İphone 11 ekran

Reaksiyon puanı
37
Arkadaşlar iphone 11 ekran özellikleri çok hoşuma gitmedi. Kullananlar acaba iyi ekranın eksikliğini hissetti mi? Yoksa göz ardı edilebilir mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210216-203336_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20210216-203336_Hepsiburada.jpg
    57.3 KB · Görüntüleme: 132

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Arkadaşlar iphone 11 ekran özellikleri çok hoşuma gitmedi. Kullananlar acaba iyi ekranın eksikliğini hissetti mi? Yoksa göz ardı edilebilir mi?
Ekran HD bile değil. Göz ardı edilip edilememesi sana bağlı ama sırf bu yüzden telefonu almamak olmaz. Genel olarak iyi ama film izleyeceksen veya yüksek kaliteli oyun oynayacaksan bence android bir telefon alman daha iyi olacaktır.

EMRE YONAT

Dekan
Reaksiyon puanı
5,458
Ekranın bana göre eksiği sağ ve soldan çerçevenin kalın olması.

Katılıyorum :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de bu yüzden bu konuyu açtom zaten

İphone Xr ve 11 serisinde ki amaç uygun fiyatlı bir cihaz piyasaya sürmekti.
Bu yüzden belli başlı yerlerden kısılması gerekiyordu,7500 TL veriyorsun ancak VR gözlük kullanacaksanız almayın zaten.
Siyahlar tam siyah değil aksini de söyleyen olmadı, Ben bu tip insanların söylediğine inanmadığım için.
Gidip XR aldım evet çerçevesi kalın ancak ekran kalitesi diğerlerinden kötü değil ama iyi de değil. Aksini söylemedik hiç bir zaman.
Şimdi diyecekler hatta kutudan şarj adaptörü kulaklık vs kalktı diye diğer firmalar da bu akıma ayak uyduruyor. ( apple yaptı onlar neden yapmasın )
Ben çok fazla cihaz değiştirdim bu zamana kadar hatta ama keşke XR almasaydım demedim.
Çoğu kişi İphone 11 ve XR serisini sevmiyor burada, Kararını buna göre vermelisin.
Hemen şu bu sorunu var diye yorum yaparlar sanki önerdikleri firmalarda sorun yaşanmıyormuş gibi.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
37
Katılıyorum :)

İphone Xr ve 11 serisinde ki amaç uygun fiyatlı bir cihaz piyasaya sürmekti.
Bu yüzden belli başlı yerlerden kısılması gerekiyordu,7500 TL veriyorsun ancak VR gözlük kullanacaksanız almayın zaten.
Siyahlar tam siyah değil aksini de söyleyen olmadı, Ben bu tip insanların söylediğine inanmadığım için.
Gidip XR aldım evet çerçevesi kalın ancak ekran kalitesi diğerlerinden kötü değil ama iyi de değil. Aksini söylemedik hiç bir zaman.
Şimdi diyecekler hatta kutudan şarj adaptörü kulaklık vs kalktı diye diğer firmalar da bu akıma ayak uyduruyor. ( apple yaptı onlar neden yapmasın )
Ben çok fazla cihaz değiştirdim bu zamana kadar hatta ama keşke XR almasaydım demedim.
Çoğu kişi İphone 11 ve XR serisini sevmiyor burada, Kararını buna göre vermelisin.
Hemen şu bu sorunu var diye yorum yaparlar sanki önerdikleri firmalarda sorun yaşanmıyormuş gibi.
Ama şöyle bir şey var tamam uygun fiyatlı diye sundular ama yinede 7.500 tl gibi bir fiyatı var. Sen farklı bir markanın bu fiyat segmentinde bir teledonunu alsan ekran, pil, performans, kamera her şey uçar. Evet, belki Amerika için uygun fiyatlı olabilir gerçekten ama bizim için değil...

Reaksiyon puanı
8,191
Forumda 1000 kez tartışıldı yine yazıyorum.

