyor
Birçok insanın kasko yapmama sebebi de o zaten. Bir sürü para verip kasko yaptıracaksın sonra türlü bahaneler bulup karşılamayacaklar.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Kaç kez sinirden masaya çarptım, defalarca yere düştü, karlı havada kara gömüldü falan 11 Pro kullanıcısıyım 1 kez bile sorun yaşamadım. Arkadaş şanssızmış biraz.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,815
Can sıkıcı bir durum...
Yıllar önce aynısını iPhone SE'de 2017 yılında yaşamıştım, garantiden ekran değişimi aldı. Fakat sizde ne olur bilemiyorum.

Debug

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Geçmiş olsun, çok üzücü bir durum...

KagloT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Kaç kez sinirden masaya çarptım, defalarca yere düştü, karlı havada kara gömüldü falan 11 Pro kullanıcısıyım 1 kez bile sorun yaşamadım. Arkadaş şanssızmış biraz.
Bende de 11 Pro max var bende sinirlenip fırlattım bile ama banamısın demedi çok şükür . Sanırım biraz talihsizlikten kaynaklanmış sizin durumunuz . Ben cihazı bu onarım olayı için garanti kapsamına alacaklarını pek sanmıyorum

Mercan Resifi

Asistan
Reaksiyon puanı
103
Geçmiş olsun sen de o gün sadece şans yokmuş arkadaşın dediği gibi yıllardır iPhone kullanıcısıyım kendi telefonumda kaç kere düştü bir kere ekranı hasar almadı bunun kalitesizlikle alakası yok yani.

Ayrıca iç ekran gitmiş kesinlikle orijinal Apple serviste yaptırılmalı.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Ben çok dikkatli kullanmaya çalışıyorum, hiç yere düşürtmedim ama 1 kez sinirden cihazı masaya sert bıraktım hemde ekran üstüne ve hiçbir şey olmadı. Sadece sağlamlık konusunda tek eleştirim 11 Pro yu alalı 1 hafta olmadan ekranda kılcal çiziklerin oluşmaya başlaması.

PreroGative

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Can sıkıcı bir durum...
Yıllar önce aynısını iPhone SE'de 2017 yılında yaşamıştım, garantiden ekran değişimi aldı. Fakat sizde ne olur bilemiyorum.
Sizde telefonu elinizdenmi düşürmüştünüz? Kendi hatanızmıydı yani? Garantiye verirken düşürdüğünüzü söyledinizmi? Garantiye verirken ne diye verdiniz? Süreç nasıl ilerlemişti?

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,815
Sizde telefonu elinizdenmi düşürmüştünüz? Kendi hatanızmıydı yani? Garantiye verirken düşürdüğünüzü söyledinizmi? Garantiye verirken ne diye verdiniz? Süreç nasıl ilerlemişti?
Evet ben de kendim düşürmüştüm, ama serviste bunu belirtmedim. Fiziksel bir hasar yoktu. Değişmişlerdi.

Apple Lover

Profesör
Reaksiyon puanı
707
Gidip apple store'a ver orada ilgilenirler tamir olmassa yeni cihaz veriyorlar ama büyük ihtimalle ekranı değiştirince soun çözülür

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
Başınız sağ olsun ☹️ Ben de geçen hafta ilk kez ıphone’a geçtim. Sitesinde düşmelere karşı 4 kat dayanıklı yazıyordu ama bu sorunu yaşadıysanız durum vahim. Yaşadığınız sorun garanti kapsamına girmez büyük ihtimalle ama bence bu kapsama girmesi lazım. Düşmelere karşı 4 kat dayanıklı diyorsa bu sadece fiziksel olarak değil yazılımsal olarak da olmalı. Yoksa telefon düşmüş her şeyi sağlam ama iç parçaları çöp olmuş ne işime yarar ki benim. Benim cihaz da iPhone 12 mini. Düşürmekten çok çekinirim açıkçası
E941BD99-03F7-4042-BD59-F03BB003C156.jpg

