ardabast61
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 205
Merhaba arkadaşlar, IPhone 12'nin çıkması itibariyle alt modele düşmüş olan IPhone 11 alınır mı bundan bahsedeceğim.
Öncelikle IPhone 11 ile 12'yi karşılaştıralım. Farklı olan özellikleri sayacak olursak;
IPhone 12'ye geçişinizi önleyecekya da kolaylaştıracak bir unsur bulunuyor: kenar tasarımı. Eğer ki IPhone 4 ve 5 modellerinin tasarımını sevmiyorsanız asla Iphone 12'ye geçmenizi önermem.Iphone 11 sizin için daha iyi bir telefon olabilir.Ancak sizin için bu tasarım daha iyi ise iPhone 12 daha iyi bir seçim olur.
Bir IPhone 11 kullanıcısı olarak IPhone 12'ye asla geçmem. IPhone 11 Apple ürünlerine göre uygun bir fiyatla sunuluyor. IPhone 12'nin fiyatını görünce bu fiyat farkının bir sonraki modele geçmek için mantıklı bir seçim olmayacağını düşünüyorum.
Yani kısacası Iphone 8 ve öncesi bir model kullansaydım Iphone 11'e geçerdim. Malum dolar kurları arttıkça artıyor bu nedenle IPhone 11'e yeniden bir fiyat değişikliği gelebilir bunu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
Sizin görüşleriniz neler ? Yorumlarda yazmayı unutmayın. Yazı fikirlerinizi de bekliyorum. Takipte kalın !
Öncelikle IPhone 11 ile 12'yi karşılaştıralım. Farklı olan özellikleri sayacak olursak;
- IPhone 12, IPhone 11'den 32 gram daha hafif.
- IPhone 12 de 11 de 6.1 inç ekran kullanıyor ancak IPhone 12 Super Retina XDR ekran kullanırken IPhone 11 Liquid Retina HD ekran kullanıyor.Ekran konusunda IPhone 12,11'e göre çok iyi.
- IPhone 12 5G desteklerken IPhone 11 4G destekliyor. Bu aslında devrim niteliğinde bir değişim gibi gözükse de benim çok önemsediğim bir farklılık değil. Türkiye'ye 5G ne zaman gelecek hala akıllarda bir soru işareti olarak duruyor.
- Kamera olarak 12 ve 11 hemen hemen aynı. Ancak IPhone 12 Saniyede 30 kareye kadar Dolby Vision HDR video kaydı ile fark yaratıyor. Şahsen bu da benim için önemli bir özellik değil .Yani günlük hayatında bu özelliği ne kadar kullanacaksın diye sorarlar adama. Ben asla kullanmam ama kullanırsam denemek için kullanırım.
- Gelelim en büyük farka olan işlemci. IPhone 12 Apple markasının dediğine göre bir telefonda olabilecek akıllı telefondaki en hızlı çip olan A14 Bionic işlemci kullanıyor. IPhone 11'de kullanılan işlemci ise Apple markasının dediğine göre geçen senenin en hızlı işlemcisi olan A13 bionic adlı işlemciyi kullanıyor. Bu önemli bir fark olabilir ancak şunu da düşünmek gerek. Şuan Türkiye'de bir çok kişi hala 6-7 serilerini kullanıyor ve bunlar A9 ve A10 işlemcilerini kullanıyor.Yani eğer çok yoğun işlerin yoksa, telefondan maksimum performans almak zorunda değilsen bu fark seni üzmeyecektir.
- IPhone 12 Ceramic Shield ön yüzey kullanıyor. Bu ekran düşmelere karşı 4 kat daha iyi performans sunuyor. Burada fark ortaya çıkıyor.
- IPhone 12 30 dakikada 6 metre derinlikte suya dayanıklı olan tasarıma sahip. IPhone 11'de ise süre aynı, ancak derinlik 2 metre.
- Ve kablosuz şarj kullanmak isteyen arkadaşlar için önemli bir fark. MagSafe. IPhone 11 tartışılacak bir biçimde MagSafe aksesuarlarını desteklemiyor. Burada IPhone 12'nin önde olduğunu söylemek mümkün.
IPhone 12'ye geçişinizi önleyecekya da kolaylaştıracak bir unsur bulunuyor: kenar tasarımı. Eğer ki IPhone 4 ve 5 modellerinin tasarımını sevmiyorsanız asla Iphone 12'ye geçmenizi önermem.Iphone 11 sizin için daha iyi bir telefon olabilir.Ancak sizin için bu tasarım daha iyi ise iPhone 12 daha iyi bir seçim olur.
Bir IPhone 11 kullanıcısı olarak IPhone 12'ye asla geçmem. IPhone 11 Apple ürünlerine göre uygun bir fiyatla sunuluyor. IPhone 12'nin fiyatını görünce bu fiyat farkının bir sonraki modele geçmek için mantıklı bir seçim olmayacağını düşünüyorum.
Yani kısacası Iphone 8 ve öncesi bir model kullansaydım Iphone 11'e geçerdim. Malum dolar kurları arttıkça artıyor bu nedenle IPhone 11'e yeniden bir fiyat değişikliği gelebilir bunu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
Sizin görüşleriniz neler ? Yorumlarda yazmayı unutmayın. Yazı fikirlerinizi de bekliyorum. Takipte kalın !