Kağıt üstünde 11 ve XR ekranı evet çok aşağıda gözüküyor. Fakat atladığınız nokta Apple Android üreticileri gibi dandik HD ekran koymuyor. Liquid Retina teknolojisine sahip ekranlar üretiyor. Çözünürlük her ne kadar kağıt üstünde düşük olsa da günlük kullanımda asla rahatsız etmiyor. Tek rahatsız olabileceğiniz yer VR gözlük ile kullanımda göze batar onun dışında hiçbir eksisi yok.

Çerçeveleri evet kalın bunu kimse inkar etmiyor. Ama X/Xs/11 Pro gibi zarif cihaz kullanmadıysanız bu sizin için bir eksi olmaz. Aşağıda video bırakıyorum kağıt üstünden okuyup eleştirenler XR/11 ekranına hayran kaldı.

Videoyu tam yerinde başlattım lütfen izleyin , kulaktan dolma bilgilere inanmayın.

@Yusuf ÇALIŞ bunu anlatmaya çalıştı haftalardır forumda fakat arkadaşımız sürekli linç edildiği için rahatsız oldu bu konuda. Körü körüne kağıt üstünde "Ooo kardeşim Samsung şöyle yaptı böyle yaptı ama Apple'a bak çöpten çıkarttığı ekranları koymuş" gibi saçma sapan yorumlar kullanıcıların kafasını karıştırdı, biz bilgi vermeye çalışanların sinirlerini de iyice hoplattı.

Sizden ricam attığım videoda başlattığım yeri izlemeniz.

EMRE YONAT

Dekan
Reaksiyon puanı
5,458
Ama şöyle bir şey var tamam uygun fiyatlı diye sundular ama yinede 7.500 tl gibi bir fiyatı var. Sen farklı bir markanın bu fiyat segmentinde bir teledonunu alsan ekran, pil, performans, kamera her şey uçar. Evet, belki Amerika için uygun fiyatlı olabilir gerçekten ama bizim için değil...
Söylediklerine katılıyorum ancak ciddi anlamda çok cihaz değiştirdim ben.
Örnek de vereyim sana S9+ Note 10+ Note 20 Ultra Xs Max 11 Pro Max 12 Pro Max Xr kullanıyorum şuan hatta.
"Sen farklı bir markanın bu fiyat segmentinde bir teledonunu alsan ekran, pil, performans, kamera her şey uçar" demişsin bunun tam tersini yaşadığım anlar da oldu.
Fiyatlar konusunda haklısın :)

Reaksiyon puanı
8,191
7500TL olmasının sebebi vergiler + dolar kuru. Yurtdışında gayet fiyatına göre alınabilir cihaz. Gelip "7500TL'ye HD ekran satıyorlar ne alaka" demeyin çünkü adamlar Türkiye pazarı için fiyat belirlemiyor Dolar/ Euro bazında belirlenip belli kur + vergiler + kâr payı gibi şeyler katılarak satışa sunuyor.

EMRE YONAT

Dekan
Reaksiyon puanı
5,458
7500TL olmasının sebebi vergiler + dolar kuru. Yurtdışında gayet fiyatına göre alınabilir cihaz. Gelip "7500TL'ye HD ekran satıyorlar ne alaka" demeyin çünkü adamlar Türkiye pazarı için fiyat belirlemiyor Dolar/ Euro bazında belirlenip belli kur + vergiler + kâr payı gibi şeyler katılarak satışa sunuyor.

Ağızınız bal yesin, Söylediklerinize katılıyorum :)

Reaksiyon puanı
8,191
Ek olarak 7500TL'ye alacağınız S20 gibi cihazlarda bol bol kronik arıza , aşırı derecede ısınma , throttle gibi sorunlar yaşayacaksınız. Şu an ısınma yok sanırım çünkü Samsung yazılım güncellemesi ile işlemciyi yavaşlattı. Bunu Apple yapsa her haber sitesi manşet atardı forumda yerden yere vururdunuz fakat Samsung bunu yaptığı için tebrik bile edildi. Tamamen marka düşmanlığı bu.

Reaksiyon puanı
6,371
Forumda 1000 kez tartışıldı yine yazıyorum.

Kağıt üstünde 11 ve XR ekranı evet çok aşağıda gözüküyor. Fakat atladığınız nokta Apple Android üreticileri gibi dandik HD ekran koymuyor. Liquid Retina teknolojisine sahip ekranlar üretiyor. Çözünürlük her ne kadar kağıt üstünde düşük olsa da günlük kullanımda asla rahatsız etmiyor. Tek rahatsız olabileceğiniz yer VR gözlük ile kullanımda göze batar onun dışında hiçbir eksisi yok.