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
@aspet Hocam 12 mini batarya performansından memnun musunuz?
Hocam şöyle söyleyeyim ben 10 yıldır falan android kullanıcısıydım. İlk kez ıphone’a geçince aradaki farkı baya hissettim. Ama söylendiği kadar kötü değil bataryası. Ben hiç saat tutmadım ne kadar gidiyor diye. Ama son cihazım olan redmi Note 8’in batarya performansına yakın gibi. Hatta bunu daha somut hale getirmek için puan vereyim:
Redmi Note 8 bataryası 8/10 ise
iPhone 12 mini bataryası 6/10 diyebilirim. Batarya konusunda kötü değil ama oyun için düşünüyorsanız kesinlikle alınmaz mini. iPhone 12 daha mantıklı oyun için. Çünkü mininin boyutu baya küçük. Ayrıca telefon normal şartlarda baya ısınıyor. Kılıf ile kullanmama rağmen baya sıcak. Kılıfı çıkarsam elimi yakabilir. Oyunda falan hele çok ısınıyor. Oyun oynamayacaksanız bataryası kesinlikle tatmin eder. Ama şimdiki aklım olsa iPhone almazdım. Ben oyunu çok oynadığım için beni tatmin etmedi pek. Bilseydim pro max falan alırdım. Mesela benim diğer cihazım redmi Note 8. Baya iyi telefon ya. Bu ıphone u satmaya çalıştım geçen letgoda bu yüzden. Ama herkes bin lira altında fiyat verdi. Ondan dolayı satmam kullanırım dedim ben de.
Batarya konusunda önemli bir şey söyleyeyim. Şarjı %80’e kadar 15 dakikada falan çıkıyor %10 gibi bir rakamdan. Hiç yalansız söylüyorum bunu. Ama %80 optimizasyon aşaması hocam. Batarya %80’e geldiğinde cihaz bi kendini ortamı kontrol ediyor. Sıcak ortamda %80’den sonra şarj olmuyor. Oluyor görünüyor ama şarj artmıyor. Mesela telefon şarjı yarım saattir %80’de. Bununla ilk karşılaştığımda telefon sorunlu sanmıştım ama internetten araştırdığımda telefonu serin bir yerde şarj etmem gerektiğini öğrendim. İki gün önce başıma gelmişti ve internette gördüğüm serin yerde şarj etme yöntemini uygulayınca şarjı dolmaya devam etti. Bunun gibi birkaç tane daha güzel batarya optimizasyonları var ama çok yazdım ve yoruldum. Keşke ses atabilseydik foruma. Yakında ıphone 12 mini inceleme konusu açacağım. Detaylı anlatırım orada her şeyi. Diğer cihazım redmi Note 8 ile farklarını falan da kıyaslayacağım.

bu arada adaptörüm 20 W hızlı şarj adaptörü, ondan hızlı şarj oluyor sanırım telefon

bu uzun mesajı yazana kadar telefon şarjı hala %80’de idi. Diğer odaya götürüp şarj edeyim serin yerde ?

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Geçmiş olsun.İstanbulda ikamet ediyorsan Zorlu yada Akasyaya götürmeni tavsiye ederim.Aldığın cihaz çok iyi bir cihaz ama bazen bu tip şanssızlıklar olabiliyor.

Mercan Resifi

Asistan
Reaksiyon puanı
103
@aspet 12 mini güzel cihaz ama keşke batarya kapasitesini biraz daha iyi yapsalardı bence iPhone 13 mini de bu olayı biraz daha iyi yapacaklar.