Çerçeveleri evet kalın bunu kimse inkar etmiyor. Ama X/Xs/11 Pro gibi zarif cihaz kullanmadıysanız bu sizin için bir eksi olmaz. Aşağıda video bırakıyorum kağıt üstünden okuyup eleştirenler XR/11 ekranına hayran kaldı.

Videoyu tam yerinde başlattım lütfen izleyin , kulaktan dolma bilgilere inanmayın.

@Yusuf ÇALIŞ bunu anlatmaya çalıştı haftalardır forumda fakat arkadaşımız sürekli linç edildiği için rahatsız oldu bu konuda. Körü körüne kağıt üstünde "Ooo kardeşim Samsung şöyle yaptı böyle yaptı ama Apple'a bak çöpten çıkarttığı ekranları koymuş" gibi saçma sapan yorumlar kullanıcıların kafasını karıştırdı, biz bilgi vermeye çalışanların sinirlerini de iyice hoplattı.

Sizden ricam attığım videoda başlattığım yeri izlemeniz.
Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. S20 serisinin ısınması azaldı diye ısınmıyor diyen, bilgisiz, deneyimsiz biri bunu tabii ki anlamamazlıktan gelecektir, fakat siz takmayın. Çok haklısınız ve deneyiminizle konuşuyorsunuz.

Bu konu da, bu güzel yazı ile benim için kapanmıştır artık deneyimsiz, bilgisiz fanatik insanların boş konuşmalarına cevap yazmayacağım. Güzel yazınız ve etiketlemeniz için teşekkürler.

Son düzenleme:

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Bir amiral gemisinde görebileceğiniz en kötü ekran.
Başta abartı gibi gelebilir ama doğrusu bu. Bunu da savunmaya çalışmayın.
Hocam ne yaptın sen ya.Deme öyle ya 11 in ekranı müthiş.???Tarafsızlık abidesi İphonedo test etmiş.??? İphonedo diyorsa doğrudur??? yersen.???Bu forumda Apple ı eleştirmek demek Apple düşmanı olmak demek.Apple ın hatalarını,saçmalıklarını savunursan senden kralı yok.Emin ol bunu yazdığın için seni Apple düşmanı ilan edicekler.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Kesinlikle. ABD'de şuan aynı telefon 599 dolar gibi gülünç bir rakam. AVM'de temizlik yapan bir insan 1 haftada peşin alabilir.

®Shift®

Profesör
Reaksiyon puanı
1,815
Ablamla Beraber İkimiz Kullanıyoruz Ekranı Güzel Sorun Yaşamdım Alabilirsin Aldığıma Pişman Olmadım

®Shift®

Profesör
Reaksiyon puanı
1,815
1 buçuk sendir ablamla kullanıyorum sorun yok ikitane almıştık indirimdeyken

Faruk6996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
iphone 11 apple'nin uygun fiyatlı telefonlarından ekran kalitesi düşük olabilir ama güçlü bir telefon yine de be iphone 12 öneririm

Reaksiyon puanı
8,191
Xiaomi'yi benim dışında öneren kalmadı koca forumda. Ne saçmalıyorsun?

Hiç mi tepki koyamıyorsun? HD+ 60Hz LCD ekran, günümüzde geri kalmış tasarım, yetersiz batarya hepsini ver gitsin ne de olsa ölümüne savunacak bir kitle hazırda bekliyor. 12 serisinde bütün modellerde Full HD+ OLED ekran kullanıldı millet buna seviniyor. Yahu zaten olması gereken bu o kadar para veriyorsun. ?

Yakında bak gör 60Hz LCD ekranları sadece giriş segment telefonlarda göreceğiz. Orta segmentte bile yüksek yenileme hızları standart oluyor. Bana gelip iPhone 11'in ekranını savunmayın.
Bataryası mı kötü? ??
Xiaomi fanboyları cidden laf bulamayınca uyduruyor.

Reaksiyon puanı
6,371
Xiaomi'yi benim dışında öneren kalmadı koca forumda. Ne saçmalıyorsun?

Hiç mi tepki koyamıyorsun? HD+ 60Hz LCD ekran, günümüzde geri kalmış tasarım, yetersiz batarya hepsini ver gitsin ne de olsa ölümüne savunacak bir kitle hazırda bekliyor. 12 serisinde bütün modellerde Full HD+ OLED ekran kullanıldı millet buna seviniyor. Yahu zaten olması gereken bu o kadar para veriyorsun. ?

Yakında bak gör 60Hz LCD ekranları sadece giriş segment telefonlarda göreceğiz. Orta segmentte bile yüksek yenileme hızları standart oluyor. Bana gelip iPhone 11'in ekranını savunmayın.
Xiaomiciğin yüksek tazeleme hızı koydu diye Apple da mı yapmak zorunda sanıyorsun?

Hiç bir profesyonel monitör 120Hz olma çabasında değildir, çünkü Xiaomi üretmiyor onları. Apple cihazına "saçma doygun renkler ile daha güzel gözükmesine uğraşıp dinamik aralıktan feragat ettik" deseydi öyle yapardı ama yapmadı, profesyonel cihaz üreteceğim dedi ve profesyonel kameralı bir cihaz üretti. Tek eleştirenler sizin gibi eline dahi almamış olan, ve nefret eden insanlar oldu.

iPhone 11'i siz gereksiz şekilde ağır eleştirmeye devam edin zaten kimsenin umurunda olmayacaksınız, iPhone 11'de hala çok satmaya ve beğenilmeye devam etsin. 11'in çok satması ve bir çok cihazı kamerada geçmesi size gerçek cevaptır zaten.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
iphone 11 apple'nin uygun fiyatlı telefonlarından ekran kalitesi düşük olabilir ama güçlü bir telefon yine de be iphone 12 öneririm
11 Apple ın uygun fiyatlı telefonlarından biri??? iPhone 11 7500 TL.Kutuda şarj aleti ve kulaklık yok,hafıza 64gb.5 yıl için almak isteyen biri 500 TL hafıza 500 TL de kulaklık ve şarj aleti için vermeli.Cihaz 5 yıl kullanım için 8500 TL gibi fiyata sahip.Haklısın fiyatı baya uygunmuş.???

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Xiaomiciğin yüksek tazeleme hızı koydu diye Apple da mı yapmak zorunda sanıyorsun?

Hiç bir profesyonel monitör 120Hz olma çabasında değildir, çünkü Xiaomi üretmiyor onları. Apple cihazına "saçma doygun renkler ile daha güzel gözükmesine uğraşıp dinamik aralıktan feragat ettik" deseydi öyle yapardı ama yapmadı, profesyonel cihaz üreteceğim dedi ve profesyonel kameralı bir cihaz üretti. Tek eleştirenler sizin gibi eline dahi almamış olan, ve nefret eden insanlar oldu.

iPhone 11'i siz gereksiz şekilde ağır eleştirmeye devam edin zaten kimsenin umurunda olmayacaksınız, iPhone 11'de hala çok satmaya ve beğenilmeye devam etsin. 11'in çok satması ve bir çok cihazı kamerada geçmesi size gerçek cevaptır zaten.
Kendine şu soruyu sor: iPhone 11 pro 8500 11 pro Max 9000 TL den satılsaydı,yurtdışında fiyatlar arasında uçurum olmasa kim iPhone 11 in yüzüne bakardı? İphone 11 in çok satmasının sebebi kalite değil 11 pro ile Pro max arasında korkunç fiyat farkı olmasıdır.

Son düzenleme:

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
11 konuşuyoruz kendini daha da rezil etme.

Kötü yanına kötü diyebiliyoruz merak etme. Çerçeveleri ve iOS 13'de bulunan hataları bolca eleştirdik. Sen daha MIUI eleştirmeye bile çekinen körü körüne fanboy birisin ve gelip Apple savunan "HERKESE" , tekrar ediyorum "HERKESE" Aaa bu fanboy , apple kullananlar böyle vs vs. diyorsun. Konu açılıyor adam S20 mi 11 mi diyor gelmişsin , Ya Xiaomi modeli şöyle Oppo böyle vs vs. Sal artık fanboyluğu. Babanın markası değil Xiaomi.