PreroGative

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Evet ben de kendim düşürmüştüm, ama serviste bunu belirtmedim. Fiziksel bir hasar yoktu. Değişmişlerdi.
Bende servise verdim düşürdüğüm gün sabahı. Bende sebebini belirtmedim. Sabah uyandığımda ekran kapalıydı açılmadı dedim. Umarım sizin gibi olur ve ücretsiz değişirler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende servise verdim düşürdüğüm gün sabahı. Bende sebebini belirtmedim. Sabah uyandığımda ekran kapalıydı açılmadı dedim. Umarım sizin gibi olur ve ücretsiz deği
Başınız sağ olsun ☹️ Ben de geçen hafta ilk kez ıphone’a geçtim. Sitesinde düşmelere karşı 4 kat dayanıklı yazıyordu ama bu sorunu yaşadıysanız durum vahim. Yaşadığınız sorun garanti kapsamına girmez büyük ihtimalle ama bence bu kapsama girmesi lazım. Düşmelere karşı 4 kat dayanıklı diyorsa bu sadece fiziksel olarak değil yazılımsal olarak da olmalı. Yoksa telefon düşmüş her şeyi sağlam ama iç parçaları çöp olmuş ne işime yarar ki benim. Benim cihaz da iPhone 12 mini. Düşürmekten çok çekinirim açıkçası
Ekli dosyayı görüntüle 153844
Valla hocam bende yılların Android kullanıcısıyım. Bundan önce Samsung Galaxy S6 vardı. O telefonumu 5 yıl kullandım, telefon yerden kalkmadı. Cebimden çok yerlerde gezdi, yerlerde pas pas oldu, çizik ve darbeye bağlı ufak hasarlar dışında ekran 1 kez olsun banamısın demedi..

Bende bi değişiklik yapalım, yeni telefon almışken bide IPhone deneyimleyelim dedim.. Verdim 11-12 bin TL parayı aldım IPhone 12'yi telefonu el bebek göz bebek bakıyorum, yahu ilk düşürmemde telefon telef oldu... Dediğiniz gibi bu telefon 4 kat daha dayanıklı değilmiydi? Ekranı vs bu kadar hassas ve kırılgansa, bu kadar ağrızaya meilliyse ben ne anladım bu 4 kat daha fazla dayanıklılıktan? Ekran gittikten sonra telefonun yan çerçeveleri dayanıklı olsa ne olur???

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Bende servise verdim düşürdüğüm gün sabahı. Bende sebebini belirtmedim. Sabah uyandığımda ekran kapalıydı açılmadı dedim. Umarım sizin gibi olur ve ücretsiz değişirler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende servise verdim düşürdüğüm gün sabahı. Bende sebebini belirtmedim. Sabah uyandığımda ekran kapalıydı açılmadı dedim. Umarım sizin gibi olur ve ücretsiz deği

Valla hocam bende yılların Android kullanıcısıyım. Bundan önce Samsung Galaxy S6 vardı. O telefonumu 5 yıl kullandım, telefon yerden kalkmadı. Cebimden çok yerlerde gezdi, yerlerde pas pas oldu, çizik ve darbeye bağlı ufak hasarlar dışında ekran 1 kez olsun banamısın demedi..

Bende bi değişiklik yapalım, yeni telefon almışken bide IPhone deneyimleyelim dedim.. Verdim 11-12 bin TL parayı aldım IPhone 12'yi telefonu el bebek göz bebek bakıyorum, yahu ilk düşürmemde telefon telef oldu... Dediğiniz gibi bu telefon 4 kat daha dayanıklı değilmiydi? Ekranı vs bu kadar hassas ve kırılgansa, bu kadar ağrızaya meilliyse ben ne anladım bu 4 kat daha fazla dayanıklılıktan? Ekran gittikten sonra telefonun yan çerçeveleri dayanıklı olsa ne olur???
Teknoloji şans işi birazda. Baktığım videolara göre diğer cihazların önü ve arkası çatlarken, iPhone 12 de ise ekran çatlamıyor sorunsuz çalışıyor ama arkası çatlıyor. iPhone 12 yere düşmelere rakiplerine kıyasla daha dayanıklı. 11 Pro ve daha eski iPhone lar da ise durum tam tersi.

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Siz düşürdüğünüz için kullanıcı hatası derler. Düzeltmek size pahalıya patlar.