120hz Sorunsuz çalışan model var mı? Isınmayan , otomatik Hz düşürmeyen üstüne standart olarak 60 değil 120Hz çalıştıran?

iPhonedo, Türkçe telefon incelemelerinde rakipsizdir. Profesyonel çekimler , testler ve çoğu kanalın değinmediği , değinmeye korktuğu şeylere değinip büyük bir kesime hitap ediyor. TR kanallarında bakarsanız parayı basan övülüyor şu anda. Tarafsız inceleyenlere de Apple fanboyu iması yapılıyor. Alın Türkiye'nin en büyük teknoloji kanallarından birisi olan ve şu an forumunda olduğumuz kanalın videosunu bırakayım aşağıya , birde iPhonedo koyayım hangisi daha kaliteli ve objektif siz karar verin.

@Sıradan Kullanıcı bana iPhonedoyu savunma.Onun tarafsız olmadığını çok iyi biliyorum.Attığın incelemeyi izledim.Beyimiz koca incelemede 120hz ekran hızı dışında övdüğü nokta yok.Sürekli gömmeye çalışıyor.S20 ultranın eleştirilecek tarafları var.Ben eleştirmesin demiyorum.Hiç mi övülecek tarafları yok.Kamerada 108mp i eleştiriyor.Kabul 108mp ilk çıktığında iyi değildi ama ana kamera 12mp de çekebiliyor.12mp ile yaptığı çekimler çok başarılı.Bundan niye hiç bahsetmedi? Lens geçişleri kötü.Doğru söylüyor.Yalan değil peki 4k 60fps de başarılı stabilizasyonu niye konuşmuyor? 4k 60fps deki iyi kaliteden neden bahsetmiyor? 100x zoomu eleştiriyor.Oda bana çok saçma geliyor.Samsung S20 ultrayı lansmanda tanıtırken bizim kameramız 100x optik zoom yapıyor demedi.4x optik 10x hibrit 100x digital zoomdan bahsetti.100x dede cihaz çok başarılı zoom yapıyor denmedi.İphonedonun tarafsız olduğuna inanmıyorum.Tarafsız inceleme demek hangi ürün olursa olsun o ürünün eksilerini eleştirmek artılarını övmektir.Sadece eleştirmek yada sadece övmek tarafsız inceleme olmuyor.

Reaksiyon puanı
8,191
Ne demek oluyor bu şimdi? 60Hz'i savunmuyorsundur herhalde cidden komik duruma düşüyorsun. ?

Katıldığım tek nokta evet sürekli 120Hz seçeneği olmalı ama inan sürekli 120Hz açınca batarya su gibi biter. Adaptif olması batarya sağlığı açısından çok daha iyi.
60 mı övdüm Türkçen mi zayıf? Diyorum ki daha 120 çalışan stabil bir şey yok. Apple ise yıllardan beri teknolojileri geç ama en stabili sunuyor. Bunu demeye çalışıyorum. Çin Edebiyatına sardınız herhalde okuma anlama zayıflamış

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Mesajlarım niye silindi? Ne kadar tarafsız bir yönetim. Vay be. ?? iPhone 11 ekranı hakkında doğruları söyleyince huzur bozucu ortam oluşturmaktan uyarı mı? Birilerinin huzurunu kaçırmışım demek ki.

Reaksiyon puanı
8,191
Mesajlarım niye silindi? Ne kadar tarafsız bir yönetim. Vay be. ?? iPhone 11 ekranı hakkında doğruları söyleyince huzur bozucu ortam oluşturmaktan uyarı mı? Birilerinin huzurunu kaçırmışım demek ki.
Benim yorumumu da sildi. İkimiz küfür etmeden hakaret etmeden tartışıyoruz ama 3. şahıs gelip ceza puanı veriyor üstüne yorum silip gidiyor. Mükemmel bir yönetim anlayışı...

Biz Cvnmert ile çoğu konuda tartışırız, ama asla ileri gitmez. Eğer ileri gidersek özelden uyarabiliriz birbirimizi 3. şahısın dahil olması saçma.